Dodaj do ulubionych

farbowaniem majirelem w domu

09.10.05, 23:29
kobitki farbowałyście się tą farbą w domu? bo mam na głowie dzięki niej
genialny kolorek, ale niestety moje studenckie fundusze nie pozwalają na
szaleństwa u fryzjera za często :) wiem, że ta farba nie jest taka droga, ale
łączy się ją z tym oxydantem loreala tak? a on chyba w takich dużych butlach
jest? napiszcie jeśli któraś kupowała sobie tą farbę i ten oxydant, za ile,
gdzie i w ogóle czy dobrze wyszło. baaaardzo będę wdzięczna za rady :) aa
chodzi mi o oxydant 6% do ciemnych kolorów.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: farbowaniem majirelem w domu IP: *.echostar.pl 10.10.05, 09:05
      Podnosze temat bo mnie tez to intersuje. Z tym ze chce nalozyc farbe blond i
      rozjasniacz 9% lub 12%.
      • Gość: Mu Re: farbowaniem majirelem w domu IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:37
        Ja przymiezam sie do zakupu czekolady majirela , bo kolor mnie urzekł,w sklepie
        fryzjerskim polecono mi abum kupiła zwykłą wode 6% za ok. 2 zł wowczas koszt
        farbowania zamknie sie w 30 zł
        • imoe Re: farbowaniem majirelem w domu 10.10.05, 10:40
          ja wyczytałam, chyba na wizażu, że powinno się do tego używac oryginalnej wody
          loreala, żeby to sens miało, bo wtedy mamy pewnośc, że wszystko się uda.
          • Gość: mamutek Re: farbowaniem majirelem w domu IP: 217.153.205.* 10.10.05, 12:23
            Hej kobitki, a skąd wy wiecie jaki kolor jaki jest? Ja wciąż słysze o tej
            farbie, ale pojęcia nie mam jakie ma kolory.
            • Gość: magda Re: farbowaniem majirelem w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 14:00
              panda.trzebnica.pl/sklep/index.phtml
              tu są kolory, mozna też dostać OXYDANT CREME l'oreal

• imoe Re: farbowaniem majirelem w domu 10.10.05, 14:30
                no właśnie tak jak myślałam tego jest aż litr. kobitki co farbowały się w domu
                odezwijcie się jak wam to wychodzi :)
              • Gość: mamutek Re: farbowaniem majirelem w domu IP: 217.153.205.* 10.10.05, 14:36
                No tak, na tej stronce z linku są kolory po nazwach. A z tych nazw, to mniej
                więcej z 15 mi pasuje. Czyli nadal nic nie wiadomo o kolorach.
                • imoe Re: farbowaniem majirelem w domu 10.10.05, 14:40
                  to idź do salonu pracującego na lorealu i poproś o paletę :) ja najpierw
                  obejrzałam paletę, a dopiero później się zapisałam do tego salonu na farbowanie.
            • imoe Re: farbowaniem majirelem w domu 10.10.05, 14:29
              ja kolory oglądałam u fryzjerki jak mnie farbowała no i pamiętam co mi na głowę
              nałożyła :)
              • Gość: ania Re: farbowaniem majirelem w domu IP: *.echostar.pl 10.10.05, 14:52
                J atez obejzalam palete ale chyba zrobie to jeszcze raz bo jak ja ogladalam to
                wpadl mi oko kolor bardzo zblizony do mojego - bardzo jasny blond z tym ze ma
                takie fajnerefleksy i mieni sie na rozne kolory w zaleznosci od padania swietla.

Jednak teraz zaczynam sie zastanawiac czy jasne blondy nie sa tandetne...
                hmmm...Moze kjednak je sobie nieco przyciemnie na jakis jasny braz badz ciemny
                blond.
    • Gość: kati Re: farbowaniem majirelem w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:12
      więc tak: majirel + oxydant rzeczywiście zamyka sie w kwocie 30 zł.
      nie potrzeba utleniacza l,oreala, wystarczy każdy inny, 6, 9, lub 12 % w
      zalezności od własnego i chcianego koloru.
      kolory sa rzeczywiście fajne, ale trzeba wybrac sie do sklepu-hurtowni
      fryzjerskiej i obejrzeć na palecie.
      moje doświadczenia: jako naturalna i farbowana czekoladowa szatynka chciałam
      cos chłodnego myszowatego (znudziła mi sie czekolada, kasztany i takie tam),
      wybrałam farbe blond popielaty, rzeby nie rozjaśnic, a ochłodzić i wode 6 %.
      Wyszło OK, naleciałości rudości szczęśliwie zniknęły.
      A kiedyś na jasny szatyn nałożyłam kolorek pt. khaki i było jeszcze lepiej,
      fajny, błyszczący, jak najbardziej naturalny szatyn idący w strone szarości a
      nie brązu.
      generalnie - jeśli macie dość ciemne włosy, to nawet 12 % oxydant nie zmieni
      wam diametralnie koloru, a jak rozjasni o kilka tonów, to po prostu tak, jakby
      potraktować włosy sama wodą utlenioną, kolor sie jakoś nie łapie.
      ostatnio mnie nosi, żeby sobie zmieszac moje dwa ulubione odcienie z tej
      palety - lubie exp. :)
      pzdr.
      • imoe Re: farbowaniem majirelem w domu 10.10.05, 15:30
        kati super że się odezwałaś :) ja mam rozjaśniane włosy potraktowane farbą 4.3
        złocisty brąz, ale wyszło wcale nie złociste tylko chłodne i bardzo dobrze :)
        czyli mówisz, że można zwykłą małą wode kupic? i tam jest instrukcja ile tego
        wymieszac i ile trzymac?
        • Gość: kati Re: farbowaniem majirelem w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:38
          z tego, co pamiętam, to wody potrzeba 45 ml, czyli 1,5 opakowania 30 ml. Ale na
          ulotce w opakowaniu jest dokładnie napisane ile trzeba, trzymać - piszą, ze 35
          minut, ale na farowane wcześniej włosy radzę jednak najwyżej 20, inaczej wyjda
          zbyt nasycone i ciemne.
          powodzenia1
      • imoe Re: farbowaniem majirelem w domu 10.10.05, 15:35
        jeszcze cię pomęcze :) a khaki to jaki nr ma? i jeśli jesteś z warszawy to
        napisz gdzie kupujesz tą farbę, bo słyszałam, że nie zawsze chcą ją sprzedawac
        nie-fryzjerom.
        • Gość: kati Re: farbowaniem majirelem w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:43
          wiesz co - ten khaki to było 6,...(i nie pamiętam). Fajny jest też 7,11 - taki
          opalizujący szarawo-łososiowy blond. A kupuje w Legionowie, jest taki sklep dla
          fry., w którym można kupic co nieco.
          • imoe Kati- dziękuję bardzo :))) 10.10.05, 15:47
            dziękuję bardzo za wyczerpujące odpowiedzi :) jak mi się farba wypłucze to
            napewno poeksperymentuje sama w domu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka