Dodaj do ulubionych

Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:04
Hejka- dziś przypadkowo weszłam do ciuchlandu. Nieczęsto robię tam zakupy-
ostatnio chyba z pół roku temu, ale mama mnie namówiła, więc poszłam. Wizyta
była owocna bo kupiłam siobie rewelacyjne dzinsy dolce&gabbana (nowe) za 5zł,
płaszczyk zimowy versace za 10zł spódnicę morgana (nową) za 4zł i kilka
bluzek GAP po 2-3 zyle. Czasem wiec warto słuchać mamy ;))
Nie mam problemów z kupowaniem używanych rzeczy, ale jedno mnie przeraziło.
Masa młodych, fajnie ubranych dziewczyn grzebiących w koszu z bielizną i
skarpetkami. Nawet spojrzałam w ten kosz bo niektóre wzory były fajne ale o
ile kilka ubrań kupiłam z metkami, tak w bieliźnie wszystko było używane.
Jakoś mi się to nie mieści w głowie. Bluzkę, spodnie, kurtkę - mozna uprać -
ale bieliznę...Poskręcane figi i stringi jakby zdjete z dupy fuuuu, męskie
galoty ubrudzone w kroku na żółto, perwersyjne pasy do pończoch zsupełkowane
na całej długości, źle doprane staniki z połamanymi fiszbinami
bleeee....Jeszcze rozumiem te stare baby co w tym grzebią ale tam szarpały
sie młode dziewczyny. Co Wy na to???
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:10
      to obrzydliwe...fuj!ale popiram ciucholandy bo ostatnio przeczytałam w jakiejs
      kobiecej gazecie ze kupowane w lumpeksach to szalenie modne!i wszystkie nawet
      najwieksze gwiazdy tam kupują !rzeczywiscie w lumpeksach są super oryginalne i
      tanie ciuchy!a pozatym ewa minge ciągle powtarza ze kupuje wszystko w
      lumpeksach!naprawde super ciuchy i markowe tam mozna kupić za tanioche!ale
      majtki to już szczyt!swoja drogą znam jedną bogatą panią z mej okolicy która
      ciagle tam kupuje majtki i staniki uzywane!fuj!jakbym miala tyle kasy co ona to
      przeciez bym w zyciu nawet w ciuchach nie kupowała a co dopiero majtki po kimś!
      to dla mnie tragedia!
      • Gość: Kasia Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.man.poznan.pl 19.10.05, 14:14
        No jak już w gazetach piszą i Ewa Minge tak mówi, to ciuchlandy sa na pewno
        ok :)Uffff, co za ulga :)
        • donata72 maxsa 19.10.05, 14:15
          a gdzie ty takie orginaly kupujesz za grosz?/co do majtek to az mi sie
          niedobrze zrobilo
    • Gość: a Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.murator.com.pl 19.10.05, 14:15
      tak samo jak ty lecą na metkę
      • Gość: na maxa Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:25
        W Lublinie jest taki ciuchland, ale nie ma fula firmowych ciuchów, trzeba
        wyszperać takie metki w masie badziewia.
        • Gość: ms a w krakowie gdzie takie super ciuchlandy są ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:44
          napiszcie......
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: a w krakowie gdzie takie super ciuchlandy są IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 19.10.05, 15:02
            Moze zapytac na forum Moda? Tez e3jstem ciekawa. W Krakowie tego mnostwo, ale
            nie bede wlazic do kazdego. A moze juz czas sprobowac, bo tylr osob ciucholandy
            zachwala.
            • marvellous Re: a w krakowie gdzie takie super ciuchlandy są 19.10.05, 21:32
              Polecam forum "ciucholandy i komisy".
              tam są ze 3 wątki poświęcone second hand'om w Krakowie :)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24662
    • czekoladka_84 Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 14:51
      Chyba wolałabym chodzić bez, niż nosić po kimś jego gatki.
    • Gość: zebra a gdzie w lublinie???????? IP: .1P3D* / 212.190.72.* 19.10.05, 14:54
      • Gość: na maxa Re: a gdzie w lublinie???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 15:09
        Zebra jesteś Ela??
    • Gość: emmmi Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 19.10.05, 16:18
      a ja kupuje majtki w sh ... i nie jestem starą, oblesna, gruba babą...
      czemu to robie? nie boje się chorób i nie wierze,że w ten sposób można
      cos "Złapac", wybieram oczywiście majtki wyglądajace jak nowe, kupuje tam
      fantastyczne skrojone, kolorowe, nietypowe majtki (staniki zreszta czasami tez)
      nie czuje wyrzutów sumienia ...
    • mattbel Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 16:58
      fuu takiej bielizny, ktora wyglada na noszona to bym w zyciu nie wziela. jakby
      jakies fantastyczne majtki wygladaly jak nowe, to moze bym sie zastanowila.
      przeciez mozna potem uprac porzadnie kilka razy;)
      • Gość: AnnaM Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.10.05, 17:09
        Mam całą szafę ubiorów z ciuchlandu,ale tylko bluzki,swetry,kurtkę skórzaną -
        cudna-za całe 25 zł.torebkę-fantastyczna,mężowi kupiłam kilka super kurtek po
        2,50 zł !!! ,ale w życiu nie kupiłabym BIELIZNY ,BUTOW ani POSCIELI !!!
        • mmaupa Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 18:57
          A czy wy nie wiecie, ze te wszystkie ciuchy sa dezynfekowane? Przepraszam, a
          jak siadacie w kiblu na dworcu to myslicie, ze jest higieniczniej? Ciuch mozna
          sobie uprac jeszcze z dziesiec razy (co innego buty - tu troche trudniej sie
          pozbyc cudzego grzybka). Ja nosze majtki z s-h, piore je przed wlozeniem,
          zadnego syfa nie dostalam, a bielizna czasami jest naprawde niesamowita - i za
          grosze!
          • mattbel Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 19:04
            to ktos w ogole siada na kiblach innych niz we wlasnym domu? i moze jeszcze nie
            podklada grubej warstwy papieru pod spod??
            • Gość: maxi Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 19:10
              Nigdy w życiu nie siadam na kiblach innych niż własne. nawet w
              pieciogwiazdkowym hotelu "wiszę" nad sedesem a usiaść w toalecie na
              dworcu !!!!??? Matko toż to 100% pewności że złapiesz chlamydię, paciorkowca i
              wszystkie inne świństwa- zastanów sie co robisz kobieto!!!
            • bzzzk Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 19:11
              no, jak ktoś siada na kibelku dworcowym, tudzież innym poza własną toaletą, to
              nic mu już gorszego nie grozi, niech kupuje używane majtki:)
              ja jakoś miałabym opory, żeby takowe kupić, mimo, że dezynfekowane, można uprać
              itp... reszta ciuchów- jak najbardziej, ale bielizna, czy buty- o, nie.
              pzdr.
              • mattbel Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 19:15
                tez bym miala opory psychiczne zeby kupic uzywana odziez, chociaz nie wierze, ze
                po dezynfekcji, wypraniu i wyparzeniu mozna jeszcze sie czyms zarazic. ale jakos
                nieprzyjemnie by mi bylo wlozyc majtki, ktore kiedys ktos nosil:P
                • mattbel Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 19:16
                  nie odziez tylko bielizne. przejezyczylam sie.
          • Gość: monika Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 19.10.05, 19:07
            geez.. jak nisko mozna upasc zeby kupowac uzywana bielizne w ciucholandzie, czy
            naprawde nie stac was na nowe gacie za 2-3 zł kupione na bazarze, przeciez to
            obrzydliwe, to jest bielizna osobista, czegos takiego nie mozna z nikim dzielić
            ani po kimś nosić!
            • Gość: annamaria majtki z ciucholandu sa the best!!! IP: *.as2.lmk.limerick.eircom.net 19.10.05, 21:22
              Argument, ze mozna kupic majtki na bazarze jest do bani, bo w s-h masz bielizne
              super jakosci normalnej bawelny, a nie chinszczyzny prawie przezroczystej i
              siatkowej ktora sie przetrze po miesiacu.
              Od kilku lat wszystkie swoje ciuchy kupuje uzywane i nie mam zadnych chorob
              skornych ani wenerycznych.
              Mam za to szafy przepieknych ciuchow w super kolorach i krojach, a najlepsze sa
              trofea biustonoszowe.
              Moj maz tez jest ubrany pierwsza klasa od stop do glow.
              Musze dodac, ze na brak pieniedzy nie narzekamy. A poki s-h istnieja, ja zawsze
              tam bede zagladac i zostawiac pare zlotych, bo w 'normalnych' sklepach jest sam
              szajs szyty byle jak, tandetnie i w ogromnych ilosciach. Gdyby nie sklepy z
              ciuchami uzywanymi, nasze ulice wygladalyby monotonnie i szablonowo.
              Pozdrowienia dla milosnikow s-h na calym swiecie!!!
              • bzzzk Re: majtki z ciucholandu sa the best!!! 19.10.05, 21:38
                argument, że nasze ulice wyglądałyby monotonnie, gdyby nie sh, jest do bani, bo
                osobiście rzadko coś tam kupuję (nie że mi to nie odpowiada czy coś, po prostu
                jakoś się nie składa) a nie zdarza mi się spotkać drugiej osoby ubranej w te
                same ciuchy, co ja:) a co do bielizny, to pewnie że ta bazarowa się zaraz
                rozwala, ale już bym chyba wolała, bo mnie jednak najbardziej przeszkadzałoby
                poczucie, że ktoś wcześniej chodził w moich majtkach, yyyy. stanik, jakiś
                wyjątkowo przecudny i nie zniszczony, bez plam itp. to może i bym nabyła, ale
                majtki... przecież to całkowicie osobista rzecz... pewnie wyprane kilka razy,
                wygotowane itp. będą ok. ale jakoś chyba bym nie mogła;)
                pzdr.
          • marvellous Mmaupa.... 19.10.05, 21:34
            ...wyłapałaś juz wszystkie wirusy z kibli ;P?
            Ty zartujesz czy na serio siadasz na publicznych sraczach ?
            • Gość: AnKa Co to znaczy? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.10.05, 21:40
              Wytłumaczcie mi skrót s-h ? Co to znaczy?
              • marvellous SECOND HAND !! n/t 19.10.05, 21:43

• mmaupa Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 22:09
      Ale jazda! Ile osob na mnie napadlo, ze siadam na kiblu w dworcu - he he, a
      gdzie bylo napisane, ze siadam? Cytuje siebie: "siadacie". Wyobrazcie sobie, ze
      nie, nie siadam. Po prostu to byl pierwszy niehigieniczny argument, ktory mi
      wpadl do glowy, czy mam podac inne? Pewnie nie, bo znowu sie odezwie
      tlumek: "no JA przeciez tego nie robie!", wiec raczej nie ma sensu.

Pozdrawiam wszystkich siadajacych i nie-siadajacych, tudziez kupujacych i bron-
      boze-nie-kupujacych.
      • mattbel Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 22:45
        Ale jazda! Ile osob na mnie napadlo, ze siadam na kiblu w dworcu - he he, a
        > gdzie bylo napisane, ze siadam? Cytuje siebie: "siadacie". Wyobrazcie sobie, ze
        >
        > nie, nie siadam.

no to w takim razie zle cie zrozumialysmy. myslalysmy, ze podajesz taki
        argument, bo siadaniue na kiblu dworcowym jest dla ciebie czyms naturalnym. a
        teraz sie okazuje, ze uwazasz wszystkie kobiety na tym forum za zasyfione
        brudasy i dlatego uwazasz, ze uzywane majtki tez sobie moga kupic. za to sama
        bys tego nie zrobila, bo piszesz o wszystkich tylko nie o sobie. tylko ciekawe
        jakim prawem uwazasz wszystkich dookola za brudasy. oj nieladnie:P
        • Gość: nie wiem n/t co to znaczy? IP: *.as1.lmk.limerick.eircom.net 20.10.05, 12:41
          • black_magic_women Re: n/t co to znaczy? 20.10.05, 12:49
            naukowcy twierdza,ze wiecej zarazkow jest na klamkach ,czy sluchawkach
            telefonicznych niz na muszlach klozetowych...zreszta tyle razy widzialam w
            publicznych toaletach eleganckie panienki nie myjace rak,ze kazde takiego
            "hygeniczne"larum utwierdza mnie tylko w spolecznej hipokryzji
            • mattbel Re: n/t co to znaczy? 20.10.05, 13:45
              no nie wiem. moze faktycznie na tym forum pisza same brudasy. a skad wiesz co te
              penienki robily w kiblu. ja np. czasami robie tak, ze biore wszystko przez
              papier. po wyjsciu z kibla wyrzucam papier do kosza. otwieram drzwi kopniakiem i
              wychodze. i nie obchodzi mnie, ze ktos sobie pomysli ze nie umylam rak. wazne,
              ze ja wiem, ze przez kilka warstw papieru raczej nic nie przelazlo mi na rece.
    • Gość: kwiatuszek gdzie w WARSZAWIE ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.05, 13:56
      od niedawna mieszkam w Warszawie, moze ktos mi podpowie, gdzie jest godny
      polecenia ciucholand ?
    • Gość: Inka Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.195.* 20.10.05, 14:49
      Co my na to? No weź sobie założ majtki po kimś, po niewiadomo kim, nawet
      wyparzone i zdezynfekowane - nigdy w życiu!
      A gdzie ten ciuchland jest w Lublinie?
    • Gość: ewcia1980 Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:07
      ja nigdy w zyciu nie ubrałabym nic z ciuchlandu.
      dla mnie nie jest ważna metka, ale to zeby ubranie było nowe. wolałabym miec
      jedna pare spodni niz 5 spranych szmat z lumpeksu. dla mnie te ubrania nie sa
      ani fajne, ani modne ani orginalne.
      a juz sam zapach w lumpeksie po prostu mnie odzuca, fuuuu to przeciez smród
      niesamowity. kiedys na ulicy dostałam ulotke z reklama sklepu z ubraniami.
      ulotka wygladała bardzo ładnie tylko nie doczytałam, ze odzież tam jest "prawie
      nowa" no i weszłam do tego "sklepiku" , a tam sam zapach mnie powalił. jak
      zobaczyłam te sterty szmat przewalane przez inne osoby to wyszłam szybciej niz
      tam weszłam.
      a noszenia bielizny po kims, to juz zupełnie sobie nie wyobrażam. tak samo jak
      uzywania czyjejś szczotki do włosów, recznika czy szczoteczki do zebów. o
      siadaniu w publicznej toalecie nie wspomne :)
      ale to jest moje zdanie, z którym nie trzeba sie zgadzac.
      pozdrawiam
      • Gość: katie Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.05, 15:32
        Zgadzam się z Tobą całkowicie.
        • Gość: WWW Ewciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:44
          Chyba dość dawno byłaś w lumpeksie, bo teraz już nieczęsto są takie z
          powywalanymi na kupę szmatami. Jak w każdej dziedzinie handlu również w branży
          ciucholandów jest duż konkurencja i klentki coraz wybredniejsze. Teraz w
          większości lumpexów ciuchy wiszą na wieszaczkach i są posegregowne. Zapach a i
          owszem jest, ale nie taki odór jak przed paroma laty. Ja kupuje czasem w
          lumpexach. Nie z braku kasy ale ze zwykłej pasji szukania skarbów. Moje
          przygody nie są częste ot raz na trzy cztery miesiące i powiem, ze coraz
          częściej kupuję tam nie tyle odzież używaną co odzież wyprzedażową. Wszystkie
          papierowe metki są na miejscu.
    • Gość: przerażona Buhahaha IP: *.crowley.pl 20.10.05, 17:29
      Jesteście śmieszne i przepraszam za stwierdzenie, niewedukowane damy, które
      krytykują osoby zdrowo myślące. Nikt wam nie karze kupować majtek na ciuchach,
      ale prosze!! nie wypowiadajcie sie o chorobach lub innych "chorych" przypadkach
      które mogą mieć miejsce po założeniu wysterylizowanych, wypranych majtek. A
      skąd pewnośc że na bazarze nie kupicie majtek wożonych w brudnych worach na
      których śpią psy koty i szczury?? a nie wierze że każda pierze te majty zanim
      założy. Pozdrawiam.
      • mmaupa Re: Buhahaha 20.10.05, 17:42
        Eee, przerazona, co ty sie przejmujesz, bedzie dla nas wiecej fajnej
        bielizny ;).

• Gość: nn Re: Buhahaha IP: 80.51.90.* 20.10.05, 18:02
          tu nie chodzi o zarazki. bo wiadomo, ze jak sie wypierze wyparzy itd to zadne
          zarazki tam nie przetrwaja. jednak mimo wszystko mozna miec jakies opory
          psychiczne. ale jak ktos nie jest wrazliwy na tym punkcie to moze sobie nosic.
          co to komu przeszkadza;)
          • Gość: Lenka Re: Buhahaha IP: *.chello.pl 20.10.05, 18:29
            Nie mam nic przeciwko kupowaniu w ciuchlandach,sama tam zaglądam sporadycznie.
            Ale bielizny bym w życiu tam nie kupiła.Fuj.
            Niedawno był wątek na forum moda o sklepie H&M.Osoba która tam pracuje pisała
            że babki przymierzają na gołe dupsko ich bieliznę.Aż mnie odrzuciło po
            przeczytaniu tego.Tak więc nawet kupując nowe majtki nie mamy pewności czy ktoś
            nie miał ich na tyłku przed nami.
            • Gość: D@R Re: Buhahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 19:11
              a skąd ta osoba wie ze ktoś przymierza majtki nagołą pupę? Moze w H&M mają
              kamery w przymierzalniach??
              • Gość: Lenka Re: Buhahaha IP: *.chello.pl 20.10.05, 19:21
                Pozwolę wkleić sobie fragment z wypowiedzi tej osoby odnośnie przymierzania
                bielizny.Nie będę wnikać czy to prawda czy nie,w każdym razie mnie aż podeszło
                do gardła po przeczytaniu tego:

"A teraz hit!!!! skoro odczuwacie tak wielka potrzebe przymierzania majtek, w
                szczegolnosci stringow( i nie przeszkadza wam fakt, ze 500 osob robilo to przed
                wami) to zawieszajcie je spowrotem na wieszaczek.
                A teraz najwazniejsze, skorojuz macie taka potzrebe przymierzania wyzej
                wymienionych, to robcie to na gacie, a nie , za przeproszeniem, na gola dupe.
                Wiecie ile takich majtek wyrzucalismy, bo byly brude??????!!!!!!!!!!!!! "

• Gość: D@R Re: Buhahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 19:25
                  Nadal nie wiem skąd ona to wie? Podgląda cholera???
                  • Gość: Lenka Re: Buhahaha IP: *.chello.pl 20.10.05, 19:32
                    No przecież napisała że majtki były BRUDNE.Zresztą jak ileś tam babek to mierzy
                    to "najświeższe" to nie jest.
                    • Gość: Anula a ja lubię kupować w ciucholandach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:30
                      i wcale nie kupuję tylko ciuchów z "metkami", kiedyś też nie lubiłam takich
                      sklepów, ale mam mnie przekonała, tam po prostu można znaleźć ciekawe ubrania
                      czy torebki, jakich nikt inny nie będzie miał, oczywiście, że zdarzają się
                      rzeczy sprane i jak je nazywam "ulubione";), ale często są to rzeczy zupełnie
                      nowe, ani razu nie prane czyli nie noszone - po prostu ktoś sobie coś kupił a
                      po powrocie do domu nie podobało się już albo rozmiar nie pasował
                      a jak patrzę czasami na ludzi, którzy buszują po sh, to naprawdę jestem
                      zdziwiona jak różni ludzie je odwiedzają, zarówno modnie ubrane dziewczyny,
                      chłopaki, nawet przychodzą ze swoją sympatią:)
                      a poza tym nie wszystkich stać, aby kupować tylko w markowych sklepach:(
                    • bzzzk Re: Buhahaha 20.10.05, 20:39
                      zawsze przypuszczałam, że znajdzie się masa kobiet, które będą mierzyć majtki w
                      sklepach na gołe tyłki, mimo że generalnie nie należy tego robić... dlatego jak
                      kupię bieliznę, to ją piorę zanim włożę. nigdy inaczej, a fe. swoją drogą, to
                      nie wiem skąd taki paskudny egoizm i bezmyślność, żeby tak mierzyć majtki-
                      przecież potem ktoś to kupi, no jak można...
                      pzdr.
    • zagozdzonka Re: Majtki z ciuchlandu!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 20:33
      Gość portalu: na maxa napisał(a):
      bleeee....Jeszcze rozumiem te stare baby co w tym grzebią ale tam szarpały
      > sie młode dziewczyny. Co Wy na to???

dlaczego masz taki stosunek do ludzi starszych od ciebie?....czasem trzeba się
      zastanowić, zanim się coś napisze. Bardziej niż czyjeś majtki brzydzą mnie
      takie teksty
      • Gość: wisjjja majtek nie ale sporo innych rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:38
        kupuję w lumpeksie. Ostatnio nakupowałam sporo jedwabnych apaszek, po 50gr i
        piękny turkusowy szal:-)))
        W ogóle spódnice, bluzki czy spodnie można trafić świtne. Często patrzę na
        metkę, ale te niemarkowe też biorę i powiem jedno: są gatunkowo o niebo lepsze
        od wielu nowiutkich rzeczy z normalnego sklepu. Polecam!!!!
        • Gość: selena Re: majtek nie ale sporo innych rzeczy IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.10.05, 20:56
          o tym sklepie[H&M]to dokladnie pamietam watek-nie maja kamer w
          przymierzalniach.lol.tylko po prostu panna tam pracowala i widziala majtki
          upaprane,z przeproszeniem,krwia ,jakimis wydzielinami czy nawet
          kalem.niestety.wlasnie po mierzeniu przez klientki.potem takie majtki
          wywalali.co do tematu-nie kupowalam nic i nie mam zamiaru.kwestia bielizny jest
          juz dla mnie przegieciem totalnym,zadne fikusne majteczki nie sa dla mnie warte
          dyskomfortu psychicznego w postaci domniemania kto wczesniej zakladal to na
          goly tylek.zreszta nie tzreba od razu kupowac na bazarach-jest pare polskich
          sklepow z przyzwoita oferta,za znosna cene.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka