Dodaj do ulubionych

Analiza kolorystyczna

IP: *.ipact.nl 01.11.05, 10:33
Bardzo chcialabym sprobowac okreslic jakim jestem typem kolorystycznym. Mam w
zwiazku z tym pytanie. Czy znacie moze jakies fajne stronki z tego typu
informacjami? Znalazlam troche informacji na stronie wizaz.pl ale niestety
nie udalo mi sie okreslic jakim typem jestem i potrzebuje wiecej informacji.
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Daphne Re: Analiza kolorystyczna IP: *.ipact.nl 01.11.05, 10:50
      A moze ktoras z was pomoze mi okreslic moj typ urody? Mam brazowe oczy i czarne
      brwi i rzesy. Opalam sie bardzo latwo i raczej od razu na braz. Wydaje mi sie
      ze moja skora ma cieply odcien (ale moge sie mylic) - tylko na twarzy ciagle
      widac zaczerwienienia. Co do wlosow, to hmm farbuje juz tak dlugo ze sama
      dobrze nie pamietam jaki maja kolor - ale po odrostach widac ze taki
      raczej "mysi braz". A, mam tez sporo piegow i znamiona, i odrobine piegow na
      twarzy. Bede bardzo wdzieczna za wszystkie podpowiedzi.
      • landrynka8 Re: Analiza kolorystyczna 01.11.05, 10:54
        Jesien albo zima. W jakich kolorach lepiej się czujesz?
        Przez internet to tak trudno określić.
        • Gość: Daphne Re: Analiza kolorystyczna IP: *.ipact.nl 01.11.05, 11:01
          wiem ze przez internet jest ciezko. Marzy mi sie prfesjonalna analiza
          kolorystyczna, ale to dosc droga impreza i musze jescze troche popracowac aby
          bylo mnie stac. A co do tych kolorow to sie to zmienia. Raz dobrze czuje sie w
          czarnym a raz w brazie (czyli zupelne przeciwienstwa). Po prostu ciagle szukam
          i nie wiem co powinnam wybrac i w czym mi najlepiej...ciezka sprawa :-(
          • landrynka8 Re: Analiza kolorystyczna 01.11.05, 11:09
            Jeżeli wyglądasz "twarzowo" zarówno w brązie i w czarnym, to moze jestes typem
            mieszanym. W zasadzie zimę (albo jesień)tez można dzielić na wczesną, póżną itd.

Poki co jest mnóstwo ksiązek na ten temat.
            • asiek_asiekowaty Re: Analiza kolorystyczna 01.11.05, 11:26
              Moze mi tez pomozesz? Wychodzi mi pomiedzy wiosna a latem. Karnacja srednia
              (najbardziej standardowa dla Polek) w cieplym odcieniu, opalam sie dosc latwo i
              szybko, ale dopiero 1-2 dni potem opalenizna mi brazowieje, mam troche piegow,
              ktore sa jednak malo widoczne. Rysy twarzy mam lagodne (luki briwiowe w luk,
              nie "zgiete"), brwi i rzesy czarne i wyrazne, usta tez ciemnej barwy, pelne.
              Wlosy brazowe, ale zdecydowanie w odcieniu slonecznym, cieplym, a nie mysim.
              Oczy szaroniebieskie. Najlepiej mi w delikatnych kolorach, pastelowych,
              rozbielonych, "brudnych", niebieski, turkus, koralowa czerwien, pastelowy
              lososiowy, generalnie wszystkie zimne, a cieple - wydelikacone, wybielone,
              bardzo rzadko intensywne i jaskrawe.
              • landrynka8 Re: Analiza kolorystyczna 01.11.05, 11:41
                www.makijaz.net/tt.html
                - nie zastępuje to profesjonalnej analizy kolorystycznej, ale poczytać można.

> Wlosy brazowe, ale zdecydowanie w odcieniu slonecznym, cieplym, a nie mysim.

czy Twoje włosy mają taką poswiatę złotawą?- Czy mienią się w słońcu takimi
                złotawymi "niteczkami"?

Z Twojego opisu wynika ze jestes ciepłą porą roku. Jak chcesz to prześlij
                zdjęcie.
                • Gość: Daphne Re: Analiza kolorystyczna IP: *.ipact.nl 01.11.05, 11:54
                  Fajny link. Wyszlo mi ze jestem latem. Oczywiscie nie zastapi to analizy
                  kolorystycznej, ale zawsze to jakas podpowiedz. Dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka