Dodaj do ulubionych

Depilacja wąsików

14.09.05, 08:46
Chciałam ładnie wyglądać i zakupiłam plastry z woskiem Sally Hansen do bikini
i twarzy, po raz pierwszy chciałam usunąc wąsik (meszek) i stało się, dziś na
drugi dzień po depilacji moja górna warga jest spucjnięta, obsypana
białą "kaszką" to kosmar, jak sobie radzicie z usuwaniem wąsika. Co należy
stosować, aby uniknąć takich "przyjemności"
Obserwuj wątek
    • Gość: madzi1 Re: Depilacja wąsików IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.05, 11:58
      ja tez mialam ten wosk, raz tylko mi sie zdarzylo ze mialam podraznienie ale to
      chyba z wlasnej winy. zawsze smarowalam sie porzadnie ta oliwka ktora tam jest,
      po jakims czasie jak sie troche wchlonela smarowalam alantanem i bylo dobrze.
      chociaz generalnie nie uwazam tego wosku za najlepszy, jakos nie wszystko
      chcial wyrywac :/
      • Gość: Ania To który wg Was jest najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 12:06
        Ja miałam plasterki woskowe Vipery i też nie są dobre, zostawiają dużo
        włosków... Aha i skóra jest bardzo podrażniona, zaczerwienie znika , ale
        pojawiają sie tak jakby minimalne strupki w niektórych miejscach...
        • morelka4 najlepiej to isc do kosmetyczki 14.09.05, 12:13
          Kiedys probowalam wosku Joanny i tez nie wszystko dalo sie usunac i mialam
          podraznienia
    • Gość: wąsik Re: Depilacja wąsików IP: 80.51.229.* 14.09.05, 15:43
      a ja ostatnio kremem do depilacji miejsc wrazliwych
      przez dwie godziny skóra jest zaczerwieniona także trzeba to robić na noc,ale
      nic nie boli i nie piecze,o krostkach nie ma mowy
      tylko powtórka co dwa/trzy tygodnie
      • Gość: lulu a jaki to krem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 16:29
        Czy możesz podać jakiej marki jest ten krem? Kiedyś w drogeriach był krem do
        depilacji twarzy, ale ostatnio szukałam i już żadnego takiego nie ma. A na
        kremach do depilacji miesc wrażliwych jest napisane żeby nie stosować do twarzy..
        Dzięki.
        • kragmel Re: a jaki to krem? 22.10.05, 22:45
          krem jest Sally Hansen. niżej wspomniany rozjaśniacz również.
    • kanon3 Re: Depilacja wąsików 14.09.05, 15:46
      Moja znajmona na specjalny krem do rozjasniania wasików(i przy okazji rosną
      słabsze)i jak dla niej jest rewelacyjny,nie wiem czy w Polsce sprzedają go,ona
      ma akurat z USA.
    • Gość: pris Re: Depilacja wąsików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:36
      wosk do tych partii to masakra, od tygodnia nie mogę się pozbyć zaczerwienienia
      i właśnie małych strupków.... nigdy więcej!
      • morelka4 Re: Depilacja wąsików 13.10.05, 12:04
        Czyzbys probowala zrobic to samodzielnie? No niestety, jak sie nie ma wprawy
        to potem takie efekty. Dobra kosmetyczka raczej nie wpedzilaby Cie w takie
        tarapaty. Kiedys tez probowalam sama robic depilacje przy uzyciu plastrow i w
        rezultacie nabawilam sie opryszczki, podraznienia a i tak nie wszystko
        usunelam. Po nauczce zmadrzalam i zaczelam chodzic do kosmetyczki:)
        • Gość: pris Re: Depilacja wąsików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:06
          no sama sama ;)
          teraz pomyślę raczej o kremie do depilacji twarzy, choć jako mega-alergik i
          pechowiec skończy się to równie tragicznie/smiesznie.
        • Gość: aga Re: Depilacja wąsików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:51
          polecam profesjonalny wosk taki jak kosmetyczki robia i potem specjalną ampułkę
          po depilacji podam wam meila to możecie u niej to kupic wosk kosztuje 10zł i
          starcza na całe nogi rece bikini pachy wasiki wiec jest wydajny:) ampułka
          kosztuje 13zł mail: aga.kosmetyczka@neostrada.pl
          • Gość: Aga Re: Depilacja wąsików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:42
            Preparaty do rozjasniania wloskow widzialam w Galerji Centrum-do twarzy ok30zl.
            Jezeli depilujecie wasiki wosikiem i zostaja potem strupki to znaczy ze wosk
            byl za cieply-pozdrawiam i powodzenia:)
            • Gość: nika Re: Depilacja wąsików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:14
              po depilacji woskiem skore trzeba nawilzac - najlepiej sprawdza sie w tej roli
              iwostin krem dla cery suchej i wrazliwej. i nie nakladac kremow matujacych,
              wysuszajacych przez 2-3 dni. i uwazac z podkladami, pudrami itp. no i
              oczywiscie wosk wieczorem, zeby zniknelo zaczerwienienie. polecam wosk strep
    • marta979 Re: Depilacja wąsików 22.10.05, 21:24
      usuwam sobie wąsik od jakiegoś czasu i chciałabym Cię trochę uspokoić, ta
      biała "kaszka" która się pojawiła jest to "naturalna" odpowiedz skóry, to jest
      reakcja twoich mieszków włosowych, trzeba uważac bo z tego może sie zrobić
      zapalenie w/w mieszków, jak ja mam taką sytuację to na dzień to wysuszam
      tonikiem (tylko niezbyt silnym) a na noc smaruje sobie taka maścią o nazwie
      echinapur ale moze też być maść rumiankowa (to są zalecenia kosmetyczki); w
      moim przypadku się sprawdza.
      • effi Re: Depilacja wąsików 23.10.05, 08:49
        a mi jak nie wysuszam tylko mocno nawilzam po depilacji kaszka nie pojawia sie
        w ogole! a bez kremiku nawilzajacego sie pojawiala. ale uwaga: niektore kremy
        moga piec (z tych, ktore probowalam iwostin jest najdelikatniejszy i najlepiej
        chroni przed krostkami).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka