Gość: ada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:46 Co oznacza takie stwierdzenie.Czy ktos tak mowi po to by kobiety nie urazic ze mu sie nie podoba, no nie wiem a moze odwrotnie ??? A wy jak to odbieracie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
icegirl Re: Delikatna uroda ??????? 23.08.05, 11:16 Gość portalu: ada napisał(a): > Czy ktos tak mowi po to by kobiety nie urazic ze > mu sie nie podoba, no nie wiem a moze odwrotnie ??? Dobre :D Ja to odbieram jako stwierdzenie, że ktoś ma delikatne rysy twarzy i kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiddo Re: Delikatna uroda ??????? IP: 217.153.94.* 23.08.05, 12:13 a ja podejrzewam, że to mógłby być eufemizm dla "mało wyrazista uroda", czyli taka sobie :) Parę razy spotkałam się z takim uzyciem owego wyrażenia. Ale niekoniecznie jest to reguła chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Delikatna uroda ??????? IP: *.chello.pl 23.08.05, 12:22 ja bym odebrała rzecz dosłownie - delikatna to delikatna, subtelna. są typy urody "uderzeniowe", bardzo wyraziste. mozna porównac do kwiatów - sa czerwone róże i wielkie słoneczniki, ale są też konwalie, stokrotki, rumianki itd. przecież każdy z nich jest piekny - na swój sposób własnie. Odpowiedz Link Zgłoś