Dodaj do ulubionych

PREZENT dla przyjaciółki

IP: *.chello.pl 10.10.02, 17:24
Czy kupujecie swoim znajomym/ przyjaciółkom/ mamom, etc. kosmetyki? Jeśli
tak, to jakie - tzn. co jest waszym zdaniem takim pewniakiem, że na pewno się
przyda, będzie pasowało, nie uczuli i sprawi przyjemnośc?
Moim zdaniem to dobre tusze do rzęs, ew. kremy czy balsamy.

Przyjaciółka kończy własnie 26 lat. Zauważyłam, że ostatnio pojawiły jej sie
zmarszczki pod oczami. wiem, że ma dość wrazliwa cerę. Czy krem pod oczy to
dobry prezent? Co byście poleciły? Zastanawiam się nad Clinique anti-Gravity,
Vichy, Lancome Vitabolic Yeux, ....

Dzieki,
A.
Obserwuj wątek
    • Gość: Izabella Re: PREZENT dla przyjaciółki IP: *.vgernet.net 10.10.02, 20:44
      Mim zdaniem krem pod oczy (tzn przeciwzmarszczkowy) jest prezentem nie na
      miejscu. Nie odwazylabym sie nikomu takiego kosmetyku podarowac. Dasz jej ten
      prezent i powiesz, hej zmarszczki ci sie porobily ??:((
      Ja nikomu nie robie prezentow kosmetycznych bo rozni ludzie lubia rozne
      zapachy, firmy, sa na cos uczuleni itd itp.
      Wydaje mi sie ze jak wiesz ze ona jakis perfum uzywa ciagle, bardzo go lubi lub
      jest nie na jej kieszen mozesz go kupic ale celowac na ciemno z kosmetykami
      daje marne efekty.
      Jedyna osoba ktorej ja kilka razy kupilam kosmetyki to moja mama ale ona uzywa
      jednego perfumu od lat wiec kupilam jej z tej seri mala buteleczke prawdziwych
      perfum i balsam do ciala a innym razem dalam jej kosz z rozmaitymi solami do
      kapieli po tym jak powiekszyla i wyremontowala lazienke wstawiajac wielka wanne.
      Ja radzilabym bardzo uwazac z kosmetycznymi prezentami.
    • Gość: shisha Re: PREZENT dla przyjaciółki IP: *.trzepak.pl 10.10.02, 20:48
      Z kremikami to ja bym uważała, łatwo nie trafić - ale może wystarczy, że
      zajrzysz do jej łazienki, to zorientujesz się dokładnie, co używa;)
      Ja niedawno na prezent kupiłam zestaw kosmetyków aromaterapeutycznych i do
      kąpieli.
      A może wchodzi w grę taki sposób, że zabierzesz ją do sklepu, coś tam
      pooglądacie, i jak jej się coś spodoba to jej to kupisz?
      pozdrawiam:)
    • Gość: kika_kika Re: PREZENT dla przyjaciółki IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.10.02, 08:52
      Ja nie robię kosmetycznych prezentów, bo boję się, że nie trafię w gust...
      jeśli są to perfumy, to najpierw robię wywiad....
      natomiast ja często dostaję rózne kosmetyki... ostatnio od teściowej było to
      Rosarium - bodaj Dermiki w takich specjalnych butlach z korkiem itp. bardzo
      ładne i efektowne.. ale prawda jest taka, że nie lubię zapachu róż, a że ładna
      butla była to.. stoi na półce w łazience i czsem tego uzyje, raczej dla
      męża... aczkolwiek śmiał się ze mnie, że pachnę jak pączuś z różą :) no i tyle
      z naszej upojnej nocy :P
      Pozdrawiam,
      KIKA
      • Gość: Helena Re: PREZENT dla przyjaciółki IP: 213.134.140.* 11.10.02, 10:08
        Kup jej bon na cos gdzies i juz. Moze bon do SPA, moze do GC. Do jakiegos
        miejsca gdzie sama sobie bedzie mogla sprawic przyjemnosc za Twoje pieniadze :-
        )))
        H.
        • Gość: kika_kika Re: PREZENT dla przyjaciółki IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.10.02, 10:21
          To chyba dobry pomysł z tym bonem.... hmmmm, faktycznie...
          heleno, masz głowę do dobrych pomysłów już to wczesniej zauważyłam,

Pozdrawiam,
          KIKA
          • Gość: Helena Re: PREZENT dla przyjaciółki IP: 213.134.140.* 11.10.02, 10:28
            No komplement za komplementem a ja nieskromnie powiem, ze zawsze bylam kobieta
            wielu talentow :-)))))))))))))))))))))))
            Dzieki, ale to prezent jaki sama chcialabym dostac. W zaleznosci od zasobnosci
            kieszeni i bliskosc, mozna wybrac sobie rozna kwote bonu. Moja mama ze swoimi
            przyjaciolkami, wrecz sie wymieniaja kopertami (stary nawyk, ale nie najgorszy)
            a potem ona wywleka z szafy cos i mowi: Zobaczcie co ladnego od Was dostalam :-
            )))
            Pozdrawiam serdecznie
            H.

Gość portalu: kika_kika napisał(a):

> To chyba dobry pomysł z tym bonem.... hmmmm, faktycznie...
            > heleno, masz głowę do dobrych pomysłów już to wczesniej zauważyłam,
            >
            > Pozdrawiam,
            > KIKA
    • constance Re: PREZENT dla przyjaciółki 11.10.02, 10:57
      Ja też radzę kupić coś innego. Głównie dlatego, że krem czy inny kosmetyk może
      być nieskuteczny / może uczulić / nie spodoba się zapach, konsystencja etc.
      Mówię na własnym przykładzie: testuję kolejny krem pod oczy i z żadnego nie
      jestem tak naprawdę zadowolona. To samo dotyczy tuszów do rzęs - ja np. noszę
      szkła kontaktowe i mało który mi pasuje.
      Nie wiem, jakbym zareagowała, gdybym dostała krem przeciwzmarszczkowy - tzn. na
      pewno bym podziękowała i powiedziała, że super, żeby nie zrobić przykrości, ale
      w głębi duszy... to nie wiem...
      Kosmetyki kupuję tylko i wyłącznie mojej siostrze, której gust i upodobania
      doskonale znam i zawsze trafiam, ale uczciwie się przyznaję, że kupuję coś, co
      używała wcześniej i chwaliła.
      Mam natomiast inny pomysł: ostatnio tejże siostrze kupiłam 2 bilety do teatru
      dla niej i narzeczonego. Jeżeli przyjaciółka jest z kimś i lubią takie
      rozrywki, może się ucieszy?
      • Gość: em Re: PREZENT dla przyjaciółki IP: proxy / 62.148.83.* 11.10.02, 11:20
        jeśli masz bliską przyjaciołkę, doskonale wiesz co używa i o czym marzy to
        uważam, że nie ma przeciwskazań aby kupić jej krem czy inny kosmetyk

- po pierwsze się nie obrazi
        - a po drugie ryzyko błędu takie samo jak przy zakupach dla siebie

zasady, o których piszą dziewczyny obowiązują ogólnie i nie dotyczą bardzo
        bliskich relacji, moja przyjaciółka zna mnie na tyle dobrze, że zawsze
        dokonywała trafnego wyboru od oryginalnych ręczników kuchennych po perfumy -
        bardzo mi się podobało i myślę, że było możliwe tylko w jej wykonaniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka