Dodaj do ulubionych

Jaki krem z kwasami?

IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 08:43
Cześć dziewczyny
Mam do Was pytanie; jaki oprócz Effaclaru K , możecie polecic mi krem z
kwasami.Effaclar K mi się skończył, zresztą chciałabym spróbować czegoś
innego .Najbardziej zalezy mi na oczyszczaniu "porów" i lekkim rozjasnieniu
cery.
Obserwuj wątek
    • Gość: monias1 Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 03.10.02, 08:50
      polecam krem z kwasami 8% AHA (kwas glikolowy) firmy Neostrata. 50 ml kosztuje
      ok. 100 zeta ale naprawde warto!!!!!! Uzywam go juz 5 miesiac i mam wrazenie ze
      go wcale nie ubywa!!!!!!!!!! Baardzoooo wydajny i bardzo dobry. O szczegolach
      mozesz przeczytaw we wczesniejszym watku "kosmetyki Neostrata". Naprawde
      bardzoo polecam, o niebo lepszy od Effaclaru.
      Pozdrawiam
      • Gość: juliya73 Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 08:59
        kurde,tylko ta cena...wierzę Ci że jest dobry, ale dla mnie stanowczo za
        drogo , dlatego że poszalałam zbytnio z zakupami, nie moge pozwolic sobie w tym
        miesiącu na krem za stówę , a szkoda :-(( Moze znasz cos tańszego?
    • Gość: Bea Re: Jaki krem z kwasami? IP: 213.25.164.* 03.10.02, 09:08

To zależy z jakimi kwasami mają być te kremy?Kwasy beta-hydroksylowe - BHA
      czy może Kwasy alfa-hydroksylowe - AHA?
      Może teraz po Effaclar K warto zastosować Krem Lysanel Active - Laboratoria
      SVR ? lub łagodniejszy preparat salicylowy Erisa? Obydwa kremy były dobrze
      oceniane na forum.
      Pozdrawiam,

• Gość: saxony Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 03.10.02, 10:22
        a czy moze ktoras z was porownac lysanel activ z effaklarem.koncze wlasnie
        druga tubke effaklara i mam ochote na jakas zmiane,rzecz jasna na lepsze.i
        jeszcze jedno pytanie:czy termal s 1 nadaje sie do tlustej cery?

wlasnie zainstalowalam na balkonie skrzynke z wrzosami,ogromnymi,mocno
        rozowymi-cudne.na jesieni na poprawe nastroju jak znalazl.

pozdrawiam.s.
        • Gość: justy Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 10:36
          Thermal s1 nadaje się do cery tłustej, przynajmniej jest OK (też na dzień i pod
          makijaż) dla mojes tłustej strefy T.
          Lysanel aktiv w porównaniu z Effacalerm jest wręcz żrący. Do mało wrażliwej
          cery tłustej będzie ok- efekty działania widać i czuć: może pojawić się
          łuszczenie, zaczerwienienie (ale przemijające). Ja "wytrzymałam" 2 opakowania
          Lysanelu i przestawiłam się na łagodny Effacalr k.
          • Gość: saxony Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 03.10.02, 10:42
            dziekuje ci justy za szybciutka odpowiedz.chyba sie w takim razie zdecyduje
            na lysanel. mam lojotokowe zapalenie skory i effaklar i bardzo mi pomogl ale
            nadal mam na twarzy drobniutkie grudki wiec sprobuje je pokonac lysanelem.

pozdrawiam.s.
            • Gość: justy Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 11:21
              W takim razie Lysanel będzie odpowiedni
              Powodzenia :)
              • Gość: żaba Re: Jaki krem z kwasami? IP: 195.94.193.* 03.10.02, 12:30
                Wybaczcie moją ignorancję ale kto produkuje ten Lysanel i ile to cudo kosztuje?
                • Gość: saxony Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 03.10.02, 12:37
                  lysanel activ firmy svr,do nabycia w aptekach,kosztuje niewiele ponad
                  trzydziesci zlotych.

pozdrawiam.s.
                  • Gość: żaba Re: Jaki krem z kwasami? IP: 195.94.193.* 03.10.02, 13:40
                    Dzięki . Pozdrawiam.
        • agus7 Re: Jaki krem z kwasami? - off-topic 03.10.02, 13:43
          ja tez chcę wrzosy na balkonie!!!! Prosze, saxony, podziel się jak to zrobiłaś
          od początku do końca (co kupiłaś, gdzie i jak). Czy one przezimuja na balkonie??
          Pozdrówka.
          • damona Re: Jaki krem z kwasami? - off-topic 03.10.02, 13:48
            a czy w mieszkaniu moga rosnac? i jak sie je pielegnuje.
            • Gość: saxony Re: Jaki krem z kwasami? - off-topic IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 03.10.02, 16:20

moje wrzosy sa naprawde piekne,okazale i sa w pieknym amarantowym
              kolorze.przechodzilam akurat kolo kwiaciarni i jak je zobaczylam to
              wiedzialam,ze bez nich nie pojde dalej.kupilam dwie doniczki,a dzis podjechalam
              po plastikowa podluzna doniczke na kwiaty balkonowe i zamocowalam ja na
              barierce.nie mam w okien firanek tylko same zaslony i z mieszkania te kwiaty
              bardzo dobrze widac.
              podobno maja zakwitnac na nastepny rok,przed zima uschna i do tej pory
              trzeba je podlewac.a w domu trzymac ich nie mozna...szkoda,bo ladne i na pewno
              ozywilyby wnetrze.

pozdrawiam.s.

• damona Re: Jaki krem z kwasami? - off-topic 03.10.02, 16:32
                Gość portalu: saxony napisał(a):

>
                > > podobno maja zakwitnac na nastepny rok,przed zima uschna i do tej pory
                > trzeba je podlewac.a w domu trzymac ich nie mozna...szkoda,bo ladne i na
                pewno
                > ozywilyby wnetrze.
                >
                > och, jaka szkoda...
                a na balkon to u mnie strach wychodzic, bo caly czas cos spada, wiec gdybym
                zamontowala doniczki - to szkoda wrzosow, bo od razu smietnik by sie zrobil.

to moze kupie sobie sciete i ususze (o ile sie da) i zrobie mala instalacje w
                jakims fajnym naczyniu;)
    • Gość: saxony Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 03.10.02, 12:41
      julko,jesli nie masz powazniejszych problemow ze skora to dziewczyny chwalily
      neutrogene visibly refined,zawiera aha,retinol i ma filtry.teraz sprzedaja
      emulsje do mycia z dolaczona probka kremu na dzien.

pozdrawiam.s.
      • Gość: Marghot Re: Jaki krem z kwasami? IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 03.10.02, 14:42
        A czy możecie polecić jakiś "kwasowy" kremik nadający się do cery wrażliwej?
        Pozdrawiam
        • Gość: Monczus Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.piscataway-11rh16rt.nj.dial-access.att.net 03.10.02, 15:05
          Ja mam cere wrazliwa i Effaclar byl calkiem w porzadku, nic mnie nie szczypalo
          ani nie pieklo, zadnych zaczerwien. Teraz uzywam Avene Cleance K i niestety jak
          dla mnie nie jest on tak delikatny jak Effaclar K. Jesli chodzi o wrazliwosc
          cery, ja po prostu nie uzywam tych kremow co dzien, tylko co drugi-trzeci dzien
          na noc. I moze warto ograniczyc aplikacje do miejc na ktorych oczyszczeniu nam
          zalezy a nie nakladac krem na cala twarz? A poza tym robi sie jesiennie i
          zimno, wiec kremy z kwasami i cera wrazliwa - najlepiej nie przesadzic i
          ograniczyc uzywanie tych kremow w jesienno-zimowych porach roku.
        • Gość: monias1 Re: do Marghot IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 03.10.02, 15:35
          Marghot,
          polecam ci krem z glukonolaktonem firmy Neostrata. Glukonolakton to kwas
          opatentowany przez firme Neostrata nadajacy sie dla osob ktore nie toleruja AHA
          (kwas glikolowy)i dla osob ktore maja m.in.sucha (ale nie tylko)i wrazliwa
          skore. Szczegoly na www.wizaz.pl
          • marghot Re: do Marghot 03.10.02, 16:26
            Gdzie można nabyć produkty tej firmy? Mieszkam w Poznaniu; nie chodzi mi o
            adresy lecz raczej sprecyzowania miejsca - apteki, perfumerie, strefa
            wolnoclowa???
            • Gość: justy Re: do Marghot IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 21:28
              Neostrata jest/bywa w aptekach, salonach kosmetycznych, internecie.
      • Gość: julita73 Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 08:58
        Gość portalu: saxony napisał(a):

> julko,jesli nie masz powazniejszych problemow ze skora to dziewczyny
        chwalily
        > neutrogene visibly refined,zawiera aha,retinol i ma filtry.teraz sprzedaja
        > emulsje do mycia z dolaczona probka kremu na dzien.
        >
        > pozdrawiam.s.
        W nowej Vivie jest reklama tej nowej Neutrogeny, effaclar mi sie znudził,
        chyba spróbuję tej Neutrogeny.I cenowo jest przystępna jak dla mnie.
    • grazyna-lubicz Re: Jaki krem z kwasami? 03.10.02, 21:43
      I tak ci zadne kremy nie pomoga,ani z kwasami ani bez bos brzydka jak noc ,masz
      krzywe nogi i krosty.
      • Gość: basia Re: Jaki krem z kwasami? IP: *.mol.uj.edu.pl 04.10.02, 14:42
        a coz to za koszmarny pesymizm? i jeszcze chcesz w pedzic dziewczyne w
        depresje, daj spokoj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka