Dodaj do ulubionych

dla tych z problemową cerą ale..

IP: *.stegny.2a.pl 10.09.02, 16:48
cześć dziewczyny,
mam pytanie dotyczące maskowania makijażem drobnych i grubych
niedoskonałości cery (jak ktoś użera się ze swoją trądzikową cerą to wie w
czym rzecz)Czy macie jakieś super-sposoby zamalowywania tego czego nikt nie
powinien zobaczyć? Podzielcie się swoimi technikami, pls.
Pozdróweczki dla wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: magro Re: dla tych z problemową cerą ale.. IP: *.stegny.2a.pl 10.09.02, 18:22
      no dziewuszki pomózcie trędowatej :)))
      • rauser cudów nie ma 10.09.02, 18:33
        cóż: kryjący podkład, puder i wysoka higiena - zawsze czyste ręce, pędzel do
        pudru itp., żeby nie roznosić zarazków. Ale super i tak nie jest. Za to kuracja
        Effaklarem K i Differinem w kremie poprawia sytuację i mniej się trzeba
        maskować ;)
        • Gość: em Re: cudów nie ma IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.09.02, 19:23
          do maskowania pojedynczych krostek polecam korektor Clinique - goi i kamufluje
          co go odróżnia od innych? to, że po nałożeniu podkładu nie zmazuje się, trwa
          na swoim miejscu pod podkładem i nie miesza się z nim
          a podkładu to raczej mniej niż więcej, poważnych problemów nie ukryjesz, a po
          co jeszcze oprócz kłopotów z cerą nosić nieudolną maskę, która zwraca uwagę
    • Gość: justy Re: dla tych z problemową cerą ale.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 20:45
      Do krycia dużych problemów z cerą można stosować serię Coverderm- bardzo
      kryjąca, trwała. Ale najlepiej jest popracowac nad stanem cery a nie
      zamalowywać problem :)

• Gość: XXX Re: dla tych z problemową cerą ale.. IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.09.02, 20:57
      jak będziesz to zamalowywać to będzie gorzej i więcej, lepiej leczyć a nie
      tuszować i jeszcze gorzej zapychać. Dobry jest Differin ( miejscowo ),higiena,
      mycie twarzy przegotowaną wodą albo mineralną i delikatnym żelem do cery
      trądzikowej ale nie wysuszającym, przemywanie tonikiem do cery tradzikowej i
      delikatny krem nawilżający ( nie tłusty ). Łykaj drożdże, pij zioła. A jak nie
      pomoże to idż do dermatologa. Jeżeli chcesz koniecznie tuszować krosty to wiem
      że jest taki podkład Vichy w aptekach specjalnie przeznaczony do cery
      tradzikowej.
      • Gość: buziak Re: dla tych z problemową cerą ale.. IP: *.vip.uk.com 10.09.02, 21:32
        Podklad do cery tradzikowej Vichy, o ktorym wspomnialas to wlasciwie nie
        podklad tylko niezbyt kryjacy krem tonujacy, wystepujacy w dodatku jedynie w
        jednym odcieniu, ktory nie kazdemu akurat musi odpowiadac. Moj sposob na
        kryzysowe stany mojej cery to tez Vichy, tyle, ze podklad Aera Teint ultra
        confort creme satine do cery suchej (bosko kryje, nie zatyka porow, wyglada
        jak druga skora, malo kto sie domysla, ze mam cokolwiek na twarzy) plus
        korektor Vichy Normaderm do cery tradzikowej(tez tylko jeden odcien, dosc
        ciemny, ale mi akurat pasuje, pieknie wysusza krostki, trwa w niezmienionycm
        stanie przez caly dzien, kryje nawet duze krosty, choc sam jest praktycznie
        niewidoczny). Na to wszystko odrobina pudru sypkiego Yves rocher Coloures de
        nature i tylko ja wiem ze to tylko makijaz, a nie nieskazitelna cera :) Moj
        drugi pewniak w kamuflowaniu czegokolwiek na twarzy to podklad w kompakcie
        Matis'a. Nakladam go palcami, a nie gabeczka, tylko tyle ile tego moja cera
        naprawde wymaga, pieknie sie stapia ze skora, tylko tez go nalezy utrwalic
        sypkim pudrem. Alternatywnie uzywam go tez jedynie jako korektora, na
        uwczesnie polozny juz podklad Vichy. Nie odkrylam jeszcze nic lepszego, a
        przetestowalam juz wiele podkladow i korektorow z najwyzszej polki, a jednak
        zawsze skruszona wracam do Vichy i Matisa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka