Dodaj do ulubionych

Clarins a Max Factor

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 00:32
Mam prośbę. Ponieważ moje pytania o podkład w kompakcie Clarinsa sa
całkowicie ignorowane :(, czy ktoś mógłby przy okazji bycia w GC albo
Sephorze zerknąć na ten podkład (ULtra Smooth coś tam) a następnie na podkład
w kompakcie Facefinity MF? I powiedział co myśli. Bo odnosze wrażenie że to
jest prawie to samo, jeśłi chodzi i konsystencję i w ogóle. Naprawdę nikt
tego nie uzywał?
Obserwuj wątek
    • diabe Re: Clarins a Max Factor 23.10.02, 10:07
      w sobotę na wyprzedaży w hotelu Victoria kupiłam podkład Hydrating Liquid(a
      Tobie chyba chodzi o Ultra-Satin Finish?). Mój podkład bardzo dobrze się
      rozprowadza, jest leciutki, właściwie niewidoczny na twarzy i co dla mnie było
      najważniejsze ma właściwości nawilżajace.
      Nigdy w życiu nie miałam żadnego podkładu MaxFactora, więc raczej nie powiem Ci
      czy jest lepszy czy gorszy.
      Jeśli jesteś z Warszawy to polecam wyprzedaż w Vitorii - ja zpłaciłam za swój
      podkład ok. 60zł, więc myśle, że porównywalnie do MF.
    • diabe Re: Clarins a Max Factor 23.10.02, 10:09
      oj, sorry Tobie chodziło o kompakt (niedoczytałam)
      • Gość: katrina Re: Clarins a Max Factor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 10:14
        nie jestem z Warszawy, i chodzi mi o kompakt :)
        Może ktoś inny?
    • Gość: nela Re: Clarins a Max Factor IP: *.thyssen-lift.com.pl 23.10.02, 10:22
      Niestety nie moge porownac bo nie znam Facefinity. Dłuższy już czas męczę Teint
      Secret Bourjois i w końcu go zużyję ... ale potem wrócę do kompaktu Clarinsa
      (już kupiłam wkład w Viktorii - dzięki za info czarodziejko :)) Lepiej się
      rozprowadzał, ładniej wyglądał (a raczej nie wyglądał, bo stapiał się ze skórą)
      na buzi, ogólnie był lepszy. Z jednym zastrzeżeniem - jak to kompakt niezbyt
      nadaje sie dla suchych cer.
      pozdrawiam, nela
      • Gość: katrina Re: Clarins a Max Factor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 10:29
        No wreszcie ktoś! Mówisz o kompakcie clarinsa w białym prostokątnym pudełku, po
        prawej podkład, po lewej gąbka, wszystko w czerwonym "futerale"? Napisz coś
        więcej, jakiego używasz odcienia (najjaśniejszy wydaje mi się dośc ciemny), czy
        matuje i na jak długo, jakie jest pokrycie, czy go widac na twarzy? jak go
        nakłądasz na mokro czy na sucho? nie robi smug? Innymi słowy, wszystko o
        kompakcie :) będę bardzo wdzięczna.
        A jak się gdzieś natkniesz na facefinity, to rzuć okiem na tester i porównaj,
        dobrze?
        • Gość: nela Re: Clarins a Max Factor IP: *.thyssen-lift.com.pl 23.10.02, 11:22
          Gość portalu: katrina napisał(a):

> No wreszcie ktoś! Mówisz o kompakcie clarinsa w białym prostokątnym pudełku,
          po
          >
          > prawej podkład, po lewej gąbka, wszystko w czerwonym "futerale"?
          Tak jest! biały prostokąt ze złotym wykończeniem, czerwony jakby welurowy
          futerał. Używam najjaśniejszego odcienia 01(a jestem naprawdę blada)używam go
          zazwyczaj na sucho, ale sprawdzałam kiedyś na wyjeździe i na mokro tez ok.Lubię
          go za: pasujący mi kolorek, to że dobrze się rozprowadza i nie widać go na
          twarzy, a jednocześnie drobne niedoskonałośći chowa zamiast podkreślać(chwila
          nieuwagi z Teint Secret który teraz kończę i mam na twarzy tapetkę), trwałość -
          nie zmienia koloru czy konsystencji na buzi, umiarkowane matowanie (nie
          potrzebuję silnego matowania i nie wiem jak on się sprawuje). Acha, piszę ze
          dla mnie jest ok, ale się nie znamy więc moja skóra w telegraficznym skrócie
          to: bardzo jasna, nieco tłuszcząca się tylko na nosie, bardzo wrażliwe policzki
          i ze skłonnością raczej do podrażnień czy zaczerwienień niż wyprysków (choć
          czasem się zdarza). Jeśli coś ważnego pominęłam, to napisz co jeszcze Cię
          interesuje.
          Ach, spojrzę na facefinity przy najbliższej okazji.
          Pozdrawiam, nela
    • Gość: roan Re: Clarins a Max Factor IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.10.02, 12:07
      Ja od niedawna używam FaceFinity i jestem z niego zadowolona. Jest bardzo
      lekki, dobry do cery tłustej, wydaje mi się, że matuje mi twarz, bo właściwie
      nie świecę się (może trochę wieczorem). Niestety, nie mam porównania do
      kompaktu o którym piszesz, nie sięgam po kosmetyki z górnej półki(a szkoda...)
      • Gość: katrina Re: Clarins a Max Factor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 21:25
        wielkie dzięki Nelo i Roan!
        Nelo, mnie się wydaje że najjaśniejszy dostępny w Polsce jest 00?
        Roan, możesz wsadzić palec :) do testera clarinsa jak będziesz go miec pod ręką
        w jakiejs sephorze? :)

Bo teraz się nie moge zdecydować! :)
        • mia77 Re: Clarins a Max Factor 23.10.02, 22:27
          A wiesz, że sama się zastanawiałam nad porównaniem? :-)
          pooglądałam i kupiłam MF. I jak dotąd jestem zadowolona. Jedyny zarzut to to,
          że niewydajny jest okrutnie...
          • Gość: mucha Re: Clarins a Max Factor IP: *.vif.net 24.10.02, 01:02
            Ja miałam silk perfection max factora, ale gąbka za ostra więc się wkurzyłam i
            oddałam tak na lewo (poszedł na straty). Więcej max factora nie kupię
            (przynajmniej kompaktu). Jeżeli firma potrafi wypuścić compact z tarką zamiast
            gąbki to nie dla mnie ich kosmetyki.
        • Gość: nela Re: Clarins a Max Factor IP: *.thyssen-lift.com.pl 24.10.02, 11:05
          Katrina, wysłałam mejla. Jeśli jesteś zainteresowana dziś po południu (ok.17)
          mogę dla Ciebie kupić ten kompakt 00.
          pozdrawiam, nela
          • Gość: katrina Re: Clarins a Max Factor IP: *.miks.uj.edu.pl 24.10.02, 12:41
            Dzięki dzięki! Już Ci odpisałam.
    • amelia_ Re: Clarins a Max Factor 27.10.02, 01:21

• lorna.d sprzatanie n/txt 29.10.02, 00:18
    • bambi_ Re: Clarins a Max Factor 29.10.02, 10:49

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka