Dodaj do ulubionych

masaze wyszczuplające

IP: *.wat.edu.pl 31.10.05, 22:36
Czy mozna sobie ladnie wyrobic talie przez masaz? Wogole na jakie czesci ciala stosuje sie najczesciej taką metode? Ile razy trzeba sie "wymasowac", zeby ujrzec jakąs poprawe i... ile mniej wiecej takie cos kosztuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: emplo Re: masaze wyszczuplające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 22:52
      Masaz nie sprawi, ze schudniesz. Uwierz mi. Masaz dziala na skore, uklad
      nerwowy, aparat ruchu (polaczenia chrzestno-stawowe), posrednio na uklad moczowy
      i trawienny. W niewielkim stopniu na uklad dokrewny. Usuwa metabolity, poprawia
      ukrwienie tkanek, itp.
      Tluszczu za ciebie nie spali. Zeby spalic tluszcz trzeba ograniczyc spozycie
      tlustych pokarmow i troche wiecej sie ruszac. Byle nie zadna drastyczna dieta
      cud bo takie przynosza skutki odwrotne do zamierzonych- organizm sie boi, ze
      take glodowe racje zywnosciowe bedzie przez dluzszy okres dostawal i odklada
      tluszczyk z czego tylko moze :-)
      • Gość: chiqa Re: masaze wyszczuplające IP: *.wat.edu.pl 31.10.05, 23:13
        A wiec czemu nazywa sie to masaz wyszczuplajacy? I jak ma mi to pomoc w odchudzeniu? Poza tym slyszalam jakąs wypowiedz masazysty, ktory twierdzil ze moze wymodelowac kazde cialo....
        • Gość: emplo Re: masaze wyszczuplające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:43
          Nazywa sie to masaz wyszczuplajacy bo jakos musi przyciagnac klientow (albo
          raczej klientki). Pomoc w odchudzeniu moze, ale nie zrobi tego za ciebie.

A masazysta, ktory tak mowi po prostu sciemnia. Powiedz masazyscie, ze mu
          zaplacisz za masaze dopiero wtedy gdy zgubisz jakies centymetry albo kilogramy.
          Ciekawe czy sie zgodzi...
          • matysia_k Re: masaze wyszczuplające 02.11.05, 03:14

Co innego jest wyszczuplanie a co innego modeling sylwetki..Oczywiście
            schudnięcie jest mozliwe i poprzez masaże ale NIE TYLKO. NAjlepszy efekt daje
            wspołpraca pacjentki z osoba wykonująca zabieg. Oczywiście nie bedzie to
            pojedyncza sprawa, ale trzeba wziąć serię zabiegów. Jesli cokolwiek mogłabym Ci
            polecic to zdecydowanie jest to rodzaj endermologii-masaz podciśnieniowy, a
            najlepsza jest endermologia na mokro- tzw Watermass.O ile sie orientuje , cena
            zabiegu to 150 zł i jesli wykupisz 10 masz 12 w tej cenie.
            Jest sie mierzonym przed oraz po 6 zabiegu.Wtedy mozna zobaczyć efekty.
            Polega to na przepchnęciu limfy, rezerwaniu przegród łacznotkankowych w
            zmeinionej cellulitowo tkance podskórnej.Czasem moze byc odczuwane jako
            szczypanie, jako ssanie(bo skóra jest zasysana przez odpowiednie rolki i
            rolowana, masowana) lub na wewnetrznych stronach ud jest odczuwana jako
            bolesnośc- najgorsze miejsce:).
            Jesli chcesz sie dowiedziec więcej lub poradzic odnosnie skóry napisz do mnie-
            jestem lekarzem,zajmuję sie medycyna eseteyczna chetnie Ci cos podpowiem.
            • emplo Re: masaze wyszczuplające 02.11.05, 09:55
              A czy mierzycie pacjentke np tydzien albo dwa tygodnie po skonczonej serii zabiegow?

PS.Na miejscu kobiet 1500PLN wydalbym na karnety na basen, jakis fitness i
              jeszcze rower albo rolki bym sobie sprawil. I razem ze zgrabna sylwetka mialbym
              jeszcze serce jak dzwon.

Pozdrawiam.
              • Gość: ania Re: masaze wyszczuplające IP: *.kalisz.mm.pl 02.11.05, 10:26
                no tak ja tez tak myslalam!i lazilam na basen 3 razy w tyg i na fitness!wiec
                schudlam mialam ladne cialo!ale grube uda i lydki jak u sztangisty pozostaly !
                mi akurat masaz pomogl!i schudlam(+dieta) 4cm w kazdym udzie i po 2.5 w lydkach
                (to bardzo duzo bo lydki najwolniej chudna)
    • Gość: MASAZ WARSZAWA MASAż WARSZAWA THAI MASSAGE WARSAW SALON STUDIO IP: *.l2.c5.dsl.pol.co.uk 28.11.05, 16:15
      • Gość: olka Re: MASAż WARSZAWA THAI MASSAGE WARSAW SALON STUD IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:58
        Masaż nie odchudza. Moze dawac wrażenie odchudzenia bezpośrednio po masażu, ale
        to po jakims czasie mija. Ewentualnie jestem w stanie uwierzyć, ze przy udziale
        pacjenta np. masaż izometryczny można trochę zrzucic.Za to na pewno korzystnie
        wpływa na nasze samopoczucie, skóra robi się gładsza i jest to wspaniały
        relaks.Warto korzystac z masaży, ale nie wierzcie w to wszystko. Masaż
        odchudzający to chwyt marketingowy. Nie ma czegoś takiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka