Gość: anetka77 IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 19:02 może napiszecie mi jakie zapachy lubicie? Ja mam swoją "topoten" a chciałabym poznać wasze preferencje? Może coś mnie znowu zachwyci? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuzza Re: Ulubione perfumy IP: *.easycomm.pl / 10.0.0.* 08.10.02, 19:07 "Alchiemie" Madame Rochas - szaleję za nimi od miesiąca, każdego dnia podobaja mi sie coraz bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margoo Re: Ulubione perfumy IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.10.02, 19:11 Debeściak dla mnie to Joop "All about Eve" - niestety ostatnio coraz trudniej go dostać :-(( Poza tym, lubię NOA Cacharela, Jean Paul Gaultier (Classic i Fragile) i Pleasures Estee Lauder. Nie mam natomiast pomysłu na perfumy na wieczór - szukam troszkę mocniejszych i bardziej intensywnych zapachów, ale wszystkie po prostu "przytłaczają".... Macie jakieś pomysły, które mogłabym "wypróbować" w perfumerii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Ulubione perfumy IP: *.acn.waw.pl 08.10.02, 19:17 Był tu kiedyś podobny wątek "Perfumy wszechczasów" www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=211&w=773256&a=773256 Proponuję tam zajrzeć - może okaże się inspirujący? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margoo Re: Ulubione perfumy IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.10.02, 21:13 Thanx a lot :-) Spisałam kilka nazw i w najbliższym czasie pójdę je sprawdzić ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Ulubione perfumy IP: *.netland.gda.pl 08.10.02, 19:35 jungle elephant, poeme, tendre poison i poison, eau torride, eau de dolce vita, l'eau par kenzo, le monde est beau, le feu d'issey light Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Ulubione perfumy IP: *.netland.gda.pl 08.10.02, 22:48 zapomniałam o pampelunie i diunie :). dużo tego. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Ulubione perfumy 08.10.02, 19:48 Jaipur Saphir Boucheron Chaumet Esencia de Duende Jesusa del Pozo Pamplelune Guerlaina Coco Mademoiselle Chanel Abril Victorio& Lucchino To są zapachy na wiosnę ,lato i jesień. Na zimę nie mam absolutnie ulubionych (bo nie lubię zimy). Każdego roku używam innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Ulubione perfumy 08.10.02, 20:58 A u mnie juz od dawna numero uno to Tommy Girl, ostatnio w wersji Summer (ale w zwiazku z wszechobecnym zimnem chyba wstawie go do szafy i wroce do 'klasika'. Poza tym Allure Chanel - w ramach wielkiej elegancji:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Ulubione perfumy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.10.02, 23:09 Na zimę - Allure Chanel (ale ostatnio zaczęły mi się nudzić) Na lato - Envy Gucci ( nigdy się w nich nie odkocham!), Sunny Frutty Escada - szkoda że to było tylko jedno lato, ostatnio - Donna Karen New York Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: Ulubione perfumy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 07:51 le feu d'Issey le mond est beau Kenzo btw znacie moze cos podobnego w klimacie :-) do le feu? Odpowiedz Link Zgłoś
deine_nahe Re: Ulubione perfumy 09.10.02, 08:01 1. Angel i Angel Innocente - Thierry Mugler, 2. Shalimar - Guerlain 3. Vent Vert - Balmain Powyzsze - absolutnie najukochansze, z tym, ze Vent Vert nie sposob nigdzie kupic, we Wroclawiu nie ma :(((( - deine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Ulubione perfumy IP: 213.77.91.* 09.10.02, 08:56 Ostatnio Extravagance Givenchy, ponadto niezmiennie Miss Jaguar, Tom Tailor Two, Chanel Allure (ale cena mnie przerasta...). Kiedyś True Love Elisabeth Arden. Niestety już nie ma. Poza tym lubię zapachy rzadkie, niekoniecznie z wielkich perfumerii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anahita Re: Ulubione perfumy IP: *.unused.zigzag.pl 09.10.02, 10:20 ostatnio - eau torride, zawsze - image cerrutti i rush2 gucci, na wieczor tylko allure chanel lubie tez happy clinique i contradiction ck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pia Re: Ulubione perfumy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 11:09 deine_nahe napisała: > Powyzsze - absolutnie najukochansze, z tym, ze Vent Vert nie sposob nigdzie > kupic, we Wroclawiu nie ma :(((( > - deine Odkąd zlikwidowali Perfumerię Francuską Omega we Wrocławiu, trudno dostać Vent Vert, ale spróbuj przez perfumerię internetową, która ogłasza się na ostatniej stronie Wysokich Obcasów www.perfumyfrancuskie.pl (50 ml Vent Vert kosztuje w promocji 118 zł). Na ich stronie jest lista referencyjna sklepów gdzie są dostępne ich perfumy i jest tam Sephora na Hallera i Krzywoustego. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
deine_nahe Re: Ulubione perfumy- Pia ! 09.10.02, 12:34 Pia :))) Dziekuje bardzo za wyczerpujaca informacje, juz zamowilam. Ale bedzie radocha, kiedy przesylka dojdzie :) Bardzo lubie Vent Vert, faktycznie zaopatrywalam sie w Perfumeriach Francuskich, dwie takie byly ... jedna na Szewskiej, druga na Odrzanskiej - Diva. Wlasnie, byly ... A wybor perfum mieli tam pierwszorzedny, tak uwazam. Ktoz teraz uzywa np. "Antilope" czy "Narcisse" .... Jeszcze raz dziekuje :) - uradowana Deine Odpowiedz Link Zgłoś
yosemite Re: Ulubione perfumy 09.10.02, 10:55 u mnie do niedawna krolowaly kenzo elephant, contradicion ck i eden cacharel, ale niedawno zostaly zdetronizowane przez coco madmoiselle chanel. piekny zapach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Ulubione perfumy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 11:17 Podpowiedzcie mi , czy Diune Diora nadają się tylko na wieczór? Odpowiedz Link Zgłoś
kromka Re: Ulubione perfumy 09.10.02, 12:13 aktualnie: eau Torride Givenchy i Sunflowers E. Arden poza tym - niezmiennie (aczkolwiek okresowo): Chanel 19 i "białe" Kenzo. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ulubione perfumy 09.10.02, 13:56 Dune? Na pewno nie tylko na wieczór. Moim zdaniem również jak najbardziej na dzień. Zwłaszcza z dezodorantem z tej linii. Na wiczór jest wiele innych, zdecydowanie cięższych zapachów. Tym bardziej że Dune to EDT Odpowiedz Link Zgłoś
eremka Re: Do Deine 09.10.02, 13:26 Czy Vent Vert to cos w typie Shalimar czy Angela - to sa też moi faworyci w rankingu perfum number one ex aequo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deine_Nahe Re: Do Eremki :) IP: 212.160.90.* 09.10.02, 14:48 > Czy Vent Vert to cos w typie Shalimar czy Angela Wrecz przeciwnie ! Jedyna cecha wspolna jest instensywnosc i trwalosc zapachu. Vent Vert dla mnie pachnie absolutem zielonosci, zdzblami swiezo skoszonej trawy, ziemia i przede wszystkim hiacyntami. Mhmm ... rzeklabym, ze to taki gotycki zapach grobu ze swiezo posadzonymi hiacyntami :PP Pozdrawiam :))) - deine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Do Eremki :) IP: *.netland.gda.pl 09.10.02, 15:29 o kurczę, to mógłby mi się spodobać. Gdaie tego można spróbować? zaraz zajrzę na tę stronę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaa2 Re: Do Eremki :) IP: *.pl 09.10.02, 15:38 Oj dużo tego będzie.W zimie lubię ciepłe,intensywne zapachy-np. Allure Chanel,Hot Couture Givenchy,J adore Diora,Dune Diora zaś latem lekkie,kwiatowe,owocowe-np.Miracle Lancome,Sonia Rykiel Rose,L eau par Kenzo,Envy Gucci. Odpowiedz Link Zgłoś
elve vent vert 09.10.02, 15:48 dziewczyny, to vent vert to jakiej jest firmy? bo na tej stronie, którą podałyście nie mogę ich znaleźć - firm jest duuuużo... Odpowiedz Link Zgłoś
eremka Re: Do elve 09.10.02, 15:54 Popatrz sobie na stronkę www.balmain.com - jest opis składników. Odpowiedz Link Zgłoś
eremka Re: Do Deine 09.10.02, 16:06 Sorry, ale jestem upierdliwa... Byłam na stronie Balmaina i troche sie zorientowałam, jaki to może byc zapach ale... będę drążyć dalej - czy może Herba fresca Guerlaina troche toto przypomina - opis jak na mój gust się zgadza...ten gotycki grób... łał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia30 po kolei... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.10.02, 18:15 Hej, no to od lewej strony półeczki: - Happy Clinique - Hot Couture EDT ale ponieważ wkrótce się skończą chyba zaraz kupię EDP - superowe :o)) - Pamplelune Guerlain - Le monde est beau Kenzo - i ostani zapach, który chyba odsprzedam ponieważ coś mi nie leży, chociaż koleżanki twierdzą, że jest piękny - Classique JP Gaultier. Strasznie mi się podobał i chodził za mną przez cały sierpień :o( - YR malinka, to tyle. renia30 Odpowiedz Link Zgłoś
mar.celcia Re: po kolei... 09.10.02, 18:28 Moje ukochane perfumki to Sunflowers E.Ardem, ale to na lato.....!Teraz oszalałam na pumkcie Coco Mademoisselle Chanel i Hot Couture Givenchy. Angel Muglera tez jest OK!I niezmiennie Issey Miyake! Tak naprawdę zapach musi oddwać osobowość dlatego trzeba szukać, próbować a na pewno znajdzie się coś odpowiedniego... Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka23 Re: Ulubione perfumy 09.10.02, 19:36 Kurde, zdawalo mi sie, ze sie tu wpisalam, ale moja wypowiedz wyparowala, woow !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotmanka Re: Ulubione perfumy IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 09.10.02, 19:46 moje to rozne, ale tak: gio samsara dune (tylko jakos ulatnia sie za szybko) cabotine (super zielony zapach) ostatnio odkrylam cinnabar estee lauder - stare mocne perfumy dobre na wieczor typ opium "niezniszczalne" nadal szukam "czegos swojego" Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Czy Hot Couture sa trwale? 09.10.02, 19:58 jak wlasnie z trwaloscia? bo zapach niczego sobie...... Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Czy Hot Couture sa trwale? 09.10.02, 20:05 Ja miałam EDP(wersja EDT różni się nie tylko trwałością ,ale i nieco zapachem)i stosowałam ubiegłej zimy na dzień(zostało mi jeszcze z 10 ml).Są trwałe.Zapach ciepły, malinowy,ale ta słodycz malin jest przełamana "suchością" (nie wiem co to za składnik)i wytrawnością.W każdym razie ciepłe,otulające, trwałe,ale nie mdłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotmanka Re: Czy Hot Couture sa trwale? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 09.10.02, 20:18 dzieki za odpowiedz, brzmia troche podobne w stylu do moich gio, musze sprobowac tych malin....pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Re: Ulubione perfumy IP: *.pl 09.10.02, 23:04 Dziewczyny a co polecacie na wieczór? Bo ja z dziennych lubię takie delikatne: Romance Laurena, Kenzo( listek i woda), a nie mam nic na wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ulubione perfumy 10.10.02, 09:05 Moje ostatnie "oczarowanie perfumowe" to zdecydowanie NU YSL. Zapach gorący i pikanty, chociaż dość ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pia Re: Ulubione perfumy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 10:23 miriam_73 napisała: > Moje ostatnie "oczarowanie perfumowe" to zdecydowanie NU YSL. Zapach gorący i > pikanty, chociaż dość ciężki. Moje też, nie przepadam za mocnymi zapachami, ale ten jest wyjątkowy, trochę mroczny, kadzidlany, jednak z wyraźną nutką orzeźwiającej zieloności. Ale nie na każdej skórze pachnie ładnie, ja mam to szczęście :-) i jest to mój zapach na wieczór. Na dzień skrapiam się Fragile II (moi koledzy z pracy są nim oczarowani, koleżanki zresztą też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Ulubione perfumy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 11:41 Dla mnie zdecydowanie ulubionym zapachem są perfumy "Magnetic" Gabrieli Sabatini!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotmanka Re: Ulubione perfumy IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 10.10.02, 12:58 wlasnie, przypomnialas mi ze w sumie te pierwsze perfumy (w fioletowym) gabrieli sabatini sa calkiem calkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Ulubione perfumy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 19:21 Paloma Picasso, zdecydowanie, ale niestety na kimś innym pachną dla mnie najlepiej, na mnie samej jakoś nie tak :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Ulubione perfumy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 12.10.02, 13:33 Les belles Ricci, które nie wiedzieć czemu trzymają się na mnie niesamowicie mocno - to na lato. Na zimę - użyeam Flower Kenzo (bardzo lubie), ale marzę o Angel... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
fczurek Re: Ulubione perfumy 14.10.02, 14:20 Bardzo rozne i zalezy kiedy. Zima i jesien - DKNY, calkiem cieplutkie na drugi rzut oka, all about eve (joop)odkryte ze cztery lata temu, czasem angel (ale musze miec konkretny nastroj, a kiedys sie tym zlewalam w pracy, boszsze),agua allegoria pamplelune, a teraz bedzie le feu (???)issey miyake. Tak. Latem - roznie, ale zawsze cos - glownie oui! lancome (duuuzo - juz trzecia butla 100ml), sezonowe escady (sunny frutti byla the best...), le monde c'est beau kenzo, les belles niny ricci - takie zielone pomidorki... wiecej grzechow nie pamietam... pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś