Dodaj do ulubionych

fixator - makijaz slubny

19.10.05, 12:38
szykuję się do slubu i planuje sama zrobić makijaż. Mam jedynie problem by byl
na tyle trwały aby wytrzymać moje szaleństwa ;).Czy możecie mi opisać jak
dziala fixator, jak sie go stosuje, jaka jest jego cena. Dziewczyny z forum
slubnego wysłaly mnie do Was ;)
Obserwuj wątek
    • arletta.wagner Re: fixator - makijaz slubny 19.10.05, 12:52
      Art Deco.opakowanie - solniczka.utrwala tak, ze podczas swojego własnego slubu
      i wesela, a pózniej innych wesel i ostatnio chrzcin mojej córci nie musiałam
      niczego poprawiac.ja nałozyłam go pedzlem na podkład plus na to puder
      brązujący. acha- i przed malowaniem rzęs trochę na rzęsy. mozna go kupic w gc
      na parterze.osypałam trochękolezance z tłustą cerą-była zachwycona stosując do
      codziennego makijażu -jednak normalna i sucha cerę moze wysuszac
      • werefa Re: fixator - makijaz slubny 19.10.05, 12:56
        a czy istnieje cos takiego w sprayu?
        • arletta.wagner Re: fixator - makijaz slubny 19.10.05, 13:00
          jest utrwalacz makijazu kryolan w sprayu,uzywają go majkijazystki i
          charakteryzatorki w tv ale zmyć to jest bardzo trudno.
        • jade.fox Re: fixator - makijaz slubny 19.10.05, 13:07
          Ostrzegam przed tym fixatorem w sprayu,
          przeczytałam kiedyś na forum jak dziewczyna zniszczyła sobie nim makijaż
          ślubny: spryskała umalowaną twarz a płyn skrystalizował się na włoskach na
          twarzy i potem musiała zmywać cały makijaż.

Także bezpieczniej będzie użyć pudru ArtDeco:
          www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16455&cat=332&page=1
        • mika13 Re: fixator - makijaz slubny 19.10.05, 13:11
          fixator w sprayu - firmy Kryolan możesz kupić w sklepie MAKRYON przy ul. Pięknej
          58 w Warszawie
          kosz chyba coś ok 80 zł, ale nie jestem pewna
      • Gość: Kamila pyt. o Art Deco IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 11:40
        dziewczyny a czy ten fixator Art Deco nada się zamiast pudru sypkiego na twarz
        bez podkładu ale za to pokrytą blokerem (jak wiadomo świecącym i tłustym)? Czy
        ją trochę zmatowi? Ktoś tak używał albo słyszał że tak się sprawdza ten fixator?
        • arletta.wagner Re: pyt. o Art Deco 20.10.05, 11:54
          no nie wiem-on jest taki w zasadzie biały wiec nie ma efektu pudru.pozatym on
          nie ma za zadanie matowić tylko utrwalać makijaż.
          • Gość: Kamila Re: pyt. o Art Deco IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:08
            Biały?? Ło Boże. Ty użyłaś brązującego pudru na fixator, a jak myślisz czy spod
            zwykłego pudru sypkiego (np. takiego translusent) będzie to to prześwitywać?
            • arletta.wagner Re: pyt. o Art Deco 20.10.05, 12:18
              myślę ze nie. zresztą- w gc np.mozesz poprostu spróbować. zresztą to że on jest
              biały w ,,solniczce" nie oznacza ze jest biały na skórze- na skórze jest
              taki...przezroczysto perłowy. przeczytałam wypowiedzi innych dziewczyn i
              jeszcze raz podkreslam - ja mam raczej suchą cerę,nawet w 30 stopniowym upale
              sie nie błyszczę i zalezało mi nie na zmatowieniu a na utrwaleniu makijazu
              (wiadomo jak to na weselu -uściski,całuski)
              • Gość: Kamila Re: pyt. o Art Deco IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:24
                Dziękuję.
                Tak mnie natchnęło czytając ten wątek że może by można używać tego Art Deco
                jako pudru matującego, albo pod puder, bo to świecenie po blokerach jest
                straszne a ja mam jeszcze na dodatek tłustą skórę i muszę się pudrować kilka
                razy dziennie.
    • Gość: hati Re: fixator - makijaz slubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:06
      Ja używałam sprayu firmy Kryolan właśnie do utrwalenia makijażu ślubnego(robiłam
      go kosmetykami Max Factora) i naprawę bardzo polecam!Wszystko sie trzymało przez
      cały dzień i noc :) Kupiłam go wrześniu i kosztował 60 zł, więc pewnie cena bez
      zmian.
    • bazyl79 Re: fixator - makijaz slubny 20.10.05, 11:56
      Ja równiez malowałam się sama do ślubu. Najpierw nałożyłam na twarz kamuflaż
      ArtDeco, podkład a na koniec fixator również z ArtDeco.Naprawdę świetnie się
      sprawdziło takie zestawienie. Zaznaczam że mam cerę mieszną, która po 8 godz.
      po każdym podkładzie się świeci a tutaj szalałam do samego rana i nic a na
      dodatek było w tym dniu dosyć ciepło co jeszcze powinno to moje świecenie się
      potęgować.Sam fixator kosztuje ok.80 zł ale ja kupiłam tylko wkład(taką
      solniczkę która kosztuje ok. 35 zł.). Gorąco polecam :D
    • Gość: Zoe Re: fixator - makijaz slubny IP: 83.238.13.* 20.10.05, 11:59
      miałam ten w sprayu mnie niestety uczulał, osiadał na włoskach i według mnie
      nie wygladał ładnie, powodował zaczerwienienie twarzy. Radzę wcześniej
      wypróbować.
      Miałam i art deco, niestety nie zauważyłam jakiś rewelacyjnych efektów
      utrwalajacych, ale mam cerę mieszaną.
      • Gość: aga Re: fixator - makijaz slubny IP: *.chello.pl 20.10.05, 12:07
        miałam art deco solniczkę, niestety u mnie ten fixator się nie sprawdził,
        makijaż po kilku godzinach wyglądał tak samo z fixatorem i bez niego(mam tłusta
        skórę), a niedawno mama kupiła Kryolan i zrobił jej skorupkę na twarzy(ja nie
        miałam jeszcze odwagi wypróbować).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka