29.08.02, 22:48
Jakie pomadki lubicie? Matowe, perlowe czy z drobinkami ? Blyszczyki kolorowe
czy bezbarwne?
Jakie sa Wasze ulubione firmy i odcienie ?
Tak pytam, bom ciekawa :-)

Ja lubie pomadki z drobinkami, ocienie naturalne lub wpadajace w roz.
Blyszczyki tez w podobnych odcieniach.
Obserwuj wątek
    • aneta_ Re: Usta 29.08.02, 23:16
      Z pomadek uzywam najchetniej odcienia brązowegoz takimi zlotymi jakby
      drobinkami. Trudno go okreslic.. Moze odcien z opisu nie wydaje sie zbyt
      zachecajacy itp. ale mi sie wydaje ze pasuje do mojego typu urody (czy tez jej
      braku:-))) Natomast blyszczyki preferuje bezbarwne lub delkatnie rozowo-
      brzoskwiniowe.

aneta.
    • Gość: Maruda Re: Usta IP: 66.65.53.* 30.08.02, 00:04
      Szczerze mowiac to nielubie ciapkac sobie ust szminkami - blyszczykami tez
      niespecjalnie bo niecierpie tego uczucia klejacych sie ust - fuuuuuujjjj...
      Moim absolutnym ulubiencem jest balsamik do ust Tisane - swietnie chroni usta,
      delikatna kremowa konsystencja - nie za tlusta, zero klejenia sie, ladnie
      nablyszcza, fajnie pachnie ( a nawet smakuje) - jak dla mnie ideal.
      Chociaz ostatnio musze przyznac,ze trafilam na calkiem fajna szminke Lancoma o
      odcieniu Visionary - bardzo fajny kolorek, calkiem niezle prezentuje sie na
      mojej bladawej twarzy, zapach, konsystencja tez ok. Pierwszy raz w zyciu
      znalazlam odcien ktory mi pasuje - wszystkie poprzednio kupione szminki
      wyladowaly albo u siostry albo u kumpeli. W brazach wygladam jakbym stala nad
      grobem, po dluzszym okreie chemoterapii, w rozach przentuje sie jak jakas Masza
      zza Buga, a w czerwieniach niczym Bulgarska Tirowka... szkoda gadac....
      • moni_citroni Re: Usta 30.08.02, 00:12
        A jaka to seria Lancome ? Szukam i szukam na ich stronie, bo jestem ciekawa
        kolorku. Tez jestem blada twarza, ktora okropnie wyglada w brazach,
        czerwieniach i zdecydowanych rozach...
        • Gość: Maruda Re: Usta IP: 66.65.53.* 30.08.02, 00:24
          Moni, zerknelam na szinke - Sheer Magnetic, odcien - Visionary.
          kolorek naprawde fajny , jakos trudno go okreslic bo ani to czerwien, ani braz
          ani roz.... cos jakby pomiedzy.
          Mniam, fajnie pachnie :-)
        • Gość: Maruda Znowu ja :-) IP: 66.65.53.* 30.08.02, 00:29
          ja nie dosc, ze blada jestem (no teraz ciut 'podpalona':-))), to jeszcze te
          ciemne placki pod oczami...zawsze mi sie wydawalo, ze szminka jeszcze te cienie
          podkresla, albo sie gryzie z reszta twarzy, a ta jest spoczko :-)
          tyle tylko ze uzywam jej od swieta bo nie lubie miec zbyt duzo 'bagazu' na
          ustach :-)
          • moni_citroni Re: Znowu ja :-) 30.08.02, 00:37
            Ja zerkalam na strone niemiecka, a tam nie ma Sheer Magnetic :-) Juz myslalam
            ze slepa jestem :-) Fajny ten odcien Visionary, ale chyba odrobine za ciemny.
            Musialabym zobaczyc " na zywca".
            Ciekawie wygladaja Joy i Rose Sorbet :-)
            Ja i tak wszystkie szminki zjadam w kilka minut... ale lubie lekki kolorek na
            ustach :-)
            • Gość: Maruda Moni :-) IP: 66.65.53.* 30.08.02, 00:43
              Ja w ciemnych szminlach wygladam jak prosto ze zlotu czarownic - ta szminka
              jest leciutka, z delikatnym polyskiem - chociaz jak sie jej wiecej nalozy to
              faktycznie jest taka troche ciemnawa, ale i tak na mojej buzi wyglada fajnie
              :-) maznij sie testerkiem, zobacz jak Ci w niej bedzie - a noz widelec?
              Sprobowac nie szkodzi :-)

moni_citroni napisa?a:

> Ja zerkalam na strone niemiecka, a tam nie ma Sheer Magnetic :-) Juz myslalam
              > ze slepa jestem :-) Fajny ten odcien Visionary, ale chyba odrobine za ciemny.
              > Musialabym zobaczyc " na zywca".
              > Ciekawie wygladaja Joy i Rose Sorbet :-)
              > Ja i tak wszystkie szminki zjadam w kilka minut... ale lubie lekki kolorek na
              > ustach :-)
              >
              >
          • Gość: Izabella Re: Znowu ja :-) IP: *.vgernet.net 30.08.02, 00:38
            Ja od kilku lat wierna jestem firmie Chanel, zawsze kupuje takie pomadki 4w1
            tzn jest jeden kolor w czterech roznych wydaniach:))Tzn ten sam kolor matowy,
            blyszczyk, perlowy i satynowy. A moje trzy wierne kolory to: 57 les roses
            glaces, 53 les natureles, 56 les rouges noirs i do tego mam jeszcze konturowke
            rowniez Chanel mordore-nude i tymi wszystkimi kolorami kreuje rozne odcienie i
            nie kupuje zadnych innych pomadek.Polecam pomadki Chanel, moze i nie sa tanie
            ale jakosc wspaniala a do tego pomadki te sa bardzo wydajne i daja mozliwosc
            kreowania roznych odcieni.
            • Gość: em Re: usta IP: 62.148.83.* 30.08.02, 07:57

"Jakie pomadki lubicie? Matowe, perlowe czy z drobinkami ? Blyszczyki
              kolorowe
              czy bezbarwne?
              Jakie sa Wasze ulubione firmy i odcienie ?"

kocham wszystkie, najmniej brązowe bo mi nie pasują, lubię bledziutkie
              połyskliwe roże, i wiśnie i śliwki i matowe-aksamitne i połyskliwe-watershine i
              z drobinkami-water shine diamonds
              używam też błyszczyków i konturówek (z tymi największy kłopot)
              mogę nic nie pomalować, kiedy mam pomadkę lub błyszczyk to tak jakbym wystąpiła
              w makijażu, lekki kolor ożywia całą twarz
              używam raczej zimnych kolorów, ale na brązy i ciepłe róże u innych też lubię
              popatrzeć, nie lubię tylko wyglądu jednej pani: karminowe usta w ciup

• Gość: magamaga Re: Usta IP: *.ost-poland.com.pl 30.08.02, 10:57
      Ja lubie pomadki transparentne, tak zeby bylo widac fakture ust, a szminka
      tylko lekko je barwi. Odcienie rozne, zaleznie od nastroju i pory roku,
      kolorystycznie jestem wyrazista (ciemne wlosy, ciemne oczy i oprawa, niezbyt
      blada cera, chociaz sie nie opalam) wiec wiel kolorow mi pasuje. Nie lubie za
      ciemnych ani za jasnych ust, najlepsze sa brudne roze i zgaszone czerwienie.
      Nie znosze blyszczykow ani pomadek kryjacych, na ktore trzeba uwazac, zeby ich
      nie zjadac.
      • Gość: alissa19 Re: Usta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.02, 11:08
        poniewaz po mamie mam usta a'la angelina jolie[juz chyba gdzies o tym pisalam-
        trudno]nie lubie pomadek-duze usta +np.czerwona pomadka wygladaja baaardzo
        prowokujaco-efekt zdecydowanie nie na codzien.lubie za to blyszczyki namietnie-
        ostatnio La roche- Posay,Sisley Glossy Gloss,odkrylam tez taniutkie,calkiem
        fajne-chyba Inglota[takie w malenkich,kolorowych kwadracikach-
        niebieskie,rozowe.bardzo fajne i mozna od razu wiecej kupic].
        lubie tez konturowki-kolor koniecznie dobrany do "czerwieni wargowej".wisnia
        albo rozyk.daja fajny efekt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka