Dodaj do ulubionych

rogowacenie naskórka pod pupą

IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 16.09.05, 14:17
Mam mały problem lekko zrogowaciałą skórę pod pupą, również depilując bikini
wrastają mi włoski i robi się taka geęsia skórka czyli generalnie w tych
miejscach skóra nie jest jak dupcia niemowlaczka. Czy są jakieś preparaty aby
ją wygładzić słyszałam o czymś z mocznikiem.
dzięki za pomoc pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yoma [...] 16.09.05, 14:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • marghot Re: rogowacenie naskórka pod pupą 16.09.05, 14:32
      z mocznikiem ma kremiki firma SVR - xerial czy jakoś tak. Wejdź na ich stronę
      albo zapytaj w aptece
      • Gość: Nessie Re: rogowacenie naskórka pod pupą IP: *.acn.waw.pl 16.09.05, 14:39
        ... albo polski 'odpowiednik' Hasceral firmy Hasco-Lek - kwas salicylowy z
        mocznikiem, dużo tańszy od SVR.

Ja bym ci jednak radziła się nie przejmować. W miejscu, o którym piszesz,
        wyrastają cieniutkie włoski, więc nic dziwnego, że robi się gęsia skórka. Mnie
        też przy smarowaniu kremem się wydaje, że to miejsce jest szorstkie, ale jak
        przejadę ręką 'z włosem' a nie pod włos, to już się gładkie wydaje.

Aha, i jeszcze: ponoć przy takich problemach nie należy nosić dżinsów 'na gołą
        skórę' (do stringów itede), bo gęsia skórka się obciera o szorstki dżins i
        dopiero jest problem.
        • yoma Re: rogowacenie naskórka pod pupą 16.09.05, 14:54
          Dżinsy się przecierają...
          • Gość: humming Re: rogowacenie naskórka pod pupą IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 04.10.05, 17:55
            juz znalazłam xerial (SVR) 50 lub 500 super, skóra jest jak pupcia niemowlaczka
            • Gość: ADA Re: rogowacenie naskórka pod pupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:08
              MAM TEN SAM PROBLEM!
              • Gość: M. [...] IP: *.ikp.pl 05.10.05, 05:09
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka