Dodaj do ulubionych

mikrodermabrazja erisa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 21:17
I co? Jak się ma do loreala np? W sumie jest bardzo neidroga. Zna juz ktos efekty?
Obserwuj wątek
    • Gość: pony Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.chello.pl 11.12.05, 11:39
      szkoda, że nikt nie ma doświadczań

też chętnie bym się dowiedziała czegoś na temat efektów,
      cena zachęca a dodatkowo na stronie erisa jest informacja że dostawa wszystkich
      produktów zamówionych w ich sklepie online jest darmowa do końca grudnia
      • jo-asiunka Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 11:45
        ja już i tak kupiłam, bo mam słabość do Erisa. Ale (nie)cierpliwie czekam, aż
        skończę tubkę loreala:)
        • ponytail Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 11:52
          w takim razie ja z niecierpliwością czekan ma Twoją opinię i wrażenia, tym
          bardziej że miałaś już kontakt z domową dermabrazją więc będziesz miała
          porównanie

Pozdrawiam i życzę udanego mikrodermabrazowania :-)
        • Gość: mikrodermobrazja Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 12:12
          nigdy tego nie uzywałam , czy możesz napisać do jakiej to cery i jakie są
          efekty? z góry dzięki.
          • heart_of_ice Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 12:17
            widze, ze juz jest nas cala gromadka zainteresowanych werdyktem o erisie:)))
            wszystkie inne firmy juz jakies opinie dostaly...
            jo-asiunka, jak juz sprobujesz, to nie zapomnij zalozyc stosownego watku!:))

Pauli
            --
            Jakieś 'aczkolwiek' mi tutaj zostało ;)
            • jo-asiunka Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 12:28
              dobrze, dobrze:) Ale nie chcie mi się wierzyć, żeby nikt jeszcze nie próbował.
              To jest bestseller w sklepie internetowym erisa!
              • jo-asiunka Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 12:30
                Aha, u mnie w szafce czeka też miekrodermabrazja Avonu i ten peeling w płatkach
                tejże firmy. Może tego ktoś probował i ma porównanie? Bo ja do tej pory znam
                mikrodermabrazje loreala - dla mnie rewelacja i AA - zwykły i w dodatku kiepski
                peeling.
                • bob75rob1 Re: mikrodermabrazja erisa 13.12.05, 14:49
                  Ja używam mikrodermabrazji Avonu i jest bardziej niż zadowolona! Płatki też
                  miała, ale efekty po mikro są lepsze (moim zdaniem). Oba produkty są naprawdę
                  udane!
                • catalunya72 Re: mikrodermabrazja erisa 13.12.05, 14:54
                  możecie się za mną nie zgodzić, ale uważam, że mikrodermabrazja to tylo taka
                  marketingowa nazwa dla mocniejszych peelingów. AA DHEA akurat bardzo mi
                  odpowiada, na pewno lepiej wydać na niego 40PLN, niż na Vichy 200PLN.
              • heart_of_ice Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 13:25
                tez slyszalam, ze bestseller:) nic dziwnego, za taka cene...
                ale skoro nikt sie nie wypowiada, to moze jakos trwale uniemozliwia pisanie?
                wypala opuszki palcow podczas nakladaniu peelingu albo cos;))))

Pauli
                --
                No nie no, ta Emilka mi wszystkie najlepsze wyrazy pozabierała...
                • justa_79 Re: mikrodermabrazja erisa 13.12.05, 14:24
                  bodajże w piątek wysłałam do Erisa maila z pytaniem, jakie kwasy i w jakim
                  stężeniu zawiera ten zestaw oraz jaki jest składnik ścierający w peelingu. nie
                  mam jeszcze odpowiedzi.
                  • heart_of_ice Re: mikrodermabrazja erisa 13.12.05, 15:04
                    czekamy razem z toba:)

Pauli
                    --
                    Jakieś 'aczkolwiek' mi tutaj zostało ;)
                  • Gość: jo-asiunka Re: mikrodermabrazja erisa IP: 217.11.136.* 13.12.05, 15:32
                    pytałam o to samo na forum erisa i nic
                  • justa_79 nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) 13.12.05, 19:51
                    Szanowna Pani,

Poniżej odpowiedzi na Pani pytania:

1. Pre-peeling rozjaśniający zawiera kwasy alfahydroksylowe: mlekowy,
                    glikolowy, cytrynowy, jabłkowy i winowy. Wszystkie są pochodzenia naturalnego.
                    Nie udzielamy informacji o składzie ilościowym produktu, bowiem obowiązujące
                    przepisy prawne wymagają tego jedynie w przypadku substancji zaklasyfikowanych
                    jako niebezpieczne. pH produktu mieści się w przedziale 3,5-5,5.

2. Mikrosfery w peelingu są to drobinki polietylenu o nieregularnym kształcie,
                    które umożliwiają mechaniczne złuszczenie martwych komórek naskórka.

3. Filtry UV w kremie dermabrazja to Ethylhexyl Methoxycinnamate i 4-
                    Methylbenzylidene Camphor. Oba są stabilne do upływu terminu ważności produktu.
                    Zapewniają one jednak jedynie ochronę przed UVB.

Mamy nadzieję, że te informacje będą dla Pani satysfakcjonujące. W razie
                    jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt.

Pozdrawiamy

Serwis Informacyjny Dr Irena Eris

plus za w miarę szybką odpowiedź. ale nie rozumiem argumentacji NIE podania
                    stężenia kwasów. nie ma prawnego obowiązku podawania takiej informacji, OK -
                    ale jest pytanie, prośba klienta! po co robić z tego tajemnicę? a kwasy są o
                    tyle "niebezpieczną substancją", że można sobie narobić problemów, jeśli się
                    walnie na początek zbyt duże stężenie. i skąd ja mam teraz wiedzieć, czy ten
                    preparat Erisa mam stosować po Effaclarze, a przed Glyco-A? załóżmy, że moja
                    cera toleruje kwas glikolowy tylko do określonego stężenia - kupię preparat
                    Erisa o zbyt dużym stężeniu, narobię sobie kłopotów; jeśli stężenie będzie z
                    kolei za małe, nie będę widzieć efektów - i w jednym, i w drugim przypadku
                    zrobię firmie złą reklamę. co się bardziej opłaca? nie sądzę, żeby jakaś
                    konkurencja leciała od razu tworzyć preparat o identycznych stężeniach kwasów,
                    bo i po co? na rynku jest wiele preparatów o różnych stężeniach i zawartości
                    różnych kwasów, dzięki czemu każdy może znaleźć coś dla siebie. a nie widzę
                    powodu kupowania kota w worku. no i nie wiem, czy jest sens dalej ich pytać, o
                    to stężenie, bo wnioskuję, że nie mają chęci go podać...
                    • heart_of_ice Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) 13.12.05, 20:16
                      heh, dziwne...
                      ja bym napisala jeszcze raz, piszac, ze rozumiem, ze skladu mi nie chca podac,
                      bo moze usilowalabym spreparowac sobie podrobe;), ale kwas JEST niebezpieczna
                      substancja i chcialabym wiedziec, czy w produkcie jest go 1% czy 98%;)))
                      dodalabym, ze to nie jest sklad ilosciowy, tylko stezenie substancji aktywnej i
                      konkurencja jakos nie widzi powodu, by - dla dobra klientek - podawac takie dane
                      zwlaszcza, ze zbyt duze stezenie moze zrobic czyjejs konkretnej skorze krzywde

Pauli
                      --
                      • Gość: jo-asiunka Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:28
                        A na jaki adres pisalaś? Może nam podaj, wyślemy petycję:)
                        • heart_of_ice Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) 13.12.05, 20:30
                          albo zaszantazujemy;)
                          jestemy tu na ogolnopolskim popularnym forum i jak nie podadza, to bedziemy
                          mieszac marke z blotem i wszystkim odradzac kupowanie;))))

Pauli
                          --
                        • justa_79 Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) 13.12.05, 21:00
                          na adres dostępny na stronie Eris w dziale Kontakt.
                    • Gość: zuzaba Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) IP: *.task.gda.pl / 153.19.250.* 28.01.06, 16:18
                      Chyba sie czepiasz. Przecież podali ci pH, więc w czym problem? Przecież to
                      miara kwasowości roztworu.
                      Wystarczy, że porównasz sobie z innymi kremami.
                      Rozumiem, że nie każdy jest chemikiem, ale to są info ze szkoły podstawowej.
      • Gość: Monika Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.ebeskidy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 02:07
        Dziewczyny,nie dajcie sie oszukac,to jest tylko naciaganie na kase.Na
        policzkach mam drobne blizny po tradzku,wiec uslyszalam o mikrodermobrazji,wiec
        udalam sie do gabinetu kosmetycznego na zabieg.jeden zabieg kosztowal 165
        zl.Kosmetyczka ktora wykonywala ten zabieg,zapewniala mnie,ze efekty beda
        dopiero po jakichs 8 zabiegach,wiec zaplacilam z gory ok 1 200 zl za 8
        zabiegow,poniewaz wtedy mialam 10,czy 15%znizki.Nie widzialam zadnyxh
        efektow,nic a nic.Mimo ze zaplacilam tyle pieniedzy,to nic mi nie
        pomoglo,plakalam jak male dziecko.Takze dziewczyny,zastanowcie sie zanim
        pojdziecie do kosmetyczki.Poradzcie mi teraz co ja mam zrobic,zeby te blizny
        zniknely.Slyszalam ze na zlikwidowanie blizn jest dobry Laser,czy to prawda?
        Pomozcie
        • Gość: Magda Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 10:20
          Współczuję, ale my nie piszemy o serii zabiegów za 1200 zł (po prostu się dałaś
          naciągnąć nieuczciwej kosmetyczce), ale o domowych preparatach za 40-60 zł.
    • Gość: kama Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.asta-net.com.pl 28.01.06, 11:53
      mam w domu zestaw do mikrodermabrazji erisa.mam cere mieszana.stosowalam
      zaledwie kilka razy,efekty?wygladzona twarz i czysciutka cera,nie zauwazylam
      jednal jakis spektakularnych efektow,(moze po prostu za krotko stosuje?)mysle
      ze taki sam efekt bylby po zastosowaniu jakiegokolwiek innego peelingu
      gruboziarnistego.ja kupilam zestaw w aptece,jak sie skonczy to dla odmiany
      skusze sie na loreala.
      • Gość: gosc Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 29.01.06, 09:22
        czy jest dobry do cery wrazliwej?
    • kobieta2 Stosowałam 4razy ten zestaw Erisa... 29.01.06, 09:49
      I...narazie widac wygładzona cere,ale lekko podrazniona po pierwszym zabiegu
      nie była podrazniona ale kolejne troszeczke zaczerwieniły skore na
      policzkach...moze za czesto robiłam...mam cere mieszana i na polikach mam kilka
      naczynek wiec do cery naczyniowej nie polecam tego zestawu...krem jest
      b.db...stosuje go na dzien...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka