bagatricks Re: Pomozecie? 12.11.05, 09:29 sorki cos mi przeskoczylo:) Przekopalam cale forum w poszukiwaniu info i znalazlam wiele cennych uwag:) Jestem w trakcie zmiany kosmetykow na te najczystsze-organiczne.Od jakiegos czasu poszukuje dobrych i ciekawych marek,puki co udalo mi sie znalezc i dowiedziec troche dobrych rzeczy o burtsbees i aubrey organics...znalazlam tez inne,ale poniewaz nie jestem tak dobra w znajomosci skladow jak niektore z Was wiec prosze o pomoc:) Chodzi mi o firmy: Avalon,Jason i Kiss my face....na moje oko wygladaja czysto,ale moze ktoras z Was dziewczyny wie cokolwiek na ich temat? Boje sie ryzykowac,bo moze ta organicznosc to tylko chwyt reklamowy...jak Asiek wczesniej wspominala po wpisaniu w wyszukiwarke "organic" na pierwszym miejscu wyskakuje YR-paskudztwo....to co kobitki,podzielicie sie swoja wiedza?:) dziex i pozdrowki:) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa ja znam tylko Jasona 12.11.05, 13:11 Otóż sama nie miałam, ale kolezaka uzywała. Kupila w UK w dobrej wierze. Jason nie jest do konca organiczny, niestety. Nie zawiera oleju mnieralnego, ale w niektórych produktach sa chyba konserwanty, a w odzywkach z serii Shaman chlorek stearalkonium czyli to co w masówce. W przypadku Jasona trzeba dokładnie czytać sklady, a to z kolei nie jest rozrywka dla poczatkujacych bo trzeba wiedziec co i jak;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wrrotka Re: jason 12.11.05, 16:01 ja mam ich firmy Hand & Body lotion aloesowy i skład jest dośc dobry, ma wparwdzie Sodium Benzoate ale ja jakos to przebolewam (całkiem naturalna nie jestem choć sie staram oczywiście). przyjemny w użyciu nie drazni zapachem. ale jest też wiele innych firm tu na frum, które sa sprawdzone. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bagatricks Re: jason 13.11.05, 03:53 ech,czytalam o innych firmach ale ja niestety nie mam do nich dostepu bo nie mieszkam w Polsce:((( nawet nie znam nikogo kto by byl organiczny wiec sama musze przedrzec sie przez wszystkie sklady i wylowic perelki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bagatricks Re: ja znam tylko Jasona 13.11.05, 03:50 heh kraxa to mnie pocieszylas z czytaniem tych skladow:)))) wiem,wiem trzeba czytac tylko wizja zaglebiania sie w artykuly dotyczace wszystkich skladnikow LEKKO mnie przeraza....no cuz zachcialo sie byc organicznym to trzeba za to placic:)) dzieki serdeczne za info:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bagatricks Re: Pomozecie? 13.11.05, 09:29 powiem Wam co dzis zrobilam...otoz wybralam sie do sklepu ekologicznego i pierwsze kroki skierowalam w alejke kosmetyczna...po 2 minutach stwierdzilam,ze moj mozg mysli supermarketowo i szuka znajomych butelek,naklejek,kolorow....niestety wszystko co widzialam bylo mi ZUPELNIE obce.Setki roznych flaszek z "dziwnymi" preparatami w srodku...no wiec ja odwazna-zaczynam czytac sklady,przy piatej butelce wysiadlam...to wszystko brzmi jak czarna magia,tzn mam jako takie pojecie,czego unikac,ale niektore nazwy sa wrecz z kosmosu...i wiecie co zrobilam???? ucieklam...heh,chyba za duzo wrazen jak na pierwszy raz.... dlatego mam do Was pytanie jak to bylo na poczatku??? Zwlaszcza do Kraxy- kobieto wlasnie przelecialam forum jeszcze raz,Ty musisz miec encyklopedie w mozgu zainstalowana czy jak? Jakim cudem Pamietasz te wszystkie nazwy??? Jak Wy to robicie dziewczyny??? Czytacie sklady i sprawdzacie w domu co dobre a co zle,czy macie jakies sciagi z tych zlych skladnikow???Wiadomo,ze po jakims czasie czlowiek dojdzie do wprawy,ale jak sobie poradzic z tym na poczatku??,chodzi mi o te bardziej skomplikowane nazwy,ktore na pierwszy rzut ona wydaja sie w porzadku,a wcale nie sa..... Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: Pomozecie? 13.11.05, 10:54 Ja jestem kompletnie zielona i zupelnie nie wiem, co kupowac. Jestem poczatkujaca i staram sie wlasnie skompletowac moj pierwszy zestaw kosmetykow naturalnych. Czytam to forum, notuje sobie polecane preparaty i to od nich zaczne. Niestety na samym poczatku nie moge sie kierowac wlasna opinia, bo jej zwyczajnie nie mam - nie bardzo wiem, co dobre, a co zle (poza SLS i parabenami). Mam nadzieje, ze z czasem sie naucze, a na razie wybor pierwszych kosmetykow trwa strasznie dlugo i wciaz nie moge sie zdecydowac, co pojdzie na pierwszy ogien. Odpowiedz Link Zgłoś
xiao Re: Pomozecie? 13.11.05, 22:38 avalon jest podobno w porządku, nie używałam ale czytałam na ich stronie, aubrey też ale burts bees trzeba sprawdzać podobno, bo nie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś