Dodaj do ulubionych

Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trądzik)?

30.10.05, 20:02
I jakie efekty? Trochę mnie zaciekawiło jego podejście i chętnie bym go
odwiedziła.

Obserwuj wątek
    • Gość: lala;a;a; Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:35
      a jakie on ma podejście????????
    • Gość: justy Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: 213.241.34.* 31.10.05, 09:45
      leczył? on nie jest lekarzem, nieprawdaż?
      • Gość: kocurek_bury Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: *.icpnet.pl 31.10.05, 10:15
        Hm, to pewnie wyjaśnia, dlaczego nigdzie nie ma adresu jego gabinetu...:-/ A kto
        to właściwie jest???
        • Gość: justy Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: 213.241.34.* 31.10.05, 10:47
          wykładowaca w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Krośnie?
          • kocurek_bury Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd 31.10.05, 11:14
            No nieźle... to mnie zmylił dopiero:-/ A swoją drogą to i tak chyba sobie
            zapodam kurację opartą na jego poradach - olej z rekina, tranik, pyłek...
            Sylimarol też chyba nie zaszkodzi?
            A co tam, próbowałam już tylu rzeczy, że nie mam nic do stracenia;-)
            Pozdrawiam:-)
            • Gość: justy Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: 213.241.34.* 31.10.05, 11:30
              olej z rekina oraz tran zawierają wit.A i D- mozesz je przedawkować stosując
              równocześnie te preparaty. poza tym raczej nie zaszkodzi.
              • Gość: kocurek_bury Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: *.icpnet.pl 31.10.05, 12:52
                Masz rację. Będę sprawdzać dawki. Zastanawiam się tylko nad tymi polecanymi
                przez Różańskiego sitosterolami. Cholibka, nie chcę sobie krzywdy zrobić, już
                dość sobie hormonami i antybiotykami zrobiłam.
                • nigella24 Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd 31.10.05, 21:51
                  Następna osoba majaca problemy z czytaniem ze Zrozumieniem olej z rekina
                  zawiera witamine a ale oczywiście zalezy który bo np Ecomer jest bez dodatków
                  witaminowych ,sitosterole nie sa substancjami hormonalnymi więc nie rozumiem co
                  za problem?Dr Henryk Różański jest lekarzem ale nie dermatologiem wiem bo
                  jestem z nim w kontakcie.Nie ma sie czego bać tylko z głowa wg jego zaleceń
                  stosowac preparaty ,wszystko jest dobrze opisane polecam cały serwis dr oraz
                  forum trądzikowe tamtejsze.Pzdrawiam
                  • Gość: justy Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: 213.241.34.* 31.10.05, 22:32
                    > olej z rekina
                    > zawiera witamine a ale oczywiście zalezy który bo np Ecomer jest bez dodatków
                    > witaminowych

wątroba rekina zawiera oprócz alkilogliceroli, również wit.A i D, jak zwykły
                    tran.
                    • Gość: justy Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: 213.241.34.* 31.10.05, 22:34
                      >zawiera oprócz alkilogliceroli
                      alkoksygliceroli

• Gość: nigella Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: 87.207.132.* 31.10.05, 23:04
                        sorry Justyno ale rozmawiałam z dr R to wiem co pisał etc ten olej nie ma wit a
                        bo gdyby tak było już bym nie zyła za dlugo tłumaczyć musisz uwierzyć na
                        słowo,po prostu kolezanka zaczęła panikować odnośnie sitosteroli nie spr chyba
                        dokładnie co to jest!!Pozatym tran ma witamine a ale zapewniam cię[pamiętam że
                        bodajże jesteś Farmaceutka]że ecomer wolny jest od a bo ja własnie nim od dr
                        rózańskiego leczyłam przez rok zatrucie tą cholerna witaminą ,i jestem mniej
                        żółta .Jeśli chcesz moge Ci na priva przesłac zapis rozmowy ale ecomer nie ma
                        a i bede się upierała nawet na mękach,pozdrawiam Ciebie
                        • Gość: justy Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: 213.241.34.* 31.10.05, 23:19
                          najpewniejsze informacje na temat dokładnego składu np. Ecomeru należałoby
                          wyciągnąć od producenta, bo póki co podaje on jedynie precyzyjną zawartość
                          alkoksygliceroli, pomijając ewentualne inne składniki.
                          Właściwie tylko producent BioMarine 570 oraz BioMarine 1140 przyznaje, że olej
                          z watroby rekina to coś więcej niż alkiloglicerole/aloksyglicerole, ale również
                          wit. A, D, oraz omega-3 czy skwalen.

Odnośnie sitosteroli- być może koleżankę zainspirował (odosobniony) post z
                          forum luskiewnika:
                          "Zaczęłyśmy dwa miesiące temu razem z przyjaciółką. Efeket przerósł nasze
                          oczekiwania. Niestety zatrzymała się nam miesiączka. Z takim samym objawem
                          spotkałam się na forum gazety wyborczej.
                          Nie chcę odstawiać Poldanenu ale z drugiej strony nie wiem skąd taka reakcja.
                          Czy czekać czy też niestety z bólem serca ale odstawić. (bo żadna inna
                          przyczyna zaniku miesiączki u nas obu nie wchodzi w grę)"
                          free4web.pl/3/2,70147,162894,5118222,Thread.html;jsessionid=A3C401A6A8109BD2DE79EAE9CC78953E
                          • Gość: nigella24 Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd IP: 87.207.132.* 31.10.05, 23:33
                            Wiem czytałam ten post ale czy zadna to nie moga wiedziec bo skoro stosują
                            naturalny antyandrogen a wcześniej nie spr tarczycy ,prolaktyny etc to pewności
                            mieć nie mogą.Fajnie że odpisałas ale nie zjadliwie bo ja teraz zuważyłam że
                            zbyt miła nie byłam wybacz,sądzę oczywiście na mur beton byc pewna nie moge ale
                            wiem ze dr zajmuje się własnoręcznym spr tych preparatów że rzeczywiście mimo
                            ze biomarine sladowe ilości wit a ma ale ma więc ja po nim dodatkowo źle się
                            czułam a ecomer biore tyle miesięcy[a dostałam całkowitej nietolerancji
                            witaminy a ze tak sobie myślę gdybye comer ja posiadał to wąchałabym kwiatki]
                            ale fakt że innych olejów typu iskial ,selamer nie spr i nie biorę.Oczywiście
                            masz rację że marinexinternational[producent biomarine570 i jeszcze jednego
                            preparatu biomarine ...ze zwiększoną ilością skwalenu pisze ze sa tam i inne
                            składniki ale np na str o iskialu zetknęłam się z tym że producent podaje że
                            alkiloglicerole to tożsame ze skwalenem]róznie to bywa ale ecomer akurat
                            polecam.Dzięki za polemikę i wybacz mój pierwszy post pozdrawiam anka
                          • kocurek_bury Re: Ktoś leczył się u dr H. St. Różańskiego (trąd 31.10.05, 23:34
                            Wetnę się Wam, dziewczyny, w rozmowę, bo widzę, że o mnie mowa:-) Primo: nie
                            panikuję na temat sitosteroli, tylko po prostu pytam, bo w końcu chodzi o to, ze
                            kobietka ma zażywać preparat dla facetów na prostatę... Ludzie na tym forum o
                            błahsze rzeczy pytają;-) Secundo: być może Ecomer i faktycznie nie zawiera
                            witamin, ale ja kupiłam BioMarine 570, i tu ostrzeżenie Justy rzeczywiście się
                            przyda. Tertio: Dziękuję Wam bardzo za pomoc:-) Dobrej nocy:-)
                            Kocurek_bury
                          • Gość: nigella Re: do justy IP: 87.207.132.* 31.10.05, 23:36
                            Mam Do Ciebie pytanie czy popularny siarczan glukozaminy i sama glukozamina wg
                            Twojej wiedzy cos naprawdę pomaga na regeneracje chrząstki stawowej i tak
                            ogólnie przyspiesza syntezę kolagenu?Jakie ewentualnie preparaty oprócz wit.C
                            oraz ,krzemu,nienasyconych kwasów tłuszczowych mogłyby pomóc?pozdrawiam i
                            dziękuję .Jeden z kolegów dr na ropne pryszcze i nie tylko polecał Zinaxin z
                            glukozaminą stąd m.in moje pyt o glukozamine
                            • Gość: justy Re: do justy IP: 213.241.34.* 01.11.05, 10:59
                              pytasz pod kątem stanów zapalnych/zwyrodnienia stawów,tak?
                              ogólnie dłuższa kuracja glukozaminą (najchętniej w postaci siarczanu) jest
                              chwalona (mniej dolegliwości bólowych, lepsza ruchomość stawów); również w
                              badaniach wygląda nieźle, nawet np. w porównaniu z ibuprofenem.
                              osobiście wolę polecać preparaty wieloskładnikowe- zwykle
                              glukozamina+chondroityna i ewentualnie np. MSM (na zasadzie, ze skoro osobno
                              pomagają, to w zestawie będą działać jeszcze lepiej, choć nie widziałam jeszcze
                              badań wyraźnie potwierdzających to).

na stany zapalne (stawów też) można dorzucić GLA,np. z oleju z ogórecznika,
                              wiesiołka czy czarnej porzeczki.
                              dodatkowo pewnie cynk, mangan (katalizuje tworzenie wiązań glukozamina-seryna w
                              chrząstkach, wpływa na syntezę mukopolisacharydów) i być może soja i DHEA
                              (wpływ na syntezę kolagenu w okolicach menopauzy).

nie spotkałam się z badaniami dot. korzystnego wpływu glukozaminy na pryszcze,
                              ale powinna ogólnie dobrze służyć skórze ze względu na pobudzanie syntezy
                              proteoglikanów.
                              • Gość: nigella Re: do justy IP: 87.207.132.* 01.11.05, 12:12
                                Ślicznie dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka