Dodaj do ulubionych

sok z cytryny

08.11.05, 15:35
wczoraj na tvn style oglądałam program o kosmetyczce która szykowała
koleżanke na impreze i kazał jej wypić szklanke soku z cytryny. Niestety nie
wspomniała na co to pomaga. Może wy wiecie?
Obserwuj wątek
    • girl85 Re: sok z cytryny 08.11.05, 15:41
      sok z cytryny dodaje nam witalności co korzystnie wpływa na nasz nastrój ale i
      przede wszystkim na cere!
    • Gość: aaa Re: sok z cytryny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:02
      jakie proporcje soku z wodą?
      • Gość: oliwka86 Re: sok z cytryny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:04
        pila sam sok bez wody
    • kasiulek_mysiulek Re: sok z cytryny 08.11.05, 16:13
      To przede wszystkim zaszkodzi sobie na zęby. Odsłonią jej się szyjki.
      • verena2891 Re: sok z cytryny 08.11.05, 16:59
        a tu bym sie nie zgodzila.klaus oberbeil w swojej ksiazce pisze , ze malo ktory
        stomatolog wie ze np. przy krwawiacych dziaslach bardzo dobry efekt leczniczy
        daje zjadanie dwa razy dziennie calej cytryny.po dwoch tygodniach takiej
        kuracji problem znika , a sporo gotowki zostaje w kieszeni. tak wiec chyba nie
        koniecznie zle wplywa na zeby.
        • bananova Re: sok z cytryny 08.11.05, 17:32
          sok z cytryny moze raczej zaszkodzic na szkliwo zebow. zmniejszysz ewentualne
          negatywne skutki pijac go przez slomke
    • bananova Re: sok z cytryny 08.11.05, 17:34
      a na co pomaga sok z cytryny? ja przeprowadzam kuracje cytrynowa wg Tombaka po
      to by oczyscic organizm z toksyn oraz go wzmocnic. czysty organizm to czysta
      cera. takie moje zdanie
    • Gość: malena Re: sok z cytryny IP: *.osk.enformatic.pl 08.11.05, 19:27
      ja od niedzieli stosuję kuracją cytrynową na oczyszczenie organizmu z kwasu
      moczwego i in. toksyn. w niedzielę wypiłam sok z jednej cytryny wcz z dwóch
      dziś z trzech i tak do pięciu, pięc cytryn przez dwa dni a potem wraca się do
      jednej zmniejszając codziennie o jedną.
      • Gość: natalia Re: sok z cytryny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:52
        jak udaje ci sie to pic? masz na to jakis patent? bo ja nie moge sie przemóc,
        za kawsne to dla mnie :(
        • Gość: a Re: sok z cytryny IP: *.acn.waw.pl 09.11.05, 15:00
          a jakby tak zjesc cytrynke pokrojona w plasterki i umaczane w cukrze? pychotka!
          ale czy zadziala??
        • Gość: malena Re: sok z cytryny IP: *.osk.enformatic.pl 09.11.05, 19:58
          przemogłam się, nie jest tak źle, te cytryny to nawet czasami mają w sobie coś
          słodkiego. najgorszy jest pierwszy łyk potem juz idzie
    • Gość: kasia Re: sok z cytryny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 15:46
      > wczoraj na tvn style oglądałam program o kosmetyczce która szykowała
      > koleżanke na impreze i kazał jej wypić szklanke soku z cytryny. Niestety nie
      > wspomniała na co to pomaga. Może wy wiecie?

A tata mi opowiadal ze jak byl w wojsku to z kumplami przed impreza zjadali po
      kilka cytryn i dzieki temu mniej sie niby upijali. Kiedys musze wyprobowac
      • Gość: vesna Re: sok z cytryny IP: *.torun.mm.pl 09.11.05, 16:23
        > A tata mi opowiadal ze jak byl w wojsku to z kumplami przed impreza zjadali po
        > kilka cytryn i dzieki temu mniej sie niby upijali. Kiedys musze wyprobowac

A kiedy to było? Z opowieści rodziców wiem, że w PRL cytryny były raczej dobrem
        luksusowym. Chyba że w wojsku było inaczej...
        • Gość: ania Re: sok z cytryny IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 10.11.05, 08:29
          prawda to o tym mniejszym upijaniu
          chodzi o to ze wypijajac cytrynkowy sok dostarczamy organizmowi wit c a to
          wazny czynnik odtruwajacy z toksyn np watrobe wiec i dziala
          • Gość: a Re: sok z cytryny-na wątrobe IP: *.stacje.agora.pl 10.11.05, 10:18
            gdy leżałam w szpitalu na zółtaczke kazano mi pić sok z cytryny i
            profilaktycznie po chorobie też
    • Gość: . Re: sok z cytryny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:30
      pierwsze słysze ciekawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka