Gość: mala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:43 czy cos wiadomo o tegorocznej "wiosnie studentow"? kto zagra, gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Spec Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:51 Wiadomo tylko że zagraja Big Cyc-na reszte nie ma kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:00 big cyc..to jak dlaa mnie kiepsko...choc pewnie wielu sie ucieszy...kurcze dlaczego u nas zawsze e makasy...a wszedzie taakie koncerty!!!..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JedenZWielu Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.matrix / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:16 Juwenalia są u nas niezbyt fajne :( uczestniczę już od dawna i tak jakoś ...sam nie wiem wioska troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:50 jeszcze nie jestem studentem...ale mam pyt kto tak wogole to organizuje?? NIo i kiedy jest w tym roku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.icis.pcz.pl 13.04.06, 12:13 W ubieglym roku na Juwenaliach na Politechnice byli najlepsi polscy wykonawcy: Hey i Sistars - Hey w tym roku zgarnal wszystkie nagrody a Sistars robia miedzynarodowa kariere jak prawie nikt inny z Polski. Do tego taka firma jak Habakuk. Narzekalismy, narzekalismy a wyszlo tak wystrzalowo. Mam nadzieje ze w tym roku tez cos bedzie ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Przecież BIG CYC ma zakaz grania w Czwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 00:00 wydany nieoficjalnie przez Wronę . Czy będzie mógł zagrać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:57 juvenalia organizuja uczelnie..nasze dwie"szanowne" akademia(do niedawna wsp) i polibuda..oni wiecznie sie kloca...a moze jakby sie raz dogadali to bylaby impra z prawdziwego zdarzenia.....ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:05 T.LOVE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:15 a kiedy wogole są i przez ile??dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:23 T.Love 1 czerwca :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcjonariusz powtórze jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:59 pisałem to już rok temu, ale napiszę jeszcze raz: Juwenalia organizują Samorządy Studentów obu uczelni a nie same uczelnie! Ok uczelnie wykładają też sporą kasę, ale ile jej wyłożą w danym roku na Juwenalia, zależy od zasobności ich portfela, dobrej woli oraz od waleczności Samorządu Studentów w ich wywalczeniu. Tak więc juwenalia są finansowane z: - części pieniędzy własnych Samorządu (przyznanych w danym roku budżetowym na działalność Samorządu przez uczelnię), - pieniędzy przekazanych dobrym gestem przez władze uczelni tylko i wyłącznie na organizację Juwenalii - oraz z pieniędzy od sponsorów (tych niestety zawsze jest najmniej) I teraz co następuje: przez ostatnie 2 lata Samorząd Studentów PCz nie organizował Juwenaliów z Samorządem Studentów AJD z następującej przyczyny: Budżet jaki zdobywał na tą imprezę Samorząd PCz był rażąco większy od tego jakim dysponował Samorząd AJD: Samorząd PCz ~50-80 tys. zł Samorząd AJD ~10-20 tys. zł Samorząd PCz zaoferował w 2005 roku koncerty następujących wykonawców: B.R. Stylers (z Włoch bodajże), Mental Terror, Ewelina Flinta, Sistars, T.A.J.K.A., Puff, Zalef Krzysztof Zalewski, Habakuk, Hej, Zabawka na wszystko wstęp za darmo, za okazaniem legitymacji studenckiej (i to nie tylko tej PCz!) oprócz tego standardowo maraton filmowy (w zeszłym roku, może rzeczywiście był słabszy niż 2 lata temu) też za darmo oraz wiele imprez towarzyszących, a także kilkaset koszulek Juwenaliowych rozdawanych w Akademikach, na Wydziałach, na korowodzie oraz do wygrania w konkursach. Samorząd AJD zoorganizował bodajże koncert Magdy Femme w pubie Clastor (nie wiem czy był odpłatny czy nie?) oraz ODPŁATNY maraton filmowy! Być może mieli jeszcze jakieś imprezy towarzyszące, jednak w przeciwieństwie do Samorządu PCz nie mieli strony juwenaliowej oraz nierozklejali plakatów z których ktoś spoza AJD mógłby się o nich dowiedzieć! TAK wygląda porównanie!!! Proszę już więcej nie sugerować współpracy, która jest bardzo nierealna, nie tylko ze względu na finanse ale również ze względu na wkładany wkład pracy Samorządu PCz a Samorządu AJD. Twierdzenie koleżanki "mala", że: "...a moze jakby sie raz dogadali to bylaby impra z prawdziwego zdarzenia.....ech...." jest bezpodstawne, gdyż te 10, może więcej tysięcy złotych, które Samorząd AJD dołożyłby się przy wspólnej organizacji Juwenaliów miałoby mały wpływ na całą imprezę. Proszę sobie przestudiować gaże gwiazd i zobaczyć ile poszczególne zespoły biorą za koncert!!! PS Należałoby nadmienić że AJD aspirowało kiedyś i być możę nadal do zostania Uniwersytetem (AJD + jakieś częstochowskie katolickie uczelnie) Oczywiście życzymy powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: powtórze jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 19:20 jesli sie chce mozna wszystko!! moze troche dobrej woli na pocztek!! ajd jest biedniejsza i nigdy nie da tyle co pcz.. w zeszlym roku grala w genesis markowska i totoszko wstep byl za darmo mozna bylo zaprodsic osobe z zewmatrz(nie studenta)(przynajmniej na poczatku) zycze powodzenia, optymizmu i ZYCZLIWOSCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANSS25 Re: powtórze jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:56 CO TY GADASZ DZIEWCZYNO TOTOSZKO I TE INNE W GENESIS NIE SPONSORUJE WSP!!!! COS CI SIE POMYLILO ,WSP TO JEST WOGOLE PORAZKA MAJA PROBLEM BO BRAKUJE IM WYKWALIFIKOWANEJ KADRY UCZACEJ,I NIE MA POROWNANIA Z POZIOMEM NAUCZANIA NA WSP A POLIBUDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: powtórze jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:11 wiem i jestem pewna rok temu koncert ytotoszko ni markowskiej byl w ramach juvenali wsp(AJD)!!!nie wiem kto sponsorowal ale to fakt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: powtórze jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:17 HANSS25 nie musisz krzyczec, nie jestem glucha, i sprawdz jeszcze raz swoje zrodlo informacji.... podpowiem ci ze ten koncert juvenaliowy totoszko i markowskiej byl w czwartek(chyba 19.05) w genesis, poznym wieczorem , markowska to grala ok polnocy... a w piatek i sobote (chyba 20-21.05)byly koncerty na stadioie budowlanych w ramach juvenali polibudy(min. hey, habakuk) jeszce raz troche zyczliwosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: powtórze jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:20 aha!! i co ma poziom nauczania do juvenaliow?... ty pewnie jestes z polibudy ,bo tam taki wysoki poziom ,ze zapominaja o nauczaniu dobrych manier i logicznego myslenia?... p.s. mysle ze na wszystkich czestochowskich uczelniach poziom jest marny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanss25 Re: powtórze jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:34 sorki kaps mi sie wlaczyl:)nie krzyczalem,chodzi o to ,ze w tej chwili wsp nie sponsoruje,a i tak co tydzien sa koncerty w czwartki w genesis roznych polskich wykonawcow i akurat tak sie zdazylo, ze ci co wymieniasz wystapili w juwenalia to nie zasluga wsp, tylko kierownictwa genesis ktorzy chcieli zarobic wiecej kasy na sprzedazy browara:),ja tam nie mam pretensji do nikogo w sumie poimprezowac mozna zawsze i bez juwenali,szkola to szkola nauka najwazniejsza,ale chodzi o jedna rzecz czemu w czestochowie zawsze musi byc najgozej w porownaniu z innymi miastami??a co do poziomu nauczania to przykladowo kolega na wychowaniu fiycznym wsp, przepisal prace dyplomową z zeszlych lat ktora dala mu pani promotor i pije teraz piwo,a ja na polibudzie siedze w laboratorium juz 2 miesiac i sie mecze:(,wogole na wsp sa takie kierunki po ktorych wychodza mgr ,vo totlanie nie umieja nic,ale tyczy sie to tez innych uczelni czestochowskich ,nie bronie polibudy,ale jednak jest tam ciezej mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: powtórze jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:38 jest roznie, to zalezy od ludzi ,powiedz mi co to za tytul mgr lub licencjat jesli przepisales prace? nie masz satyusfakcji, ze sam to robisz?gdybys mial mozlwosc tez bys ptrzepisal?.... mysle ze kupowanie prac zdaza sie wszedzeie , niektorzy po prostu o tym nie mowia, nie przyznaja sie..., moze tylko w niektorych miejscach czesciej, to tylko kwesia osobista... tez ubolewam nad tym ,ze w czewie jest kiepsko...ale sami ludzie to tworza...rok temmu na promenadzie grala kowalska i lady pank...kasia zagrala z 40 min. bo byly takie gwizdy fanow lady .... czy to wina organizatorow? braku kasy?..czy to kultura czestochowian?... zmieniajac siebie zmieniamy swiat i jeszcze raz w sprawie juvenali 2005 ajd - rok temu na wspomnianej uczelni wisialy palaty ze koncert markowskiej jest juvenaliowy, stad moje info...taka byla oficjalna informacja na ajd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:30 rzeczywiscie na stronie t.love info ze 1.6 graja na juvenalich w czewie...juvenalia w czerwcu...to nowosc..zawsze byly w polowie maja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula20 Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:41 ...Na AJD mają być 11-12maja(czw.pt) i w dodatku bez godzin rektorskich = wolnego?!Paranoja!w takim wypadku to już chyba lepiej jakby wogóle nie było,a nie takie CYRKI!?!?A no i te "kłótnie"=>oddzielne juwenalia dla bagatela........aż2 uczelni w Czwie to już wogóle"no comments"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnosticf Re: juvenalia 2006 czewa IP: 82.160.8.* 13.04.06, 11:46 Juvenalia "załatwił" nam nasz wspaniały prezydent wrona. Jak wiadomo największe imprezy juvenaliowe w Polsce sa sponsorowane przez browary(np. zywiec) tak jak u nas chyba 2 lata temu(bylo wtedy Lady Pank - i nie mozna powiedziec ze to 2 liga) no a który browar zasponsoruje u Nas, skoro Tadek wprowadził prohibicje. Ps. a może np. Durex by przysposorował coś........chociaż Tadek też pewnie by sie nie zgodził na promocje ich towarów :-) wiadomo do czego słuzą, a on tego nie preferuje:-)..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.icis.pcz.pl 13.04.06, 12:16 Zobaczymy - a moze ktos inny robi Juwenalia 1 czerwca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTT Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:25 kurcze osoba której podobały sie juwenalia w tamtym roku chyba nie wie co to dobra zabawa. i nie mówie tu o zakazie picia alkoholu. jedynie atmosfere troche uratowali niezawodni muzycy z Habakuka. Hey bardzo lubie ale dość że sie spóźnili to jeszcze zaśpiewali same smętne numery brrr pospac można było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzy Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 24.04.06, 17:51 podobno w tym roku ma przyjechac modern talking? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANSS25 Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:58 A JA SLYSZALEM ZE ELVIS OZYL I PRZYJEDZIE:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duża Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:11 z pewnych źródeł wiem, że na Jwenaliach zagra U2, bo Rektor dał na Juwe 2 miliony zł bo bardzo ich lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.man.czest.pl 24.04.06, 23:13 suuuuuuuuuuuper hahahahahaha, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi z Nairobi Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:19 A ja myślałem że Bieniu to stary sknerus i tylko umi chrząkać i fukać i mukać. A to chyba fajny gościu nareszcie pokazał że ma jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hindy Na PCz juwenalji nie będzie Bień nie dał kasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:00 Trzeba sie mu odwdzięczyć i wykopać go na zbity łeb. Baran nie powinien być rektorem. Uczelni potrzeba kogoś pokroju prof. Janusza Szopy. Wszyscy na tej uczelni powinni go błagać żeby wrócił!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Na PCz juwenalji nie będzie Bień nie dał kasy IP: *.pl / *.net-komp.pl 27.04.06, 23:39 Panie prof. Szopa proszę wracać jak najszybciej na należne miejsce na tej szacownej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizus dziekana Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:11 Po co komu Juwenalia?! Tylko picie i mordobicie. Chuligaństwo i nic poza tym. Imprezę można zrobić ale dopiero jak się wieś z akademików porozjeżdza do swoich domów i wiosek. To oni robią awantury i bałagan w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sredni Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 27.04.06, 13:53 podobno w tym roku ma zagrac Bien na gitarze,tak slyszalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.pl / *.net-komp.pl 27.04.06, 23:31 Niestety, ale juwenalia organizowane w obecnej formie to już nie to. Najlepsza atmosfera była jak większość żakowskiej braci gromadziła się w okolicy DS -ów. Organizowanie imprez na stadionie to już nie to. Drugi problem to ograniczony dostęp, czyli dla osób, które posiadają legitymację, a co z osobami, które chcą się pobawić jak za dawnych lat. Przecież studia są "pamiątką" na całe życie i juwenalia są okazją do przypomnienia sobie tych wspaniałych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: juvenalia 2006 czewa IP: *.icis.pcz.pl 28.04.06, 08:39 Tak naprawde to nie wiekszych problemow z wejsciem na stadion. Odpowiedz Link Zgłoś