Dodaj do ulubionych

Wypadające włosy:(

06.11.05, 20:58
Witam!
Mam problem. Strasznie wypadają mi włosy.Połykam juz kapsułki ze skrzypem
polnym.Ale to nic nie daje-narazie!
Znacie moze jakies sprawdzone recepty na mój (a moze nie tylko mój?) problem?
W lipcu przeszlam operacje,czy narkoza tez ma wpływ/

Poradźcie coś! Z góry dziękuje!

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gratess Re: Wypadające włosy:( 04.02.16, 12:17
      spróbuj wcierania w skórę głowy i włosy oleju ryżowego-po 30 minutach włosy trzeba dokładnie umyć szamponem; olej ryżowy kupisz w każdym większym supermarkecie, jakiś 14 zł/500ml
      • b-b1 Re: Wypadające włosy:( 05.02.16, 09:11
        gratess napisała:

> spróbuj wcierania w skórę głowy i włosy oleju ryżowego-po 30 minutach włosy trz
        > eba dokładnie umyć szamponem; olej ryżowy kupisz w każdym większym supermarkeci
        > e, jakiś 14 zł/500ml
        >

Myślę że po 11 latach od założenia wątku poradziła już sobie z wypadającymi włosami :D
    • lilly778 Re: Wypadające włosy:( 05.02.16, 10:27
      Tak, narkoza ma wpływ. Sama się o tym niestety przekonałam. U mnie sprawdziła się suplementacja żelazem, ale też wcieranie przed myciem w skórę głowy świeżo wyciśniętego soku z czarnej rzepy. Wystarczy zetrzeć na tarce gruby plaster (obrany), a potem przez gazę wyciskać sok wcierając w skórę głowy. Na prawdziwe efekty trzeba jednak poczekać około 3 miesiące, ale na pewno będą. Powodzenia.
    • kasidysisko Re: Wypadające włosy:( 13.02.16, 20:08
      Szampon ELESTABion od Floslek, dokładnie na takie problemy.
    • karina_plock Re: Wypadające włosy:( 17.02.16, 14:36
      Jest teraz mnostwo tych wcierek z dodatkiem pokrzywy, rzepy itp. Suplementy i herbatki na pewno tez cos moga pomoc.
      • nika036 Re: Wypadające włosy:( 18.02.16, 21:18
        Do wcierek trzeba mieć cierpliwość. U mnie jej brakuje. Łykam drożdże z pokrzywą (kapsułki), efekt jest, choć nie spektakularny. Skontroluj tarczycę, czy tam wszystko ok.
    • miodmalina2 Re: Wypadające włosy:( 24.02.16, 13:59
      Wypróbuj olej rycynowy. Ja wcieram w skórę głowy dwie godziny przed myciem włosów i wypada ich znacznie mniej, ale ważna jest systematyczność.
    • stargateatlantis Re: Wypadające włosy:( 02.03.16, 10:22
      Na mnie fajnie podziałał ELESTABion, szampon Flosleka. Efekty widać już po dwóch tygodniach.
    • 9agatka Re: Wypadające włosy:( 03.03.16, 10:10
      Zerknij na bloga kosmetycznej hedonistki. Ona omawiam tam wiele domowych sposobów na wypadanie włosów.
    • an-i-ka Re: Wypadające włosy:( 03.03.16, 13:29
      Kilkanaście miesięcy temu przeżyłam bardzo stresującą sytuację, w związku z tym stresem zaczęły mi wypadać włosy.
      Testowałam kilka produktów i najbardziej pomogły:
      Szampon PHARMACERIS H STIMUPURIN na porost włosów, myję włosy rano.
      Mogę też polecić Seboradin Niger lotion w sprayu, używałam na noc.

Co ciekawe włosy nie rosły szybciej, ale przestały tak bardzo wypadać. Trzymałam szampon na głowie dłużej niż zwykle, a potem dowolną maskę.
      Piłam też sok z pokrzywy kupiony w aptece.

Poczytaj recenzje tych produktów.
    • aga2_4 Re: Wypadające włosy:( 03.03.16, 13:40
      Prawdopodobnie problem przejdzie sam;) Chwilę to jednak potrwa. Warto w tym czasie wzmacniać włosy. No i wcierki. Poczytaj chociażby tutaj: porostwlosow.pl/najlepsze-domowe-sposoby.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka