Dodaj do ulubionych

Glinka zielona

24.08.05, 18:33
Gdzie i za ile można kupic glinkę zieloną, poczytałam na forum iz jest ona
rewelacyjna, napiszcie jak ja stosować, jak maseczke? czytalam tez ze mozna ku
[pic opakowanie 1kg, czy to prawda? czekam na wszelkie info
Obserwuj wątek
    • Gość: ves-ves Re: Glinka zielona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:43
      Glinkę można kupić w każdej aptece, nie jest droga. Proszek rozrabia się ze
      zwykłą wodą lub wodą wapienną, nakłada na twarz, (ja to robię pędzelkiem do
      nakładania farby do włosów) a po 20 minutach zmywa.
    • madai Re: Glinka zielona 24.08.05, 19:18
      NA greenplanet mozna kupic kg glinki za 15 zl. W aptekach sa drogie.
    • Gość: Anita Re: Glinka zielona IP: 81.219.113.* 24.08.05, 20:00
      Jaka jest cena glinki(w tubce albo saszetce) w aptece?
      • Gość: ves-ves Re: Glinka zielona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 08:21
        Ja kupowałam w aptece glinkę w saszetce i kosztowała jakieś 5-8 zł
    • Gość: titi Re: Glinka zielona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:55
      W aptekach lub internecie jest dostepna glinka w proszku, która rozrabia się z
      wodą mineralna, przegotowana lub termalną. Ja kupiłam taką w małej saszetce za
      jakieś 7 zł w aptece, ale dokładnie nie pamiętam. Kiedys próbowałam też glinkę
      z drogerii firmy Dermaglin- taka maseczka w saszetce(są różne rodzaje)-była
      dużo wygodniejsza, bo już odpowiednio przygotowana, prosto do nałożenia.tzreba
      jednak uważać bo glinka zielona jest bardzo silna i mocno wysusza skórę,
      dlatego po nałożeniu na twarz nie można dopuścić do wyschnięcia. Co jakiś czas
      trzeba więć spryskiwać twarz wodą (takim rozpylaczem do wody, albo najlepiej
      wodą termalną w spray'u). Dla mojej wrażliwej mieszanej cery glinka zielona
      jest za silna i używam teraz miejscowo na syfki, aby je wysuszyć.Są też glinki
      biała(łagodniejsza)czerwona(do skóry naczynkowej)żółta(chyba dodaje blasku)i
      mix.
      Pozdrawiam i życzę udanych zabiegów upiększających :-))
      • o.lunia Re: Glinka zielona 26.08.05, 15:35
        w jakich proporcjach rozrabia sie te glinke z woda?
        jak sie ja stosuje punktowo- na cala noc maznac czy na 15 minut i zmyc?
        • Gość: titi Re: Glinka zielona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:41
          Punktowo to zostawiam na całą noc
    • Gość: casjopeja Re: Glinka zielona IP: 217.153.136.* 26.08.05, 19:10
      ja kupiłam zieloną glinkę w drogerii internetowej www.esentia.pl , dosć duże
      opakowanie i nie była droga.
      • Gość: magda Re: Glinka zielona IP: *.unregistered.media-com.com.pl 26.08.05, 19:49
        Dziś kupiłam glinkę zieloną w aptece zapłaciłam za nią 5.10 zł ale ma tylko 10
        g,w środku jest intrukcja jak zrobić maseczkę proponują rozrobić ją
        następująco:
        2 łyżki stołowe (ok 10 g) rozrobić z 2 łyżkami wody przegotowanej bądź
        głębinowej.Tak by uzyskać gładką masę o konsystencji budyniu,nałożyć na twarz
        grubą warstwę i trzymać 20 minut.Później należy niezwłocznie użyć jakiegoś
        dobrego kremu bo skóra jest wysuszona.
        Zielona glinka jest do Cery tłustej ,trądzikowej z wypryskami.Nie wolno jej
        stosować częściej niż raz w tygodniu.Jeżeli wypryski się pojawiają częsciej to
        należy stosować punktowo maseczkę na wypryski aż do całkowitego wyleczenia
        (nawet codziennie).Ja dziś wypróbowałam i rzeczywiście cera jest naprawdę
        oczyszczona tak jak być powinna mnie nie pomagały maseczki oczyszczające a tym
        specyfikiem jestem zachwycona.
        • bzzzk Re: Glinka zielona 27.08.05, 00:14
          jeszcze jest napisane jak zrobić maseczkę do cery zmęczonej i zwiotczałej,
          jakby ktoś był zainteresowany:) :
          - 10g glinki zielonej
          - 1 łyżka oliwy z oliwek
          - woda (niewielka ilość)

wymieszać składniki dodając wodę w ilości pozwalającej uzyskać gładką masę.
          całą nałożyć na twarz i trzymać ok. 20 min. następnie zmyć wodą i posmarować
          twarz kremem.
    • Gość: casjopeja Re: Glinka zielona IP: 217.153.136.* 26.08.05, 19:42
      Podaję ci linki gdzie mozesz kupic glinkę:
      www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=13165&session=71f7600925785877
      www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24853&session=71f7600925785877
      www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24855&session=71f7600925785877
      • shipa Re: Glinka zielona 26.08.05, 23:34
        Oprócz tego na greenplanet, tam są ,,przyjazne ceny":
        Arcilla verde -zielona glinka suszona na słońcu 1000gr 15,00zł
        Arcilla verde -zielona glinka suszona na słońcu 2500gr 30,00zł
        Argil Tubo -zielona glinka w tubce 250 ml 18,00zł
        Fango L`Argilla Solare - Glinka do ciała 500ml 38,00zł

Tu masz link:

greenplanet.pl/product_info.php?cPath=24_40&products_id=100&osCsid=78d5b06852ef5b4a54980a05a242607e
        Jak kupisz 2,5kg to starczy Ci na lata;-). Przesyłka to 10 zł, jak jesteś z Warszawy możesz bez dodatkowych kosztów odebrać zamówienie netowe lub po prosru zrobić zakupy w ich sklepie na Żurawiej 32/34.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka