Dodaj do ulubionych

jesienne zapachy

23.08.02, 13:29
Prosze napiszcie jakie zapachy nosicie ta pora roku. Absolutnie nie moge sie
zdecydowac. Bardzo prosze, abyscie przy swoich typach napisaly jaki jest
mniej wiecej zapach, slodki, ciezki, pudrowy...
Obserwuj wątek
    • g_andzia Re: jesienne zapachy 23.08.02, 13:32
      mnie się z jesienią kojarzą zapachy korzenne, np. cristobal balenciagi, który
      już czeka na mojej toaletce:) i spellbound el.
      • Gość: Nell Re: jesienne zapachy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 13:34
        g_andzia napisała:

> mnie się z jesienią kojarzą zapachy korzenne, np. cristobal balenciagi, który
        > już czeka na mojej toaletce:) i spellbound el.

Mozesz opisac zapach tego pierwszego?
        • g_andzia Re: jesienne zapachy 23.08.02, 13:39
          taki orientalny zapach, ale nie bardzo cięzki, pachnie m.in. dzrewem
          sandałowym, paczulą, jasminem i wanilią. zapach truuudno opisać, wąchnij przy
          okazji w perfumerii:)
          • Gość: Nell Re: jesienne zapachy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 13:46
            g_andzia napisała:

> taki orientalny zapach, ale nie bardzo cięzki, pachnie m.in. dzrewem
            > sandałowym, paczulą, jasminem i wanilią. zapach truuudno opisać, wąchnij przy
            > okazji w perfumerii:)

Oki, to bybylo najprostsze;)
            Wydaje mi sie, ze widzialam w jednym ze sklepow internetowych, fajna oferte
            sprzedarzy tego perfumu, czy moze wody perfumowanej...dlatego tak sie pytam:)
      • agul1 Re: jesienne zapachy 23.08.02, 13:35
        Ja jesienią zaczynam używać trochę cięższych zapachów, tych których latem tylko
        wieczorem - Boudoir wiwienne westwood -b.ciężki, aromatyczny, korzenny;
        extravagance givenchy - trochę lżejszy, ale też niczego sobie;-)
        oprócz tego nieśmiertelna DKNY, Eau torride, który chyba nadaje się na cały
        rok, no i allurek.
    • Gość: Pia Re: jesienne zapachy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 13:49
      Fragile II (edt) - moje odkrycie ostatniej jesieni: kwiatowy, bardzo elegancki,
      zmysłowy i szalenie kobiecy, bije na głowę Fragile edp. No i jeszcze bardzo
      działa na facetów, to mężczyźni zadawali mi wiecznie pytania co to za zapach (w
      rezultacie wiele z ich partnerek wzbogaciło się o ten zapach :-) Moje ostatnie
      odkrycie to Nu YSL: choć dominuje w nim woń kadzidła i należy do zapachów
      raczej orientalnych, których nie lubię, okazał się niezwykle interesujący.
      Bardzo ciekawie rozwija się na mojej skórze i będzie idealnie współgrał z
      ciepłymi swetrami. Nie zrażaj się tym zapachem na samym początku, po kilku
      minutach nabiera prawdziwego charakteru (na początku jest nienajlepszy -))
    • Gość: misia Re: jesienne zapachy IP: *.c2000.com.pl 23.08.02, 15:09
      Ja z kolei używam jesienią: Theorema FENDI, Sexy Graffiti ESCADA, Blonde
      Versace, Les Belles Nina Ricci (żółta buteleczka), Chaumet, Hot Couture
      Givenchy.
    • Gość: Margotka Re: jesienne zapachy IP: *.waw.cdp.pl 23.08.02, 15:56
      Jesienia bede sie otulac zapachem L'Or de Torrente, absolutnie doskonaly :)

1 nuta : roza i kiwi
      2 nuta : mandarynka, lisc magnolii i czarna porzeczka
      3 nuta : ponownie roza, aromat kawy, irysy (kwiaty) i drzewo cedrowe

Zapach jest slodki, ale nie jest to slodycz cukierkowa, lecz zaprawiona nutka
      nieco gorzka ( kawa, porzeczka )
      Perfuma jest dosc nowa i jeszcze niezbyt rozpowszechniona - co tez jest wielkim
      atutem :)

Pozdrawiam
      Margotka
      • qna1 Re: jesienne zapachy 23.08.02, 17:21
        Powiedzcie mi jeszcze jedno...czy jest jakis sklep internetowy gdzie mozna w
        miare tanio kupic perfumy? Wiem, ze jest pedet, no i na aukcjach czasami mozna
        wyrwac cos taniego, gdzie jeszcze?
        • Gość: eve Re: jesienne zapachy IP: *.pl 23.08.02, 21:27
          na Allegro mozna złapać niezłą okazję
          • Gość: Maja Re: jesienne zapachy IP: *.acn.waw.pl 23.08.02, 22:00
            Hm, może ja jestem dziwna (chyba jestem), ale zawsze używam tylko jednego
            rodzaju perfum, niezaleznie od pory dnia czy nocy i okazji. Mam wrażenie, że
            zapach do mnie jakoś jest na trwale przwyiązany, a mnie inne zapachy niż ten
            mój na mnie drażnią...Teraz mam lekko słodkie Tentations de Paloma Picasso,
            • kotmanka Re: jesienne zapachy 24.08.02, 11:40
              Samsara, Gio Armani (ale to w sumie nosze caly rok na okraglo), poza tym mam
              chetke na cos ostrzejszego. Gio troche juz mnie nudzi!
              • Gość: alissa19.. Re: jesienne zapachy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.02, 12:12
                ostatnio uzywam "tommy girl"na okraglo z cala linia zapachowa,ale to juz zbyt
                letni zapach chyba.
                z jesienia kojarzy mi sie "twice"iceberga,moze "theorema"fendi-ale ta nowa
                wersja,mniej orientalna.
                "cerruti image"tez jest dobry na wrzesien czy pazdziernik :-))).
                ogolnie uwielbiam slodkie zapachy ,takie w typie "hot couture"givenchy
                czy "baby doll"YSL-moge ich bez wzgledu na pore roku uzywac.
                "angel innocente"tez lubilam ale sie zrobil zbyt oklepany,uwazam.podobnie jak
                kiedys"j'adore"-gdzie nie weszlam to czulam.zgroza!
    • yassna Re: jesienne zapachy 24.08.02, 13:16
      qna1 napisała:

> Prosze napiszcie jakie zapachy nosicie ta pora roku. Absolutnie nie moge sie
      > zdecydowac. Bardzo prosze, abyscie przy swoich typach napisaly jaki jest
      > mniej wiecej zapach, slodki, ciezki, pudrowy...

dobre jest dune diora... ciepłe i delikatne, jak jesień nad morzem.
    • od71 Re: jesienne zapachy 24.08.02, 14:41
      Cze,

nie wiem czy lubicie vetiver - ale podobno znowu jest "modne". W kazdym razie
      moj internetowy znajomy stwierdzil, ze Serge Lutens wypusci "vetiver oriental"
      jesienia, podczas gdy Frederic Malle ma wlasnie "vetiver extraordinaire".

To pewnie z powodu mody na wody kolonskie wg "pra starych" recept. Np. CDG
      Series 4 Cologne to 3 wody kolonskie po 500 ml. Citrico (hispanska nazwa
      cytrusu), Anbar (orygynalna nazwa bursztynu) i Vetiverru (azjatycka nazwa
      wetiweri). Mysle wlasnie o kupowanie tej ostatniej (czy ktos gdzies
      wyjezdza ? :-)

Jesli ktos lubi orientalne klimaty to kazidla byly ostatnim "odkryciem" - Ma je
      chyba Armani Mania. Nie zbyt przepadam za wody Armaniego - sa zbyt popularne.
      Za to uzywam wlasnie Kioto (CDG Series 3 Incense) - jest genialna :-) ale
      raczej meska woda (cypryjska kawa, drzewo teakowe, wetiweria, patczuli i ....)
      Pozostale to Avignon, Quarzazate, Jaisalmer i Zagorsk. Wyobrazcie sobie
      zapachy "swietowania" (bo kazidla) w tychze miejscowosciach :-)

Pozdr.
    • Gość: Mia Re: jesienne zapachy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 24.08.02, 18:45
      Mam mocne postanowienie przeproszenia się jesienią z tym nieszczęsnym
      Allurkiem, co to mi się go nie udało upłynnić ani zamienić... Ale będę
      uszczęśliwiona, jak się skończy...!
      • Gość: Marta Re: jesienne zapachy IP: *.pl 25.08.02, 12:28
        Jak latem preferuję lekkie, kwiatowe lub orzeźwiające zapachy, to z kolei
        jesienią i zimą- ciepłe,mocne, orientalne lub słodkie.Zeszłej jesieni
        uzywałam"Hot Couture" Givenchy i "Rose" Soni Rykiel, dwa lata temu "J adore"
        Diora , a tego roku zamierzam pryskac się "Allure" Chanel, ktore kupiłam sobie
        okazyjnie w duty free na lotnisku w Larnace.Przymierzałam sie do tego zapachu
        juz długo, ale zawsze odstraszała mnie cena , ale wreszcie sobie kupiłam ( za
        jedyne 20 funtów czyli 150 zł).Sa piękne!
    • coralin Re: jesienne zapachy 25.08.02, 21:47
      Na tę porę mam najwiecej zapachów.W tym roku musze skończyć Allure (nie w
      sprayu więc do szybkiego zużycia-zostało ze 20 ml).Piękny i nadający sie na
      jesień jest Coco Mademoiselle.Ktoś chyba wspomniał o Chaumet.Mialam 2 lata temu
      i używałam jesienią(aż do listopada).Na pewno wrócę do tego zapachu jak skończę
      inne.Przepiekny.Na chłodniejsze jesienne dni czekają Jaipur Saphir i Hot
      Couture.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka