Gość: kiki7 IP: *.crowley.pl 21.10.02, 09:50 dziewczyny jaki polececia - Waszym zdaniem najlepszy, po którym widzicie efekty - krem z kwasami (Aha, Bha)na przebarwienia po trądziku, rozjaśnienie cery. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monias1 Re: kremy z kwasami IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.10.02, 10:23 Kiki ostatio ten temat byl omawiany. Osobiscie polecam sprawdzony krem z AHA 8% Neostraty. Wyleczylam sobie nim twarz - teraz mam gladziutka, przebarwienia rozjasnione lub w ogole zniknely, nie robia mi sie krotki (a mam cere mieszana sklonna do tradziku), rozjasniona. Super!!!!! Ten krem nie tylko leczy ale i pielegnuje (m.in. nawilza, odzywia, itd). A na dzien stosuje lekka emulsje z PHA (glukonolakton - patenet Neostraty - jest to tez kwas) 4% i SPF 15 bo jak sie uzywa kremu z kwasami lub retinolem na noc to na dzien powinno!! sie stosowac kremy z filrem co najmniej 10%. Abys nie kupowala w ciemno proponuje udac sie do dystrybutora i poprosic o probke - naprawde daja!!!! i sa to probki w tubkach 10 ml - naprawde duuuzzzee. I wtedy sie przekonasz i zdecydujesz. Uwazam ze Effaclar LRP, czy seria Neutrogeny sa o wiele slabsze. Odpowiedz Link Zgłoś
al_a Re: kremy z kwasami 21.10.02, 10:35 A czy ktoś orientuje się, gdzie taki dystrybutor (produktów Neostraty) jest w Krakowie? Pzdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki7 Re: kremy z kwasami IP: *.crowley.pl 21.10.02, 10:40 monias1 - serdeczne dzięki za odpowiedz. nie orientujesz się gdzie w Warszawie jest dystrybutor tych kosmetyków? i ile kosztują te kosmetyki? pozdrawiam, Gość portalu: monias1 napisał(a): > Kiki ostatio ten temat byl omawiany. > Osobiscie polecam sprawdzony krem z AHA 8% Neostraty. Wyleczylam sobie nim > twarz - teraz mam gladziutka, przebarwienia rozjasnione lub w ogole zniknely, > nie robia mi sie krotki (a mam cere mieszana sklonna do tradziku), rozjasniona. > > Super!!!!! Ten krem nie tylko leczy ale i pielegnuje (m.in. nawilza, odzywia, > itd). A na dzien stosuje lekka emulsje z PHA (glukonolakton - patenet > Neostraty - jest to tez kwas) 4% i SPF 15 bo jak sie uzywa kremu z kwasami lub > retinolem na noc to na dzien powinno!! sie stosowac kremy z filrem co najmniej > 10%. > Abys nie kupowala w ciemno proponuje udac sie do dystrybutora i poprosic o > probke - naprawde daja!!!! i sa to probki w tubkach 10 ml - naprawde duuuzzzee. > > I wtedy sie przekonasz i zdecydujesz. > Uwazam ze Effaclar LRP, czy seria Neutrogeny sa o wiele slabsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 do KIKI IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.10.02, 11:02 kosmetyki te sa w cenie ok. 100 zl (akurat te ktore wymienilam).Ale naprawde sie oplaca. Sa super wydajne - krem i emulsja (kupilam razem) starczyly mi na 5 miesiecy (i stosowalam codziennie). Wiec uwazam, ze sie oplaca wydac ta stowe, a nie kupic jakis kremik Neutrogeny czy L'oreala i pozniej chodzic po dermatologach. Firma Neostrata jest prekursorem kosmetykow z kwasami (sa nie tylko kremy ale i toniki, mleczka, balsamy do ciala itd.). Jest to amerykanska firma, ktora powstala w latach 70-tych. Basia na wizazu tez zachwala ich produkty. Co bardzo wazne maja odpowiednie PH aby kwasy mogly dobrze i prawidlowo dzialac. Podaje ci nr telefonu - 022-622-68-44 zadzwon tam i popros o porade. Oczywiscie zapytaj sie czy mozesz przyjechac bo bardzo zalezy ci na otrzymaniu i przetestowaniu probki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: kremy z kwasami IP: *.pl 21.10.02, 20:00 A czy ten krem 8% moge uzywac majac 19 lat?Doczytalam sie ze redukuje on zmarszczki itp wiec nie jestem pewna czy dla mnie bedzie odpowiedni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikaa Re: kremy z kwasami IP: 195.61.131.* 21.10.02, 14:33 a tak ogolnie mowiac, to mozna te kosmetyki (Neostrata) kupic w drogeriach czy tez aptekach. A moze jest jakas strona internetowa gdzie moglabym sie o nich wiecej dowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: kremy z kwasami IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.10.02, 15:00 w grogeriach nie kupisz, z tego co wiem tylko za zamowieniem w aptece. Strona Neostraty - www.neostrata.com Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird77 Re: kremy z kwasami 21.10.02, 15:08 dzieki za podanie strony.. ceikawa jestem czy ktos mial moze jakies uczulenia po tych kremech?? ja niestety na ogol mam po kwasikach : ((( ale czekam na opinie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: kremy z kwasami IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.10.02, 15:22 ja uczulenia nie mialam i nie mam. ale jesli ty masz wrazliwa cere to moze wyproboj serie z glukonolaktonem - dziala podobnie jak kwas glikolowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki7 Re: kremy z kwasami IP: *.crowley.pl 21.10.02, 15:23 monias1-jeszcze raz dzięki za namiary :-) znalazłam stronę www.bio-med.pl tam też jest rochę informacji o tych kosmetykach, są opisane ich produkty. pozdrówka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 do KIKI IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.10.02, 15:40 ciesze sie ze ci choc troche pomoglam. Ja sama tak zachwalam te kosmetyki poniewaz naprawde mi pomogly. A wczesniej naprawde duzo roznych przetestowalam i zadnych rezultatow a nawet wrecz przeciwnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikaa Re: IP: 195.61.131.* 21.10.02, 16:03 a czy mozesz podac dokladne nazwy tych kremow ktore stosowalas? z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 do KIKI IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.10.02, 16:03 dzieki za stronke bio-medu. Tak jak mowilam Neostrata jest naprawde profesjonalna firma, tak jak pisza b. wazne jest ile stezenia AHA ma dany preparat naprawde. Tylko Neostrata i Topix maja rzeczywiste stezenie. Ja teraz kupilam krem Topix z AHA 10% (tyle samo kosztuje co Neostrata) i z niego tez jestem zadowolona. Tak jak ci radzilam wyproboj probke kremu AHA 8% Neostraty - jak ja go stosowalam to po nalozeniu przez minutke lekko szczypala mnie twarz. Ale jest to objaw normalny!!!!!! Jak kupowalam krem Topix to dostalam probke Neostraty AHA 15%. Jak wiesz jest to najwyzsze stezenie do stosowania w warunkach domowych. Po zastosowaniu stwierdzam, ze jest to juz silny preparat. Ja na razie poprzestane na stezeniu 10%. Pamietaj, ze przy stosowaniu kremu z kwasem na noc, uzywaj na dzien kremu z filtrem co najmniej SPF 10. A jezeli twoja twarz nie bedzie tolerowala kwasu AHA 8% to proponuje ci wyprobowanie kremu z PHA - glukonolaktonem (jest dla osob z b. wrazliwa skora i tez tych ktore nie toleruja AHA). Mam nadzieje, ze ty tez bedziesz rownie zadowolona z efektow jak ja. Wiecej informacji o kwasach jest na stronach www.wizaz.pl - artykul napisany przez nasza nieoceniona Basie Kwiatkowska. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 do MIKA IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.10.02, 16:16 Z Neostraty stosowalam na noc - krem AHA 8% (dla osob ktore po raz pierszy stosuja kwas glikolowy - cudownie wygladzim mi buzke, pory sie lekko zwezily, lekkie przebarwienia zniknely) oraz na dzien Oil Free Lotion PHA 4% z SPF 15 - ten lotion naprawde sprawdzil sie w lato. Buzka sie nie blyszczala. Nawet sie na niego ciutke opalalam (choc wiem ze nie powinnam) i nic mi sie nie stalo. Uwazam ze filtr w tym lotionie jest b. skuteczny. Ale powtarzam, ze kremy te stosowalam ponad 5 miesiecy. Sa bardzo wydajne i naprawde skuteczne. Obecnie Elite Facial Cream AHA 10% i tez jestem z niego zadowolona, choc teraz uzywam go na przemian z kremem z retinolem St.Ives, bo wiem, ze tak przez caly czas tych kremow z kwasami nie mozna uzywac (trzeba robic 2-3 miesieczne przerwy). Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
madzikm Re: kremy z kwasami 21.10.02, 16:14 Dziewczyny, serdeczne dzięki za ten wątek, monias1 - szczególnie dla Ciebie za polecenie kosmetyków NeoStrata. Jestem uczuleniowcem i już myślałam, że do końca życia będę skazana tylko na łagodne kremiki bez żadnych czynnych substancji. Po lekturze Waszych postów obejrzałam polecane przez Was strony - i chyba znalazłam coś super! Seria z PHA - złuszcza, nawilża, działa przeciwzmarszczkowo i nie uczula. Brzmi zbyt pięknie, by mogło być prawdziwe... Ale jednak wierzę, że tak jest i zamierzam sie o tym przekonać osobiście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 DO MADZIK IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.10.02, 16:47 Glukonolakton jest wlasnie polecany dla osob z wrazliwa cera. Ale na poczatek proponuje ci przetestowanie kremiku z najnizszym stezeniem. Tak jak poradzilam Kiki zadzwon do dystrybutora i popros o probke. Wtedy bedziesz miala 100% pewnosc, ze krem jest dobry dla twojej cery. Mam nadzieje, ze glukonolakton okaze sie dla twojej cery dobry i bedziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki7 do monias1 IP: *.crowley.pl 21.10.02, 16:50 monias1-zadzwoniłam pod wskazany przez Ciebie nr telefonu. Pani powiedziała, że nie posiadają już żadnych próbek. A niniejsze kosmetyki są sprzedawane w Wawie, w aptece na Dworcu Centralnym. Proszę napisz mi jaką masz cere.Moja jest tłusta i ciągle coś na niej wychodzi + do tego te okropne śldy po trądziku na policzku (które chcę właśnie zlikwidować). Chcę wiedzieć jaką masz cerę (może podobną do mojej)bo niewiem jak będę tolerowała kosmetyki z kwasem Aha 8%, a może i większymi. pozdrawiam i dziękuję, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: do KIKI IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 22.10.02, 08:52 KIKI, mam cere mieszana z tendencja do tradziku (juz od 15 roku zycia borykam sie z tym problemem) i rozszerzonymi porami, no i mam 27 lat. Moim zdaniem kwas glikolowy dla twojej cery bedzie zbawienny. Proponuje ci rozpoczac stosowanie kremu ze stezeniem AHA 8% - nie wiekszym, poniewaz Neostrata podaje rzeczywisty procent zawartosci kwasu, a ok. 8% to i tak jest sporo. Ten kremik wygladzi ci skore, rozjasni (wieksze) lub zlikwiduje drobne przebarwienia, cera nie bedzie sie tak przetluszczala. Zluszczanie jest dla oka niewidoczne - nie musisz sie obawiac, ze skora bedzie schodzila ci platami. Na dzien polecam ci te emulsje, ktora dla twojej cery bedzie b. dobra. Moim zdaniem jesli masz taka cere to na 90% te dwa kremiki beda dla ciebie dobre i juz po miesiacu zobaczysz widoczna roznice. ALE aby byc pewna i nie wydawac w bloto pieniedzy powinnas zdobyc probke. Moze sproboj w aptece, oni tez powinni miec probki - tylko radze sprobowac w aptece nie na Dworcu Centralnym tylko na rondzie ONZ. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki7 Re: do monias1 IP: *.crowley.pl 22.10.02, 10:04 dzięki jeszcze raz za te wszystkie informacje. to bardzo mile z Twojej strony, że zechciałaś się podzielić swoimi doświadczeniami z kosmetykami neostraty :-) Ja mam 25 lat i cerę tłustą (przechodziłąm już zabiegi mikrodermobrazji, ale efekty były mizerne)dlatego mam nadzieje że będę normalnie tolerowała te kosmetyki z kwasami. pozdrawiam serdecznie i życze miłego dnia, ps. postaram sie za wszelka cene zdobyc te próbki... Odpowiedz Link Zgłoś
agat_ka Re: kremy z kwasami 23.10.02, 12:05 Dziewczyny!! takie mi sie nasuwa pytanie. Czy mozna uzywac kremow z kwasami zima??? Na noc oczywiscie. Mam na mysli AHA, i to te wyzsze stezenia, dostepne w aptekach. Ktoras uzywala? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: kremy z kwasami IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 23.10.02, 12:11 można uzywac zima a dlaczegoz by nie. fakt ze najlepsza pora to wiosna i jesien ale to sie tyczy raczej zabiegow w salonach kosmetycznych np. eksfoliacja. Ja uzywalam w ciagu lata i nic mi sie nie stalo. wazne jest to aby na dzien stosowac krem ochronny z filtrami. A propo jakie wyzsze stezenia masz na mysli??? 10,15% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat_ka Re: kremy z kwasami IP: *.biochem.mpg.de / 10.102.0.* 24.10.02, 12:53 hej zima skora jest bardziej wrazliwa, bo i zmiany temperatury i wiatr mrozny czasem etc. Moja nie reaguje na to dobrze, stad pytanie, czy zluszczajac ja wlasnie zima, nie zaszkodze sobie. A przez wyzsze stezenia rozumiem ok 10 %. Ja to jestem zupelna kwasowa analfabetka ;-)) - poza effaklarem k nie uzywalam niczego, stad naiwnosc mych zapytan ;-))) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 do Agat_ki IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 24.10.02, 13:56 Agatko ciezko mi powiedziec, rzeczywiscie zima cera jest narazona na mrozy, zimny wiatr itd. ale mysle ze jezeli bys na dzien stosowala dobry, ochronny krem to by bylo ok. Poza tym proponuje stezenie 8% bo jesli do tej pory stosowalas tylko Effaclar to 8% jak na razie wystarczy. Poza tym nie jest konieczne stosowanie kremu z kwasami codziennie - mozesz np. stosowac co drugi lub co trzeci dzien, zamiennie z innym kremem na noc (lagodniejszym). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat_ka Re: do Agat_ki IP: *.biochem.mpg.de / 10.102.0.* 24.10.02, 15:27 dzieki,moniaas za rady! sprobuje sie posmarowac i zobacze co bedzie. po jednej aplikacji skory chyba nie strace ;-). a nie chce tych kwasow uzywac teraz z banalnego powodu: szafka z kosmetykami sie nie domyka, ale w okolicy zimy planuje wykonczyc resztki i wtedy bede mogla cos nowego sprobowac. do tej pory - szlaban :-( pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
_meg_ Neostrata (Nowa Strata?)...chyba nie:) 24.10.02, 16:13 Dziewczyny co polecacie z ponizszej listy Neostraty, tak tutaj zachwalanej, do cery tlustej/mieszanej kolo 30?? Teraz jestem przy serii kwasowej w gabinecie kosmetycznym i uzywam Neutrogeny z kwasami. Efekt zadowalajacy. Ale ciekawa jestem tych kremow. Kiedy je stosowac?? Lacznie z zabiegami czy tuz po nich?? cennik detaliczny: LINIA Z GLUKONOLAKTONEM (PHA) Renewal Plus Glukonolakton + pro. Vit.A 30 g cena 119 ,- Krem z glukonolaktonem 15% 50 g cena 124,- Krem z glukonolaktonem 10%. 50 g cena 119 ,- Krem ochronny na dzień z filtrem. 50 g cena 116 ,- Bionic Face Cream 50 g cena 127,- Żel do mycia twarzy 100 ml cena 88 ,- Sztyft do pielęgnacji ust z filtrem (SPF15) 3,9 g cena 44 ,- Krem do powiek 15 g cena 109 ,- Krem do rak i paznokci 50 g cena 57 ,- LINIA PIELĘGNACYJNA Z KWASEM GLIKOLOWYM 8%- 10% (AHA) Krem AHA 8% 50 g cena 107 ,- Krem AHA 8% z filtrem 50 g cena 118 ,- Mleczko AHA 10% 200ml cena 119,- LINIA PIELĘGNACYJNO-LECZNICZA Z KWASEM GLIKOLOWYM 15% (AHA) Krem AHA 15% 50 g cena 115 ,- Mleczko AHA 15% 200ml cena 116 ,- Żel AHA 15% 50 ml cena 74 ,- DLA SKÓRY PO PEELINGU NEOSTRATA Post Peel Nutri Cream 28 g cena 79 ,- LINIA NA PRZEBARWIENIA SKÓRY Żel rozjaśniający 40 g cena 124,- Krem rozjaśniający 30 g cena 120,- HQ żel rozjaśniajacy forte (również dla alergików) 30 g cena 127 ,- Żel depigmentacyjny (bez hydrochinonu) 40 g cena 108 ,- LINA PRZECIWTRĄDZIKOWA NEOCEUTICALS® Żel przeciwtrądzikowy 15 g cena 98,- Płyn oczyszczający 50 ml cena 94,- Antybakteryjny żel do mycia 200 ml cena 92,- LINIA LECZNICZA NEOCEUTICALS DLA CERY PATOLOGICZNIE SUCHEJ PDS Extra 100 g cena 122,- PDS Regular 100 g cena 118,- Preparat do skóry głowy 50 ml cena 88 ,- Szampon leczniczo-pielęgnacyjny 150 ml cena 72 ,- LINIA DO SKÓRY TŁUSTEJ I ŁOJOTOKOWEJ Oil Free lotion (SPF15) 50 ml cena 105,- Oli Control Gel 30 ml cena ,- Tonik do skóry tłustej i łojotokowej (AHA 8%) 100 ml cena 110 ,- PRZYDATKI SKÓRY Płyn do paznokci 7 ml cena 72 ,- SPRZEDAŻ-KONSULTACJE TEL. (094) 346-49-49 www.bio-med.pl Dla zainteresowanych podalam cennik:) Pozdrawiam, meg Odpowiedz Link Zgłoś
_meg_ Re: Neostrata (Nowa Strata?)...chyba nie:) 24.10.02, 22:24 Napislam ze strony bio-med'u opisujac swoja skore i proszac o dobor kremow...czekam na odpowiedz:) Pzdr, meg Odpowiedz Link Zgłoś
_meg_ Re: Neostrata (Nowa Strata?)...chyba nie:) 25.10.02, 10:18 Dziewczyny, napislam do Bio-medu: "Otoz mam 28 lat, cere tlusta/mieszana, dawniej tradzikowa (od 15 r.z). Teraz bardzo zanieczyszczajaca sie, ale delikatna, z pekajacymi naczynkami w okolicy oczu i nosa. Rzadko wypryski ropne, jesli juz to widoczna kasza (lojowa) na policzkach. Jestem w trakcie zabiegow zluszczania kwasami po 20%, po 35%, coraz wyzsze stezenia. Bardzo mi to sluzy, juz od pierwszych dni widze znaczna poprawe:) Do tego uzywam serii Neutrogeny z kwasami rowniez. Neostraty kremy z tego co wiem, sa z silniejszymi kwasami...Myslalam o nich tuz po zakonczeniu zabiegow w gabinecie, dla podtrzymania efektu. Prosze o porade i dobor odpowiedniej serii."...ciach.... ...i oto co mi odpisali:) "Szanowna Pani, Prosze odpisac jakim kwasami ma Pani wykonywane zabiegi? czy to jest peeling NeoStraty? i na jakim steżeniu zakończy Pani zabiegi, jaki jest odstęp miedzy zabiegami Produkty NeoStraty , które byłyby najodpowiedniejszy na potrzymanie efektów zabiegów dobierzemy po zakończeniu przez Panią obecnej kuracji (wtedy beda wszystkie potrzebne dane ) UWAGA! Jest bardzo wazna pielegnacja miedzy zabiegami i dlatego jeżeli nie stosuje Pani kremu z glukonolaktonem PHA to polecamy ten produkt włączyc do teraźniejszej pielęgnacji - krem z glukonolaktonem 10% NeoStrata. Jeżeli cera obecnie zanieczyszczajaca sie to powinna Pani równiez zastosowac miedzy zabiegami Tonik AHA8% NeoStrata, który reguluje procesy rogowacenia, funkcje wydzielania gruczołów łojowych, zamyka i oczyszcza pory, usuwa zaskórniki." Pozdrawiam, meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: kremy z kwasami IP: *.bredband.skanova.com 09.11.02, 12:08 ja uzywalam krem neostraty 8% i niestety nie widze efektow Odpowiedz Link Zgłoś
nell26 Re: kremy z kwasami 27.10.02, 11:55 Gość portalu: kiki7 napisał(a): > dziewczyny jaki polececia - Waszym zdaniem najlepszy, po którym widzicie > efekty - krem z kwasami (Aha, Bha)na przebarwienia po trądziku, rozjaśnienie > cery. > pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyczka Re: kremy z kwasami IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 11:14 No dobra, nabrałam ochoty na przetestowanie NeoStraty, ale powiedzcie mi, czy udało się Wam ostatnio dostać próbki, bo jak zapytałam o nie w aptece na Dworcu Centralnym (a mają duużo tych kosmetyków) to p. mgr popatrzyła na mnie jak na kosmitę (prawie). Zdarzyło mi się już, że rewelacyjne dla większości kosmetyki z kwasami nie dały u mnie żadnego rezultatu, więc nie mogę kupować z założeniem, że na pewno zadziała. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: kremy z kwasami IP: 217.98.124.* 13.11.02, 08:38 Dziewczyny , a czy któraś z was stsowała krem z kwasami na zupełnie zdrową buzię???...tak poprostu by złuszczuć naskórek i zlikwidować małe przeparwienia???...bardzo proszę o opinie...mam 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 do ANI IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 13.11.02, 09:08 Aniu pewnie ze mozna!!! kwasy (szczegolnie glikolowy) nie tylko zluszczaja w sposob niewidoczny martwy naskorek, ale rowniez nawilzaja i odzywiaja skore, sa nie tylko do cer mieszanych i tlustych ale rowniez do suchych i normalnych, w twoim przypadku pieknie wygladza skore na twarzy oraz lekko rozjania, bardzo polecam ci produkty firmy Neostrata, ta firma ma naprawde rewelacyjne kremy z kwasami (w czym sie wyspecjalizowala), wiecej na ich stronie www.neostrata.com wiecej o kwasach na stronach wizazu, tam Basia Kwiatkowska szczegolowo opisala kwasy, + i - oraz stosowanie i przyklady kosmetykow z kwasami. Jesli wczesniej nie uzywalam kremow z kwasami to najpierw wyproboj, i zacznij od najmniejszego stezenia(mowie o kremach Neostraty). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś