Dodaj do ulubionych

dobry rekonstruktor

21.11.05, 17:49
czy poza lanza i joico znacie jakiś dobry rekonstruktor do włosów zniszczonych
farbowaniem, i nie taki drogi jak w/w?
Obserwuj wątek
    • Gość: daga Re: dobry rekonstruktor IP: *.acn.waw.pl 21.11.05, 17:58
      reonstructor firmy keune
      • justa_79 Re: dobry rekonstruktor 21.11.05, 18:10
        a gdzie można kupić ten Keune?
        • Gość: daga Re: dobry rekonstruktor IP: *.acn.waw.pl 21.11.05, 18:24
          reconstructor firmy keune mozna nabyc w salonach fryzjerskich-np na
          Farancuskiej...polecam rowniez balm ww. firmy a jezeli chodzi o kerastase to
          zdecydowanie seria vita cement-rewelacja...
          • justa_79 Re: dobry rekonstruktor 21.11.05, 19:48
            a może ktoś wie, jaki salon w Gdańsku pracuje na tych kosmetykach? albo czy
            jest dostępny w sklepie fryzjerskim przy ul. Garbary? bo na allegro tego
            rekonstruktora nie ma. a ile on w ogóle kosztuje?
            • Gość: daga Re: dobry rekonstruktor IP: *.acn.waw.pl 21.11.05, 21:31
              jestem z Wawy wiec niestety nie moge Ci pomoc...nie pamietam ile za niego
              placilam bo bylo to dosc dawno...pozdrawiam
              • justa_79 Re: dobry rekonstruktor 22.11.05, 10:20
                dzięki, znalazłam adresy salonów na stronie dystrybutora.
    • greta.greta Czy koniecznie musi to byc rekonstruktor? 21.11.05, 18:00
      Powiem tobie szczerze, że ja miałam przez rozjaśnianie bardzo zniszczone włosy,
      a teraz mój fryzjer się nimi po prostu zachwyca.

Ja używam:
      Raz w tygodniu OBOWIĄZKOWO maska na włosy albo Welli Power Mask albo
      Schwarzkopfa maskę regenerującą.
      Po kazdym myciu Kerastase na cała długość albo oleo-relax albo ekran ochronny z
      serii letniej + serum na końcówki (to już dla końcowego efektu). Kerastase jest
      o tyle fajne, że nie tylko wygładza i nabłyszcza, ale również odżywia. Co do
      szamponu to jeszcze szukam czegos fajnego bo jakoś nie mogę znaleźć (w sumie
      wella jest fajna).

Ja mam suche włosy, nie przetłuszczają się i są grube więc wcale nie
      przeszkadza im tyle kosmetyków. No i wyglądają super!

Pozdrawiam

p.s. czy ktoś słyszał o masce do włosów z algami morskimi?

• martynika80 Re: Czy koniecznie musi to byc rekonstruktor? 21.11.05, 18:06
        a ile te cudeńka przez ciebie wymienione kosztują?
        • greta.greta Re: Czy koniecznie musi to byc rekonstruktor? 21.11.05, 18:19
          To są kosmetyki profesjonalne i kosztują więcej niż te produkty konsumenckie.
          Kerastase kosztuje średnio 80 zł, Power Mask, też tak koło tego.

Ale opłaca się zainwestować w dobre kosmetyki bo:
          a. efekt ich działania widać i to dobrze
          b. są bardzo wydajne

Kwestia jest czy włosy są długie czy krótkie bo przy krótszych to się jeszcze
          bardziej opłaca :) Ja wole na włosy nakładać więcej niż za mało, a i tak
          wystarczaja te kosmetyki na długo. W sumie można używać naprzemiennie. Jak
          wezme za duzo serum na dłoń to kładę je na całe włosy i nic więcej. Jak innym
          razem wezme za mało drugiego to dokładam trzeciego. I tak w kółko :)
          Nie wiem czy to akurat dobrze, ale jedno działa tak, a drugie inaczej więc
          jakoś to wypośrodkowywuje he he najważniejsze, że jest efekt :)

Ja akurat nie mam krótkich włosów. Miałam zniszczone i nie chciałam ich ścinać
          więc jakby nie patrzec trzeba było zainwestowac w coś najlepszego po prostu.

Pozdrawiam

Nawet jak tylko kupisz Oleo-relax to będzie bardzo zadowolona. Polecam
          • martynika80 Re: Czy koniecznie musi to byc rekonstruktor? 21.11.05, 18:34
            skoro są to kosetyki profesjonalne to gdzie je mogę dostać? tylko w dobrych
            salonach fryzjerskich?
            • greta.greta Tak 21.11.05, 18:39
              Pozdrawiam
              • Gość: kitka Re: Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:21
                jest odżywka z algami-seria Salon algae conditioner firmy Ce-Ce,do kupienia w
                hurtowniach fryzjerskich,cena 16 zł.
                • greta.greta Dzieki... 22.11.05, 00:25
                  ciekawa jestem co to za odżywka...słyszałam cos mimochodem, że "algi na włosy
                  to super sprawa", ale nie wiem o jaki specyfik chodziło. Czy ktoś jej używał?
                  Albo czegoś własnie z algami morskimi na włosy?

• Gość: kitka algi IP: *.canea.com.pl 22.11.05, 19:30
                    mam tę odżywkę od 2 tygodni i wydaje mi się ,że włosy są rzeczywiście fajnie
                    nawilżone i takie nie za miękkie (może to dziwnie brzmi,ale ja nie lubię takich
                    bardzo miękkich,wydelikaconych włosów).No i bardzo ładnie pachnie,jakby
                    konwaliami.
    • imoe Re: dobry rekonstruktor 21.11.05, 21:49
      no właśnie tak myślałam, że jednak te droższe są najlepsze... ale skoro warto to
      coś z tego sobie wybiorę. dzięki za pomoc :)
    • jasna_79 Re: dobry rekonstruktor 22.11.05, 10:36
      Hej,
      w innym wątku jakaś miła dziewczyna poleciła Schwarzkopfa banacure repair. Kupiłam wczoraj maskę (maseczka intensywnie regenerująca z ekstraktem z miodu) 200 ml za 42 zł w hurtowni fryzjerskiej na Koszykowej (naprzeciwko Hali).
      Melduję, że po pierwszym użyciu włosy są w o niebo lepszej kondycji, błyszczą się, są śliskie i wyglądają po prostu zdrowo. Maska jest bardzo wydajna, nałożyłam na 1/3 palca i starczyło na całą głowę (włosy półdługie). Zamierzam jej uzywać codziennie przez co najmniej miesiąc, potem przerzucę się na zmianę z odżywką z tej serii. Jakby coś się działo, jeszcze napiszę!
      • greta.greta Jasna_79 22.11.05, 13:10
        wypróbuj jeszcze z tej samej serii maskę z kolagenem. Też jest świetna!

Pozdrawiam
        • imoe Re: Jasna_79 22.11.05, 13:23
          to i ja się chyba skuszę na tą serię, bo jednak ciut tańsza jest od pozostałych
          a mój studencki portfel świeci coś ostatnio pustkami :)))
    • Gość: sashka Re: dobry rekonstruktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:18
      Ja ostanio kupowałam Reconstruktor firmy Keune na ul. Wilczej 11, 622 5353 - za
      52 zł. - to niedużo moim zdaniem jak na profesjonalną odżywkę.
    • imoe a znacie to? 22.11.05, 20:12
      tinyurl.com/9qglt na wizażu ma tylko jedną opinię a całkiem ciekawe to
      może byc, zwłaszcza, że nie trzeba tego na głowie długo trzymac, bo ja często
      nie mam czasu siedziec pół godz z maską na głowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka