Dodaj do ulubionych

Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawiodly

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 29.10.05, 18:47
Wiadomo, ze kazda firma ma jakies buble, ale tak generalnie - czy sa wg. Was
jakies polskie firmy kosmetyczne, ktorym ufacie na tyle, ze mozecie w ciemno
kupowac ich produkty z pewnoscia, ze sie nie zawiedziecie (poza tymi
nielicznymi wyjatkami-bublami)?
Obserwuj wątek
    • czekoladka_84 Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 29.10.05, 18:49
      Lubie produkty firmy Eris, Kolastyny i Bielendy.
    • Gość: nighthrill Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi IP: *.elsat.net.pl 29.10.05, 18:53
      Właściwie chyba tylko Ziaja takich ewidentnych bubli nie robi, a jeśli kupi się
      coś niezbyt odpowiadającego, to przynajmniej było tanie:)
    • wino_porzeczkowe Flos Lek 29.10.05, 19:27
      Typuję Flos Lek. Szkoda tylko, że jest dostępny tylko w aptekach i zielarniach
      i przez to mało popularny :(
    • wojtow Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 30.10.05, 07:31
      Eris - w ciemno zawsze ok
      • aniielica Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 30.10.05, 22:00
        Ostatnio jestem fanką Bielendy:) Co nie kupię tej firmy to jest dobre. A tak poza tym lubię Ziaję, kolastynę, Daxa. Za to nie lubię Sorayi. Ale to przez paskudny "złoty" krem. Stoi na półce od 2 miesiecy i nie wiem co z nim zrobić bo sie do niczego nie nadaje:/
        • orientalna Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 30.10.05, 22:17
          A ja właśnie chciałam kupić ten "złoty".Czy on aż taki beznadziejny jest???
          • aniielica Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 31.10.05, 19:15
            Jest wstrętny:( Muszę smarować nim buzię ze dwa razy, zeby cokolwiek nawilżyło. Poza tym te złote drobinki to brokat, który paskudnie widać na twarzy. Jak dla mnie wywalone w błoto pieniadze:/ nie kupuj go...
    • kade82 Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 30.10.05, 22:58
      Na pewno Ziaja- cały asortyment. Poza tym pojedyncze produkty innych- żel do
      mycia twarzy 'Kuracja Wodna' Soraya, brązująco-nawilżający krem do Twarzy
      Soraya, tonik dotleniający Oceanic, tonik 'Melisa' urody, seria Pedi-Energic
      Tołpa, bezbarwna pomadka pielęgnuąca 'Melisa' Urody, pianki do higieny intymnej
      Bielendy.
    • Gość: len Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.05, 00:29
      Eris i Idea25 - mam do tych firm zaufanie, chociaż nie wszystkie ich produkty
      mi odpowiadały. W każdym razie są to firmy bezpieczne, co do których mam
      przeświadczenie, że szanują klientów i ich zdrowie. Owszem, kosmetyk nie
      każdemu może służyć bo ludzie mają odmienne potrzeby, ale na pewno nie zrobi
      krzywdy.

Pozdrawiam!
    • bzzzk Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 31.10.05, 00:42
      krzywdy nie zrobiła mi żadna, ale żeby jakaś zaskakiwała mnie wyłącznie
      pozytywnie, to też chyba nie... używam w 90% polskich kosmetyków, bo lubię je
      oraz ich ceny:) ale takiej jednej firmy idealnej, to chyba nie znalazłam. nie
      podoba mi się Soraya, parę razy coś kupiłam i nie byłam zadowolona, więc
      odpuściłam. poza tym nie mam już żadnej "znienawidzonej" marki, uważam, że
      całkiem niezła jest Bielenda, Eva Natura, Dax, Ziaja, Flos Lek, z tych odrobinę
      droższych- Eris. ale każdej mam coś, choć minimalną wpadkę, do zarzucenia:)
      o, wiem co bardzo lubię- Farmonę:) szampony do włosów, odżywki, ampułki. i
      szczególnie moje ostatnie odkrycie tej firmy, o którym już pisałam- miód do
      ciała.
      pzdr.
    • Gość: sara Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi IP: *.chello.pl 31.10.05, 08:50
      moje typy to Eris, Oceanic, Idea 25
    • Gość: Daria Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:54
      Oceanic, Kolastyna, Ziaja i Inglot:)
    • Gość: S. Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.10.05, 10:13
      Dla mnie najlepsza jest Ziaja a na pewno nic juz nie kupię z kosmetyków firmy
      Eris.Pozdrawiam
      • Gość: rewrwe Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:31
        Ziaja. nivea
        • asiek_asiekowaty Nivea jest polska...? 31.10.05, 20:43
          Nivea jest chyba niemiecka, a nie polska.
      • raj-ana Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 13.03.15, 14:58
        czemu nie kupisz eris? coś nie tak z tą firmą?
    • bzzzk Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 31.10.05, 16:12
      ktoś wspomniał o Inglocie. no, faktycznie z kolorowych, to moim zdaniem
      najlepsza polska firma:)
      pzdr.
    • patrysha1 Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 31.10.05, 16:53
      Ziaja- rewelacja, ani razu sie nie zawiodlam. Z produktow do ukladania wlosow
      (uzywam sporo bo mam krotkie)Joanna, szczegolnie guma do wlosow- poprostu super
    • senta.am Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 31.10.05, 17:17
      Inglot i Eris
    • Gość: Irmina Tylko ZIAJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:04
      Zadna firma nie przebije mleczka aloesowego do twarzy
    • Gość: meanme Dermedic IP: 81.6.129.* 31.10.05, 19:11
      Do demakijażu nie znam nic lepszego od mleczka/toniku Tolerans Clear, a kremy
      Hydrain2 i Prosensiv też świetne są. Plus ładne opakowania i sensowne ceny.
      • Gość: ninka Re: Dermedic IP: *.elgrom.eu.org / 83.238.94.* 01.11.05, 01:08
        Iwostin, Idea25, Bielenda, Kolastyna, Dax Cosmetic,Soraya.
        Wszystkie one mają kilka świetnych rzeczy. Również Inter Fragrance,
        Flos Lek, Farmona, AA Oceanic , Eris, nawet niezbyt lubiana przeze mnie Ziaja /
        z powodu kilku " tępych" kremów na które trafiłam/ ma też fajne rzeczy np.
        super mleczko do demakijażu Phyto Active dla cery naczynkowej.
        Dziewczyny, kupujmy polskie kosmetyki, bo są tanie i dobre, a każda
        znajdzie wśród nich coś dla siebie
    • jasna_79 Flos Lek_Dermedic_Agropharm_Bielenda_F armona 01.11.05, 02:05
      Oceniam polskie kosmetyki bardzo wysoko, ponieważ mają bardzo korzystny współczynnik: cena do jakości. Jedno bardzo niskie, a drugie bardzo wysokie :)
    • Gość: Lenka Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi IP: *.chello.pl 02.11.05, 14:42
      Lubię Kolastynę,niektóre produkty Dermiki,Eveline,bielendy.
      Teraz jak wezmę wypłatę kupię nowy krem Oceanica :))
    • pocztufka Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 02.11.05, 18:09
      Flos Lek
      Norel
    • katarynka123456 Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 07.03.15, 11:46
      Gość portalu: asia napisał(a):

> Wiadomo, ze kazda firma ma jakies buble, ale tak generalnie - czy sa wg. Was
      > jakies polskie firmy kosmetyczne, ktorym ufacie na tyle, ze mozecie w ciemno
      > kupowac ich produkty z pewnoscia, ze sie nie zawiedziecie (poza tymi
      > nielicznymi wyjatkami-bublami)?

Moim hitem jest polska firma Dermedic . Zaczęło się od dopasowania tam kosmetyków dla syna ( atopowe zapalenie skóry) , później ja dopasowałam tam dla siebie kosmetyki do mojej tłustej skóry .
      • sabriel Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 07.03.15, 21:21
        Z kolorówki zdecydowanie Inglot. Bardzo lubię ich cienie w paletkach, sypkie, bazę pod cienie, a ostatnio fluid.Z pielęgnacyjnych bielenda, AA ( świetny olejek do twarzy ostatnio wypuścili), Eris.
      • ssesstercja Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 08.03.15, 05:09
        katarynka, przestań na litość boską SPAMOWAĆ! jeszcze jedna reklama tej firmy albo tej drugiej, co to nią też nawalasz na forum, i cię zgłaszam do administracji do zablokowania :/
      • magnol.ka Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 10.03.15, 17:03
        nie będę oryginalna, bo również Ziaja ;)
    • sandriks Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 09.03.15, 18:47
      ja jak nie wiem co wybrac to przeważnie celuję w ziaję :) jak mi kosmetyk nie podejdzie to przynajmniej strata kasy niewielka ;)
    • rosemary84 Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 12.03.15, 12:40
      jak tak myslę to w sumie nigdy nie zawiodłam się na kosmetykach Nivea, ale to wiadomo, że głównie pielęgnacja ;)
      • mag88da Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 19.03.15, 09:02
        ja bardzo lubie kosmetyki bielendy, jeden mniej drugi bardziej, ale nigdy się nie rozczarowałam nimi, dobra jakość, dobra cena:)
        • k.laryska Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 19.03.15, 13:14
          zgodze sie z Toba, mam mnostwo kosmetykow bielendy- zarowno do twarzy, jak i ciala, a nawet wlosow. i sa naprawde przyjemne, widze efekty po ich stosowaniu, a co najwazniejsze nie podrazniaja mojej dosc wrazliwej skory
          • anikssa Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 19.03.15, 15:46
            a ja widze, że chyba słabo się tej firmie powodzi, skoro decyduje się na taki spam na forach ;)
            • kasha77 Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 19.03.15, 17:32
              własnie miałam o tym napisać,że ostatnio jakiś wysyp "wielbicielek" Bielendy…a nie wszystko mogę skasować bo nie ma podstaw,ale na kilometr czuć spam.no cóż...
        • magnol.ka Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 10.05.15, 15:58
          ale co konkretniej stosowałaś? ja miałam przygodę z jednym czy dwoma kosmetykami ale nie wróciłam do nich
          • rory_the_roman Re: Polskie firmy kosmetyczne, ktore Was nie zawi 21.05.15, 11:09
            ja ogólnie jestem fanką peelingów i szukam sobie co jakiś czas (jeśli skończy mi się tubka czy pudełeczko), czegoś nowego, bo nie lubię przywiązywać się do marki właściwie. Ostatnio w ręce wpadły mi peeling makowy (!) z Farmona Professional, skóra po zabiegu na twarz ogólnie lepiej się prezentuje. Czy ktoś już słyszał o tych kosmetykach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka