rozza 30.08.05, 15:45 Zastanawiam się nad kupnem kosmetyków tej firmy. Ich opisy są kuszące... Czy któraś z Was kobietki używała i mogła by się wypowiedzieć??? Bardzo prosze :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kar Re: Flos-Lek....??? IP: *.broker.com.pl 30.08.05, 20:10 Ja miałam kilka ich produktów- bardzo fajna sprawa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: Flos-Lek....??? 30.08.05, 20:16 Miałam trochę kosmetyków Flos-Leku. Naprawdę godny polecenia jest żel arnikowy na sińce pod oczami oraz na siniaki. Naprawde działa. Używałam też serii Aromaflos (balsamu do ciała, kremu do biustu i wody odświeżającej). Ma intensywny zapach olejków, nie każdemu może to odpowiada (i do tego w składzie bergamotkę, dlatego trzeba unikać intensywnego słońca,jest fototoksyczna). Ogólnie Aromaflos nie jest zła :) Kiedyś używałam też żelu aloesowego do skóry suchej jako kremu do rąk - świetnie się wchłaniał i dłonie były po nim aksamitnie gładkie :) Z nieudanych zakupów - sztyft do ust z masłem karite. Ciężko się rozprowadzał na wargach, ale zdyskwalifikował go przede wszystkim obrzydliwy chemiczny posmak :/ Obrzydlistwo :( Choć pewnie tak objawia się pewna naturalność kosmetyków ;) bez ulepszaczy zapachowych i smakowych. I jeszcze dwa plusy: - firma jest polska - nie testuje na zwierzętach :) ----------------------- Cicha woda Odpowiedz Link Zgłoś
rozza Re: Flos-Lek....??? 01.09.05, 15:29 A czy któraś z Was urzywała derii Hyboalergicznej??? Piszą na stronie, że świetnie nawilrza?? Czy aby na pewno?? Jeśli się oriętujecie to napiszcie prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: Flos-Lek....??? 01.09.05, 15:30 ja uzywam pod oczy kremu z tej serii hypoalerghicznej. B. lubie. ale krem do twarzy był kiepściutki... Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: Flos-Lek....??? 31.08.05, 16:46 dobre kosmetyki i tanie. Używam żelu pod oczy z mikrokapsułkami witaminowymi i jestem bardzo zdowolona.Polecam także kremy z wit C(po 25 r.ż)Świetny też jest krem dla cery naczynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: Flos-Lek....??? 31.08.05, 16:50 Zele pod oczy, wszystkie (mają całą niezłą gamę) - REWELACJA Serię do cery naczynkowej też polecam, znajoma jest b. zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
katka40 Re: Flos-Lek....??? 04.09.05, 21:08 polecam balsam kojąco-chłodzący! Fajny po kąpielach wodnych /także w wannie/ i słonecznych /solarium/...długo utrzymujący się delikatny zapach,skóra jest miękka i ma ładny koloryt! Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: Flos-Lek....??? 09.10.05, 20:46 Podciągam wątek, bo ostatnio kupiłam żel od oczy i powiek ze świetlikiem i chabrem i powiem, że zgodnie z obietnicami producenta naprawdę zmniejsza uczucie zmęczenia i pieczenia oczu po pracy z komputerem. Nie jest drogi (dałam 5,40 zł), a działa :) Czuję ulgę moment po aplikacji. Chyba wszystkie kosmetyki Flos-Leku do okolic oczu są świetne, bo często w aptece słyszę, że ludzie je kupują :) -------------- Miasto Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Flos-Lek....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 20:47 Ja miałam z ich firmy tylko krem nawilżający, ale rewelacja! Natychmiast się wchłania a skóra jest nawilżona i miękka w dotyku jak po żadnym innym kremie :) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Flos-Lek....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 20:55 Wiele dziewczyn zachwala tę firmę, wiec mam pytanie: uzywal ktos z ich firmy zelu wyszczuplającego/antycellulit ?? Jesli tak czy byly efekty :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna_79 Re: Flos-Lek....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 00:12 Bardzo dobre kosmetyki. Szczególnie cenię maseczki, stosuję je jako kremy na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Seria zimowa 09.11.05, 21:09 Pojawiła się w sklepach seria zimowa Flos Leku, kosmetyki do ochrony skóry przy temperaturze poniżej 0 stopni Celsjusza. Składa się z: - kremu ochronnego zimowego - kremu zimowego do rąk i paznokci - kremu ochronnego z filtrami UVA, UVB, UVC SPF 20 - kremu tłustego do cery z problemami naczynkowymi - kremu ochronnego dla dzieci i niemowląt "Sopelek" - pomadki do ust z fltrem UVB Kupiłam pomadkę i jak to z floslekowymi pomadkami bywa, ma dziwny posmak chemii, ale nawilża całkiem nieźle. Ciekawi mnie, czy warte uwagi są te kremy. Używał ktoś? ----------------- 'Albo dostanę gabinet z łazienką, albo będę siedział na korytarzu' Jarosław Kalinowski, wicemarszałek Sejmu RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Flos-Lek....??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.05, 22:23 Ja mam peeling mechaniczny z serii przeciwzmarszczkowej (brązowej). Kosztował około 12 zł, nie pamiętam dokładnie ile, jest nieduży niestety - 60 ml. Peeling na bazie kremu, bardzo podobny do peelingu-maski AA. Używam go co dzień lub co drugi dzień do mycia twarzy, bo jest dla mnie bardzo delikatny, może nawet zbyt delikatny. Najchętniej używam peelingów na kremowej bazie drobnoziarnistych, ale dosyć ostrych, gęstych - gdzie dużo jest drobinek ścierających, mam cerę mieszaną z tendencją do przetłuszczania i wyprysków w "T". Ten peeling jest dla mnie trochę zbyt delikatny, w moim odczuciu powinien mieć więcej i trochę ostrzejszych drobinek. Nie wysusza skóry, dzięki kremowej bazie już podczas mycia nawilża ją. Myślę, że jest dobry dla osób z suchą cerą i dla tych, które nie potrzebują mocno ścierać martwego naskórka. Dla osób z tłustą i mieszaną cerą może być niewystarczający. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seria naczynkowa Re: Flos-Lek....??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 22:40 a czy któraś z was używała kremu nawilżającego z tej serii? Dobrze się wchłania? Czy jest lekki czy bardziej tłusty? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna167 Re: Flos-Lek....??? 14.11.05, 20:02 Ja mialam samoopalacz w piance wydajny przyjemny opalenizna super i co najwazniejsze nie robil mi smug ale jeden malenki minus mam jasna karnacje i lubie uzywac do ciemnej lub normalnej i taki kupilam ale trzeba ze 2 warstwy nalozyc zeby byl efekt Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś