qna1 23.08.02, 13:29 Prosze napiszcie jakie zapachy nosicie ta pora roku. Absolutnie nie moge sie zdecydowac. Bardzo prosze, abyscie przy swoich typach napisaly jaki jest mniej wiecej zapach, slodki, ciezki, pudrowy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g_andzia Re: jesienne zapachy 23.08.02, 13:32 mnie się z jesienią kojarzą zapachy korzenne, np. cristobal balenciagi, który już czeka na mojej toaletce:) i spellbound el. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: jesienne zapachy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 13:34 g_andzia napisała: > mnie się z jesienią kojarzą zapachy korzenne, np. cristobal balenciagi, który > już czeka na mojej toaletce:) i spellbound el. Mozesz opisac zapach tego pierwszego? Odpowiedz Link Zgłoś
g_andzia Re: jesienne zapachy 23.08.02, 13:39 taki orientalny zapach, ale nie bardzo cięzki, pachnie m.in. dzrewem sandałowym, paczulą, jasminem i wanilią. zapach truuudno opisać, wąchnij przy okazji w perfumerii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: jesienne zapachy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 13:46 g_andzia napisała: > taki orientalny zapach, ale nie bardzo cięzki, pachnie m.in. dzrewem > sandałowym, paczulą, jasminem i wanilią. zapach truuudno opisać, wąchnij przy > okazji w perfumerii:) Oki, to bybylo najprostsze;) Wydaje mi sie, ze widzialam w jednym ze sklepow internetowych, fajna oferte sprzedarzy tego perfumu, czy moze wody perfumowanej...dlatego tak sie pytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: jesienne zapachy 23.08.02, 13:35 Ja jesienią zaczynam używać trochę cięższych zapachów, tych których latem tylko wieczorem - Boudoir wiwienne westwood -b.ciężki, aromatyczny, korzenny; extravagance givenchy - trochę lżejszy, ale też niczego sobie;-) oprócz tego nieśmiertelna DKNY, Eau torride, który chyba nadaje się na cały rok, no i allurek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pia Re: jesienne zapachy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 13:49 Fragile II (edt) - moje odkrycie ostatniej jesieni: kwiatowy, bardzo elegancki, zmysłowy i szalenie kobiecy, bije na głowę Fragile edp. No i jeszcze bardzo działa na facetów, to mężczyźni zadawali mi wiecznie pytania co to za zapach (w rezultacie wiele z ich partnerek wzbogaciło się o ten zapach :-) Moje ostatnie odkrycie to Nu YSL: choć dominuje w nim woń kadzidła i należy do zapachów raczej orientalnych, których nie lubię, okazał się niezwykle interesujący. Bardzo ciekawie rozwija się na mojej skórze i będzie idealnie współgrał z ciepłymi swetrami. Nie zrażaj się tym zapachem na samym początku, po kilku minutach nabiera prawdziwego charakteru (na początku jest nienajlepszy -)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: jesienne zapachy IP: *.c2000.com.pl 23.08.02, 15:09 Ja z kolei używam jesienią: Theorema FENDI, Sexy Graffiti ESCADA, Blonde Versace, Les Belles Nina Ricci (żółta buteleczka), Chaumet, Hot Couture Givenchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margotka Re: jesienne zapachy IP: *.waw.cdp.pl 23.08.02, 15:56 Jesienia bede sie otulac zapachem L'Or de Torrente, absolutnie doskonaly :) 1 nuta : roza i kiwi 2 nuta : mandarynka, lisc magnolii i czarna porzeczka 3 nuta : ponownie roza, aromat kawy, irysy (kwiaty) i drzewo cedrowe Zapach jest slodki, ale nie jest to slodycz cukierkowa, lecz zaprawiona nutka nieco gorzka ( kawa, porzeczka ) Perfuma jest dosc nowa i jeszcze niezbyt rozpowszechniona - co tez jest wielkim atutem :) Pozdrawiam Margotka Odpowiedz Link Zgłoś
qna1 Re: jesienne zapachy 23.08.02, 17:21 Powiedzcie mi jeszcze jedno...czy jest jakis sklep internetowy gdzie mozna w miare tanio kupic perfumy? Wiem, ze jest pedet, no i na aukcjach czasami mozna wyrwac cos taniego, gdzie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: jesienne zapachy IP: *.pl 23.08.02, 21:27 na Allegro mozna złapać niezłą okazję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: jesienne zapachy IP: *.acn.waw.pl 23.08.02, 22:00 Hm, może ja jestem dziwna (chyba jestem), ale zawsze używam tylko jednego rodzaju perfum, niezaleznie od pory dnia czy nocy i okazji. Mam wrażenie, że zapach do mnie jakoś jest na trwale przwyiązany, a mnie inne zapachy niż ten mój na mnie drażnią...Teraz mam lekko słodkie Tentations de Paloma Picasso, Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: jesienne zapachy 24.08.02, 11:40 Samsara, Gio Armani (ale to w sumie nosze caly rok na okraglo), poza tym mam chetke na cos ostrzejszego. Gio troche juz mnie nudzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19.. Re: jesienne zapachy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.02, 12:12 ostatnio uzywam "tommy girl"na okraglo z cala linia zapachowa,ale to juz zbyt letni zapach chyba. z jesienia kojarzy mi sie "twice"iceberga,moze "theorema"fendi-ale ta nowa wersja,mniej orientalna. "cerruti image"tez jest dobry na wrzesien czy pazdziernik :-))). ogolnie uwielbiam slodkie zapachy ,takie w typie "hot couture"givenchy czy "baby doll"YSL-moge ich bez wzgledu na pore roku uzywac. "angel innocente"tez lubilam ale sie zrobil zbyt oklepany,uwazam.podobnie jak kiedys"j'adore"-gdzie nie weszlam to czulam.zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
yassna Re: jesienne zapachy 24.08.02, 13:16 qna1 napisała: > Prosze napiszcie jakie zapachy nosicie ta pora roku. Absolutnie nie moge sie > zdecydowac. Bardzo prosze, abyscie przy swoich typach napisaly jaki jest > mniej wiecej zapach, slodki, ciezki, pudrowy... dobre jest dune diora... ciepłe i delikatne, jak jesień nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
od71 Re: jesienne zapachy 24.08.02, 14:41 Cze, nie wiem czy lubicie vetiver - ale podobno znowu jest "modne". W kazdym razie moj internetowy znajomy stwierdzil, ze Serge Lutens wypusci "vetiver oriental" jesienia, podczas gdy Frederic Malle ma wlasnie "vetiver extraordinaire". To pewnie z powodu mody na wody kolonskie wg "pra starych" recept. Np. CDG Series 4 Cologne to 3 wody kolonskie po 500 ml. Citrico (hispanska nazwa cytrusu), Anbar (orygynalna nazwa bursztynu) i Vetiverru (azjatycka nazwa wetiweri). Mysle wlasnie o kupowanie tej ostatniej (czy ktos gdzies wyjezdza ? :-) Jesli ktos lubi orientalne klimaty to kazidla byly ostatnim "odkryciem" - Ma je chyba Armani Mania. Nie zbyt przepadam za wody Armaniego - sa zbyt popularne. Za to uzywam wlasnie Kioto (CDG Series 3 Incense) - jest genialna :-) ale raczej meska woda (cypryjska kawa, drzewo teakowe, wetiweria, patczuli i ....) Pozostale to Avignon, Quarzazate, Jaisalmer i Zagorsk. Wyobrazcie sobie zapachy "swietowania" (bo kazidla) w tychze miejscowosciach :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: jesienne zapachy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 24.08.02, 18:45 Mam mocne postanowienie przeproszenia się jesienią z tym nieszczęsnym Allurkiem, co to mi się go nie udało upłynnić ani zamienić... Ale będę uszczęśliwiona, jak się skończy...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: jesienne zapachy IP: *.pl 25.08.02, 12:28 Jak latem preferuję lekkie, kwiatowe lub orzeźwiające zapachy, to z kolei jesienią i zimą- ciepłe,mocne, orientalne lub słodkie.Zeszłej jesieni uzywałam"Hot Couture" Givenchy i "Rose" Soni Rykiel, dwa lata temu "J adore" Diora , a tego roku zamierzam pryskac się "Allure" Chanel, ktore kupiłam sobie okazyjnie w duty free na lotnisku w Larnace.Przymierzałam sie do tego zapachu juz długo, ale zawsze odstraszała mnie cena , ale wreszcie sobie kupiłam ( za jedyne 20 funtów czyli 150 zł).Sa piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: jesienne zapachy 25.08.02, 21:47 Na tę porę mam najwiecej zapachów.W tym roku musze skończyć Allure (nie w sprayu więc do szybkiego zużycia-zostało ze 20 ml).Piękny i nadający sie na jesień jest Coco Mademoiselle.Ktoś chyba wspomniał o Chaumet.Mialam 2 lata temu i używałam jesienią(aż do listopada).Na pewno wrócę do tego zapachu jak skończę inne.Przepiekny.Na chłodniejsze jesienne dni czekają Jaipur Saphir i Hot Couture. Odpowiedz Link Zgłoś