Dodaj do ulubionych

24 lata i siwe wlosy?? HELP!!!

17.11.05, 14:13
czy to mozliwe zeby w wieku 24 lat zaczely sie pojawiac siwe wlosy??? Od
jakiegos czasu znajduje na swojej glowie pojedyncze bardzo jasne wlosy. Za
kazdym razem tylko jeden. Do tej pory zdazylo mi sie to 3-4 razy. Czy to
poczatek siwienia??
Obserwuj wątek
    • Gość: G Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 14:47
      Możliwe, zaczęłam znajdywać siwe włosy, kiedy miałam 17 lat. Teraz jestem w
      Twoim wieku i mam na głowie pieprz z solą. Na szczęscie są farby:)
      • zalamana81 Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! 17.11.05, 14:53
        Sek w tym, ze bardzo lubie swoj naturalny kolor wlosow i chcialabym utrzymac go
        jak najdluzej, a zadna farba mi tego nie zapewni. Wszystkie niestety daja
        sztuczny kolor:(( Poza tym troche wypadaja mi wlosy, czesto uzywam suszarki,
        czasem prostownicy. Jak zaczne je jeszcze farbowac to do 40. bede lysa...
        • Gość: gosia Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.05, 15:24
          ja mam 19 lat i siwe włosy znajduje u siebie od jakiś 2 lat :/ dziewczyny w
          szkole zawsze się śmiały i mi je na lekjach wyrywały hehe :) ale też nie chce
          ich farbować bo używam prostownicy.. może zna ktoś jakieś odżywki, albo
          witaminy, niech pomoże młodym siwiejącym :)
        • Gość: G Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:26
          Więc przestań używać prosownicy i suszarki, nic dziwnego, że włosy Ci
          wypadają,farbuj je henną i zacznij używać odżywki Henna Wax (do kupienia w
          aptece).
          • Gość: senna87 Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:43
            siwienie włosów nie ma nic wspólnego z ich prostowaniem, suszeniem,
            modelowaniem.
            Sama mam 19 lat i tez znajduje pojedyncze siwe włosy (1-2 tygodniowo) to
            kwestia genów, moja mama tez zaczęła wcześnie siwieć. trochę to uciązliwe, bo
            mam czarne, naturalne włosy i takie białe pasma są bardzo widoczne. ale jakoś
            nie mam kompleksów z tego powodu i narazie się tym zbytnio nie przejmuje:-D
            • Gość: G Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:45
              Senna, czyaj ze zrozumieniem - prostownica i suszenie przyczyniają się do
              wypadania włosów, a nie do ich siwienia.
              • saphe Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! 17.11.05, 16:04
                Ja mojego pierwszego i jak do tej pory ostatniego:P (na szczęście) siwego włosa
                znalazłam na główce w wieku 13 lat...... masakra:)Ale był to chyba jakiś mutant
                bo w dotyku nie przypominał innych włosów. Był sztywny i o wiele grubszy:)
                Niczym żyłka wędkarska.... No ale wyrwałam go i koszmar z głowy:P
                • zalamana81 do Saphe 17.11.05, 16:22
                  Saphe ja mam dokladnie to samo!! Te 3 wlosy ktore znalazlam, kazdy w odstepie
                  kilku miesiecy, sa wlasnie takie sztywniejsze jak zylka i zupelnie inne niz
                  reszta. Poczatkowo myslalam, ze to jakis martwy wlos czy co, jeden moze sie
                  chyba zdazyc. No ale te kolejne...Mam nadzieje, ze ze mna bedzie podobnie jak z
                  Toba, tzn. ten dzisiejszy bedzie ostatni:))
            • zalamana81 Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! 17.11.05, 16:24
              Wiesz Senna, naprawde mam nadzieje, ze geny tu sie odezwa, bo moja mama zaczela
              siwiec ok 40. Jakby nie patrzec to na pewno lepiej niz ledwo po 20;) Pzdr:)
          • zalamana81 Do G 17.11.05, 16:18
            Ja tobie tez proponuje czytac ze zrozumieniem;)

Po pierwsze napisalam, ze NIE CHCE farbowac wlosow bo za bardzo lubie ich
            naturalny kolor.

A co do wypadania, to problem zaczal sie wlasnie, gdy rozpoczelam przygode z
            farbowaniem jeszcze w liceum. Wtedy zaczely bardzo wypadac. Po zaprzestaniu
            farbowania (nie farbuje od 6 lat) jest lepiej, ale jednak zawsze cos w tej
            wannie zostaje. Co do prostownicy, napisalam, ze uzywam CZASEM, a konkretnie 1-
            3 razy w miesiacu, wiec nie mow mi prosze, ze to jest przyczyna;) Zas z
            suszarki zrezygnowac nie moge, bo w przeciwnym razie mam na glowie fantazje i
            co najwyzej moglabym straszyc;) Odzywke Waxa znam. Zdecydowanie wole Matrixa.
            • Gość: G Re: Do G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:33
              Czyam ze zrozumieniem:) Henna to farba powstała ze sproszkowanej rośliny, nie
              ma nic wspolnego z farbami chemicznymi. Nie każę Ci farbować, jeśli nie chcesz.
              Proponuję tylko, wybór należy do Ciebie. Jeśli wolisz Matrixa, To OK. Wszystko
              zależy od tego, jak dana odżywka działa na nas, a nie dlatego, że ktoś
              uzywa/zachwala/każe. W porządku, czasem, może być 2 razy w tyg., moze byc raz w
              miesiącu. Jednak suszenie włosów suszarką osłabia je. Tylko że u też wybór
              należy do Ciebie - albo włosy mają fanazję, albo są bez fanazji i nimi nie
              straszysz, bo po prostu ich nie masz;) Hm, wtedy strszysz "łysiną"? Wybór
              należy do ciebie:)
              • zalamana81 Re: Do G 17.11.05, 16:41
                Uwaga dotyczaca rozumienia odnosila sie do tego, ze nie chce w zaden sposob
                ingerowac w kolor wlosow, bo zadna farba nie pozwoli uzyskac takiego koloru jak
                moj naturalny:) Co do henny, wiem z czego powstaje;)

Wiem, ze suszenie oslabia wlosy, jednak zrezygnowac z niego nie moge. Z
                doswiadczenia wiem, ze znacznie gorzej wplywalo na nie farbowanie, a z kolei
                tego robic nie musze (poki nie osiwieje ofkors;))
                • saphe Niszczenie włosów... 17.11.05, 18:01
                  Ja kiedyś dobiłam moje włosy jakimś żelem.... Nie pamiętam jaka była jego nazwa
                  ale włosy mi po nim leciały garściami. Trochę mi zajęło przywrócenie do życia
                  mojej czupryny. A jeśli chodzi o malowanie to moje włosy dobrze znoszą
                  szamponetki. Nawet musze przyznać że wyglądają na bardziej zdrowe po nich:)
                  Używam szamponetek z Marionu ale tylko by pogłębić kolor. Jakoś nie lubie za
                  dużych zmian:)
    • piegucha Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! 17.11.05, 19:16
      ja mój pierwszy siwy włos znalazłam w wieku 15 lat, kolejne zaczęły się
      pojawiać ok. roku temu, a teraz to mogę kilka wyrywać dziennie:( mam 22 lata
      byłam niedawno u endokrynologa i dowiedziałam się, że nie ma na to rady,
      wszsytko jest winą genów, chyba mam to po dziadku, bo rodzice zaczęli siwieć po
      40, a najgorsze jest to, że zaczęłam mieć obsesję - wchodzę do łazienki i zaraz
      przeglądam czuprynę przy lustrze i wyrywam kilka, też lubię swój kolor włosów i
      nie miałm zamiaru farbować włosów jeszcze przez długie lata, ale dałam się
      namówić mamie na lekkie pasemka tzn. wyglądają jakby mi słońce rozjaśniło włosy
      i bardzo mi to pomogło, tzn. na psychike, bo juz nie tak często wyszukuję siwe
      włosy, polecam:)
      • zalamana81 Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! 18.11.05, 10:29
        Rzeczywiscie pasemka to najlepsze rozwiazanie i tez pewnie sie na nie zdecyduje
        jesli zajdzie taka potrzeba, ale mam nadzieje, ze dotrwam chociaz jakos do 30
        bez koniecznosci poprawiania natury;)
    • mroofka2 Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! 17.11.05, 22:21
      na siwiejące włosy nie ma ratunku, to
      zazwyczaj uwrunkowanie genetyczne
      • zalamana81 Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! 18.11.05, 10:24
        Tylko po kim ja mam te geny, skoro moja mama zaczela siwiec tuz przed 40.,
        ojciec i jego matka jeszcze pozniej, a co do drugiej babci nie mam pewnosci,
        ale na pewno nie ok 20. Mam nadzieje, ze jednak dociagne do 30. bez
        koniecznosci farbowania;))
    • f_emmefatale Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! 17.11.05, 22:23
      Mój Ukochany ma 19 lat.....jak go poznalam 4 lata temu to juz mial siwe
      wlosy-teraz okolo 40%
      • zalamana81 Re: 24 lata i siwe wlosy?? HELP!!! 18.11.05, 10:25
        A w jakim kolorze ukochany ma wlosy? Kruczoczarne moze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka