Dodaj do ulubionych

mała pomoc potrzebna

18.10.02, 00:31
własnie pzred chwilką skonczył mi się: balsam i szampon do wł. farbowabnych
(miałam zółtego loreala) i balsam do ciałą (miałam biały nutrilift do suchej
skóry) a za 2-3 dni wyjdzie mi krem na noc ( 31 lat, sucha skóra, bez
problemów i alergii).
Prosze o garśc pomysłow - ale żebym sie już w tym miesiącu nie zrujnowała,
bo kupiłam sobie jeden krem ekstra i teraz musze zaciskac nieco pasa ;-)
Obserwuj wątek
    • basia_kwiat Re: mała pomoc potrzebna 18.10.02, 00:34
      a pochwal sie co to za extra krem??!!!
      • rossa_ do Basi 18.10.02, 11:34
        A wiesz Basiu, że dostałam wczoraj nowy puder w kompakcie Diora Diorskin (z
        oferty dostępnej na polskim rynku) i wreszcie na opakowaniu pojawiły się Active
        Ingredients :))) Nareszcie jest napisane jak byk, że titanium dioxide to 15% i
        nie trzeba się wczytywać w ten cholerny skład. Mam nadzieję, że to początek
        jakiejś tendencji i że rynek europejski zacznie wreszcie stosować takie same
        oznaczenia jak w USA.

Pozdrawiam,
        R.
        • basia_kwiat Re: do Basi 18.10.02, 20:14
          rossa_ napisała:

> A wiesz Basiu, że dostałam wczoraj nowy puder w kompakcie Diora Diorskin (z
          > oferty dostępnej na polskim rynku) i wreszcie na opakowaniu pojawiły się
          Active
          >
          > Ingredients :))) Nareszcie jest napisane jak byk, że titanium dioxide to 15%
          i
          > nie trzeba się wczytywać w ten cholerny skład. Mam nadzieję, że to początek
          > jakiejś tendencji i że rynek europejski zacznie wreszcie stosować takie same
          > oznaczenia jak w USA.
          >
          > Pozdrawiam,
          > R.

Rossa to byloby fajnie, pewnie i wygodnie, bo nawet jak sie wczytac to i tak
          nie ma pewnosci ile to % !!!
    • Gość: Helena Re: mała pomoc potrzebna IP: 213.134.140.* 18.10.02, 12:09
      Ekonomizacja szmponow to nie moja dziedzina, bo ja jade od 2 lat na L'Oreal
      Pro. Co do balsamu, to ten, ktorego uzywasz jest wedlug mnie swietny i wydajny -
      ja stosuje go zamienie z oliwa J&J.
      Chyba najlepiej poradze w kwestiach kremu - nieustannie polecam RetiC Vichy.
      Doskonaly kremik i mi opakowanie wystarsza na ok. 6 miesiecy. Przy suchej
      skorze bez watpienia sprawdzi sie swietnie bo ma taka "bogata", gestawa
      konsystencje.
      Pozdrawiam
      H.
      • teri_m Re: mała pomoc potrzebna 18.10.02, 12:19
        Heleno, jak to opakowanie ci wystarcza na pół roku? to zwykłe opakowanie RetiC?
        30 czy 50 ml? i powiedz mi jeszcze czy używasz to codziennie, nie chce mi sie
        wierzyć że ten kremik jest az tak wydajny...
        Jeżeli to prawda to po podzieleniu na ilość miesięcy to wcale nie jest drogi
        kosmetyk!

:)
        T.
        • Gość: Helena Re: mała pomoc potrzebna IP: 213.134.140.* 18.10.02, 12:35
          teri_m napisała:

> Heleno, jak to opakowanie ci wystarcza na pół roku? to zwykłe opakowanie
          RetiC?
          >
          > 30 czy 50 ml? i powiedz mi jeszcze czy używasz to codziennie, nie chce mi sie
          > wierzyć że ten kremik jest az tak wydajny...

Cholender, nie mam pojecia czy to 30 czy 50 ml. Zwykle opakowanie, granatowa
          tubka, raczej 50 na oko. Uzywam go w ilosciach rozadnych, nie jakos
          ortodoksyjnie codziennie, czasem chlapne sie Hydrastarem, ale dosc regularnie.
          Podobnie jest z kremem pod oczy, ktory tez na kosmicznie dlugi czas mi
          wystarcza.
          Pozdrawiam
          H.
          • hokusai Re: mała pomoc potrzebna 18.10.02, 14:18
            To opakowanie to chyba 30ml. Mnie tez kremy starczaja na straaaaasznie dlugo -
            5-6 miesiecy. Moim rekordem jest PowerA pod oczy, ktory kupilam rok (!) temu.
            Uzywam go tylko na noc, ale za to codziennie i nie wydaje mi sie,abym go sobie
            skapila. Ale moze ta wydajnosc zalezy od konsystencji kremu? Takimi rzadszymi
            chyba bardziej sie smarujemy poczynajac sobie oszczedniej z gestymi wariantami.
            Ja w chwilach opamietania finansowego wracam zawsze do balsamu Nivea (bialego)
            do ciala, ktory uwazam za suuuuuper kosmetyk. POzdrawiam
        • sublustris Re: mała pomoc potrzebna 18.10.02, 21:25
          Vichy RetiC na dzien lub na noc, oba po 30ml.
          Wlasnie poszlam do lazienki i sprawdzilam ;-)
          • znak_yrden Re: mała pomoc potrzebna 18.10.02, 22:50
            hej, dzieki z arady
            Basiu - ten extra krem to był aquamilk lancastera który sobie sprezentowałam
            na imieninki - pewnie znasz ten krem, na dzień, ponoć z proteinami mleka, w
            kazdym rzie głeboko nawilza wierzchnie wartswy naskórka i miło sie makijaz na
            nim układa.
            Dzi ś, wzorując sie na tobie kupiłam krem nawilzajacy iwostin - a propos sa 2
            objetości: 150 (!!!!!) ml za 21 zł, i 75 ml za 17,81 zł !!!!!!
            balsma jakis sobie jutro poszukam w supermarkecie, bo pzreznaczam na niego ...
            12 zł (spłacam raty za auto, dobre i drogie ;-))) a chetnie nawet 8-9.
            Może jakis Nivea, albo Pollena Ewa z bursztynem ?
            Hm, gorzej z szamponem, mam 3-cm długości farbowane krótkie włsoki, co to myte
            sa dzień w dzień.... i szukam lekkiego, krystalixcznie czystego szamponu, ale
            nie Pantene .. macie koncepcję?
            • anexxa Re: mała pomoc potrzebna 18.10.02, 23:15
              xena jakis czas temu pisala, ze swietne sa balsamy
              bielendy, kosztuja jakies 6 czy 7 pln, kupisz dwa:)

a co do szamponu.... z tych nie-pro chyba najbardziej
              odpowiada mi herbal essences. maja tez odzywki. uzywalam
              tez dove, ale nie przypadl mi do gustu, nie lubie
              nieprzezroczystych produktow do wlosow.

xx.
              • basia_kwiat Re: mała pomoc potrzebna 18.10.02, 23:21
                To napisz potem jakie masz wrazenia odnosnie Iwostinu, ja jestem zadowolona,
                uzywam go takze pod oczy, a cena zachecajaca:))
                Ja takze pisalam juz tu gdzies, ze balsamy bielendy mnei mile zaskoczyly, wiec
                ci je rowniez polecam, albo Balsam z koenzymem Q 10 z seii AA Oceanic, wg mnei
                lepszy niz podobny balsam Nivea.
                Pozdrawiam
            • damona Re: mała pomoc potrzebna 18.10.02, 23:19
              znak_yrden napisała:
              > Hm, gorzej z szamponem, mam 3-cm długości farbowane krótkie włsoki, co to
              myte
              > sa dzień w dzień.... i szukam lekkiego, krystalixcznie czystego szamponu, ale
              > nie Pantene .. macie koncepcję?

takie krystalicznie czyste szampony ma firma Neutralia. Sa sprzedawane m.in. w
              aptekach, ale w supermarketach tez je widzialam.
              • basia_kwiat Re: mała pomoc potrzebna 18.10.02, 23:23
                Zapomnialam jeszcze o szamponie, moze seria lniana Polleny-Ewa, krystaliczne i
                dosc przyjemne, a i cena takze przyjemna:))
                • renia30 Re: mała pomoc potrzebna 19.10.02, 10:42
                  Szampon len Polleny Ewy lekko usztywnia włosy, i jeśli taka cecha jest przez
                  Ciebie mile widziana - to równiez ja Ci go polecam. Poza tym nieustająco wracam
                  do Garniera dla dzieci (morelowy) i ostatnio Garnier z ilową i cytryną,
                  klarowny i bardzo ok.
                  ..............
                  pozdrov renia30
                  • ptasia Re: mała pomoc potrzebna 19.10.02, 10:59
                    No właśnie, szampony Garnier są b. miłe do częstego mycia włosów - mając b.
                    krótkie włoski używałam tego z zieloną herbatą.
                    A może spróbujesz Joanny z serii Algi...? Chwalono go tutaj, zdaje się, że jest
                    prawie przejrzysty.
              • anexxa neutralia? 18.10.02, 23:24
                neutralia jeszcze jest?

kiedys, dawno temu, uwielbialam te produkty, ale po
                jakims czasie, swinskie ryje, zachcialo im sie zmienic
                nute zapachowa i zarowno zel do ciala, jak szampon
                nabraly aromatu ... no, zamknietego na dluzej pokoju z
                duza iloscia organicznych rzeczy w srodku.

ale jak jest, to powacham, moze wroce do tego?:)

xx.
                • damona Re: neutralia? 18.10.02, 23:29
                  wydaje mi sie, ze rozszerzyli oferte,
                  bo dodali produkty, ktore sa w matowych butelkach.
                  Te w tych przezroczystych, ktore byly pierwsze na rynku
                  sa, ale faktycznie jakies zmienione, te pierwsze mialy taki specyficzny, fajny
                  zapach.

Holera, zawsze to co fajne zmieniaja.
                  Ostatnio pani w perfumerii mi opowiadala, ze Burjois mial dwa fajne fluidy,
                  ktore zamieniono na jeden (niby polaczenie tych dwoch) i jest mocno
                  beznadziejny.
              • Gość: Vera Re: mała pomoc potrzebna IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 07:19
                Ja też polecam Neutralię są w takich przezroczystych niebieskich butelkach,
                tylko nie wiem czy jest też wersja dla włosów farbowanych. Mi natomiast po
                Herbalu to się siano na głowie robi.
                pozdrawiam
                Vera
            • Gość: marz-ka Re: mała pomoc potrzebna IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.10.02, 23:43
              a może szampon Clairol i odżywka
              z serii do włosów farbowanych ?
              Ma przyjemny zapach.
              Ja go teraz używam i jest całkiem całkiem
              a cena też nie zabija bo w supermarkecie coś
              koło 6 - 7 zł kosztuje szampon i tyle samo odżywka:-)
              • znak_yrden Re: IWOSTIN !!!!! 19.10.02, 00:00
                Własnie sie umyłam i namasciłam Iwostinem, pierwsze wrażenie niezwykle
                korzystne: rzeczywiście konstystnencja taka pluszowa i miękka, szybko sie
                wchłonął, własciwie chciałam go sobie wklepywac i wklepywac ... zobaczę jak
                sie sprawuje w dizeń, bo powiej szczerze, że po lekturze Biblii urody ( wiem,
                ze jesten nie tego ;-)zapragnęłam zminimalizowac ilośc kosmetyków nakładanych
                na raz na skórę i marzy mi sie krem uniwersalny ale dobrej jakości. Oby
                Iwostin taki był. Poczytałam skład, Basiu, czy to rzeczywiście mozliwe, aby
                nie yło w tym kremie konserwantów? Chyba by zjełczał, prawda?Poza tym na plus
                jeszcze przemawia fakt, że krem ten ukręciła Pollena Ewa a ja jestem fanka tej
                firmy.

Powącham sobie jutro Clairole, dzieki za wsparcie.
                Jesteście naprawde Ok !!!!

Y.
                • basia_kwiat Re: IWOSTIN !!!!! 19.10.02, 00:06
                  Konserwanty są, bez nich taki krem byłby tylko pożywką dla bakterii i
                  zagrożeniem dla naszej skóry. W składzie znajdziesz trochę parabenów i taki
                  jeden związek o skomplikowanej, długiej nazwie konczacej sie na -diol, to
                  takze konserwant.
                  Jesli uzywasz podkladu z dobrymi filtrami to mozesz ten kremik uzywac i na
                  noc i dzien.
                • damona Re: IWOSTIN !!!!! 19.10.02, 00:11
                  znak_yrden napisała:

> Własnie sie umyłam i namasciłam Iwostinem, pierwsze wrażenie niezwykle
                  > korzystne: rzeczywiście konstystnencja taka pluszowa i miękka, szybko sie
                  > wchłonął, własciwie chciałam go sobie wklepywac i wklepywac ... zobaczę jak
                  > sie sprawuje w dizeń,

koniecznie jutro napisz, ktos tu pisal, ze jest bardzo podobny do Thermal S1 -
                  czy Ty tez masz takie odczucia? I czy podklad dobrze Ci sie trzyma na iwostinie?
                  • basia_kwiat Re: IWOSTIN !!!!! 19.10.02, 00:14
                    Ja takze porownywalam ten krem do Thermal S1, podobnie Justy.
                    Co do podkładu to nie pomogę, bo używam kremu na noc i nie używam podkładu:)
                  • znak_yrden Re: IWOSTIN !!!!! 19.10.02, 00:17
                    nomen omen moim ostanim kremem na noc i na dzień (powiedzmy co 2 dzień) był
                    własnie thermal s2, po którym słoiczek wczoraj z żalem wywaliłam, więc myslę,
                    ze będe miała świeze porównanie. I jutro doniosę ;-)

A ten diol, to 2-bromo 2nitro cos tam? Ale doczytałam się, że w tym kremie
                    jest zdaje sie tez wyciag z nasion (pestek) winogron, czy tak?
                    • basia_kwiat Re: IWOSTIN !!!!! 19.10.02, 00:22
                      Jeśli miałaś S2 to ten krem z Iwostinu może być neico lżejszy bardziej
                      przypomina Thermal S1 a nie S2, ale przekonasz się po czasie dopiero czy ci
                      odpowiada.
                      Tak ten konserwant to wlasnie ten co piszesz.
                      A olejek z pestek winogron jest obecny - Vitis vinifera seed oil.
                      Ja już uciekam.
                      Dobranoc:))
                • renia30 Re: IWOSTIN !!!!! 19.10.02, 10:46
                  CZy jesteś pewna, że Ivostin to produkt Polleny Ewy, nie ma go na ich stronie
                  www ??????????
                  ..........
                  renia30
                  • marz-ka Re: IWOSTIN !!!!! 19.10.02, 10:52
                    to chyba jest firma NEPENTES.
                    A strona jest www.iwostin.com.pl
                    • znak_yrden Re: IWOSTIN !!!!! 19.10.02, 12:20
                      jestem pewna ze na opakowaniu pisze: wyprodukowane dla nepentes przez pollena -
                      ewa !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka