Gość: kasia IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.05, 09:56 co zrobic zeby cien nie zbieral sie w zalamaniu powieki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luca3105 Re: cienie do powiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:43 Robiąc makijaż powieki też traktuję podkładem a potem pudrem (sypkim lub w kamieniu ale nakładam pędzlem). Trzyma się cały dzień, a cienie taniutkie - firmy Wibo za chyba niecałe 5,- zł, trzykolorowe w odcieniach brąz - beż - kremowy. Inna szkoła mówi o nakładaniu korektora na powiekę, potem trzeba chwilę odczekać i patyczkim kosmetycznym zebrać nadmiar z załamania powieki i dopiero wtedy nakładać cienie. Uważam, że to trzeba na sobie wypróbować i sprawdzić co lepsze dla mnie. Powodzenia, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 Re: cienie do powiek 13.10.05, 10:52 Nakladanie podkladu i pudru w moim przypadku nic nie daje. Z mojego doswiadczenia wynika ze najlepsza jest baza pod cienie Lumene. Dzieki niej cien trzyma sie nawet caly dzien. Dodam ze bez bazy juz po 2 godz musze poprawiac makijaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYNIA_PYNIA Re: cienie do powiek IP: 217.96.51.* 13.10.05, 13:01 TRZEBA MIEĆ DOBRE CIENIE, MI NIGDY SIĘ NIE ROLKUJE INGLOT. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka81 Re: cienie do powiek 13.10.05, 13:06 Inglot to akurat bije wszelkie rekordy nietrwalosci, wiec do dobrych to on nie nalezy;) BTW Nawet dobre cienie (choc to pojecie wzgledne) beda sie zbierac w zalamaniach jesli ktos ma opadajace kociki tudziez tlusta cere, dlatego najlepszym rozwiazaniem jest baza pod cienie Odpowiedz Link Zgłoś
martta_k Re: cienie do powiek 13.10.05, 13:22 mnie sie inglot wałkuje i to juz po 2h... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassis Re: cienie do powiek IP: *.gov.pl 13.10.05, 13:04 Tak jest, jedynie baza Lumene - drastyczna róznica z nią i bez niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: cienie do powiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:24 Potwierdzam - baza pod cienie. Ja akurat mam Art deco. Cienie wytrzymują cały dzień bez poprawiania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: cienie do powiek IP: 62.233.195.* 13.10.05, 14:08 Kupić bazę pod cienie do powiek Lumene, kosztuje ok. 33 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: cienie do powiek IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:26 ja też mam tę bazę pod cienie Lumene, ale udaje mi się poradzić i bez niej jak wetrę (dosyć grubo) wacikiem kosmetycznym w górną i dolną powiekę neutralny w kolorze cień (albo jasnoperłowy). W efekcie bardziej kolorowe cienie też mi się lepiej rozprowadzają potem na powiece. Taki sposób u mnie działa jak nie ma upału. W ogóle tak się przyzwyczaiłam ostatnio robić makijaż oczu wacikami, że takim standardowym aplikatorem jest mi ciężko. Jeszcze uwaga: oczywiście powieka nie bowinna być tłusta od kremu, ja staram się ją jeszcze wytrzeć przed nałożeniem cienia zwłaszcza w zalamaniu powieki. Odpowiedz Link Zgłoś
karla78 Re: cienie do powiek 13.10.05, 15:02 Ja kupiuję Isa Dora cienie i są super, mnie się nigdy nie wałkowały i są trwałe. A baza dobra Art Deco, ale przy Isa Dorze nie używam. Mam też Meybeline cienie i dostałam z USA- są nieporównywalne do tych sprzedawanych w Polsce - nie mam pojecia dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbra Re: cienie do powiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:31 Możemy tylko przypuszczać,że gdyby miały ten skład co w USA to cena byłaby kilkakrotnie wyższa. czytałam kiedyś artykuł o tym dlaczego proszek do prania tej samej marki , czy kawa tej samej marki sprzedawana w Niemczech ma świetny smak a ta w Polsce jest znacznie gorszej jakości , i oczywiście chodzi o cenę, gdyby miałą mieć taką samą jakość to cenę miałaby na pozimie danego kraju czyli europejską.Co do IsaDory, mam zestaw trzech kolorów zieleni i błękit.Chwalę sobie konsystencję ,to że jest dla alergików.Kolory też piękne. Tylko na oku dość szykbko znikają. Ale co tam ,warto kupić. Nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka023 Re: cienie do powiek 13.10.05, 17:29 Cienie Inglot-mnóstwo kolorów, Isadora i Artdeco-jeśli ktoś ma tłusta cerę powiek to nawet te super cienie osadzają się w załamaniach powiek-wtedy trzeba zastosować na osuszoną skórę powiek puder i bazę-ja polecam Artdeco-5 ml ok 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś