Gość: a.s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 08:01 Warto kupić szczoteczke elektryczna do zebów ?? Jaki model najlepiej, jaka cena ?? Pomozcie kobietki, planuje kupic, ale nie wiem czy sie opłaca ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtow Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! 18.09.05, 08:17 Podobno się opłaca moja siostrzenica używa elekrtrycznej szczoteczki i efekt jest widoczny. Nauczycielka w szkole zapytała ją co robi, że ma takie ładne i białe ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leila Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.09.05, 09:57 też polecam, zupełnie inny komfort mycia zębów. Nie są tanie, szczególnie najnowsze modele, ale warto. Ja dosyć dawno kupiłam marki Brown. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divineee Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 12:37 oczywiscie ze warto.bardzo polecam,sama skusilam sie jakis czas temu :) jesli chcesz taka na baterie to nie sa az tak drogie, ja na poczatek zdecydowalam sie na taka z Brauna, ale mam zamiar za jakis czas kupic ta z ładowarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 13:00 Ja używam Brauna, jakiegoś starego modelu, sprzed wielu lat, najprostszego, i o dziwo wciąż działa. Wymieniam tylko końcówki. Końcówki też tanie nie są, trzeba się liczyć z wydatkiem 40 zł za dwie lub 40 zł za trzy sztuki w promocji - jeśli się trafi. Zauważyłam, że ostatnio kupione końcówki szybko się ścierają, nie wiem o co chodzi, są kupione w dużym sklepie, na pewno oryginalne - czy pogorszyła się jakość?? a może to dlatego, że kupione w polsce? poprzednie końcówki były kupowane w niemieckich sklepach i wydaje mi się, że używałam ich znacznie dłużej. Wracając do pytania, uważam, że warto kupić elektryczną szczoteczkę Brauna na akumulator, nie wiem tylko, czy jest jakaś zasadnicza różnica poza ceną w modelach, czyli czy warto wydać więcej na droższy model, czy wystarczy mieć ten najtańszy. Nie wiem też, czy warto kupić te gadżeciarskie końcówki do polerowania zębów, czyszczenia przestrzeni międzyzębowych, języka, itp. Warto kupić szczoteczkę na akumulatorki i najlepiej z ładowarką, żeby nie musieć wydawać na baterie AA albo bawić się z ładowaniem jakichś akumulatorów AA. Po prostu ładowarka Brauna jest super wygodna, poza tym że dobrze czyści zęby - stoi sobie na podstwace, którą można przywiercić do ściany (u mnie np pod umywalką w małowidocznym miejscu wisi), żeby nie zabierała miejsca i nie przeszkadzała, ładuje się w przerwach miedzy myciami. Jednej szczoteczki może używać kilka osób, o ile mają pasujące końcówki. Moim zdaniem szczoteczka Brauna czysci zęby dokładniej, niż tradycyjna, poza tym ja bardziej się przykładam do umycia zębów, kiedy już robię to elektryczną - myję je dłużej i dokładniej. Myję na zmianę elektryczną i tradycyjną, bo nie zawsze mam naładowaną elektryczną (ten sam kontakt obsługuje u mnie różne urządznia, m.in. suszarkę do włosów). Kiedyś był taki wątek na tym forum i jedna z wypowiadających się osób polecała kupić szczoteczkę na Allegro u jakiegoś konkretnego sprzedawcy, nie pamiętam jakiego, bo znacznie taniej - jeśli jesteś ciakawa, poszukaj w archiwum. W sklepie najtańsza wersja szczoteczki kosztuje ok. 70 zł, do szczoteczeki dołączone już są końcówki (pewnie 2 lub 3). Podsumowując - polecam elektryczną szczoteczkę Brauna! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.s Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:10 Len , bardzo Ci dziekuje, nie spodziweałam sie takiej obszernej wypowiedzi, juz jestem przekonana na zakup, trzeba tylko pobiegac po sklepach, a mam ostatnie pytanie, na jak dlugi okres czasu wystarcza 1 koncówka od szczoteczki ?? a.spozdrawiam, jeszcze raz dziekuje wszystkim !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looxie Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 19:47 A czy może ktoś używał szczoteczki do mycia zębów ze stałym aparatem? Jak sie sprawuje? Czy koncówki nie niszczą sie zbyt szybko na zamkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.09.05, 19:49 na allegro nowe końcówki do Brauna przywozone z Niemiec są po 7 zł sztuka; koncowkę wymienia sie kiedy niebieskie wlokno odbarwi sie do polowy, zaleznie od tego ile razy dziennie myje sie zeby 1 starcza na 2-3 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.09.05, 19:59 a ja jeszcze dodam od siebie, ze absolutnie odradzam kupowanie szczoteczki na baterie!!! lepiej odlozyc troche i kupic taką na akumulator pierwszego, najprostszego Brauna Oral B uzywalam 4 lata, kupilam niedawno nowego a starego oddalam bratu, pewnie tez mu posluzy parę latek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 19:28 Mam też ochotę na elektryczną szczoteczke, ogladałam na allegro i mam straszny dylemat co wybrać. Jak ktos kupował ostatnio jakis model z Brauna i może polecic dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.09.05, 19:55 ja kupilam miesiac temu tę i tez od tego pana: www.allegro.pl/show_item.php?item=64616020 gwarancja 2 lata, 4 końcówki: do jezyka, do przestrzeni miedzyzebowych, polerująca i w tym przypadku 3 zwykle cena w sklepie ok. 350 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.05, 20:15 a ja chyba jestem jakas nienormalna, bo czyszczac zeby taka szczoteczka mam uczucie, jakby mi dentysta w nich borowal. te drgania mnie doprowadzaja do szalu! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:38 Ta szczoteczka o której pisze monika jest dla mnie za droga, planuję tak koło stówy wydać, tyle że jest duzy wybór. Dumam tez nad philipsem,cena atrakcyjna, to chyba też porządna szczoteczka,czy ktos z was ma taką? www.allegro.pl/show_item.php?item=63606061 Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! 21.09.05, 11:48 dostałam szczoteczkę Brauna (ładowanie w gniazdku), Po ok. 1,5-2 latach niestety przestała działać - naprawa kabelków wyniosłaby zbyt dużo, więc przerzuciąłm się na szczoteczki tradycyjne. Ta kosztowała ok. 170zł i byłam z niej b. zadowolona - do czasu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Re: ja mam Oral-b IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 21.09.05, 14:34 ja mam tą szczoteczkę od pół roku i jestem bardzo zadowolona-znacznie dokładniej czyści zęby niż zwykłe szczoteczki!czasem tylko jak nie mam za dużo czasu myję zęby zwykłą ,bo moją elektryczną (górną część)trzeba wypłukać i osuszyć dokładnie(choć nie ma tego w instr.)bo moze zawilgotniec zwłaszcza w małych szczelinkach.ogólnie nie droga szczoteczka ale bdb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżoana Ja tam uzywam zwykłej i jest OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:09 Ja tam używam zwykłaej szczoteczki za 5 PLN i mam super białe zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:57 Ja mam Oral-B i jestem bardzo zadowolona. Lepsze są te z okrągłymi głowkami niz z podłuznymi, bo lepiej czyszcza zeby i najlepiej jak głowka obraca sie wokol wlasnej osi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja1978 Re: SZCZOTECZKA ELEKTRYCZNA DO ZEBÓW !!!!!!!!!!!! 21.09.05, 21:53 czy ktos ma szczotke z ultradzwiekami ten nowy model????I jak? Odpowiedz Link Zgłoś