Dodaj do ulubionych

nadmierne wypadanie wlosow - co robic?

IP: *.jeremi.pl 10.09.02, 15:14
Zauwazylam, ze od kilku dni nadmiernie wypadaja mi wlosy! Po umyciu i
rozczesaniu moge zebrac cala garsc wlosow. Nie wiem, co jest tego powodem.
Regularnie stosuje odzywke do wlosow, nigdy o niej nie zapominam, lykam tez
drozdze w tabletkach i inne bajery. Juz sie nawet zastanawiam nad wizyta u
lekarza. Prosze o rady.
Obserwuj wątek
    • staua Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? 10.09.02, 15:16
      Wypadaly mi wlosy, jak byly za lopatki, ale tabletki pomogly. A moze jestes
      ostatnio szczegolnie zestresowana albo sie odchudzasz?

--------------------------
      Hotul se teme sa fie furat
      • Gość: calineczka Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.jeremi.pl 10.09.02, 15:27
        Nie, nie odchudzam sie. Co do stresu to byc moze, bo wkrotce czeka mnie
        poprawka, choc na razie nie jest on az taki silny. Sama nie wiem.
      • Gość: arab Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.proxy.aol.com 12.09.02, 05:02
        Starzejesz sie calineczko, przemywaj wlosy sperma, to pomaga
    • Gość: julita73 Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 15:17
      ...Tez tak miałam, trochę mniej mi teraz wychodzi włosów, łykałam witaminy ,
      wcierałam Radical i Seboradin w skórę głowy, zmieniłam szampon na
      leczniczy...jest lepiej.Teraz wypada mi codziennie ok 40 włosów ( wiem bo
      liczę )nie wiem czy jest to nadal duzo czy mało.
      • staua Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? 10.09.02, 15:20
        To chyba norma statystyczna...

--------------------------
        Hotul se teme sa fie furat
      • Gość: shisha Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: 62.233.242.* 13.09.02, 10:52
        Jakiś czas temu wyczytałam, że jeśli policzymy wypadające włosy dokadnie, i
        wychodzi 100 dziennie, to jest to wypadanie włosów.
        Mi wychodzi ostatnio po około 50 dziennie, a i tak wydaje mi się, że to o dużo
        za dużo.
    • Gość: elph Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.09.02, 16:05
      Miesiąc temu włosy wychodziły mi garściami, ich objętość znacznie się
      zmniejszyła, mam włosy do ramion, ale nie chciałam ich ścinać, więc zabrałam
      się radykalnie za ich ratowanie.Przede wszystkim kupiłam "apteczny" szampon do
      włosów cienkich, delikatnych i osłabionych, aby nie obciążać dodatkowo cebulek
      no i oczywiście płyn przeciw wypadaniu włosów - a preparatem, który
      postanowiłam wypróbować w tej walce:) był Loxon 2%(ok.21zł). Okazał się
      świetny! Efekty miały być po 1,5 miesiąca stosowania, ale wydaje mi się, że
      były już po dwóch, trzech tygodniach - włosy przestały wypadać. Wciera się go
      dwa razy dziennie, ja wykonywałam jeszcze przy tym lekki masaż skóry głowy. W
      kąt odrzuciłam wszelkie odżywki. Mam tylko lekką nawilżającą mgiełkę Ekinos,
      którą spryskuję włosy po myciu.Pozdrawiam:-)
      • Gość: calineczka Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.jeremi.pl 10.09.02, 16:20
        A czy po tym Loxonie wlosy nie wygladaja na nieswieze? Uzywa sie go, jak
        mowisz, 2 razy dziennie, wiec czy mozna sie po jego zastosowaniu pokazac
        ludziom? ;)
        • renia30 LOXON działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.09.02, 14:19
          DZiewczyny,
          od paru lat borykałam się z wypadaniem włosów. Stosowałam witaminy, drożdże,
          różne wynalazki (byłam nawet u słynnej Pani Leny ze Szczecina) i nic...
          Wypadały garściami, włosy dłuższe niż do ramion wyglądały smętnie.

Od momentu kiedy zaczęłam stosować Loxon - problem się zmniejszał i zmniejszał,
          a po kilku miesiącach pojawiał się odrost (równy jeżyk, szczególnie widoczny
          pod grzywką oraz świeżo po wysuszeniu włosków suszarką). Stosowałam tą kuracę
          już kilkakrotnie. Zawsze ze świetnymi efektami. Zwykle do momentu kiedy
          czuprynka była ok zużywałam 3 butelki - pierwszą i drugą 2 razy dziennie,
          trzecią i dalsze raz dziennie.
          U mnie wypadanie zwykle zaczynało się równo z wakacjami (mówi się, że wakacje
          top także stres ;o) i zaraz po powrocie sięgałam po Loxon. Działał od razu
          (może był to efekt placebo ale co tam, działał).

Co do matowienia włosów - moim zdaniem Loxon nieco usztywnia włosy przy skórze,
          co dla mnie jest nawet pożądane ponieważ łatwiej ułożyc fryzurkę.
          Rada praktyczna - zanim nabierzecie wprawy w nakładania aplikatorem dołącznonym
          do opakowania (a wprawy na pewno nabierzecie) polecam trzymać Loxon w lodówce,
          wtedy, ponieważ jest zimny, czujecie dokładnie ile i w które miejsce zostało
          nałożone.
          Dodam jeszcze, że w aptekach macie zagraniczny odpowiednik o nazwie Regaine
          firmy Pharmacia - i nie dajcie sobie wmówić, że jest lepszy. Jest to dokładnie
          to samo a kosztuje kilka razy tyle.

powodzenia
          renia30

• Gość: elph Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.09.02, 15:44
          Są dwa specyfiki: Piloxidil i Loxon - to dużo tańsze odpowiedniki zagranicznego
          znanego Regeine. Wszystkie te preparaty zawierają minoxidil. To typowo apteczne
          preparaty i należy stosować je tak jak podaje ulotka, inaczej próżno czekać na
          efekty. Najważniejsza zasada to konsekwencja, zawarty w tych preparatach
          związek zadziała tylko wtedy, gdy będzie regularnie stosowany, czyli co ok. 12
          godzin. Minoxidil poprawia ukrwienie skóry głowy, dlatego więcej cennych
          związków dostaje się do cebulek włosowych,tym samym zapobiegając ich
          miniaturyzacji, przywraca im pierwotny rozmiar i wydłuża czas życia włosa.
          Dzięki regeneracji cebulek zostaje zatrzymane wypadanie włosów, a następnie
          zaczyna się ich odrost. Loxon nie podrażnia, nie odbarwia, jest bezzapachowy,
          tz. zwiera alkohol, ale on szybko wietrzeje. Skóry też nie przesusza, w każdym
          razie nie zauważyłam. Zresztą na tym forum było wiele pozytywnych opinii do
          których i ja się dołączam. Pozdrawiam:-)
    • Gość: calineczka Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.jeremi.pl 11.09.02, 10:22
      Podciagam watek. :)
      • Gość: Nell Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 10:31
        Nadmierne wypadanie wlosow moze miec tez zwiazek z zaburzeniami hormonalnym.
        Jestes pewna, ze to ciebie niedotyczy?
      • Gość: lula Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: 195.116.220.* 11.09.02, 10:33
        zaaplikowałam sobie Loxon tylko kilka razy bo zbyt denerwował mnie aplitator.
        stosowałam go na noc na lekko przetłuszczone włosy bo tego co pamiętam Loxon ma
        w swoim składzie alkohol i nie chciałam żeby zanadto mi je wysuszył i myłam je
        rano. nie widziałam zbyt spektakularnych efektów ale to z mego lenistwa. i
        jeszcze jedna rzecz - odbarwiłam sobie granatowy ręcznik.
    • Gość: muza Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: 195.94.218.* 11.09.02, 14:48
      gorąco pozdrawiam h-pantoten.
      • Gość: kate28 Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: 212.160.146.* 11.09.02, 15:32
        Może spróbuj Mertz do włosów, skóry i paznokci. Mnie bardzo pomógł i wielu moim
        koleżankom też, a było juz naprawdę nieciekawie. W aptekach kosztuje około 38-
        40 zł. W hali mirowskiej (w-wa) na stoisku zielarskim widziałam ostatnio po
        około 30 zł.
        Pozdrawiam;-)
        • Gość: agul Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 11.09.02, 15:40
          Ja też polecam Merz Special - nie dość, że włosy przestają wypadać, to jeszcze
          paznokcie robią się twarde jak kamień:-)
          • Gość: Kate28 Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: 212.160.146.* 12.09.02, 08:30
            Oczywiście że Merz a nie Mertz;-))) przepraszam za ten błąd. Dodam jeszcze że
            oprócz włosów, paznokci jak kamień, również świetnie wpływa na skórę przy
            klimatyzacji. Przynajmniej u mnie.
            Miłego dnia...:-)
    • Gość: calineczka Re: nadmierne wypadanie wlosow - co robic? IP: *.jeremi.pl 11.09.02, 17:46
      Dziekuje za wszystkie rady, na pewno z nich skorzystam. :)
    • Gość: Ada Nie uwierzycie!!!!! IP: *.chello.pl 11.09.02, 18:53

To może troszke obok wypadania (bo wprost przeciwnie), ale dotyczy włosów.
      Urosły mi włosy NA UCHU! To nie żart
      Jakieś pół roku temu, albo nawet wcześniej zaczęłam łykać Merz Special, zużyłam
      ze 4 czy 5 opakowań, potem przerzuciłam się na skrzyp polny. Paznokcie sie
      wzmocniły, włosy też. już nie wypadają.
      Wczoraj rano siedze sobie z moim ukochanym przy sniadaniu, pijemy kawkę, a on
      nagle do mnie: co ci się stało, co jest z twoim uchem,wyglądasz jak hobbit,
      przedtem tego nie miałaś?! Nie wiedziałam o co mu chodzi, myślałam, że się
      zgrywa. Wyszedł do pracy, ja podbiegłam do lustra i mało nie zemdlałam: na moim
      lewym uchu -na płateczku i z boku na tej miękkiej części wyrosły mi białe,
      mięciutkie włoski! Miały z 5 milimetrów! Wyobrażacie sobie moje przerażenie?!
      patrzyłam an to i myslałam, że padnę! Były na tyle długie, że dały się złapać w
      palce i pociągną! Skoczyłam do łazienki, przyniosłam nożyczki i normalnie je
      przycięłam. Dziś rano oczywiście tez od razu do lustra, ale nie odrosły. na
      prawym uchu wszystko w porządku. Ale się boję! Co to może być? Czy zmieniam sie
      w wilkołaka?
      • Gość: julita73 Re: Nie uwierzycie!!!!! IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 22:02
        :-))
        Moja córcia która ma 7 lat, ma też taki delikatniuśki meszek na uszkach i na
        buzce, jest on jednak ledwo widoczny ale bardzo milutki.
        • Gość: Ewcia Sposób na wypadające włosy IP: *.szwajcarska.pl 12.09.02, 17:44
          Nie wiem czy ktoś już o tym pisał bo nie przeczytałam wszystkich postów , ale
          najlepszą metodą na wypadające włosy jest po każdym umyciu spłukanie ich piwem
          rozcięczonym z wodą (tzn ok. pół szklanki piwa rozcieczyć wodą) , pomaga to nie
          tylko pozbyc sie problemu wypadajacych włosów ale na dodatek zwiększa ich
          objętośc i stają się błyszczące.Polecam.
          • agul1 Re: Sposób na wypadające włosy 12.09.02, 17:51
            Gość portalu: Ewcia napisał(a):

> Nie wiem czy ktoś już o tym pisał bo nie przeczytałam wszystkich postów , ale
            > najlepszą metodą na wypadające włosy jest po każdym umyciu spłukanie ich
            piwem
            > rozcięczonym z wodą (tzn ok. pół szklanki piwa rozcieczyć wodą) , pomaga to
            nie
            >
            > tylko pozbyc sie problemu wypadajacych włosów ale na dodatek zwiększa ich
            > objętośc i stają się błyszczące.Polecam.

Calineczka, tylko nie przeholuj, bo Cię z pracy za alkoholizm wyrzucą;-))
            Ten patent z piwem jest już trochę przestarzały - strasznie po tym włosy
            śmierdzą i niczym nie daje sie tego zapaszku zniwelować://
            • Gość: Ewcia Re: Sposób na wypadające włosy IP: *.szwajcarska.pl 12.09.02, 18:28
              Włosy po tym mozna spłukać a poza tym zapach niweluję odżywka do włosów o ile
              ktos używa dobrej i o intensywnym zapachu , polecam Clailor , Herbal Essences.
              • Gość: agul Re: Sposób na wypadające włosy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 12.09.02, 18:35

> Włosy po tym mozna spłukać a poza tym zapach niweluję odżywka do włosów o ile
                > ktos używa dobrej i o intensywnym zapachu , polecam Clailor , Herbal Essences.

Używam nie tylko dobrych, ale bardzo dobrych odżywek profesjonalnych -
                kerastase, joico, lanza itp. i jakoś mi ten zapach nie schodził.
                A BTW - w którymś z wątków pisałaś, że nie nałożyłabyś na twarz pudru za 30 zł,
                że yves rocher to beznadziejna firma i że zakupy kosmetykowe robisz tylko we
                Francji, a tu nagle Clairol?? Dziwne zderzenie z rzeczywistością.. szarą
                rzeczywistością:-)))))
                • Gość: Ewcia Re: Sposób na wypadające włosy IP: *.szwajcarska.pl 12.09.02, 19:12
                  Agul coś się tak mnie czepiła , gdzie kolwiek sie nie odezwe tam wszedzie
                  musisz skomentowac to co pisze. Nie interesuje mnie jakich odzywek używasz a
                  jezeli chodzi o mnie to NIE POWIEDZIAŁAM że uzywam samych najdroższych
                  kosmetyków BO MNIE NA TO NIE STAĆ , nie jestem jeszcze taka stara jak ty i nie
                  zarabiam na siebie sama , kosmetyków luksusowych uzywam tylko i wyłacznie do
                  pielęgnacji twarzy , bo uważam , że właśnie w nia najlepiej zainwestowac ,
                  natomiast moje włosy z pewnościa nie ucierpią po odżywce Clairol.
                  • Gość: agul Re: Sposób na wypadające włosy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 12.09.02, 19:18

> Agul coś się tak mnie czepiła , gdzie kolwiek sie nie odezwe tam wszedzie
                    > musisz skomentowac to co pisze.
                    Nie pochlebiaj sobie, nie wszędzie. To dopiero drugi wątek, a mamy ich tutaj 38
                    tysięcy. Więc aż tak często się nie spotykamy.

Nie interesuje mnie jakich odzywek używasz a
                    > jezeli chodzi o mnie to NIE POWIEDZIAŁAM że uzywam samych najdroższych
                    > kosmetyków BO MNIE NA TO NIE STAĆ , nie jestem jeszcze taka stara jak ty
                    Ooo.. wróżka? Jasnowidz? Kasandra? Wiesz też, jak wyglądam i o której robię
                    kupę?

i nie
                    > zarabiam na siebie sama
                    To mnie akurat nie dziwi.

• Gość: calineczka Re: Sposób na wypadające włosy IP: *.jeremi.pl 12.09.02, 18:39
              Ja jeszcze nie pracuje, studiuje, wiec mnie z pracy nie moga wyrzucic. Hihi! ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka