Dodaj do ulubionych

pędzle do makijażu

IP: *.acn.waw.pl 25.09.05, 13:31
gdzie mozna kupic dobre pędzle?... czy te np. z sephory sa godne
polecenia?... dziekuje
Obserwuj wątek
    • magdzie Re: pędzle do makijażu 25.09.05, 13:33
      polecam pedzle PeggySage
      trzeba pamietac o czystosc pedzli-to tak na marginesie.
      poza tym wprawna reka poradzi sobie z kazdym wlosiem i dorbze nalozy puder, roż.
      byle to nie byl tylko pedzle a la druciany...
    • jade.fox Re: pędzle do makijażu 28.09.05, 22:40
      Sephora ma dobre pędzle, ale cholernie drogie!
      60 zł za pędzel do pudru to przesada, za tę cenę kupie sobie nowy puder.

Jeżeli mieszkasz w Warszawie to na ul. Widok 10 (za Rotundą) jest mały sklepik
      z pędzlami, gdzie bardzo miły starszy Pan robi ręcznie pędzelki do makijażu.
      Pędzle są doskonałej jakości, elegancko zrobione, mają miękkie włosie i
      najważniejsze są tanie jak barszcz! od 4 zł do 15! i masz do wyboru 15 rodzajów
      pędzli.
      A jeżeli nie mieszkasz w Wawie to możesz zamowić pędzle przez telefon: 827-35-
      75, pan wyśle je pocztą pod wskazany adres.
    • greta.greta Czy ktos widział pędzle Clinique? 28.09.05, 23:09
      To tak nawiązując do tematu. Miały juz dawno byc w sklepach. Czy ja może cos
      przeoczyłam, czy może ich nie ma u nas i ani widu, ani słychu?
    • Gość: len Re: pędzle do makijażu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.05, 23:14
      Hehe, właśnie usiłuję sprzedać te pędzle We-Ma od pana z ulicy Widok na
      Allegro ;) Moim zdaniem są do bańki! Wiem, że mają wiele zwolenniczek, tu i na
      Wizażu, ale te których ja używałam były moim zdaniem słabe. Odradzam z We-Ma
      pędzel do pudru i różu - do pudru jest za wiotki,moim zdaniem, i ma za długie
      włosie, a do różu odwrotnie, jest za cienki i zwarty. Miotełki też odradzam. Za
      to polecam pędzelki linery We-Ma, są bardzo dobre, optymalnie twarde i cienkie,
      tanie. Nie używałam za to pędzli We-Ma do cieni, te akurat mogą być bardzo
      dobre.

Co do pędzli z Sephory... Niedawno była na nie promocja, za 3 produkty ostatni
      (ale najtańszy)50% taniej. Pędzel do pudru wydaje mi się, że kosztuje 32 albo
      36 zł. Ja mam taki chowany pędzel do pudru (w metalowej czarnej oprawce), jest
      okej ale też nie zachwycam się nim. Używam go do pudru brązującego-sypkiego,
      który kładę na policzki, do tego się nadaje. Za to uważam za rewelacyjny pędzel
      taki krótki, na szerokiej krótkiej nóżce, bardzo gęsty i zwarty, wymodelowany w
      kulę. Nazywa się chyba pędzel do modelowania albo cieniowania - nie pamiętam
      już. Kosztuje 32 lub 36 zł, nie pamiętam. Jest doskonały, zwłaszcza do pudrów w
      kamieniu, różu, brązującego w kamieniu, pudrów w kulkach, rozświetlaczy -
      SUPER! Warto za niego zapłacić, szczerze polecam. Zwróć tylko uwagę, gdybyś się
      decydowała, czy nie wyłażą z niego kłaki, bo z mojego przy każdym użyciu
      wychodzą jakieś włoski, co mnie bardzo niepokoi. Poza tym polecam pędzelek do
      kresek, jest super fajny, fajniejszy nawet niż We-Ma :) Wygląda jak długopis, w
      czarnej grubszej oprawce (dzięki czemu wygodnie i stabilnie leży w dłoni,można
      go prowadzić po powiece jak długopis), włosie ma w pomarańczowym odcieniu. Jest
      bardzo dobry, zwłaszcza dla osób,które używają cienia do rysowania kresek lub
      eyelinera w kamieniu - polecam! Kosztuje 9 zł. Natomiast odradzam linery z
      Sephory na które się kiedyś nacięłam, na czarnych drewnianych lyb podobnych
      trzonkach, ze srebrną metalową oprawką - tragedia! Nie wiem, czy jeszcze można
      je kupić, ja kupiłam taki pędzelek jakiś rok temu i po pierwszym zamoczeniu
      stał sie bezużyteczny.

Bardzo jestem ciekawa pędzli do nakładania podkładu, zwłaszcza tych z Sephory,
      jeżeli ktoś ma już z nimi praktykę, proszę, niech się odezwie!

Pozdrawiam!!
    • Gość: Sylwia Re: pędzle do makijażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:51
      Polecam z całkowitą odpowiedzialnością pędzle z Sephory, do pudru, do różu,
      gąbki do cieni. Robię makijaż już trochę czasu i całkiem nieźle się sprawdzają.
      • Gość: Joasiak Re: pędzle do makijażu IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 29.09.05, 11:05
        a ja niestety odradzam pędzel do pudru sephory (35pln). tyle o nim słyszałam
        dobrego, a ja chyba trafiłam na felerny egzemplarz: najpierw wypadały z niego
        włoski, ale było ok. a potem cały pędzel obluzował się w tej nasadce i potem po
        prostu wyceciał z niej... musiałam robić cuda wianki, żeby go tam z powrotem
        umieścić, a i tak przy każdym uzyciu drżę, że znowu wyleci, tym razem na dobre.
        i już rozglądam się za kolejnym ,bo żywot tego pewnie dobiega końca (3
        miesiące!!!), ale jakoś lepszego nie widziałam...moze ktoś ma Douglasa...?
        • Gość: len Re: pędzle do makijażu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.05, 13:06
          Jeśli kupisz następny pędzel Sephory, zostaw rachunek! Jeżeli następny się
          obluzuje, rozklei, będą z niego wychodzić włosy, reklamuj, niech wymienią na
          nowy albo oddadzą pieniądze. Ja niestety wyrzuciłam swój rachunek za pędzle,
          chociaż od jakiegoś czas postanowiłam składać rachunki i nie dać się robić w
          konia i płacić za buble, złą jakość lub przeterminowane kosmetyki. Po kilku
          wpadkach z produktami kupionymi w różnych dużych sklepach, pomyślałam sobie,
          basta. Ja będę kiepskie pędzle reklamować na pewno, o ile nie pogubię
          rachunków.

A pędzle Douglasa wyglądają kiepsko. To już lepiej kupić w H&M, pewnie się
          wiele nie różnią.

NIE ZAPOMNIJ SCHOWAĆ RACHUNEK!! :)
          Pozdrawiam!
          • Gość: len PS. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.05, 13:07
            Ps. Ilość reklamacji w końcu przełoży się na lepszą jakość.
    • aaabb Re: pędzle do makijażu 29.09.05, 14:21
      Ja używam pędzili Inglot. Według mnie są bardzo dobre tylko trochę drogie. Co
      jakiś czas dokupuję sobie jeden i niedługo zbiorę całą kolekcję.
      • Gość: Joasiak Re: pędzle do makijażu IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 29.09.05, 18:32
        najpierw o Inglocie: nie podobał mi się ich pędzel do pudru, jakis taki kiepsko
        wyprofilowany..
        Do Len: tak, pluję sobie teraz w brodę, że wywaliłam ten paragon. i tak pewnie
        kupię następnym razem ich pędzel, bo lepszego w takiej cenie nie znalazłam, ale
        rachunek zachowam...just in case:-)
        pozdrawiam
    • Gość: zoe Re: pędzle do makijażu IP: 83.238.13.* 30.09.05, 08:15
      też mam z Sephory: do różu i podkładu i jestem zadowolona. A ten pędzel do
      modelowania nadaje się do zwykłego rózu?
      • Gość: Joasiak Re: pędzle do makijażu IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 30.09.05, 10:34
        hm... nie wiem, aż tak biegła w maikażu nie jestem:-( do różu jest chyba za
        duży, chociaż ja używam go do kulek rozświetlających i jest ok:-)do różu
        Sephora ma taki typowy, ukośnie ścięty jak są te wszystkie do różu.
      • Gość: len Re: pędzle do makijażu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.05, 10:44

Moim zdaniem nadaje się do różu. Ja używam go do różu i do pudru brązującego,
        ale w kamieniu. Używam jasnych odcieniu różu, dosyć takich naturalnych i do
        takich go polecam, bo właśnie dobrze modeluje twarz. Jednak gdyby używać go do
        ciemniejszych odcieniu różu, obawiam sie, że można by nim uzyskać efekt klowna
        lub takiej rosyjskiej drewnianej lalki. Wydaje mi się, że jeżeli masz wprawę w
        nakładaniu różu i używasz niezbyt ciemnego koloru, to będziesz zadowolona z
        tego pędzla. Dla mnie większość pędzli do różu jest za cienka, zbita, wąska,
        chuda i twarda ... nie mogę się nimi umalować, żeby nie zrobić sobie placka
        albo smugi, tym pędzlem malowanie jest proste i daje naturalny efekt, jest na
        tyle twardy, szeroki i zwarty, że w razie czego można rozetrzeć plamę lub
        smugę. Polecam!

Pozdrawiam!
      • Gość: len Re: pędzle do makijażu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.05, 10:46
        A powiedz mi jeszcze,czy ten do podkładu nie robi smug? Da się nim podkład
        rozsmarować na całej twarzy, czy tylko powiedzmy pod oczy i gdzieś koło nosa, a
        dalej trzeba rekoma? Opisz mi, proszę, jak się używa tego pędzla i czy jest to
        lepsza metoda od nakładania palcami lub gąbeczką.

Pozdrawiam!
    • Gość: ella Re: pędzle do makijażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:47
      Polecam pędzel do różu z Sephory. Dla mnie rewelacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka