Dodaj do ulubionych

Regulacja brwi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:15
Miałem chemioterapie 3 lata temu w wyniku, której straciłem włosy na głowie i
brwiach. Na szczęście wygrałem chorobe i włosy zaczeły mi odrastać.
Problem w tym, że już innaczej niż wczesniej, wynniku czego moje brwi są
krzywe i niesymetryczne względem siebie. Słyszałem, że kosmetyczka wykonuje
tzw. regulacje brwi. Mam do Was pytanie czy u mężczyzny też można to robić i
czy kosmetyczka podczas tegon zabiegu wyrywa jakieś włosy?
Dzięki z góry i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • calineczka1 Re: Regulacja brwi 29.11.05, 20:26
      Oczywiście, że można regulować brwi również u faceta. :) Tak, kosmetyczka
      wyrywa pojedyncze włoski, by nadać brwiom ładniejszą linię.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Michał Re: Regulacja brwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:03
        A czy włosy później odrastają w miejscach, w których były wyrywane i trzeba
        powtarzać regulacje?
        Przepraszam za banały ale nie jestem w tej temayce zbytnio obeznany:)
        • Gość: ishya Re: Regulacja brwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:53
          Owszem, włosy odrastają (niestety) i zabieg trzeba powtarzać. Ja robię to
          średnio raz w tygodniu, chociaż zdarza się, że i raz na dwa tygodnie.
          pzdr.
          • mikka8 Re: Regulacja brwi 29.11.05, 22:57
            Można to chyba zrobić laserowo i wtedy już nie odrastają .
            • Gość: ishya Re: Regulacja brwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:59
              Faktycznie można, ale pewnie i ten zabieg trzeba powtarzać jak w przypadku
              laserowej depilacji innych części ciała. W każdym razie warto się dowiedzieć:)
          • his_girl Re: Regulacja brwi 29.11.05, 23:22
            Średnio RAZ W TYGODNIU?? To bardzo często!
            • Gość: ishya Re: Regulacja brwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:31
              Niestety, mam ciemną karnację, gęste włosy i brwi również...nie lubię kiedy
              zaczynają odrastać i wolę zdusic je w zarodku:) Ale z czasem różnie bywa więc
              kiedy po dwóch tygdniach idę do kosmetyczki to moje KRZAKI robią wrażenie:)
              • his_girl Re: Regulacja brwi 29.11.05, 23:52
                A już myślałam, że się pomyliłaś i miało być "raz na miesiąc".
                Zresztą jak włoski są porządnie wyrwane, to nie odrastają tak szybko i karnacja
                nie ma tu nic do rzeczy...
                • f_emmefatale Re: Regulacja brwi 30.11.05, 00:07
                  Karnacja ma tu duzo 'do rzeczy',bo czesto jak ciemna karnacja to i ciemne wlosy.
                  ja mam ciemna karnacje i kroczo-czarne wlosy. Brwi musze (moze nie regulowac)
                  wyskubywac srednio raz/dwa razy w tygodniu,bo kiedy zaczynaja odrastac widac
                  wyrazne, czarne punkciki i wyglada to nieestetycznie.

Pozdrawiam.
                  • his_girl Re: Regulacja brwi 30.11.05, 00:11
                    Kroczo-czarne? Ciekawe. Myślałam, że mówimy o depilacji brwi. ;-)

PS. Ja też mam bardzo ciemne włosy i brwi reguluję raz w miesiącu. Nikogo nie
                    straszę "krzakami".
                    • Gość: Michał Re: Regulacja brwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 00:21
                      Dziękuje Wam wszystkim.
                      Czyli jest szansa, że wystarczy, że raz w mieśiącu pójde do kosmetyczki? Mam
                      jasną karnacje i brązowe włosy na brwiach.
                      P.s Znacie jakąs dyskretną i dobrą kosmetyczke w Tricity, niechce, żeby mi to
                      robiła przy kolejce klientów:)
                  • Gość: aaa Re: Regulacja brwi IP: *.pools.arcor-ip.net 30.11.05, 00:26
                    ha...a ja mam podobny problem tyle ze skubie sie co drugi dzien.Moje brwi sa
                    rowniez czarne i jesli omine wloska dzis,pojutrze widac ten cholerny czarny
                    punkcik...wspolczuje sama sobie:)
                    • Gość: ishya Re: Regulacja brwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 01:51
                      No więc właśnie i nie ma tu nic do rzeczy fachowość czy profesjonalne wykonanie
                      depilacji, odrastają i to bardzo szybko. Nie można w tej kwestii uogólniać, ale
                      w moim przypadku cotygodniowa wizyta jest jak najbardziej wskazana.

Do Michała:
                      Nie jestem z Trójmiasta, ale myśle, że ominie Cię kolejka przygladających się
                      pań jeśli umówisz się wcześniej. Poza tym w normalnych salonach kosmetycznych
                      strefa wykonywania zabiegów jest sama w sobie dyskretnym miejscem. Ja jeszcze
                      nigdy nie spotkałam się w tym miejscu z inną osobą:)no chyba, że sie mijałyśmy w
                      korytarzu.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: just Re: Regulacja brwi IP: *.system.szczecin.pl 30.11.05, 07:54
                        jesli ci juz zrobi odpowiednia linie brwi (luk) to mozesz potem sam sobie
                        wyrywac pojedyncze odrastajace wloski.. wystraczy ze kupisz pensete.
    • Gość: len Re: Regulacja brwi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.05, 08:23
      Ja mam czarne, gęste i grube brwi. Obecnie skubię je co drugi dzień, ale był
      okres, kiedy robiłam to co dzień. Włoski odrastają w różnym czasie, nigdy tak,
      że wyrwane jednego dnia, odrastają wszystkie tego samego po dwóch tygodniach i
      można wtedy pójść do kosmetyczki na regulację. Niestety, rosną, jak chcą i
      trzeba je na bieżąco we własnym zakresie wyrywać. To, że Hisgirl ma inaczej,
      nie oznacza, że tak rosną wszystkim.

Tak jak ktoś już napisał - raz na jakiś czas można iść do kosmetyczki, aby
      nadała właściwy kształt brwiom, a potem w domu już samodzielnie wyrywać
      pojedyncze włoski, które spoza tej regularnej lini wyrastają. Raz na kilka
      miesięcy warto pójść ponownie, aby kosmetyczka skorygowała kształt.

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka