Dodaj do ulubionych

cienie do powiek

IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.05, 09:56
co zrobic zeby cien nie zbieral sie w zalamaniu powieki?
Obserwuj wątek
    • Gość: luca3105 Re: cienie do powiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:43
      Robiąc makijaż powieki też traktuję podkładem a potem pudrem (sypkim lub w
      kamieniu ale nakładam pędzlem). Trzyma się cały dzień, a cienie
      taniutkie - firmy Wibo za chyba niecałe 5,- zł, trzykolorowe w odcieniach
      brąz - beż - kremowy.
      Inna szkoła mówi o nakładaniu korektora na powiekę, potem trzeba chwilę
      odczekać i patyczkim kosmetycznym zebrać nadmiar z załamania powieki i dopiero
      wtedy nakładać cienie.
      Uważam, że to trzeba na sobie wypróbować i sprawdzić co lepsze dla mnie.
      Powodzenia, pozdrawiam.
      • morelka4 Re: cienie do powiek 13.10.05, 10:52
        Nakladanie podkladu i pudru w moim przypadku nic nie daje. Z mojego
        doswiadczenia wynika ze najlepsza jest baza pod cienie Lumene. Dzieki niej cien
        trzyma sie nawet caly dzien. Dodam ze bez bazy juz po 2 godz musze poprawiac
        makijaz
    • Gość: MYNIA_PYNIA Re: cienie do powiek IP: 217.96.51.* 13.10.05, 13:01
      TRZEBA MIEĆ DOBRE CIENIE, MI NIGDY SIĘ NIE ROLKUJE INGLOT.
      • perelka81 Re: cienie do powiek 13.10.05, 13:06
        Inglot to akurat bije wszelkie rekordy nietrwalosci, wiec do dobrych to on nie
        nalezy;) BTW Nawet dobre cienie (choc to pojecie wzgledne) beda sie zbierac w
        zalamaniach jesli ktos ma opadajace kociki tudziez tlusta cere, dlatego
        najlepszym rozwiazaniem jest baza pod cienie
        • perelka81 oczywiscie mialo byc: kaciki oczu;) 13.10.05, 13:07
      • martta_k Re: cienie do powiek 13.10.05, 13:22
        mnie sie inglot wałkuje i to juz po 2h...
    • Gość: cassis Re: cienie do powiek IP: *.gov.pl 13.10.05, 13:04
      Tak jest, jedynie baza Lumene - drastyczna róznica z nią i bez niej.
      • Gość: aga Re: cienie do powiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:24
        Potwierdzam - baza pod cienie. Ja akurat mam Art deco. Cienie wytrzymują cały
        dzień bez poprawiania
        • brzoza12 Re: cienie do powiek 13.10.05, 14:06
          a w jakiej cenie sa te bazy??
    • Gość: Inka Re: cienie do powiek IP: 62.233.195.* 13.10.05, 14:08
      Kupić bazę pod cienie do powiek Lumene, kosztuje ok. 33 zł.
    • Gość: Kamila Re: cienie do powiek IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:26
      ja też mam tę bazę pod cienie Lumene, ale udaje mi się poradzić i bez niej jak
      wetrę (dosyć grubo) wacikiem kosmetycznym w górną i dolną powiekę neutralny w
      kolorze cień (albo jasnoperłowy). W efekcie bardziej kolorowe cienie też mi się
      lepiej rozprowadzają potem na powiece. Taki sposób u mnie działa jak nie ma
      upału.
      W ogóle tak się przyzwyczaiłam ostatnio robić makijaż oczu wacikami, że takim
      standardowym aplikatorem jest mi ciężko.
      Jeszcze uwaga: oczywiście powieka nie bowinna być tłusta od kremu, ja staram
      się ją jeszcze wytrzeć przed nałożeniem cienia zwłaszcza w zalamaniu powieki.
    • karla78 Re: cienie do powiek 13.10.05, 15:02
      Ja kupiuję Isa Dora cienie i są super, mnie się nigdy nie wałkowały i są trwałe.
      A baza dobra Art Deco, ale przy Isa Dorze nie używam.
      Mam też Meybeline cienie i dostałam z USA- są nieporównywalne do tych
      sprzedawanych w Polsce - nie mam pojecia dlaczego ?
      • Gość: barbra Re: cienie do powiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:31
        Możemy tylko przypuszczać,że gdyby miały ten skład co w USA to cena byłaby
        kilkakrotnie wyższa. czytałam kiedyś artykuł o tym dlaczego proszek do prania
        tej samej marki , czy kawa tej samej marki sprzedawana w Niemczech ma świetny
        smak a ta w Polsce jest znacznie gorszej jakości , i oczywiście chodzi o cenę,
        gdyby miałą mieć taką samą jakość to cenę miałaby na pozimie danego kraju
        czyli europejską.Co do IsaDory, mam zestaw trzech kolorów zieleni i
        błękit.Chwalę sobie konsystencję ,to że jest dla alergików.Kolory też piękne.
        Tylko na oku dość szykbko znikają. Ale co tam ,warto kupić. Nie żałuję.
    • sabinka023 Re: cienie do powiek 13.10.05, 17:29
      Cienie Inglot-mnóstwo kolorów, Isadora i Artdeco-jeśli ktoś ma tłusta cerę
      powiek to nawet te super cienie osadzają się w załamaniach powiek-wtedy trzeba
      zastosować na osuszoną skórę powiek puder i bazę-ja polecam Artdeco-5 ml ok 40
      zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka