24sylwia24 10.10.05, 23:33 Pomocy!!!! Mam dość jasną karnację i szukam dobrego pudru do 60zł zeby długo sie trzymał i nie był zajasny.Pomóżcie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hania Re: PUDER-pomocy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:07 Inglot 23-26zł Odpowiedz Link Zgłoś
neferi Re: PUDER-pomocy???? 11.10.05, 09:26 JA mam bardzo jasna karnacje i uzywam RIMMELA jzu od bardzo bardzo dawno. jakos powyzej 20 złotych Odpowiedz Link Zgłoś
zosiajaniak Re: PUDER-pomocy???? 11.10.05, 09:34 też mam bardzo jasna cerę i używałam puder w kamieniu Rimmela. wyglądam po nim jakbym się mąką obsypała. teraz kupiłam sypki inglot nr 12 i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: PUDER-pomocy???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.05, 10:15 A ten puder do jakiej cery ma być? Wklejam Ci link, w którym krótko starałam się opisać pudry, jakich sama używam albo nie używam, bo są do kitu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=29096679&a=29327297 Podsumowując: MF CremePuff jest bardzo dobry, o ile znajdziesz dla siebie odcień i nie boisz się ciemnego odcienia (np. transparentny daje złudzenie ciemnej karnacji lub lekkiej opalenizny. Beznadziejne to jest, ale co zrobić, poza tym puder jest fajny. Czasem go używam tylko na wybrane partie, żeby nie zrobić zbyt ciemnego makijażu i wtedy jest okej.). Kolejnym plusem tego pudru jest dosyć niska cena, niedawno podobno w Rosmann był przeceniony znacznie. Bourjois PastelTeint jest równie fajny albo i fajniejszy, bo łatwiej dobrać kolor, ma większą rozpiętość odcieni, w tym i jasne. Niestety jest droższy, niż MF. Obydwa te pudry mogą być używane zamiast podkładu. Dosyć mocno matują, zwłaszcza tuż po nałożeniu, więc łatwo uzyskać nienaturalnie matowy efekt maski, trzeba uważać, żeby nie przesadzić. No i takie ja mam aktualne doświadczenia z pudrami... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś