Dodaj do ulubionych

pare pytan do "naturalnych"...

19.09.05, 19:06
Obserwuj wątek
    • gokha Re: pare pytan do "naturalnych"... 19.09.05, 19:14
      ups, przez przypadek wyslalam pusta wiadomosc...

ale zaczynam:
      od jakiegos czasu przymierzam sie do zmiany kosmetykow z chemicznych na te
      bardziej naturalne. chcialabym sie dowiedziec przede wszystkimtego, czy
      widzicie roznice pomiedzy stanem swojej skory przed i po stosowaniu kosmetykow
      naturalnych? wiem, tu chodzi nie tylko o to, co "na wierzchu", ale raczej o to,
      zeby niepotrzebna chemia nie truc sie specjalnie...
      i jeszcze: czy takie kosmetyki sa raczej dostepne? trudno do nich dotrzec?
      jestem zupelnie zielona w tej kwestii, nie wiem czy takie naturalne kosmetyki
      to nie te "apteczne"? chodzi mi raczej o kupno gotowych produktow niz
      wlasnoreczne ich tworzenie... no i jak z cena? da sie przezyc?
      wiem, napisalam tak bez ladu i skladu, no ale jeszcze ogolnie bladze w tym
      temacie... moze juz niedlugo dolacze do "znawczyn" :) ale ja na razie to wieje
      ode mnie ogromna, czarna niewiedza... ;)moze ktos podsunie nazwy jakichs
      produktow czy firm specjalizujacych sie.. bede powoli szukac i zaglebiac sie w
      temat...
      • mokta Re: pare pytan do "naturalnych"... 19.09.05, 20:59
        "czy
        > widzicie roznice pomiedzy stanem swojej skory przed i po stosowaniu kosmetykow
        > naturalnych? wiem, tu chodzi nie tylko o to, co "na wierzchu", ale raczej o to,
        >
        > zeby niepotrzebna chemia nie truc sie specjalnie... "

- Ja widzę dużą różnice. Skóra mniej sie przetłuszcza, juz jest na dobrej drodze
        do znormalizowania. Jakis pojedynczy pryszcz wyskoczy mi wtedy jak sie
        zdenerwuje albo zjem pizze. Nie jak wczesniej...No i nie musze wymieniać kremu
        co 3 tygodnie.

"czy takie kosmetyki sa raczej dostepne?"

- Oj raczej tak. Predzej kupisz cos w internecie niz w sklepie... Zalezy gdzie
        mieszkasz. U mnie w Lublinie nie jest łatwo z tym. Musiałam duzo rzeczy zamowic
        internetowo.

"no i jak z cena? da sie przezyc?"

- najdrozsze kosmetyki naturalne ma Dr. Hauschka np. olejek do twarzy kosztuje
        62 zł za 30 ml. Srednie firmy : Eco cosmetics, Alva, Apto..zawsze zapominam..
        Scheller itp. itd....

Pamietaj aby przechodzic na nature stopniowo! Proponuje najpierw kupic jakies
        półnaturalne produkty (farmona ma pare takich i fitomed czy jakos tak...) albo
        mydełko z otrebami pszennymi floriny kraków...

Napisz konkretnie czego bys chciała i jaką masz cere.
        • arch.monika Re: pare pytan do "naturalnych"... 19.09.05, 21:15
          Jestem bardzo zadowolona:)
          Tzn.tragedii na twarzy nie miałam, ale latem po słońcu zaczęło się dziać bardzo niesympatycznie:(
          Przeszłam od razu kompleksowo na Dr. Hauschkę (na twarzy, bo ciało jeszcze na chemii:( i rzeczywiście po miesiacu róznica zdecydowana:)
          Teraz przymierzam się do innych firm (jesli chodzi o pielegnacją ciała, bo Hauschka nadmiernie bije po kieszeni:)
        • gokha Re: pare pytan do "naturalnych"... 19.09.05, 21:26
          dzieki za szybka odpowiedz, juz mowie czego bym potrzebowala najpilniej:

- czegos do mycia twarzy, teraz z powodu jakiegos dzikiego wysypu uzywam mydla
          siarkowego i jakichs tam typowo leczniczych masci /wlasnie miedzy innymi
          ostatnie "sensacje" na mojej twarzy sklaniaja mnie do podjecia decyzji o
          przejsciu na naturalne.../
          - kremu pielegnacyjnego, rowniez pod oczy

ogolnie to chyba na razie skupie sie raczej na twarzy,jeszcze trudno pogodzic
          mi sie z mysla o rozstaniu z balsamami, mleczkami....
          no a cere mam przedziwna, nie wiem czy mozna ja nazwac nawet mieszana, jest
          monstrualnie mieszana, bywa ze szczypie mnie po zastosowaniau jakiegos
          lagodnego specyfiku, a kwasy czy inne tego typu sprawy - nie czuje ich! bywa
          tlusta, sciagnieta, sucha - wszystko w zaleznosci od naprawde nie wiem czego,
          nie ma jakichs prawidlowosci co do np. miejsca przesuszenia :] ostatnio
          borykalam sie z bolesnymi, ogromnymi krostami - to przypominalo prawie czyraki.
          kiedy sie krosty w miare podleczyly, dostalam wysypu jakiejs drobnej kaszy
          zaskornikopodobnej. nieciekawie ogolnie to wyglada....
          • gokha Re: pare pytan do "naturalnych"... 19.09.05, 21:29
            aha, kosmetykow bede szukac w warszawie, moze jakies konkretne miejsca?
            • mokta Re: pare pytan do "naturalnych"... 19.09.05, 22:28
              no więc tak :
              Ja mam cere podobną do twojej ,a raczej miałam : mieszana ze skłonnoscia do
              wyprysków, wrazliwa, naczynka przy nosie.

W Warszawie to z tego co wiem to w Żółtym cesarzu coś znajdziesz. Dalej nie wiem.

Do mycia twarzy proponuje :
              krem do mycia z alvy www.solkos.pl/sklep/?d=produkt&id=12, jest tez
              próbka 25 ml ale za 9zł - jest swietny
              żel do twarzy z ekologicznego, ale on niektore osoby uczula odkąd skład został
              zmieniony
              sypką ziemie wulkaniczną (można kupić tanią w naturo - sklep inter.)
              z półnaturalnych słyszałam coś o zelu Fitomed, taki ziołowy
              esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=25109&session=ebe6c817f5c66844 - to
              dla uczuleniowców i wrazliwców, kosmetyki tej firmy znajdziesz np. w Naturze.
              esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=25079&session=ebe6c817f5c66844 - to
              samo ale do tłustych cer

Kremy :
              esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=22159&session=ebe6c817f5c66844
              esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=22163&session=ebe6c817f5c66844
              www.solkos.pl/sklep/?d=produkt&id=7 - bardziej dla dojrzałych cer
              co jeszcze...
              mnie odpowiada krem nawilzający z ekologicznego, kilka osób chwali sobie krem
              pielegnacyjny z tej firmy - ale najpierw postaraj się o próbki
              z Hauschki takie kremy jak różany czy pigwowy ale drogie ponad 50 zł...
              przyznam sie ,ze nie patrzyłam na kremy półnaturalne wiec ...
              ALE! istnieje firma Gal która zrobiła naturalne ampułki z olejka wiesiołkowego
              do twarzy - ok. 50 ampułek za chyba 12 zł.
              www.kosmetyki.gal.com.pl/kosmetyki_kapsulkach_allergal.php

pod oczy :
              www.kosmetyki.gal.com.pl/kosmetyki_w_kapsulkach_koenzym_q_10.php
              www.kosmetyki.gal.com.pl/kosmetyki_w_kapsulkach_serum_pod_oczy.php
              esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=25112&session=297db9a1c24310b5
              a to ponoc rewelacja na rzęsy :
              www.kosmetyki.gal.com.pl/kosmetyki_kapsulkach_odzywka_keratynowa.php
              z pólnaturalnych balsamów i zelow pod prysznic :
              Rossmann babydream - tylko musisz przed zakupem powachać.
              • mokta Re: pare pytan do "naturalnych"... 19.09.05, 22:31
                no i jak zwykle skleroza...
                www.allegro.pl/show_item.php?item=64109508
                naturalne ampułki do twarzy, tez ponoc rewelacja.
                • gokha Re: pare pytan do "naturalnych"... 19.09.05, 23:17
                  WOW!!!
                  Dzieki wielkie!!!
                  • mokta Re: pare pytan do "naturalnych"... 20.09.05, 21:00
                    wybacz ale troche wprowadziłam cie w bład.
                    Gal - koenzym Q10 pod oczy niestety nie jest jednak naturalne nawet w połowie :(
                    • very_martini Re: pare pytan do "naturalnych"... 20.09.05, 23:20
                      nie smuć się:) może chociaż w 1/4:)

16%VOL
                      22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka