Dodaj do ulubionych

DIETA A TRĄDZIK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 12:46
Jak myślicie, czy odpowiednia dieta ma wpływ na stan cery? Odpowiedzcie, bo
już jestem tak zdesperowana, że nie wiem co mam robić...buuuuuuu.....
Obserwuj wątek
    • Gość: rooo Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.chello.pl 20.08.05, 13:20
      badania dowodzą, ze nie. praktyka czasem przeczy badaniom:)
      ale lepiej odstawic wódkę, czipsy i pizze. co do czekolady zupełnie się nie
      zgadzam. nie ma wpływu, a jesli ma to pozytywny ze względu na dobroczynne
      działanie magnezu.

paradoksalnie, nie pomaga rezygnajcja z tłuszczu, bo jednym z powodów
      powstawania parchów jest brak CLA, który jest w tłuszczach.

największy wpływ na krosty, oprócz hormonów, ma samopoczucie, człowiek
      szczęsliwy trwale i naprawdę raczej nie ma takich problemów. wiem, wiem, łatwo
      powiedzieć.........
      • Gość: chan Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 15:21
        Dieta nie ma zadnego wplywu na tradzik.Kiedys pisali ze badania bla bla,a po
        jakims czasie,te niby wielkie odkrycia neguja.Do głosu przychodza nowi
        badacze,odkrywcy,ktorzy zaprzeczaja wynikom wczesniejszych badan.Np.wezmy
        wit.C.Okazało sie ze wcale nie zapobiega przeziebieniom.Ja bym do wszystkich
        porad,rad odkrywcow podchodziła z przymruzeniem oka.Powstawanie tradzika lezy w
        hormonach,genach.Jedz to na co masz ochote,tego akurat potrzebuje
        organizm.Owoce,warzywa w duzych ilosciach napewno nie zaszkodza,w
        przeciwienstwie do witamin syntetycznych.
    • Gość: effi Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:36
      a ja jestem przekonana, że ma. sięgnij po książki dr Ewy Dąbrowskiej, przede
      wszystkim "Ciało i ducha uzdrawiać żywieniem"
      • Gość: rooo Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.chello.pl 20.08.05, 19:15
        a krótkie streszczenie?
        bardzo niezdrowym jedzeniem można zaszkodzić, długofalowo, ale przy w miarę
        normalnym odzywianiu jednostki chorobowe są wynikiem czegoś więcej, niż diety
        • Gość: nika Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:08
          Tu kilka linkow o diecie dr Ewy Dabrowskiej, w skrocie - jemy niedobrze i za
          duzo, to wszystko osadza sie w organizmie i powoguje jego zle funkcjonowanie. A
          choroby skory najlepiej o tym swiadcza - organizm stara sie wyrzucic to co zle.
          probowalam, dziala, szkoda tylko ze tak lubie slodycze..... ;) polecam ksiazke
          "cialo i ducha ratowac zywieniem" tam przedstawione sa wszystkie mechanizmy
          dzialania zlej i dobrej diety.
          ksiegarnia.nieznany.pl/index.php?main_page=pubs_product_book_info&products_id=1182
          www.bezeta.psv.pl/
          www.medicus.lublin.pl/2000/08/grubasie.htm
    • gatta13 Re: DIETA A TRĄDZIK 21.08.05, 12:41
      Zawsze po wypiciu kilku drinków następnego dnia mam kilka pryszczy na twarzy. Z pewnością nie służą mi też papierosy wypalane przez imprezowe towarzystwo. Wynika z tego, że imprezy źle wpływają na cerę. ;)
      • Gość: iga Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:34
        mi zawsze po slodyczach wyskakuja pryszcze,wystarczy ze przestaje jesc slodycze
        i problem znika.Tylko czasem nie moge sie powstrzymac.
    • Gość: ilka Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.242.81.adsl.skynet.be 21.08.05, 13:46
      Moim zdaniem to co jemy ma bardzo duzy wplyw na wyglad skory. I to nie tylko w
      kuracji przeciwtradzikowej ale w walce z cellulitem czy rozszerzonymi
      naczynkami. Kazdy lekarz dermatolog to powie. Przy sklonnosciach do tradziku
      nalezy unikac czekolady, alkoholu, potraw ostrych, bardzo slonych,
      przyprawionych. Wiadomo ze sama dieta nie uleczy ale pomoze w zapobieganiu nowym
      wypryskom.
      • Gość: rooo Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.chello.pl 21.08.05, 14:25
        zgadza się wszystko, z wyjątkiem czekolady. to jest przesąd.
        czekolada jest wręcz zdrowa, oczywiście gorzka.
        • Gość: ilka Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.242.81.adsl.skynet.be 21.08.05, 14:30
          Sprobuj wytlumaczyc to mojej skorze!!! Ja dostaje setek wypryskow po czekoladzie
          albo nawet po ciescie czekoladowym (np brownies) czy lodach czekoladowych.
          • Gość: rooo Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.chello.pl 21.08.05, 15:09
            auć. w takim razie to jakas Tobie własciwa reakcja. osobnicz, tak zwana.
            i tak dobrze, że umiesz wyspecyfikować to cos z jedzenia, co ma takie skutki.
            może jakas forma alergii?
            • Gość: rooo Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.chello.pl 21.08.05, 15:10
              "osobnicza" oczywiście
              • Gość: mua Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 16:48
                Właśnie pochłonęłam spaghetti. Czy magę się już przyzwyczajać do myśli, że
                jutro obsypie mnie krostami?
                • Gość: rooo Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.chello.pl 21.08.05, 16:49
                  na podstawie którego posta wyciągnęlas taki wniosek?
                  • Gość: mua Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:00
                    No, że nie wolno jeść ostruch dań
        • Gość: toja Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.05, 21:45
          Czekolada ma działanie zapierające i to właśnie jest problem,bo im dłużej
          żarełko przebywa w jelitach,tym więcej szkodliwych substancji się wchłania a to
          się odbija na buźce.A Mg z czekolady wchłania sie trudno i w minimalnych
          ilościach,bo ogrznicza to zawarty w czekoladzie tłuszcz.Jak sie chce magneziku
          to już lepiej rodzynek pojeśc a ze sztuczności koniecznie połączenie Mg z wit
          B6-bo ta ułatwia jego wchłanianie
          • Gość: rooo Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.chello.pl 22.08.05, 22:04
            wiesz, mnie lekarka ZALECILA magnez w postaci czekolady własnie.
            w rodzynkach nie wiem, jak go dużo. to raczej żrodło potasu?

> ze sztuczności koniecznie połączenie Mg z wit
            > B6-bo ta ułatwia jego wchłanianie

nie tyle "ułatwia wchłanianie', co umożliwia przyswajanie w ogóle.
    • Gość: Antosia Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:36
      Hej!!Tak naprawdę to dieta ma wpływ na nasz wygląd,ale jest tylko jednym z
      elementów decydujących o kondycji cery(i nie tylko).U niektórych ten wpływ
      bardziej się zaznacza,u innych zaś w mniejszym stopniu.Generalnie warto poznać
      własne reakcje,ale to o czym pisałyście wyżej,czyli alkohol,czipsy,tłuste
      potrawy,ale również ciaseteczka typu pieguski (jest w nich dużo chemii-zachęcam
      do lektury na opakowaniu :])nie należą do elementów racjonalnego żywaienia.A o
      wyglądzie decyduje po trosze wiele elementów,w tym właśnie dieta,poziom
      hormonów,uwarunkowania genetyczne,styl życia(sport,sen,stres) itd,itd,itd...
      Mua,myślę,że warto wybrać się do dermatologia,trądzik to indywidualny
      problem,który wymaga indywidualnego podejścia.Będzie dobrze,to choroba,którą w
      dzisiejszych czasach z powodzeniem się leczy,zaufaj specjalistom-sa po to,aby
      Ci pomóc,ja sama tak zrobiłam,teraz czekam na efekty,musi się udać :-)
      powodzenia!!
      • Gość: Mua Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:59
        U dermatologa już bułam, a nawet u kilku. I nic. Wykupiłam już chyba połowę
        leków z apteki, a i tak nic nie pomogło. Pytałam o dietę, bo myślałam może, że
        jeśli będę bardziej racjonalnie się odżywiać (co jest już chyba ostatnią deską
        ratunku) to może to coś da.
      • Gość: rooo Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.chello.pl 22.08.05, 11:13
        > myślę,że warto wybrać się do dermatologia,trądzik to indywidualny
        > problem,który wymaga indywidualnego podejścia.

więc czemu dermatolodzy lecza taśmowo?

> Będzie dobrze,to choroba,którą w
        > dzisiejszych czasach z powodzeniem się leczy,zaufaj specjalistom

nic podobnego. wciąz trudno wyleczyć trądzik, a niektórym "specjalistom" nie
        chce się zwyczajnie pomyśleć, zdobyc na odrobine empatii i współczucia. ja
        specjalistom już nie ufam w tym temacie.
        między nami mówiąc, więcej nt. wiedza osoby z for netowych, niz rzekomi specjaliści.

własnie dlatego, ze to jest sprawa indywidualna, każdy sam powinien ufac
        intuicji, wierzy lekarzom - ok, czuje ze to sprawa diety - niech próbuje z dietą.
      • Gość: rooo Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.chello.pl 22.08.05, 11:14
        > ja sama tak zrobiłam,teraz czekam na efekty,musi się udać :-)

napisz koniecznie, jak już bedzie po wszystkim, jak długo sie leczyłas i czym.
        powodzenia!
        • Gość: Antosia Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:37
          oka,na pewno podzielę się swoimi wrażeniami:-)
          pozdrawiam gorąco.
          • Gość: Aśka Re: DIETA A TRĄDZIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:52
            Oczywiście,że dieta ma wpływ na wygląd cery.Nie wolno przesadzać z produktami
            mącznymi ,słodyczami i kawą.Jednak główna przyczyna trądziku tkwi w
            zaburzeniach hormonalnych.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka