Dodaj do ulubionych

jaka fryzka dla mnie? ;p

IP: *.tpi.pl 15.09.05, 10:19
Witam forumowiczki! poradzcie mi prosze. Mam lekko krecone wlosy, fale ;/
wlosy do ramion, chcialabym cos zmienic diametralnie. Przyznam, ze troche mam
stresa, mam okragla twarz, jaka fryzka by mi pasowala? w chwili obecnej mam
krotka grzywke. dzieki i zycze milego dzionka ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: maxi Re: jaka fryzka dla mnie? ;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:21
      A próbowałaś eksperymentów z prostownicą? Świetna sprawa- czasem zupełnie
      zmiania wygląd- tak na początek bez scinania włosów..
      • Gość: olala Re: jaka fryzka dla mnie? ;p IP: *.tpi.pl 15.09.05, 10:23
        nie probowalam, nie chcialam nisczzyc wlosow. w sumie to moze byc fajna sprawa
        raz na jakis czas ;)
    • agnieszka_ka Re: jaka fryzka dla mnie? ;p 15.09.05, 10:24
      Hej, ja ci nic nie poradze co do twojej fryzury, bo akurat mam zupelnie inne
      wlosy niz ty, ale tylko dodam, a propos diametralnych zmian, wlasnie wczoraj
      bylam u fryzjera i przerobiono mnie "diametralnie" :)) Scial mi wlosy na
      krotko, przeczesane na bok, ale tak umiejetnie ze ta "grzywka" nie spada ciagle
      na oczy; Super, jestem naprawde arcy - zadowolona. Dzisiaj rano sie obudzilam i
      od razu bylam uczesana!! cos niesamowitego!
      A wczesniej mialam srednio dlugie cienkie, nie za geste, oblepiajace sie wokol
      szyji nijakie straki, ktore wygladaly ladnie tylko 5 minut po umyciu i
      uczesaniu, a potem zamienialy sie w opisana postac, straki.
      • Gość: maxi Re: jaka fryzka dla mnie? ;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:34
        Wiesz aby mieć bardzo krótkie włosy trzeba mieć idealną twarz. Znam może dwie
        dziewczyny, które ładnie tak wyglądają. Poza tym krótkie włosy dodają meskosci,
        więc trudno wyważyc proporcje aby nie wygladać jak chłopczyca (no to oczywiści
        kwestia gustu). Co do prostownicy - ona wcalenie niszczy włosów pod warunkiem
        że to prostownica profesjinalna - ceramiczna. Do tego należy użyc płyn
        ochronny. Ja uzywam prostownicy od roku i nie zauważyłam zniszczenia. Poza tym
        taka stylizacja sprawia, ze włosy ładnie błyszcza, sa sypkie i mają zamkniete
        łuski. Na początek polecam wizyte w salonie fryzjerskim na prostowanie, bo jak
        Ci samej sie nie uda to sie zrazisz. Ja nigdy sama nie wyprostuje włosów tak
        jak zrobi to fryzjerka. Pamiętam jak po raz pierwszy wyszłam po takiej
        stylizacji z salonu- oniemiałam z wrazenia. Wygladałam jak inny człowiek- super!
        • agnieszka_ka Re: jaka fryzka dla mnie? ;p 15.09.05, 10:40
          Nie, nie, moze zle wytlumaczylam. Ja nie mam bardzo krotkich (typu na jeza, o
          nie!), mam krotkie, ale nadal bardzo bardzo kobiece. Nie cieniowane, nie
          strzepione. Gladkie, z przodu siegaja polowy policzka. Twarz, owszem, nie
          narzekam, mam duze oczy i jak je ladnie podmaluje to przy krotkich wlosach robi
          naprawde wrazenie. Poza tym mam ladna cere, i ksztalt buzi na ktory nie moge
          narzekac.
          Ale ja wlasnie slyszalam ze krotkie wlosy nadaja sie do wiekszosci buzi, bo
          wydluzaja optycznie szyje, a co do ksztaltu twarzy to pozostaje tylko decyzja
          czy z grzywka czy bez.
          • agnieszka_ka Re: jaka fryzka dla mnie? ;p 15.09.05, 10:41
            A jak wczoraj u fryzjera zobaczylam moje oblesnie cienkie straki lezace martwo
            na ziemi, to poczulam sie jakby mi kamien spadl z serca. :)) Wyszlam od
            fryzjera lekka, zadbana i szczesliwa.
            • Gość: olala Re: jaka fryzka dla mnie? ;p IP: *.tpi.pl 15.09.05, 10:52
              dzieki Aga!!! chyba zaryzykyje i obetne sie na krotko;)
              • Gość: ww Re: jaka fryzka dla mnie? ;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:01
                Nie rób tego błędu. Potem będzesz cierpieć z zapuszczaniem. Mało który fryzjer
                ładnie obetnie na krótkie włosy. Dłuższe zawsze przeczeszesz i gotowe, najwyzej
                zepniesz w kucyk a krótkie trzeba modelować bo nie wyjdziesz z domu. Poza tym
                bedziesz wygladac jak babo chłop - wiem coś o tym bo oszpeciłąm sie na długi
                czas. Krótkie włosy noszą stare baby a poza tym trzeba wciaz biegać do
                fryzjera. Lepiej najpierw poeksperymentuj zkolorem. Prostownica to też fajna
                szalona zmiana.
                • Gość: Mariolak Re: jaka fryzka dla mnie? ;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:04
                  Pamietaj włosy scina sie pięć minut a zapuszcza kilka miesięcy. Najlepszym
                  rozwiązaniem jest wizyta naprawde dobrego fryzjera -stylisty.
                • agnieszka_ka do ww 15.09.05, 11:20
                  Przykro mi ze, jak mowisz, sie "oszpecilas". Musialas trafic na jakiegos
                  nieumiejetnego fryzjera.
                  Duzo rowniez zalezy od rodzaju wlosow. Ja gdybym miala puszyste, grube, geste,
                  mocne wlosy, i by mi je obcieli, to pewnie ze bym popadla w depresje po takiej
                  stracie. Ale to co mialam na glowie nie moglo juz byc niczym gorszym;
                  Wczorajszy fryzjer uczynil mnie szczesliwa osoba. Autentycznie.
                  I obcial mi wlosy nparawde zgrabnie. Dzisiaj rano jak wstalam to juz byly
                  ulozone. Potem umylam glowe, bo zawsze myje rano, i same sie wysuszyly, podczas
                  sniadania, i same sie ulozyly, tak ze nawet ich nie dotknelam palcem, a sa
                  takie jak wczoraj u fryzjera.
                  • Gość: ww Re: do ww IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:29
                    No to miałaś szczęście, ale wiem, ze każdy fryzjer bardzo chętnie bierze sie za
                    ścinanie włosów. Im dłuższe i im krócej moze je ściać tym jest bardziej
                    podniecony. Problem w tym, ze mało który fryzjer zrobi to dobrze. Ja poszłam do
                    firmowego salony i niestety żałuję. Miałam mysi ogonek. Fryzjeraka wmawiała mi,
                    ze moje cienkie i rzadkie włosy zyskają na objętości i będą pięknie sie układać
                    skrócone i wystopniowane . Moze chwilę po wyjściu z salonu tak było ale po
                    kilku dniach włosy wygladały koszmarnie. Nie dosć, ze mam ich z natury mało i
                    są rzadkie to teraz są jeszcze krótkie i wystopniowane. Robi sie z tyłu gniazdo
                    i płaska głowa. Musiałbym nakręcać codzień na wałki aby był efekt większej
                    fryzury. Teraz nawet mysiego ogonka nie mogłam zebrać bo każdy włos innej
                    długości. Poza tym jak wspomnę mój cieniutki kucyczek to wydaje mi sie bardziej
                    wdzięczny i dziewczęcy niż te chłopskie cienkie gryzipiórka. Dlatego odradzam
                    każdemu mój błąd.
                    • agnieszka_ka Re: do ww 15.09.05, 11:34
                      Mysi ogonek? znam to. Ja sobie tego nie dalabym nigdy wcisnac. Ze wyzej jest
                      ich duzo, a na wysokosci szyji coraz mniej, tak? Nie wiem co fryzjerzy ostatnia
                      na to maja, i wszyscy wmawiaja ze przez to wlosy zyskaja na objetosci. Bzdura!!
                      Moja siostre tak wlasnie obcieto. Nastepnego dnia poszla sciac na jedna
                      dlugosc, bo byla zalamana.
                    • agnieszka_ka Re: do ww 15.09.05, 11:34
                      Na dole wkleilam link z fryzura ktora obecnie posiadam. jak chcesz to pojdz
                      obejrzec.
                  • agnieszka_ka ciekawe linki 15.09.05, 11:32
                    (tylko nie wiem czy sie dobrze wkleja, jesli nie sa podswietlone do klikniecia,
                    to otworzysz sobie przez "kopiuj wklej")
                    www.wella.pl/consumer/fryzury/lofa_short.jsp?class=Kurz&id=8
                    www.fryzury.friko.pl/?fryzury=krotkie&st=1# (z tej strony pobralam
                    pomysl na moja fryzure, ja mam ta ostatnia, z ta blondynka na granatowym tle)
                    • Gość: ww Re: ciekawe linki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:40
                      A ja z takiej jak w pierwszym linku welli zmieniłam na taką jak w drugim linku
                      na drugim zdjeciu...wiec chyba zrozumiesz moją niechęć..
                      • agnieszka_ka Re: ciekawe linki 15.09.05, 11:42
                        heheheheh, to rozumiem twoja niechec :))
                        Ta na drugim zdjeciu jest okropna. W ogole z calej tej strony internetowej z
                        drugiego linku to tylko ta moja mi sie podoba.
                        I mowie ci, zupelnie nic z nia nie trzeba robic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka