Dodaj do ulubionych

Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na co?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:59
Co na co się stosuje?jakie mają zastosowanie?Jesli takie same to który z nich
jest lepszy?
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na 03.10.05, 12:10
      Acne Derm (kwas azelainowy) ma działanie przeciwtrądzikowe, przy okazji działa
      też na zaskórniki, a Effaclar K (LHA) raczej tylko na to drugie.
      • Gość: Katerina Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:16
        Jednym słowem acne derm jest lepszy, lepiej działa?
        • justa_79 Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na 03.10.05, 12:25
          zależy dla kogo, jeśli masz trądzik, to lepszy, tylko jego stosowanie warto
          skonsultować z lekarzem, gdyż jest silniejszy od Effaclaru, ma status leku bez
          recepty.
          • Gość: Katerina Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:31
            mam tradzik, raz na jakiś czas mi cos wyskoczy. dzis np. 2 na brodzie 1 na
            nosku i 1 na czole... :(
            • Gość: Katerina Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:32
              moze to po anty, może nieodpowiednia dieta, nie mam pojęcia. mam 24 lata.
              Kiedys takiego czegos nie miałam :(
              • Gość: Katerina Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:38
                zapomniałam dodać,ze ponoć Skinoren nie jest na receptę a ma taki sam skład?
                • justa_79 Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na 03.10.05, 13:23
                  4 pryszczy na krzyż nie nazwałabym trądzikiem ;) Skinoren ma taki sam skład,
                  ale jest droższy, Acne Derm to jego tańszy, polski odpowiednik, też jest bez
                  recepty.
                  • Gość: Katerina Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 13:32
                    dziękuję, dobrze mieć takiego doradcę, szkoda tylko,że nie mam takiego
                    dermatologa w zasięgu :)
                    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 03.10.05, 16:17
                      Mam podobny problem, co Ty. Akurat dzisiaj moja twarz wyglada jak park
                      wulkaniczny. :P A kiedy indziej jest w porzadku. Faktycznie, zeby nazwac to
                      tradzikiem, to chyba za duzo powiedziane, ale takie dni jak dzisiejszy i mam to
                      gdzies. Kupuje typowy przeciwtradzikowy lek, bo jakies kosmetyczne badziewne
                      zele punktowe nie pomagaja (za wolno dzialaja, a poza tym wole jednak uniknac
                      tych wulkanow, niz uzerac sie z nimi kilka dni), takze moze jeszcze dzis kupie
                      Acne-derm i bede uzywac profilaktycznie na noc.
    • Gość: Lania Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:28
      Dziewczyny,nie spodziewajcie się cudów,po acne-dermie,ja stosuję już trzy i pół
      tygodnia,rano i wieczorem..i nic,pojedyncze syfki,dwa,trzy zawsze są,to tu,to
      tam,przebarwień też nie zlikwidował.Ślady po wypryskach,które miałam,gdy
      zaczęłam acne derm stosować,jak były,tak są-odrobinę tylko bledsze,ale obawiam
      się,że i bez stosowania acne dermu czas zrobiłby swoje,i tak by zjaśniały.Jestem
      bardzo rozczarowana i zawiedziona...
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 03.10.05, 16:32
        No a ja czytalam opinie, ze po kilku dnaich dziewczynie jakeis stare
        rpzebarwienie sie bardzo rozjasnilo np. To chyba baaardzo zalezy, jak na kogo
        dziala. Poza tym ja, jak pisalam, mam generalnie czasem, jakis wiekszy problem,
        a nie chorobliwy tradzik, wiec mam nadzieje, ze mimo wszytsko ten krem oczysci
        mi twarz z zaskornikow, z ktorych mi czasem jakies pryszcze wyrastaja.
        • Gość: Lania Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:43
          Tak,na pewno to zależy na kogo co jak działa,ja też czytałam bardzo dobre opinie
          o acne dermie,więc skuszona go zakupiłam.Właśnie rozpoczynam drugie
          opakowanie,dam jemu i sobie wiecej czasu,może na mnie po prostu wolniej
          działa.Zaskórników też nie zlikwidował póki co...
          Życzę,żebyś zobaczyła więcej niz ja efektów i w krótszym czasie,może akurat na
          Ciebie podziała,jak trzeba...
          • Gość: Katerina Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:56
            wczoraj zahaczyłam o jakąś aptekę ale nie mieli, dzis pójdę inna drogą i
            zapytam w innej. Faktycznie nie mozna tego nazwać tradzikiem, ale raz na jakis
            czas też przeszkadza :/
            • Gość: rooo Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.aster.pl 04.10.05, 11:19
              mnie ZACZĄŁ działac po czterech miesiącach. to, co pisza na opakowaniu to kit. i
              wciąż drożeje. kiedyś 16.- z hakiem, teraz 21.- coś.... jedna tubka na dziesięć
              dni, tydzień....
              • mantha Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na 04.10.05, 11:46
                U mnie dziala niezmiennie od ok 10 miesiecy. nie oczekujcie zmian po kilku
                dniach, dajcie sobie i smarowidłu szanse. ja kupuje za 16-18 zl, uzywam raz
                dziennie na noc i starcza mi na ok miesiac, jestem bardzo zadowolona.
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.10.05, 13:57
                  No to juz nie wiem, co robic... :/

A znacie moze jakies preparaty z kwasem salicylowym i glikolowym? One na mnie
                  dobrze dzialaja.
                  • justa_79 Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na 04.10.05, 14:15
                    Lysanel Active SVR (1% kwasu salicylowego, 10% kwasu glikolowego)
                    Cleanance K Avene (kwas glikolowy i mlekowy 5%, kwas salicylowy 0,5-1%)
                    • black_magic_women justa_79 04.10.05, 14:21
                      moze wiesz jakby wygladfalo porownanie acne dermu do glyco a?ktore jest silniejsze?!
                      • justa_79 Re: justa_79 04.10.05, 14:26
                        to zupełnie inny kwas (Acne Derm - azelainowy, Glyco-A - 12% kwasu
                        glikolowego), ale wydaje mi się, że Glyco-A jest silniejsze.
                        • black_magic_women Re: justa_79 04.10.05, 14:28
                          wielkie dzieki!wiem,ze to inne kwasy,chodzilo mi tylko o moc:)))
              • Gość: Edyta Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na IP: *.nowiny.net 04.10.05, 16:24
                porozglądaj się w innych aptekach. W moim miescie cena zależy od apteki. W
                niektórych jest sporo droższa niż w jednej,gdzie ciągle kosztuje 16 złoty.
                • cytrynka123 Re: Czym się rózni Effaclar od Acne dermu?I co na 05.10.05, 14:58
                  Polecam Effaclar. jeżeli trafisz do dobrej apteki, zasypią Cię próbkami. To
                  raz. Poza tym superskuteczny jest Effaclar A.I., taki krem na punktowe
                  pryszcze. Pieknie wypala, na drugi dzień jest już trupek. Do mycia stosuję żel
                  Effaclar ok. 35-42 zł. Uzywam tez kremu Effaclar K, który jakoś odnawia skórę
                  (nie znam się na fachowym okresleniu) ok 40 zł, mam tez duzo probek innych
                  prouktów tej firmy (la roche possay) i jestem zadowolona. Jest to firma o
                  wyskokiej skuteczności swoich preparatów. Uzywam kosmetyków Diora, Elisabeth
                  Arden, Clinique, Biotherm.... i tylko ta marka sprostała moim wszystkim
                  wymaganiom. Jestem alergikiem i sporo kremów juz oddalam siostrom i kolezankom.
                  La roche są naprawdę swietne i wydajne. Wbrew cenie na metce.... nie sa drogie,
                  bo skoncentrowane. Polecam aptekę na rogu J.P.II i Al. Solidarności w wawie.
                  Jest tania a panie kompetentne.
                  • Gość: rooo chyba jestes fachowcem od effeclaru, IP: *.aster.pl 05.10.05, 15:30
                    ...czy zauważyłaś moze, czy on zmniejsza rozszerzone pory, czy powinnam sie
                    pożegnac ze złudzeniami?
                    • cytrynka123 Re: chyba jestes fachowcem od effeclaru, 07.10.05, 12:59
                      Jestem tylko klientką ;))) bardzo lubię te kosmetyki. Są często lepsze od
                      Avene, Dior czy Biotherm. Podstawa pielęgnacji skóry przetłuszczającej i
                      trądzikowej jest odpowiednie mycie. Do tego stosuję własnie żel Effaclar.
                      ładnie złuszcza i zdejmuje nadmiar tłuszczu z brudkiem. Gdy nie mam krostek
                      ropnych, wtedy myję twarz tym żelem nakladając kropelke na gąbeczkę i trochę
                      szoruje zwłaszcza nos, brodę i czoło. WARUNEK!!! żadnych ropnych zmian, bo
                      rozniesiesz na całą buzię.

...czy zauważyłaś moze, czy on zmniejsza rozszerzone pory, czy powinnam sie
                      > pożegnac ze złudzeniami?

To z pewnościa zależy od osoby. Moje siostry (sa lekarkami) same uzywają tych
                      kosmetyków i sa po raz pierwszy usatysfakcjonowane. Opakowania wyglądaja
                      aptecznie i biednie, ale zawartośc przewyzsza cuda z Sefory i to za o wiele
                      niższą cene. Mój chłopak równiez uzywa żelu i kremu i widzi rezultaty. Mniejsza
                      ilośc nowych pryszczy, a pozostałe zaskórniki się zmniejszaja. Mój pysiaczek
                      jest mniej "tłusty" na buziulce.
                      Przez regularne mycie i nawilżanie twarz może się znacznie poprawic. Fakt
                      posiadania tłustej trądzikowej skóry nie oznacza, że masz ją wysuszać. Nalezy
                      się jej duża dawka nawilżenia w postaci preparatu beztłuszczowego, jakis dobry
                      żel nawilzający.
                      Od czasu do czasu chodze do sauny, ale zwykła parówka też dużo da. Zanim co,
                      umyj buzię, to w trakcie nagrzewania pory się otorza i wypełzną niechciane
                      złogi tłuszczyku. Efekty sa widoczne przy regularnym stosowaniu kosmetyków,
                      myciu i unikaniu zaiwesistych podkładów. One zamiast pomagac, często szkodzą.
                      Wolę cześciej oprószyć się sypkim pudrem transparentnym, niż cały dzień znosić
                      dyskomfort zaklejenia porów.
                      Zauwazyłam, że na pory najlepiej u mnie działa: mycie 2 razy dziennie,
                      cojakieś 2 dni szorując gąbeczką, piling 2 razy w tygodniu (jak pryszcze to
                      unikam by nie roznieść), punktowy krem effaclar ai na paskudnego pryszcza
                      (ginie szybko). I nawilżanie.... Pod powłoka martwych suchych komórek (na
                      nosie) czaja się złogi niepotrzebnego tłuszczyku, więc jezeli się usuwa martwe
                      komórki podczas oczyszczania, zaraz potem trzeba dac coś skórce, by
                      się "napiła".

Nie wiem, na ile jest to zrozumiałe. problemów z pryszczami raczej nie miałam.
                      Zawsze dbałam by nic mi nie wyskoczyło.Ale odkąd odstawiłam antykoncepcję i
                      organizm dochodzi do siebie, atakuja mnie różne potwory na brodzie i policzkach
                      bliżej nosa. takie bolesne i upierdliwie rosnace kilika dni. Effaclar ai bardzo
                      mi pomógł na pojedyńcze przypadki, a żel dobrze myje, że w koncu czuję się
                      czysta.

To się rozgadałam.... ale naprawde polecam. Nie mam w tym żadnego interesu poza
                      satysfakcją. :)))
                      • Gość: rooo Re: chyba jestes fachowcem od effeclaru, IP: *.aster.pl 07.10.05, 13:36
                        dzięki wielkie. ja to w duzej mierze wiem [chociaz tak na kupie zebrane
                        niejednej forumce sie przysłuży], mnie jedynie te pory powalają. robiłam TCA,
                        nic. Mikro- odpada, bo wrażliwa skóra i naczynkowa.
                        • cytrynka123 Re: chyba jestes fachowcem od effeclaru, 08.10.05, 23:43
                          :)))

Naczynka to powazniejsza sprawa. W takim razie piling enzymatycny, żadnych
                          mechanicznych tarć. Może lepiej iść do lekarza? czasem to może byc paciorkowiec
                          (ropniaczki), stresowe i hormonalne nadmierne wydzielanie, zła dieta lub inna
                          choroba, która daje sygnał na buzi. Effaclar jest bardzo dobry na pory,
                          auwazylam, że oczyszcza i ściaga nieco skórę. A poniewaz mam kombinację chyba
                          wszystkich rodzjów cery ;))) to na policzkach nawet za bardzo (suche), a a na
                          nosie w sam raz. zawsze stosuje 2 rodzje kremu na rózne partie twarzy, więc sie
                          wyrównuje.

Odnosnie naczyne... Chyba nie masz ich na nosie? Jesli nie masz, to możesz
                          trochę mechanicznie go potraktować. Z policzkami trzeba uważać. Preparaty z
                          kwasami owocowymi podobno ładnie wygladzaja skóre. Kiedys stosowałam krem z
                          wiamina c Heleny Rubinsein. Był świetny. Dziwnie buzia była jednoczesnie jakaś
                          odświezona, nawilzona i pory odblokowane. Ale nieszczęsnika wycofali z obrotu.
                          jest fajny krem z wit. C z la roche possay, ale stosowac lepiej go na noc lub
                          zimą. Swiatlo plus witamina c moga wywołac przebarwienia. A na to to juz Mela D
                          tej samej firmy :))) Siostrzyczka wybiela się po braniu antykoncepcji.
    • Gość: dwa_buciki Niczym. Po jednym i drugim robią się SYFY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka