Dodaj do ulubionych

pytanie o tipsy zelowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:29
dziewczyny mam problem, zalozylam sobie tipsy zelowe i wszystko bylo ok, ale
po uzupelnieniu zel podchodzi mi powietrzem doslownie po jednym dniu, to
chyba nie jest normalne??? blagam powiedzcie mi co moze byc tego przyczyna,
bo ja juz nie mam sily do tych pazurow:-(((
Obserwuj wątek
    • Gość: maxi Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:45
      Są źle zrobione. Nosiłam żel przez 5 miesięcy i coś takiego jak podchodzenie
      powietrza zdarzało się sporadycznie i to po długim czasie. Możesz ratować się
      malując paznokcie bezbarwnym lakierem- to trochę zamaskuje wady, ale ja bym Ci
      radziła zareklamować usługę i wrazie czego zmienić kosmetyczkę.
      • Gość: Asienka Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:55
        tak wlasnie myslalam, chyba rzeczywiscie zmienie po raz trzeci juz kosmetyczke,
        a jak ta nie zda egzaminu to chyba sciagne to w cholere bo juz nie mam sily;-((
        • Gość: Daria Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.eu.org 17.08.05, 11:02
          Podchodzenie paznokci żelowych powietrzem nie jest normalne i jest skutkiem
          złego przygotowania płytki paznokcia przed nałożeniem masy,zalewania skórek,itp.
          Moim zdaniem powinnaś zmienić stylistkę-najlepiej na sprawdzoną.
          Oczywiscie istnieją przypadki,gdzie żel czy akryl trzymać się nie będzie ale są
          to tak sporadyczne przypadki,że na pewno ne należy tym od razu tłumaczyć
          "liftowania" się żelu.
          • Gość: Asienka Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 11:06
            dziekuje Daria, ale wlasnie "Pani Profesjonalistka" wytlumaczyla mi, ze to
            podchodzenie powietrza to jest normalna reakcja na to, ze paznokiec zaczyna
            rosnac, ale do jasnej cholery po jednym dniu??? teraz juz wiem, ze sciemnia i
            dzisiaj jej to powiem, bardzo Ci dziekuje;-)
            • Gość: justyna Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:04
              Ja mialam to samo,zmienilam juz 3 razy stylistkę.Zawsze wmawialy mi że to wina moich paznokci.Wcale nie chodziłam do podrzędnych salonów, były to podobno dobre i dość drogie salony kosmetyczne.Teraz byłam u czwartej i jak na razie(minął tydzień)jest ok.
              • Gość: Asienka Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:25
                Justyna, ja mam to samo niestety, ja jestem zdania, ze kazdy powinien robic to
                co potrafi i szlag mnie trafia jak rozmawiam z taka pseudo-stylistka, ktora
                wszystko wie najlepiej a odwala taka chale, ze plakac sie momentami chce... no
                nic, pozostaje mi tylko szukac stylistki z prawdziwego zdarzenia, pozdrawiam:-)
                • Gość: Justyna Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:47
                  Ja mam nadzieję,że własnie znalazłam i że teraz będą mi się trzymać.Moja kuzynka mieszkająca w Niemczech od kilku lat ma żel na paznokciach i nigdy jej nic nie odchodzi.Ja się najbardziej wkurzam,że wmawiając mi że to była wina moich paaznokci naciągały mnie na kase.Zdażało mi się w ciągu tygodnia 2 razy poprawiać Pozdrowienia
    • Gość: Smerfa Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 21:56
      witajcie, jak piszecie o swoich problemach to przypominam sobie moje własne
      sprzed kilku m-cy (zgrozo!!! "odpadające paznokcie"), zmieniałam stylistki,
      manikiurzystki - jak sie same nazywają az wreszcie ktoś mi polecił cichą,
      skromną, szybką dziewczyne i o dziwo skończył się problem z "odpadami". Jak ktoś
      chce to mogę podać namiar na priva, dodam że pracuje w salonie ale żadnym
      "renomowanym", z "wybujałą" nazwą w centrum W-wy.
      • sowa_hu_hu Re: pytanie o tipsy zelowe 17.08.05, 22:12
        miałam dokładnie to samo! musialam uzupełniac bardzo często , co 2 tyg 80zł...
        powietrze podchodziło na następny dzień...
        zrezygnowałam
        miałam próbowac w innym salonie ale sie rozmysliłam...
        • Gość: Daria Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.eu.org 17.08.05, 22:28
          niestety tak to często bywa,że dziewczyna świeżo po kursie (lub nawet o
          zgrozo!-bez),bierze się za przedłuzanie paznokci,sądząc,że wszystkie rozumy już
          zjadła.Na waszych przykładach dokładnie widać jaki jest tego skutek.Gdy ja
          zaczynałam przygodę z paznokciami,to świeżo po kursie trenowałam na moich
          koleżankach,biorąc od nich pieniądze tylko za materiały i uprzedzałam,że dopiero
          się uczę i nie wszystko może być ok.
          Teraz stylizacja paznokcia jest bardzo modna i niektórym wydaje się,że w szybkim
          czasie można zarobić kupę kasy.Prawda jest jednak taka,że w tym zawodzie należy
          się stale doszkalać.Znam doświadczone stylistki,które zajmują się tym już od
          prawie 10lat i nadal jeżdza na warsztaty.
          Mój mąż się śmieje,ze jak na razie do wiecej wydaję na doszkalanie niz zarabiam
          w rzeczywistości :P
          Dziewczyny,nie bójcie się zapytać Waszej stylistki o kwalifikacje! Ma obowiązek
          przedstawić Wam dyplom upoważaniający do wykonywania tego zawodu.Im więcej
          będzie takich certyfikatów,tym oczywiscie lepiej dla Was :)
          U mnie na ścianie puki co wisi 8 dyplomów,a na tym na pewno nie koniec:)
    • Gość: gosia z bravo Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:46
      twoja historia Asienko przypomina moja - ja skusilam sie na pazurki u pewnej
      pani oferujacej na allegro i skonczyly sie te cale moje tipsy zelowe po niecalym
      tygodniu wielka awantura z pania ktora niby paznokcie robi juz od 7 lat!!! jako
      ciekawostke dodam ze owa pani stylistka na moja i kolezani reklamacje zapytala
      nas czy nie moczylysmy paznokci w ACE bo jej zdaniem taka jest przyczyna wygladu
      naszych paznokci :D
      • Gość: Asienka Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:07
        no wlasnie, to juz jest istny koszmar, nie dosc, ze spartola, to jeszcze
        pozniej wina obarczaja klientki, ze to moze wymoczone w acetonie, albo moze
        sama zrywalam na chama, ludzie, to juz jest przesada. Pewnie ide sobie zrobic
        paznokcie, za ktore oczywiscie nie malo place, przychodze do domu i zaczynam je
        skubac i zrywac, zeby za 2 dni, albo o zgrozo na nastepny dzien isc i to
        poprawiac, bo pewnie nie mam kolezanek i chce sie zaprzyjaznic z "Pania
        Stylistka"...
        • Gość: Asienka Re: pytanie o tipsy zelowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:10
          aaaa, zapomnialam dodac, ze bylam wczoraj jeszcze w innym salonie i tam Pani
          powiedziala mi, ze podchodzenie powietrza pod zel NIE JEST ZJAWISKIEM
          NORMALNYM, wiec nie dajcie sie nabierac na gadki w tym stylu, ja niestety sie
          dalam nabrac, ale w przyszlosci bede madrzejsza, pozdrawiam:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka