imoe 21.11.05, 17:49 czy poza lanza i joico znacie jakiś dobry rekonstruktor do włosów zniszczonych farbowaniem, i nie taki drogi jak w/w? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: daga Re: dobry rekonstruktor IP: *.acn.waw.pl 21.11.05, 17:58 reonstructor firmy keune Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: dobry rekonstruktor IP: *.acn.waw.pl 21.11.05, 18:24 reconstructor firmy keune mozna nabyc w salonach fryzjerskich-np na Farancuskiej...polecam rowniez balm ww. firmy a jezeli chodzi o kerastase to zdecydowanie seria vita cement-rewelacja... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: dobry rekonstruktor 21.11.05, 19:48 a może ktoś wie, jaki salon w Gdańsku pracuje na tych kosmetykach? albo czy jest dostępny w sklepie fryzjerskim przy ul. Garbary? bo na allegro tego rekonstruktora nie ma. a ile on w ogóle kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: dobry rekonstruktor IP: *.acn.waw.pl 21.11.05, 21:31 jestem z Wawy wiec niestety nie moge Ci pomoc...nie pamietam ile za niego placilam bo bylo to dosc dawno...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: dobry rekonstruktor 22.11.05, 10:20 dzięki, znalazłam adresy salonów na stronie dystrybutora. Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Czy koniecznie musi to byc rekonstruktor? 21.11.05, 18:00 Powiem tobie szczerze, że ja miałam przez rozjaśnianie bardzo zniszczone włosy, a teraz mój fryzjer się nimi po prostu zachwyca. Ja używam: Raz w tygodniu OBOWIĄZKOWO maska na włosy albo Welli Power Mask albo Schwarzkopfa maskę regenerującą. Po kazdym myciu Kerastase na cała długość albo oleo-relax albo ekran ochronny z serii letniej + serum na końcówki (to już dla końcowego efektu). Kerastase jest o tyle fajne, że nie tylko wygładza i nabłyszcza, ale również odżywia. Co do szamponu to jeszcze szukam czegos fajnego bo jakoś nie mogę znaleźć (w sumie wella jest fajna). Ja mam suche włosy, nie przetłuszczają się i są grube więc wcale nie przeszkadza im tyle kosmetyków. No i wyglądają super! Pozdrawiam p.s. czy ktoś słyszał o masce do włosów z algami morskimi? Odpowiedz Link Zgłoś
martynika80 Re: Czy koniecznie musi to byc rekonstruktor? 21.11.05, 18:06 a ile te cudeńka przez ciebie wymienione kosztują? Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Re: Czy koniecznie musi to byc rekonstruktor? 21.11.05, 18:19 To są kosmetyki profesjonalne i kosztują więcej niż te produkty konsumenckie. Kerastase kosztuje średnio 80 zł, Power Mask, też tak koło tego. Ale opłaca się zainwestować w dobre kosmetyki bo: a. efekt ich działania widać i to dobrze b. są bardzo wydajne Kwestia jest czy włosy są długie czy krótkie bo przy krótszych to się jeszcze bardziej opłaca :) Ja wole na włosy nakładać więcej niż za mało, a i tak wystarczaja te kosmetyki na długo. W sumie można używać naprzemiennie. Jak wezme za duzo serum na dłoń to kładę je na całe włosy i nic więcej. Jak innym razem wezme za mało drugiego to dokładam trzeciego. I tak w kółko :) Nie wiem czy to akurat dobrze, ale jedno działa tak, a drugie inaczej więc jakoś to wypośrodkowywuje he he najważniejsze, że jest efekt :) Ja akurat nie mam krótkich włosów. Miałam zniszczone i nie chciałam ich ścinać więc jakby nie patrzec trzeba było zainwestowac w coś najlepszego po prostu. Pozdrawiam Nawet jak tylko kupisz Oleo-relax to będzie bardzo zadowolona. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
martynika80 Re: Czy koniecznie musi to byc rekonstruktor? 21.11.05, 18:34 skoro są to kosetyki profesjonalne to gdzie je mogę dostać? tylko w dobrych salonach fryzjerskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:21 jest odżywka z algami-seria Salon algae conditioner firmy Ce-Ce,do kupienia w hurtowniach fryzjerskich,cena 16 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Dzieki... 22.11.05, 00:25 ciekawa jestem co to za odżywka...słyszałam cos mimochodem, że "algi na włosy to super sprawa", ale nie wiem o jaki specyfik chodziło. Czy ktoś jej używał? Albo czegoś własnie z algami morskimi na włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka algi IP: *.canea.com.pl 22.11.05, 19:30 mam tę odżywkę od 2 tygodni i wydaje mi się ,że włosy są rzeczywiście fajnie nawilżone i takie nie za miękkie (może to dziwnie brzmi,ale ja nie lubię takich bardzo miękkich,wydelikaconych włosów).No i bardzo ładnie pachnie,jakby konwaliami. Odpowiedz Link Zgłoś
imoe Re: dobry rekonstruktor 21.11.05, 21:49 no właśnie tak myślałam, że jednak te droższe są najlepsze... ale skoro warto to coś z tego sobie wybiorę. dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_79 Re: dobry rekonstruktor 22.11.05, 10:36 Hej, w innym wątku jakaś miła dziewczyna poleciła Schwarzkopfa banacure repair. Kupiłam wczoraj maskę (maseczka intensywnie regenerująca z ekstraktem z miodu) 200 ml za 42 zł w hurtowni fryzjerskiej na Koszykowej (naprzeciwko Hali). Melduję, że po pierwszym użyciu włosy są w o niebo lepszej kondycji, błyszczą się, są śliskie i wyglądają po prostu zdrowo. Maska jest bardzo wydajna, nałożyłam na 1/3 palca i starczyło na całą głowę (włosy półdługie). Zamierzam jej uzywać codziennie przez co najmniej miesiąc, potem przerzucę się na zmianę z odżywką z tej serii. Jakby coś się działo, jeszcze napiszę! Odpowiedz Link Zgłoś
greta.greta Jasna_79 22.11.05, 13:10 wypróbuj jeszcze z tej samej serii maskę z kolagenem. Też jest świetna! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
imoe Re: Jasna_79 22.11.05, 13:23 to i ja się chyba skuszę na tą serię, bo jednak ciut tańsza jest od pozostałych a mój studencki portfel świeci coś ostatnio pustkami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sashka Re: dobry rekonstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:18 Ja ostanio kupowałam Reconstruktor firmy Keune na ul. Wilczej 11, 622 5353 - za 52 zł. - to niedużo moim zdaniem jak na profesjonalną odżywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
imoe a znacie to? 22.11.05, 20:12 tinyurl.com/9qglt na wizażu ma tylko jedną opinię a całkiem ciekawe to może byc, zwłaszcza, że nie trzeba tego na głowie długo trzymac, bo ja często nie mam czasu siedziec pół godz z maską na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś