Dodaj do ulubionych

www.strawberrynet.com

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:33
Jak wyglądają zakupy w tym sklepie? Nie znam angielskiego,a bardzo mi zależy
na perfumach. Jak się płaci? Ile czeka się na paczkę? Rozumiem,że trzeba
również zapłacić cło (ile ono wynosi?) i podatek (22%?). Poproszę o wszelkie
informację związane z zakupami w tym sklepie.
Obserwuj wątek
    • jade.fox Re: www.strawberrynet.com 09.11.05, 13:42
      Już było mnostwo wątków na ten temat. Proponuję skorzystać z wyszukiwarki.
      niektóre wątki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=26899552&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=21908088&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=27525354&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=22240747&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=21542701&v=2&s=0
      • iwa801 Re: www.strawberrynet.com 06.12.05, 13:33
        Czy nikt z was nigdy nie miał problemów z płatnoscią kartą kredytową? Ja po
        wypełnieniu wszystkiego mam automatycznie komunikat, że wszystko (typ karty,
        data ważnosci i numer karty) są nieważne, chciaż karta jest napewno dobra. Jak
        sądzicie, dlaczego tak sie dzieje, moze robię coś nie tak?
    • Gość: Ewa Re: www.strawberrynet.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:15
      Ostatnie zamowienie skladalam 2 tygodnie temu. Na paczke czekalam ok. 7 dni.
      Placilam karta kredytowa Visa. Zadnych dodatkowych oplat typu clo czy VAT NIGDY
      nie placilam (mieszkam w Warszawie), paczka zawsze byla osteplowana przez Urzad
      Celny Pocztowy, nie byla zas przez nich wcale otwierana, wiec widac sie nie
      czepiaja clenia itp. Przy skladaniu zamowienia zaznacz koniecznie, ze to
      prezent wtedy nie powinno byc problemu z cleniem na pewno. Udanych zakupow!
      pozdr.
      Ewa
      • Gość: kasia Re: www.strawberrynet.com IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.05, 13:42
        niektórzy myla kartę kredytowa z bankomatową. Tam uznają tylko kredytowe. Na truskawce opłaca się kupować produkty amerykańskie, reszta jest tylko troszkę tańsza. Trzeba uwazać na kolorówki, często sa po terminie ważności.
    • bob75rob1 Re: www.strawberrynet.com 06.12.05, 13:49
      Zamówiłam 1.5 tygidnia temu. Urząd Pocztowy zatrzymał mi na cle, napisałam
      wyjasnienie (bo w paczce nie było rachunku, opakowana jako prezent) i czekam na
      ich decyzje. Zamówiłam 4 produkty za kwotę 120$. Płaciłam kartą (bez problemu),
      informację z poczty dostałam w tydzień od obciązenia karty.
      Ja to mam pecha z tym cłem, bo jak zamówiłam z Victoria's Secret to też
      zapłaciłam cło. Niejagorsze, że cło nie liczy się tylko wartości towaru, ale i
      kosztów przesyłki, w momencie gdy nie sa one podane (np. darmowe), UC zakłada
      że wynoszą one 100$ od całości nalicza cło.
    • Gość: 30+ Re: www.strawberrynet.com IP: 57.66.193.* 06.12.05, 13:52
      zamawialam u nich chyba juz z osiem razy
      wiosną tego roku Urzad Celny naliczył mi ok. 80 zl , bo chyba praktykant robil
      wysylkę :))) i napisal wartosc paczki 99 USD :)) no ale raz taka wpadkę mieli
      napisalam do Chana, przeslalam skany oplat i pieniądze truskawka mi zwrociła,
      ale nadenerwowalam sie bo przez to czekalam na paczke prawie 3 tygodnie (moze
      nasz UC przez 2 tygodnie zastanawial sie "oclić ,nie oclić?"- oto jest pytanie

ostatnio odbieralam paczke w koncowce listopada, zadnch "niespodzianek" nie
      bylo, wszystko zapakowane prezentowo wartosc paczki ponad 110 dol. a
      deklarowana 33 :)))
      • Gość: eSTe nikt się nie skarży? IP: 193.59.95.* 09.01.06, 13:55
        ja przymierzam się do mojego pierwszego zakupu - i nie wiem czy od razu isc na
        całosć czy na próbę zamówić jakiś produkt.....

Dotychczas czytałam pochlebne opinie, przesyłki docierały, różne opinie sa na
        temat oryginalnosci i terminu ważności.....

Ale moze warto zaryzykować?
        A moze allegrowicze zakupuja w ten sam sposób? przez strawberry?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka