Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 21:01 poleccie natluszczajacy balasam do ciala, mam bardzo przesuszona skore!!! z gory dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niuniaaa Re: tlusty balsam IP: 194.146.128.* 27.10.05, 23:01 mleczko NIVEA BODY, bardzo dobre do mocno suchej skory. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a nivea granatowy 28.10.05, 00:12 nie uzywam na codzien, bo nienawidze balsamów:( ale latem i po opalaniu jest jak najbardziej oki. dobry jest tez balsam ziaji masło kakaowe(uwielbiam ten zapach) i z oliwek-wszystkie tłuste, ten z oliwek bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
dellka Re: nivea granatowy 28.10.05, 07:55 najlepszy dla mnie tlusty, super nawilzajacy i odzywczy balsam to niebieska ELDENA ale uwaga!!! tylko niemiecka !!!!! w zadnym razie nie produkowana w Polsce, bo nawet zapach, konsystencja no i jej wlasciwosci sa inne (gorsze) od orginalu. ziaja maslo kakaowe i ten z oliwek jest fajny ale tylko eldena ozywila moja skore :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagapie Ziaja 28.10.05, 11:13 przyłączam się do chóru poprzedniczek: ziaja masło kakaowe do ciało - nr 1 ziaja balsam do ciała oliwkowy - nr 2 dobre i tanie Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: tlusty balsam 28.10.05, 11:18 krem do ciała z oliwą z oliwek Planet SPA Avonu. super nawilża i natłuszcza, ładnie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Garnier - dla suchej skóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:21 Polecam Garniera dla suchej skóry - taki w pomarańczowym opakowaniu, jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
rufelek Re: Garnier - dla suchej skóry 28.10.05, 11:54 Polecam balsam Loreal'a do suchej skóry (ten z pompką). Jest naprawdę super. Kupuję go już drugi rok. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: tlusty balsam 28.10.05, 23:13 jeśli masz taką bardzo bardzo przesuszoną skórę, aż łuszczącą się, to najlepszy moim zdaniem (przestestowałam wiele kiedy miałam taki problem) jest Vichy Lipidiose 2. tani nie jest, ale efekt naprawdę świetny i nie jak w wypadku większości innych, że jak zmyjesz je ze skóry, to znowu jest sucha jak papier... poza tym może jeszcze Lipikar La Roche- Posay, tyle że zapach gorszy, ale jak komuś to nie przeszkadza, to działa równie dobrze jak Vichy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tlusty balsam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:32 bardzo dziekuje za dobre rady, chyba jutro cos wybiore :) ide na zakupy :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociubek Re: tlusty balsam IP: *.broker.com.pl 29.10.05, 00:29 dla mnie najlepsza okazala sie kuracja oliwa z oliwek!!!(ta do sałatek) jest lepsza od wszystkich balsamow swiata , tylko ten zapach niezabardzo:(( Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: tlusty balsam 29.10.05, 15:41 co do olejów roślinnych, to faktycznie sporym mankamentem jest zapach, wnerwia mnie jak piżama cuchnie smażeniną;) używam czasem z pestek winogron i wszystko ok. gdyby nie zapach, ale i na to jest rada- można zmieszać z olejkiem eterycznym i jednak problem jest nieco mniej wyczuwalny:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_79 Re: tlusty balsam 29.10.05, 09:46 No właśnie, warto też wcierać w mokrą skórę po kapieli oliwkę pielęgnacyjną. Do tej pory stosowałam J&J, ale potem odkryłam Ziaji pomarańczową - bardzo ładny zapach, Bielenda ma coś takiego jak "suchy olejek" - ale też można na mokrą skórę. Ratunkiem dla suchej skóry są kąpiele w mleku (dwa worki tłustego na wannę wody) - mi bardzo pomogło po szaleństwach z letnim słońcem. Z balsamów b. dobre są moim zdaniem: z oliwką Avonu Planet Spa, Dove jedwabisty w pudełeczku, Dermedic, Vichy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tlusty balsam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:13 Masła z Body Shopu. Drogie i dostępne tylko za granicą, ale podobno to z wyciągiem z sezamu nawilży nawet skrajnie suchą skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
scayla Re: tlusty balsam 29.10.05, 16:18 mam pytanie czy mozna smarowac cielo olejem roslinnym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenna Re: tlusty balsam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:28 Jeśli lubisz smród (żeby cie nie nazwali Frytka) i spływający olej po ciele, proszę bardzo. jednak polecałabym oliwkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nighthrill Re: tlusty balsam IP: *.elsat.net.pl 29.10.05, 18:52 Ja używam kakaowego Ziai i czerwonego Garniera z syropem klonowym. Oba dobre dla suchej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś