aneta-k 25.08.02, 17:22 Dziewczyny czytalam wlasnie o tym Effaclar K.Jestescie nim zachwycone,czy on jest w tubce?dzieki.pozd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: julita73 Re: Effaclar K IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 17:25 Tak, jest w niewielkiej , metalowej tubeczce.Jest to bardzo lekki, dość wydajny kremik. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-k Re: Effaclar K 25.08.02, 17:32 serdeczne dzieki,poniewaz chce zamowic przez internet i widzialam w dwoch postaciach w malej tubce i w butelce(plyn) dzieki .pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Effaclar K IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 17:58 płyn to Effaclar, a nie Effaclar K Effaclar to żel do mycia skóry z problemami zwróć uwagę na to K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: Effaclar K IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 25.08.02, 18:16 Daj linka gdzie bedziesz zamiawiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: Effaclar K IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 25.08.02, 18:22 Dzieki, a czy to obejmuje tez Polske :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: Effaclar K IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 25.08.02, 18:23 Chyba nie :( coz bede musiala przejsc sie do apteki... Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-k Re: Effaclar K 25.08.02, 18:39 Ja mieszkam w USA I niestety nie wiem w jakich sklepach tutaj sprzedaja,wiec zamawiam przez internet.pozd Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Effaclar K 25.08.02, 19:38 aneto, firma La Roche-Posay i jej preparaty nie sa sprzedawane w USA w sklepach, mozna je dostac u niektorych lekarzy dermatologow lub tylko na internecie. Zdjecie i opis kremu EffaclarK znajdziesz w tekscie na temat kwasow w dziale Biochemia Urody na wizaz.pl, jesli jednak meiszkasz w USA nei wiedze powodu bys musiala akurat kupowac Effaclar K, ktory w USA kosztuje wiecej niz w Polsce, tutaj takze masz wybor bardzo skutecznych preparatow z kwasem BHA, ktore dzialaja identycznie jak Effaclar K a sa duzo tansze dla ciebie. W tekscie o ktoeym wspominalam znajdziesz takze kilka przykladow preparatow z kwasami dostepnych w USA, polecam preparat z firmy Paula's Choice do wyboru masz dwa jeden zawierajacy 1 % BHA i drugi 2 % BHA, preparaty tej firmy dostepne sa tylko przez internet na stronei www.cosmeticscop.com Za Effaclar K tube 30 ml czyli 1 0z. placisz 28 $ plus koszty przesylki zas polecone przeze mnei preparaty kosztuja ok 8 $ za 60 ml lub 14 $ za 118ml, plus przesylka czesto jednak za okazji swiat przesylka jest darmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta-k Re: Effaclar K IP: *.dyn.optonline.net 26.08.02, 00:34 dzieki za info. nie zalezy mi aby byl jak najtanszy,bo cena akurat nie gra roli,ale dziewczyny tak zachwalaja Effaclar K,ze wrecz nie moge sie oprzec.Juz znalazlam na internecie pare linkow odnosnie Effaclar K. Jesli znasz podobne preparaty w USA ,ale bardziej znanych firm,to bym byla wdzieczna.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Effaclar K IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.08.02, 00:48 a w jakiej cenie jest w aptekach Effaclar K?i czy sa ewentualnie jakies odpowiedniki tansze??dziekuje i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita73 Re: Effaclar K IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 07:55 Effaclar K kosztuje ok 42zł,przynajmniej ja tyle płaciłam.Dostałam jeszcze do tego mnóstwo próbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Effaclar K-do Basi K. IP: 217.98.124.* 26.08.02, 08:20 Zaraz zaraz , czy zamierzacie Effaclar K stosować teraz?,tzn w lecie , podobno nie powinno sie tego robić.Wróciłam z wakacji i moja skóra prócz tego ,że jest opalona wyglada razcej nieciekawie,chętnie bym sobie ją ujednoliciła Effaclarem ale czy mogę? i czy stosowanie go bardziej jej nie wysuszy?...ja i tak po nim zawsze musiałam smarować się kremem silnie nawilżającym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lefkara Re: Effaclar K-do Basi K. IP: 212.160.146.* 26.08.02, 10:37 No właśnie, jak to jest z tym kremem. Jak wygląda kuracja? Przez jaki okres czasu i kiedy powinno sie go stosować? Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Effaclar K-do Basi K. 26.08.02, 15:57 Gość portalu: lefkara napisał(a): > No właśnie, jak to jest z tym kremem. Jak wygląda kuracja? Przez jaki okres > czasu i kiedy powinno sie go stosować? Wszystko co wiem na temat kwasow w kosmetyce zebralam w tekscie na wizazu, znajdziecie tam odpowiedzi na wasze watpliwosci. Podobnie jak Justy ja takze uzywam preparaty na kwasie BHA na noc przez caly rok w polaczeniu z codzienna ochrona przeciwsloneczna. Latem lepiej nie wykonywac silnych zabiegow wysokimi stezeniami kwasow a gabinetach, natomiast preparaty ogolnie dostepne a juz zwlaszcza oparte na BHA mozna stosowac przez caly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Effaclar K-do Basi K. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 11:59 Jeśli tylko nałożysz w ciągu dnia krem z filtrem, to nie ma przeszkór, żeby stosować Effaclar K latem. Ja używam go przez cały rok- teraz też i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Effaclar K 26.08.02, 15:54 Gość portalu: aneta-k napisał(a): > dzieki za info. > nie zalezy mi aby byl jak najtanszy,bo cena akurat nie gra roli,ale dziewczyny > tak zachwalaja Effaclar K,ze wrecz nie moge sie oprzec.Juz znalazlam na > internecie pare linkow odnosnie Effaclar K. > Jesli znasz podobne preparaty w USA ,ale bardziej znanych firm,to bym byla > wdzieczna.pozdr. Nie chodzilo mi o to, by polecac ci tania firme, po prostu uwazam, ze bez sensu kupowac krem po wyzszej cenie, skoro na miejscu masz kremy o takim samym dzialaniu a moze nawet lepszym po akurat nizszej cenie, a to dlatego ze firma jest amerykanska, a nie francuska. Nie wiem co masz na mysli bardziej znanych firm, ta firma polecona przez mnei jest akurat bardzo znana w USA, a kremy z kwasami BHA z tej firmy sa akurat jednymi z najlepszych na tutejszym rynku. Maja one odpowiednio niskie pH by kwasy dzialaly skutecznie oraz odpowiednio wysokie stezenia kwasu BHA. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-k Do Basi 27.08.02, 02:16 Droga Basiu dzieki za wszystkie informacje.Nie wiem ,ja mieszkam dosc dlugo w USA i musze przyznac ,ze nie spotkalam sie z ta firma co mi polecilas,widocznie nigdy nie zwrocilam uwagi.Ponadto od zadnych moich kolezanek nie slyszalam o tej firmie. A co myslisz o Total Turnaround z Clinique?Wlasnie dzisiaj poprosilam o probke i chce sprobowac.Jestem po trzydziestce i mam mieszana skore.Podobno Effaclar K jest dosc silny.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Do Basi 27.08.02, 16:17 Droga Aneto!! Byc moze dlatego, ze firmy tej nie spotkasz w sklepie, jednak na wielu forum angielskojezycznych mozesz poczytac mnostwo opinii na temat tych kosmetykow. Na temat Turnaround i Idealist ich dzialania, skladu, pisalam juz caly tekst ktory takze znajdziesz na stronie wizaz.pl, poza tym w tekscie na temat kwasow takze wspominalam o tych preparatach. Wszystko zalezy czego oczekujesz i jaka jest twoja cera, Turnaround takze jest oparty na kwasie salicylowym BHA, ale ma pH 5 co sprawia ze kwas ten nie dziala tak skutecznie jakby mogl, jest to wiec lagodnie dzialajacy krem, ktory jednoczesnie zawiera wiele skladnikow nawilzajacych, tak wiec takze nawilza i wygladza cere. Effaclar K jak i preparaty z kwasami z firmy Paula's Choice takze zawieraja kwas BHA, ale maja odpowiednio niskie pH sa wiec bardziej skuteczne pod wzgledem oczyszczania porow. Idealist nei zawiera wcale wkasu BHA, ma inny sklad i jest nalagodniejszy z nich wszystkich i w zasadzie ciezko go porownac do reszty. Polecam teksty a w razie niejasnosci pisz do mnei na maila podanego pod tekstami, gdyz na forum nie bywam regularnie. Pozdrawiam!! aneta-k napisała: > Droga Basiu dzieki za wszystkie informacje.Nie wiem ,ja mieszkam dosc dlugo w > USA i musze przyznac ,ze nie spotkalam sie z ta firma co mi polecilas,widocznie > > nigdy nie zwrocilam uwagi.Ponadto od zadnych moich kolezanek nie slyszalam o > tej firmie. > A co myslisz o Total Turnaround z Clinique?Wlasnie dzisiaj poprosilam o probke > i chce sprobowac.Jestem po trzydziestce i mam mieszana skore.Podobno Effaclar K > > jest dosc silny.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: Do Basi 27.08.02, 16:44 Basiu, jakis czas temu wyslalam maila do Ciebie na adres gazety. Nie wiem czy odbierasz te poczte, w kazdym razie pliz odbierz:) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: Do Basi 27.08.02, 16:50 Damona korzystam tylko z konta basia_kwiat@hotmail.com konto na gazecie musialam zalozyc tylko z powodu mozliwosci logowania przeslij mi prosze ten list ponownie na moje konto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: Do Basi 27.08.02, 17:00 niestety nie moge wyslac go jeszcze raz, bo nie mam kopii, moze sprobuj ze strony gazety wejsc do poczty i odebrac maila? Odpowiedz Link Zgłoś