Dodaj do ulubionych

PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:12
Mam grube, geste, czarne, ale proste rzesy..:( Chcialabym aby byly bardziej
podkrecone.. Poleccie mi, Drogie Forumowiczki, jakis dobry tusz w
przystepnej cenie. Proponuje zrobic to tak:

1) nazwa
2) opis- zalety(ewentualnie wady)
3) cena
Obserwuj wątek
    • Gość: kobietka Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! IP: *.krak.tke.pl 10.09.05, 15:45
      A rzęsy masz bardzo długie, długie , średnie czy krótkie.
      • Gość: xxx Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 16:14
        bardzo dlugie
        • Gość: kobietka Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! IP: *.krak.tke.pl 10.09.05, 16:30
          To tak samo jak ja, tylko,że w moim przypadku jak użyję tuszu to niestety nie
          mogę ubrać okularów- bo mam ślady i wycieram rzesy ręką. Ale taki plus ,że mam
          tylko -0,5 i dlatego bardzo rzdko je noszę. A Ty pewnie bez okularów?
          • Gość: xxx Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:02
            Heh tak sie sklada ze ja tez nosze okulary..:) tylko ze na jedno oko mam
            wieksza wade i tym samym grubsze szklo.. z tym ze nie zawsze je zakladam, bo
            bez nich tez dobrze widze(drugie oko nadrabia). Czy moglabys mi zatem polecic
            jakis dobry podkrecajacy tusz?
            • Gość: kobietka Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! IP: *.krak.tke.pl 10.09.05, 17:56
              Ostatnio- w tym tygodniu kupiłam sobie zalotkę. A możesz mi powiedzieć jaką
              masz wadę wzroku- wiesz chodzi mi o to ,że okularyoj miałam przepisane jakieś 7
              lat temu na początku studiów a teraz siędzę trochę przed komputerem i chcę
              wiedzieć z jaką masz wadę- bo mówisz że chodzisz bez- dlatego ciekawa jestem.
              Aha i nie masz naprawdę takich problemów że jak pomalujesz i przysuniesz blisko
              ( tzn . normalnie na nosie wysoko) okulary to po mrugnięciu nie masz tuszu na
              okularach- a może jeszce nie pr.óbowałaś na razie malować?- proszę napisz mi
              jaką masz wadę- pozdrawiam.
              • Gość: xxx Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 18:07
                mam astygmatyzm(wada wrodzona-znieksztalcenie rogowki) na oboje oczu.. z tym ze
                na prawe oko minimalny, na lewe dosc duzy:( dlatego tez nosze specjalne szkla -
                cylindryczne. prawe szklo jest cienkie, natomiast lewe grube ze wgledu na
                wieksza wade wzroku. i to jest tak - z tego wzgledu ze na prawe oko mam
                minimalny astygmatyzm widze dobrze bez okularow, dlatego tez na randki czy
                jakies wyjscie nie zakladam okularow i maluje wtedy rzesy.. nigdy jeszcze nie
                zdarzylo mi sie malowac rzes "pod okulary". dlatego tez nie mam tego problemu
                co Ty- tusz na rzesach nie brudzi mi szkiel. wyszukalam pare fajnych maskar ale
                waham sie.. pomiedzy LOREAL "Panoramic Curl", Maybelline "Sky High Curves" i
                Manhattan "Ultimate Boosting Mascara". A moze znacie lepsze podkrecajace tusze?
                pzdr
    • agnieszka_ka Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! 10.09.05, 17:42
      Ja mam to co ty, grube rzesy w duzej ilosci ale proste. Przetestowalam juz
      chyba WSZYSTKIE MOZLIWE tusze na podkrecanie, wszystkie z miernym efektem.
      Zauwazylam ze tusz podkreci jesli sie dlugo i namietnie kreci ta lapką do
      nakladania, i tak samo wtedy podkreci cudo Estee Lauder do podkrecania jak
      zwykly Bourjois do zwyklych rzes.
      Ja ostatecznie wybralam zupelnie inne rozwiazanie: zalotka do rzes. Przykladasz
      przy samej nasadzie rzęs, trzymasz jakies 20 sekund i rzesy wychodza jak z
      filmu z lat 60!! :):)
      • agnieszka_ka jeszcze PS. 10.09.05, 17:44
        Potem oczywiscie trzeba je jeszcze umalowac, ale ja obecnie maluje czymkolwiek
        (a dokladniej Loreal, jakis tam pierwszy lepszy, taki w oblej zlotej butelce).
        • Gość: leilaani Re: jeszcze PS. IP: *.icpnet.pl 10.09.05, 18:06
          u mnie po kazdym podkrecajacym tuszu efekty sa mierne, wogole odnosze dziwne
          wrazenie, ze kazdy tusz jest taki sam, roznia sie one jedynie cena i tym ze te
          drozsze sa troche trwalsze...

w podkreceniu rzes moze Ci pomoc zalotka albo wygiecie szczoteczki tuszu na
          polokraglo. jak dla mnie efekty sa extra :)
      • Gość: kobietka Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! IP: *.krak.tke.pl 10.09.05, 18:04
        No właśnie używasz zalotki- ja w tym tygodniu kupiłam i wiesz nie wchodzą mi
        wszystkie rzęsy ( tak jakby była za wąska) te na zewnątrz zostają albo wewnątrz
        i się nie podkręcają. Drugi problem to: że nie mogę ich uchwycić przy oka-
        kształt zalotki nie jest taki jak oka ( jak za blisko łapie to skórkę łapie, a
        jak za daleko topodkręcają mi się od połowy. Po prostu zalotka jest bardziej
        zaokrąglona - a oko takie nie jest ( oko jest szersze i bardziej podłużne - CO
        Z T tym zrobić ( a może bardziej co z zalotką zrobić , bo myślę że miałaś
        podobny problem. Aha jeszcze z kolei do XXX: wiesz jak kupujesz tusz do
        podkręcenia to przeważnie jest on także wydłużający i te ślady na okularach
        chyba stąd.
      • Gość: kobietka Do Agnieszki- wyżej pytanie. IP: *.krak.tke.pl 10.09.05, 18:05
        • agnieszka_ka odpowiedz na pytanie 10.09.05, 21:57
          Zalotki z tego co mi wiadomo produkuja tylko w jednym rozmliarze, wiec nic z
          nia nie poczniesz :)
          Ale pociesze cie ze ja na poczatku uzywania zalotki mialam podobny problem.
          Ciagle sobie lapalam skore, a jak nie lapalam skory to mi sie podkrecaly gdzies
          w polowie, zamiast przy oku.
          Wszystko kwestia wprawy. Najlepiej pocwicz sobie na spokojnie, bo jak to
          bedziesz robic nerwowo przed wyjsciem, to tylko sobie ktzywde tym zrobisz.
          Musisz ja poporostu jak najbardziej przyciskac do oka (zalotki ksztaltu nie
          zmienisz, za to oko sie "nagina"), i najlepiej nie lap od razu tylko najpierw
          dokladnie przyloz czesc gorna zalotki do gornej powieki, tak zeby jak najblizej
          rzes przylegala, i jak zobaczysz ze juz lepiej sie nie da, to dopiero docisnij
          dolna czesc. Unikniesc przygniatania skory.
          Jesli zas chodzi i nielapiace sie rzesy - mi tez zawsze z boku zostaje kilka
          rzes niezlapanych albo "stloczonych' w rogu zalotki. To nic, po umalowaniu beda
          wygladac ok.
    • Gość: iwka Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! IP: 217.11.140.* 10.09.05, 18:57
      Mam gęste rzesy , proste jak druty. Jak pomaluję tuszem bez uzycia zalotki, to
      efekt jest marny, bo oko jest pomniejszone optycznie. Próbowałam wiele
      "podkręcających" tuszy ,ale nic nie pomogło- no może kilka minut były
      podniesione i tyle. Tylko zalotka się sprawdza. Słyszalam coś o "twałej" na
      rzęsy, jakiś zabieg podkręcający je na dłuzszy okres, ale szczegłów nie znam.
    • agnieszka_ka do kobietki jeszcze jedno 10.09.05, 22:02
      I uwaga, niektore firmy robia niedobre zalotki, takie ze z jednej strony lapia
      mocniej a z drugiej slabiej. Albo taki ktore zakleszczaja w rogu kilka rzes i
      wyrywaja je.
      Niestety w sklepie sie nie poznasz czy zalotka jest dobra czy zla.
      Zalotke trzeba zmieniac co pare miesiecy, bo ta gumka sie "wyrabia" i po jakims
      czasie jest za miekka i rzesy sie w nia zapadaja.
      Ja wczesniej kupowalam za kazdym razem zalotke z innej firmy, i raz byly dobre
      raz sa zle. Za to juz 2 razy kupilam w Sephorze i obie byly dobre, wiec mozesz
      kupic ta z Sephory.
      • Gość: xxx PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 09:56
        Kobietki, mysle, ze zboczylysmy troche z tematu.. Rozmowa nie miala byc o
        zalotkach,ale o dobrych podkrecajacych tuszach do rzes.. wiec jakie sa Wasze
        typt?:) Tak jak prosilam, zrobmy to w formie punktow:

1) firma, nazwa
        2) zalety, wady
        3)cena
      • Gość: kobietka Re: do Agnieszki jeszcze jedno IP: *.krak.tke.pl 11.09.05, 13:26
        Dzięki za rady i jeszcze jedno- oczywiście rozumiem,że tej firmy dostanę w
        przeciętnym kosmetycznym, i chciałabym się spytać ile tej firmy kosztuje, bo ja
        chyba kupiłam bezfirmową- chyba za 9 złotych w Tesco. A ta z Sephory ile
        kosztuje?
        • agnieszka_ka Re: do Agnieszki jeszcze jedno 11.09.05, 14:10
          Hmmm, domyslam sie z twojego postu ze mieszkasz w malym miescie. Spehora to nie
          firma, tylko siec sklepow kosmetycznych, a wlascizie perfumerii. Maja zalotki
          po 12 albo 19 zl. Nie pamietam teraz. Niestety zalotek Sephory nie dostaniesz w
          innych sklepach jak w sklepach samej Sephory.
          No to nic, sprobuj taka za 9 zl, ja tez takie miewalam i, jak pisala, raz byly
          dobre raz zle, 50% na 50%
          :)
          • Gość: ania Re: do Agnieszki jeszcze jedno IP: 212.244.242.* 12.09.05, 09:33
            Flexup-PUPA
            Też mam długie, proste rzęsy.Trzeba sie troche pomęczyć - tzn kilka razy
            przjeczesać rzęsy ale ja mam juz 3 ta mascarę
            ok55zł
    • polojama Re: PODKRĘCAJĄCY TUSZ DO RZĘS - ANKIETA!! 12.09.05, 12:12
      Ja byłam bardzo zadowolona z tego tuszu:
      www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16162&cat=347&page=1
      Ładnie podkręca i unosi rzęsy, ale wiele osób skarżyło się że jest za gęsty i
      ciężki. Dla mnie był super.
      Teraz mam Max Factora Lash Lift. Jest rewelacyjny. Nie jest stricte
      podkręcający alke bardzo widocznie podnosi rzęsy i otwiera oko. Dla niektórych
      konsystencja może okazać się za sucha, ale to kwestia przyzwyczajenia.
      A niezbyt udanym zakupem były tusze Maybelline. Miałam Lash Expansion
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?
      tsid=1&csid=e8204820b4b811c5ee088a3906fe6e9a&cmd=details&itemid=2636
      i Volume express curved brush: www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?
      tsid=1&csid=e8204820b4b811c5ee088a3906fe6e9a&cmd=details&itemid=3670
      Osypują się i zawsze odbijają na górze, przez co wyglądałam jak panda.
      Stawiam na Lash Lift.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka