Gość: IIa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 22:03 co mozna na to poradzic? zeby myje regularnie po kazdym posilku, ale juz kilka minut po szczotkowaniu czuje ze mam w ustach kapcia i poprostu mi z niej jedzie :( macie jakies sprawdzone pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: nieswiezy oddech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:25 kup Cynk do ssania, pomaga blyskawicznie, naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: nieswiezy oddech IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 23:05 Niedawno słyszałam o badaniach japońskich naukowcow ktorzy odkryli, że na nieświeży oddech pomaga picie jogurtu naturalnego bez cukru, podobno bakterie zawarte w jogurcie neutralizują te w jamie ustnej. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: nieswiezy oddech 28.08.05, 22:41 To moze byc objaw jakiegos problemu z zebami lub dziaslami. Idz moze do dentysty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mug Re: nieswiezy oddech IP: 195.116.43.* 28.08.05, 23:34 cynk:) swietna rzecz tylko że dośc kosztowna... ale i tak lepsze to niz gumy do zucia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: nieswiezy oddech IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 23:49 To może być objaw jakiejś dolegliwości gastrologicznej. Jeżeli masz zdrowe zęby i dziąsła i dobrze czyścisz przestrzenie miedzyzębowe to prawdopodobnie zapach pochodzi z przewodu pokarmowego. Ja kiedyś brałam leki na domykanie zwieraczy pomiędzy przełykiem a żołądkiem. Wprawdzie u mnie inaczej objawiało się to niedomknięcie, ale przypuszczam, że może też prowadzić to tego, o czym piszesz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: nieswiezy oddech 29.08.05, 09:41 Len, jakie brałas leki na domykanie zwieraczy w przewodzie pokarmowym. Jak długo utrzymuje się pozytywny skutek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: nieswiezy oddech IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.05, 12:20 Wiesz co, nie pamiętam już tych szczegółów. Teraz są już na pewno lepsze leki, ja się leczyłam w okresie licelanym, minęło od tamtego czasu prawie 10 lat. Brałam wted dużo leków, m.in. na chorobę wrzodową, wzdęcia no i tę nieszczelność. Nie umiem Ci powiedzieć, po jakim czasie poczułam ulgę, ponieważ stan mojego przewodu pokarmowego ogólnie był kiepski i dawał dużo bardzo nieprzyjemnych objawów. Leczenie było żmudne, długotrwałe, wieloma lekami i nie potrafię teraz wskazać na konkretny moment i lek, który był skuteczny - bo był to proces. Sama nie domyśliłabym się, że mam jakieś problemy z zaciskaniem się tego zwieracza, czy jak to się tam nazywa. Powiedział mi to lekarz podczas badania gastroskopią. On też dobrał leki i dał na nie receptę. U mnie objawem nieszczelności były ciągłe zgagi, cofanie się treści pokarmowej do przełyku, uczucie palenia w przełyku itp. Nie mogłam na przykład się nachylić głęboko, żeby nie poczuć za chwilę w ustach kwasów żołądkowych, brr.... Te dolegliwości dosyć szybko udało się wyeliminować, nie pamiętam w jakim czasie dokładnie, ale na pewno duży udział miało w tym też leczenie wrzodów i przyjmowanie preparatów wspomagających leczenie, np. zobojętniających działanie kwasów (typu Malox). Podsumowując - bez wizyty u lekarza się nie obędzie. Leki się zmieniły, są na pewno już nowsze, bezpieczniejsze, skuteczniejsze. Wtedy próbowano mnie leczyć m.in. Ranigastem, który dziś już można kupić bez recepty,jeść jak cukierki i zobaczyć w tv na reklamie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: nieswiezy oddech IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.05, 12:30 Acha! Pytałaś też, jak długo utrzymuje się skutek leczenia. Mnie już nawet po odstawieniu leków nie wróciły nigdy dolegliwości związane z niedomykaniem. Może dlatego, że przełyk mam domknięty, a może dlatego, że nie mam już wrzodów, a może przełyk mam niedomknięty, ale nie daje objawów? - Trudno powiedzieć, w każdym razie czuję się dobrze i dolegliwości, o których pisałam, nie wracają od około 10 lat. Jeżeli jest to skutek leczenia, a nie jakiejś samoistnej regulacji, to jest on trwały. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r do len 29.08.05, 18:02 NIe wiem,czy jesteś już matką,jesli tak,to zapytam,czy w ciąży nie miałaś sensacji z żołądkiem typu zgagi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: do len IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 00:09 Nie, nie byłam jeszcze w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś