Gość: jo-asiunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 21:17 I co? Jak się ma do loreala np? W sumie jest bardzo neidroga. Zna juz ktos efekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pony Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.chello.pl 11.12.05, 11:39 szkoda, że nikt nie ma doświadczań też chętnie bym się dowiedziała czegoś na temat efektów, cena zachęca a dodatkowo na stronie erisa jest informacja że dostawa wszystkich produktów zamówionych w ich sklepie online jest darmowa do końca grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 11:45 ja już i tak kupiłam, bo mam słabość do Erisa. Ale (nie)cierpliwie czekam, aż skończę tubkę loreala:) Odpowiedz Link Zgłoś
ponytail Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 11:52 w takim razie ja z niecierpliwością czekan ma Twoją opinię i wrażenia, tym bardziej że miałaś już kontakt z domową dermabrazją więc będziesz miała porównanie Pozdrawiam i życzę udanego mikrodermabrazowania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrodermobrazja Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 12:12 nigdy tego nie uzywałam , czy możesz napisać do jakiej to cery i jakie są efekty? z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 12:17 widze, ze juz jest nas cala gromadka zainteresowanych werdyktem o erisie:))) wszystkie inne firmy juz jakies opinie dostaly... jo-asiunka, jak juz sprobujesz, to nie zapomnij zalozyc stosownego watku!:)) Pauli -- Jakieś 'aczkolwiek' mi tutaj zostało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 12:28 dobrze, dobrze:) Ale nie chcie mi się wierzyć, żeby nikt jeszcze nie próbował. To jest bestseller w sklepie internetowym erisa! Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 12:30 Aha, u mnie w szafce czeka też miekrodermabrazja Avonu i ten peeling w płatkach tejże firmy. Może tego ktoś probował i ma porównanie? Bo ja do tej pory znam mikrodermabrazje loreala - dla mnie rewelacja i AA - zwykły i w dodatku kiepski peeling. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: mikrodermabrazja erisa 13.12.05, 14:49 Ja używam mikrodermabrazji Avonu i jest bardziej niż zadowolona! Płatki też miała, ale efekty po mikro są lepsze (moim zdaniem). Oba produkty są naprawdę udane! Odpowiedz Link Zgłoś
catalunya72 Re: mikrodermabrazja erisa 13.12.05, 14:54 możecie się za mną nie zgodzić, ale uważam, że mikrodermabrazja to tylo taka marketingowa nazwa dla mocniejszych peelingów. AA DHEA akurat bardzo mi odpowiada, na pewno lepiej wydać na niego 40PLN, niż na Vichy 200PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: mikrodermabrazja erisa 11.12.05, 13:25 tez slyszalam, ze bestseller:) nic dziwnego, za taka cene... ale skoro nikt sie nie wypowiada, to moze jakos trwale uniemozliwia pisanie? wypala opuszki palcow podczas nakladaniu peelingu albo cos;)))) Pauli -- No nie no, ta Emilka mi wszystkie najlepsze wyrazy pozabierała... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: mikrodermabrazja erisa 13.12.05, 14:24 bodajże w piątek wysłałam do Erisa maila z pytaniem, jakie kwasy i w jakim stężeniu zawiera ten zestaw oraz jaki jest składnik ścierający w peelingu. nie mam jeszcze odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: mikrodermabrazja erisa 13.12.05, 15:04 czekamy razem z toba:) Pauli -- Jakieś 'aczkolwiek' mi tutaj zostało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Re: mikrodermabrazja erisa IP: 217.11.136.* 13.12.05, 15:32 pytałam o to samo na forum erisa i nic Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) 13.12.05, 19:51 Szanowna Pani, Poniżej odpowiedzi na Pani pytania: 1. Pre-peeling rozjaśniający zawiera kwasy alfahydroksylowe: mlekowy, glikolowy, cytrynowy, jabłkowy i winowy. Wszystkie są pochodzenia naturalnego. Nie udzielamy informacji o składzie ilościowym produktu, bowiem obowiązujące przepisy prawne wymagają tego jedynie w przypadku substancji zaklasyfikowanych jako niebezpieczne. pH produktu mieści się w przedziale 3,5-5,5. 2. Mikrosfery w peelingu są to drobinki polietylenu o nieregularnym kształcie, które umożliwiają mechaniczne złuszczenie martwych komórek naskórka. 3. Filtry UV w kremie dermabrazja to Ethylhexyl Methoxycinnamate i 4- Methylbenzylidene Camphor. Oba są stabilne do upływu terminu ważności produktu. Zapewniają one jednak jedynie ochronę przed UVB. Mamy nadzieję, że te informacje będą dla Pani satysfakcjonujące. W razie jakichkolwiek wątpliwości prosimy o kontakt. Pozdrawiamy Serwis Informacyjny Dr Irena Eris ____________ plus za w miarę szybką odpowiedź. ale nie rozumiem argumentacji NIE podania stężenia kwasów. nie ma prawnego obowiązku podawania takiej informacji, OK - ale jest pytanie, prośba klienta! po co robić z tego tajemnicę? a kwasy są o tyle "niebezpieczną substancją", że można sobie narobić problemów, jeśli się walnie na początek zbyt duże stężenie. i skąd ja mam teraz wiedzieć, czy ten preparat Erisa mam stosować po Effaclarze, a przed Glyco-A? załóżmy, że moja cera toleruje kwas glikolowy tylko do określonego stężenia - kupię preparat Erisa o zbyt dużym stężeniu, narobię sobie kłopotów; jeśli stężenie będzie z kolei za małe, nie będę widzieć efektów - i w jednym, i w drugim przypadku zrobię firmie złą reklamę. co się bardziej opłaca? nie sądzę, żeby jakaś konkurencja leciała od razu tworzyć preparat o identycznych stężeniach kwasów, bo i po co? na rynku jest wiele preparatów o różnych stężeniach i zawartości różnych kwasów, dzięki czemu każdy może znaleźć coś dla siebie. a nie widzę powodu kupowania kota w worku. no i nie wiem, czy jest sens dalej ich pytać, o to stężenie, bo wnioskuję, że nie mają chęci go podać... Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) 13.12.05, 20:16 heh, dziwne... ja bym napisala jeszcze raz, piszac, ze rozumiem, ze skladu mi nie chca podac, bo moze usilowalabym spreparowac sobie podrobe;), ale kwas JEST niebezpieczna substancja i chcialabym wiedziec, czy w produkcie jest go 1% czy 98%;))) dodalabym, ze to nie jest sklad ilosciowy, tylko stezenie substancji aktywnej i konkurencja jakos nie widzi powodu, by - dla dobra klientek - podawac takie dane zwlaszcza, ze zbyt duze stezenie moze zrobic czyjejs konkretnej skorze krzywde Pauli -- No nie no, ta Emilka mi wszystkie najlepsze wyrazy pozabierała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 20:28 A na jaki adres pisalaś? Może nam podaj, wyślemy petycję:) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) 13.12.05, 20:30 albo zaszantazujemy;) jestemy tu na ogolnopolskim popularnym forum i jak nie podadza, to bedziemy mieszac marke z blotem i wszystkim odradzac kupowanie;)))) Pauli -- No nie no, ta Emilka mi wszystkie najlepsze wyrazy pozabierała... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) 13.12.05, 21:00 na adres dostępny na stronie Eris w dziale Kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzaba Re: nie kazali tak długo czekać na odpowiedź :) IP: *.task.gda.pl / 153.19.250.* 28.01.06, 16:18 Chyba sie czepiasz. Przecież podali ci pH, więc w czym problem? Przecież to miara kwasowości roztworu. Wystarczy, że porównasz sobie z innymi kremami. Rozumiem, że nie każdy jest chemikiem, ale to są info ze szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.ebeskidy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 02:07 Dziewczyny,nie dajcie sie oszukac,to jest tylko naciaganie na kase.Na policzkach mam drobne blizny po tradzku,wiec uslyszalam o mikrodermobrazji,wiec udalam sie do gabinetu kosmetycznego na zabieg.jeden zabieg kosztowal 165 zl.Kosmetyczka ktora wykonywala ten zabieg,zapewniala mnie,ze efekty beda dopiero po jakichs 8 zabiegach,wiec zaplacilam z gory ok 1 200 zl za 8 zabiegow,poniewaz wtedy mialam 10,czy 15%znizki.Nie widzialam zadnyxh efektow,nic a nic.Mimo ze zaplacilam tyle pieniedzy,to nic mi nie pomoglo,plakalam jak male dziecko.Takze dziewczyny,zastanowcie sie zanim pojdziecie do kosmetyczki.Poradzcie mi teraz co ja mam zrobic,zeby te blizny zniknely.Slyszalam ze na zlikwidowanie blizn jest dobry Laser,czy to prawda? Pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 10:20 Współczuję, ale my nie piszemy o serii zabiegów za 1200 zł (po prostu się dałaś naciągnąć nieuczciwej kosmetyczce), ale o domowych preparatach za 40-60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.asta-net.com.pl 28.01.06, 11:53 mam w domu zestaw do mikrodermabrazji erisa.mam cere mieszana.stosowalam zaledwie kilka razy,efekty?wygladzona twarz i czysciutka cera,nie zauwazylam jednal jakis spektakularnych efektow,(moze po prostu za krotko stosuje?)mysle ze taki sam efekt bylby po zastosowaniu jakiegokolwiek innego peelingu gruboziarnistego.ja kupilam zestaw w aptece,jak sie skonczy to dla odmiany skusze sie na loreala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mikrodermabrazja erisa IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 29.01.06, 09:22 czy jest dobry do cery wrazliwej? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta2 Stosowałam 4razy ten zestaw Erisa... 29.01.06, 09:49 I...narazie widac wygładzona cere,ale lekko podrazniona po pierwszym zabiegu nie była podrazniona ale kolejne troszeczke zaczerwieniły skore na policzkach...moze za czesto robiłam...mam cere mieszana i na polikach mam kilka naczynek wiec do cery naczyniowej nie polecam tego zestawu...krem jest b.db...stosuje go na dzien... Odpowiedz Link Zgłoś