Dodaj do ulubionych

wosk w domu- pytania do robiacych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 16:25
Wlasnie zakupilam sobie wosk do podgrzewania i jestem po pierwszej probie-
przyznam ze srednio udanej.
Wosk kupilam na razie bez podgrzewacza by zobaczyc czy bede w stanie robic
sobie sama nie ponoszac na poczatku zbyt duzych kosztow i...
mam kilka pytan:
- czy uzywacie podgrzewaczy?jesli nie to jak podgrzewacie wosk?
- czego uzywacie do usuniecia posoztalosci wosku- oliwki? jakiej?
- co na zlagodzenie podraznien?
- czy faktycznie dochodzi sie do wprawy, czy np pachy zawsze bedzie ciezko samemu?
- Jakiego wosku uzywacie i gdzie kupujecie- ja swoj zakupilam na allegro:)
Bardzo dziekuje za odp na pytania poczatkujacej)
Dzieki
Ps
ja mam wosk w takim podluznym pojemniczku ktory naklada sie przez taka jakby
kulke- tak jak np dezodoranty... no powiedzmy... i na to przykleja sie pasek i
odrywa:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Sel Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: *.chello.pl 12.08.05, 01:24
      Po 1) podgrzewacza nie używałam...robiłam to bardzo nieprofesjonalnie ;))))
      czyli wkładałam miseczkę z woskiem do zwykłego garnka i wstawiałam na gaz =P i
      czekałam aż sie rozpuści.
      po 2) do usuwania pozostałości na skórze starczy ci zwykła oliwka, firma chyba
      nie ma znaczenia ;) ja miałam chyba Johnsona
      po 3) siostrooo dobra jesteś...ja pach sama niepotrafię ;)))
      Co do złagodzenia podrażnień to smaruje się wydepilowane miejsca oliwką i już.
      Wiadomo, że skóra bedzie w jakiś tam sposób troszkę podrażniona ale to
      przechodzi =)
      A wosk kupiłam w hurtowni kosmetycznej na warszawskim ursusie ;) jakiś taki
      najtańszy za 22zł-całkiem wydajny był. Do tego kupiłam plastry tez za 22zł ;)
      • Gość: jumbala W ursusie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 08:48
        Gdzie ta hurtownia?
        czy ma tylko ten rodzaj wosku?Jak sie nazywa i jaka pojemnosc?
        Czy dobrze zrozumialam wosk do miseczki ale w oryginalnym pojemniku? Jak
        kontrolujesz temp by nie byl za cieply?
        za 22 zl to ile plastrow do wosku tam bylo???
        Jestem z Ursusa i bym miala... bardzo blisko- poza tym dzieki za uwagi i pomoc:)
        Ps
        Pachy chcialam sie nauczyc- bolesne to to nie bylo az tak strasznie bo chodze
        regularnie na wosk w tym miejscu wlasnie - ale chcialam to zaczac robic sama:)
        • Gość: Sel Re: W ursusie??? IP: *.chello.pl 12.08.05, 11:31
          Tak, ursus. Ulica nazywa się Skoraszewska czy Skoroszewska (jakoś tak). Skoro
          jest to hurtownia to zapewne ma wiele rodzajów wosku (pan mi nawet proponował o
          zapachu truskawkowym). :))))
          Wosk wsadziłam w orginalnej miseczce prosto do garnka. Co do kontroli
          temperatury to musiałam troszkę odczekac aby się oczywiście nie poparzyć.
          Niestety niepamietam ile plastrów było w 1 opakowaniu =( ale pamiętam, że
          starczyło mi na długo i jeszcze koleżance dałam =)
          • Gość: jumbala Re: W ursusie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 10:41
            A numeru nie pamietasz przypadkiem? albo znaku szczegolnego?? Bo skoroszewska
            jest dluga:)
            Ale jak tylko bede miala chwile to tam zajrze:)
            Dzieki
    • Gość: Sel Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: *.chello.pl 12.08.05, 01:27
      A i zapomniałam dodać, że wosk miałam inny niż ty-zwykły w pojemniku, a nie
      taki jak opisałaś czyli z jakby "aplikatorem" =)
    • Gość: mimi Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: *.devs.futuro.pl 12.08.05, 14:27
      ja depiluję się woskiem od paru lat,podgrzewam go w garnku z wodą ale jeśli
      chodzi o wsuwanie to do mojego wosku musi być specialny płyn bo pod wodą nie
      zchodzi.Można się przyzwyczaić i depilować wszystkie partie ciała samemu bez
      problemu jednak efektem ubocznym są wrastające po jakimś czasie pod skórę
      włoski, nie mniej jednak dla mnie to najlepszy sposób na depilację.Polecam.
    • Gość: spoonka Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: 217.153.21.* 12.08.05, 17:14
      Ja uzywam wosku Rica używam go razem z podgrzewaczem całość kupiłan w sklepie
      www.eversun.pl. Pogdzewacz musiałamza mówić mailem, bo jeszcze nie mieli
      na stronie. Wosk jest bardzo dobry, przyjemnie pachnie. Za pierwszym razem
      kupiłam sam wosk z paskami, jest tam bardzo tani za 9 zł w promocji.
      Podgrzewałam w wodzie i jak był lejący, to rozprowadzałam . Mało wygodny sposób,
      bo wosk wystyga i trzeba go znów podgrzewać, poza tym trzeba uważać aby sie nie
      poparzyć. Niestety wodą nie chce schodzić i dlatego kupiłam oliwke też Rica i
      teraz bez problemów usówam reszti wosku z miejsc depilowanych. Niestety nie jest
      to najprzyjemniejszy zabieg, ale mam pewność,ze moje nogi będą długo gładkie.
    • Gość: spoonka Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: 217.153.21.* 12.08.05, 17:15
      A zapomnialam o Tym jak depilowac przeczytać możecie na www.porady.eversun.pl
    • Gość: mmm Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.05, 13:27
      A czy zawsze po wosku zarastaja włoski ??
      • a.kopiko1 Re: wosk w domu- pytania do robiacych 13.08.05, 15:58
        Nie zawsze, to nie jest reguła.
        Ten wosk o którym mówicie, że z takim aplikatorem jest, to fachowo nazywa się to
        wosk w rolce :)
        Ja kupiłam sobie wosk w puszce i sama nakładam szpatułką i zrywam. Po woskowaniu
        używam oliwki w celu zmycia resztek wosku.
        • Gość: jumbala Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 12:20
          Masz taki wosk co zrywa sie po zastygnieciu czy trzeba przykleic pasek i zerwac?
      • Gość: jumbala Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 12:17
        Chodzilo Ci o wrastanie?
        Ja zauwazylam ze po depilatorze wrastaja a po wosku prawie wogole-ale to tez
        roznica miejsc- wosk pachy, a depilator nogi. Ale na pewno zalezy to od skory:)
    • Gość: pola.negri Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 18:54
      a ja mam plastry z woskiem veet i nie zamienie ich na nic innego :)
      • Gość: hmmm Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:37
        Ja wlasnie po nich zrazilam sie do wosku.....
    • Gość: fi Re: wosk w domu- pytania do robiacych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.05, 19:53
      Ja wosku uzywam odkąd pamiętam, kiedyś kupowałam go w drogerii ale odkąd
      zaczęłam robić wosk cukrowy samodzielnie koniec z drogimi woskami ze sklepu -
      ten jest najtańszy i najlepszy dla mnie. Gotuje się cukier z woda i sokiem z
      cytryny, zwykle podgrzewam go potem w garnku z wodą ( ale dosłownie chwileczkę,
      do momentu, kiedy można go juz równomiernie nałożyć na skórę), resztki wosku
      usuwa się po porstu wodą ;) żadnych tam specjalistycznych cudów ;)
      Pachy można wydepilować samemu, wystarczy nabyć trochę wprawy i doświadczenia (
      to odnośnie dobrania tem. i konsystencji wosku w zależności od rodzaju włosa i
      miejsca depilacji) - ja depiluję sobie pachy, bikini, nogi, ręce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka