Dodaj do ulubionych

Podklady...

24.10.02, 12:18
Sluchajcie, mam 26 lat, wiec juz niemalo, a nie moge sobie dobrac podkladu,
mam juz w domu cala baterie nadajaca sie juz w tej chwili jedynie do
wyrzucenia. Mam cere tlusta, ktora od wszystkiego doslownie robi sie czerwona
(no moze nie czerwona, ale mocno rozmowa), latem, kiedy jestem opalona,
wszystko jest ok, ale teraz koszmar: w pracy klima - wiadomo jak dziala na
skore, w domu za goraco, na dworzu zimno. Mocno wierze w to, ze nie jedyna na
kuli ziemskiej mam taki problem, i ktos posluzy cenna rada (tylko jedna
prosba, zadne diory czy inne chanel, bo to w ogole nie wchodzi w rachube,
przynajmniej na razie:))
pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • grazyna-lubicz Re: Podklady... 24.10.02, 12:21
      Jak masz tłustą gębę to i tak żaden podkład ci nie pomoże,bo zawsze będziesz
      się świecić jak psu jajca.
      Kwaku,kwaku,pierdu,pierdu
    • isia67 Re: Podklady... 24.10.02, 18:36
      mantha napisała:

> Sluchajcie, mam 26 lat, wiec juz niemalo, a nie moge sobie dobrac podkladu,
      > mam juz w domu cala baterie nadajaca sie juz w tej chwili jedynie do
      > wyrzucenia. Mam cere tlusta, ktora od wszystkiego doslownie robi sie czerwona
      > (no moze nie czerwona, ale mocno rozmowa), latem, kiedy jestem opalona,
      > wszystko jest ok, ale teraz koszmar: w pracy klima - wiadomo jak dziala na
      > skore, w domu za goraco, na dworzu zimno. Mocno wierze w to, ze nie jedyna na
      > kuli ziemskiej mam taki problem, i ktos posluzy cenna rada (tylko jedna
      > prosba, zadne diory czy inne chanel, bo to w ogole nie wchodzi w rachube,
      > przynajmniej na razie:))
      > pozdrowienia

Z tego co czytam widzę, że masz kłopoty z naczynkami. Skóra reaguje na zmiany
      temperatury zaczerwienieniem. Myślę, że podkład tutaj niewiele pomoże. Lepiej
      zainwestuje w jakiś krem, który obkurcza naczynka. Ja u siebie zauważyłam
      ostatnio, że właśnie przy klimie mam podrażnioną, zaczerwienioną (na szczęście
      lekko i tylko policzki) cerę. Kupiłam krem Dermiki (mojej ulubionej, ale pewnie
      nie tylko ta firma ma w ofercie takie kremy) z wyciągiem z winogron, z wit. PP.
      Mam co prawda cerę mieszaną (dość suchą na policzkach i taką normalną w strefie
      T)i kupiłam krem tłusty. Przyda się na zimę. Używam od kliku dni i widzę
      efekty. Zaczerwienie zniknęło. Z ulotki wiem, że powinno się najpierw
      posmarować twarz żelem obkurczającym naczynka, a na to dopiero krem. Mnie
      pomógł sam krem, ale jak mówię u mnie objawy nie były aż tak dokuczliwe.
      Mają też z tej serii krem do cery tłustej. www.dermika.com.pl
      A na to dopiero podkład. Najlepiej beżowy. Neutralny beż jeśli ogólnie masz
      chłodną karnację lub beż naturalny gdy ciepłą. Niektóre firmy mają podkład pod
      podkład. Są w różnych dziwnych kolorach i o ile pamiętam zielony jest właśnie
      do tuszowania takich problemów. A na to tradycyjny podkład w odpowiednim
      kolorze. To tyle ode mnie. Może dziewczyny coś jeszcze wymyślą. Pozdrawiam
      • mantha Re: Podklady... 25.10.02, 10:57
        Dzieki za taka profrsjonalna odpowiedz, na szczescie Dermika lezy w sferze
        moich mozliwosci finansowych.
        pozdrawiam
    • diabe Re: Podklady... 25.10.02, 11:37
      ja natomiast na naczynka polecam serię Erisu - mam mleczko, tonik, mydło do
      twarzy i krem. Krem i mleczko zawierają witaminę K. Wiem, że Eris ma tu bardzo
      wielu przeciwników, ale akurat w moim przypadku ta seria sprawdza sie bardzo
      dobrze
      musisz być jednak przygotowana, że krem nie będzie matowić cery, więc polecam
      stosować go raczej na noc
      co do pokładu, to bardzo polecam świetnie kryjące i trzymajce się cały dzień na
      twarzy produkty Matis - nie jest najwyższa półka, ale cena dosyć wysoka - około
      100zł

pozdrawiam,
      • mantha Re: Podklady... 25.10.02, 12:00
        100 zl da sie przezyc, zwlaszcza jezeli jest to cos naprawde dobrego.
        Odkad pracuje w pomieszczeniu klimatyzowanym mam takie problemy. Nie lubie
        klimy !
        • diabe Re: Podklady... 25.10.02, 12:08
          jeśli jesteś z Wawy to Matisa można kupić w przejściu podziemnym pod Mariottem
          w drogerii koło McDonalda
          ja miałam podkład w kompakcie - dla mnie rewelacja i do tego bardzo wydajny
          teraz kompakty niestesty zosatały wycofane i są tylko podkłady w tubkach, ale
          podobno również bardzo dobrze kryją
          oprócz tego w nowej serii są jeszcze korektory w kompakcie - kolory naturalne
          oraz biały, zielony i chyba liliowy
          • Gość: Lula Re: do diabe IP: 195.116.220.* 25.10.02, 13:24
            gdybyś jeszcze mogła powiedzieć jak z nawilżeniem w tym podkładzie Matisa. ja
            też mam problemy z naczynkami i dodatkowo od komputera wysusza mi się twarz i
            otwierają pory. waham się właśnie pomiędzy kompaktem Avene a Matisem. z góry
            dzięki za odpowiedz.:)
            • diabe Re: do diabe 25.10.02, 13:38
              kompakty matisa zostały wycofane i teraz są już tylko podkłady w tubkach - nie
              wiem jak jest w ich przypadku z nawilżaniem
              co do kompaktu to nie był on matujący (z tego co wiem nowe podkłady też nie) i
              nie wysuszał skóry - inna sprawa jest też taka, że używałam go z rok temu i nie
              miałam wtedy problemów z przesuszaniem się skóry
              • Gość: Lula Re: do diabe IP: 195.116.220.* 25.10.02, 13:58
                dzięki za info:))
              • Gość: agul Re: do diabe IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.10.02, 14:04
                diabe napisała:

> kompakty matisa zostały wycofane i teraz są już tylko podkłady w tubkach -

Wycofano je, bo na ich miejsce weszła nowa, ulepszona seria wszystkiego:-) Są i
                podkłady w tubkach i w kompakcie i pudry w kamieniu i korektory - wszystko
                bardzo dobrej jakości i bardzo dobrze kryjące.
                A na naczynka także radzę krem eris z witaminą K - działa bezkonkurencyjnie:-)
                • diabe Re: do diabe 25.10.02, 14:11
                  Gość portalu: agul napisał(a):

> podkłady w tubkach i w kompakcie i pudry w kamieniu i korektory - wszystko
                  > bardzo dobrej jakości i bardzo dobrze kryjące.

no właśnie jest problem z tymi w kompakcie - teoretycznie są, ale są w tak
                  małych opakowaniach, że nie wiem czy by starczyły na dwa tygodnie. Są
                  sprzedawane właśnie jako korektory.

A czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z serią pielęgnacyjną? Szczególnie
                  interesuje mnie maseczka pod oczy

pozdrawiam,
                  • agul1 Re: do diabe 25.10.02, 14:16
                    diabe napisała:

>
                    > no właśnie jest problem z tymi w kompakcie - teoretycznie są, ale są w tak
                    > małych opakowaniach, że nie wiem czy by starczyły na dwa tygodnie. Są
                    > sprzedawane właśnie jako korektory.
                    >
                    Diabe, coś Ci ktoś namieszał:)
                    Kompakty z nowej serii są w normalnej wielkości, a korektory wyglądają jak
                    korektory a nie jak kompakty:)

> A czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z serią pielęgnacyjną? Szczególnie
                    > interesuje mnie maseczka pod oczy
                    >
                    Ja chodzę do salonu kosmetycznego matisa i od czasu od czasu coś kupię. Nie
                    trafiłam jeszcze na żaden bubel, co prawda nie miałam tej maseczki pod oczy ale
                    na przykład maść mandarynkowa jest extra na krostki lub łagodzenie po
                    czyszczeniu, świetne są też mleczka i toniki. Mam też jeden krem matujący w
                    takiej brzoskwiniowej tubie, który też mogę z czystym sumieniem polecić. Dla
                    mnie matis to taka firma, której pielegancję mogę kupować w ciemno:)
                    • diabe Re: do diabe 25.10.02, 14:20
                      agul1 napisała:

> Diabe, coś Ci ktoś namieszał:)
                      > Kompakty z nowej serii są w normalnej wielkości, a korektory wyglądają jak
                      > korektory a nie jak kompakty:)

hmm, no nie wiem... widziałam je w sklepie w przejściu pod Mariottem, a po
                      drugie sprawdziałam na stronie dytrybutora
                      www.oceanic.pl/matis/leteint.php i jakoś ich tam nie widzę....

fajnie, że chwalisz pielęgnację - chyba w takim razie się skuszę na tą
                      maseczkę :)
                      a gdzie chodzisz do tej kosmetyczki?
                      • agul1 Re: do diabe 25.10.02, 14:31
                        diabe napisała:

> >
                        > hmm, no nie wiem... widziałam je w sklepie w przejściu pod Mariottem, a po
                        > drugie sprawdziałam na stronie dytrybutora
                        > i jakoś ich tam nie widzę....
                        >
                        No to nie wiem, gdzie one są, ale ja je dostałam do redakcji i widziałam na
                        własne oczy, więc powinny być w sklepach.. dziwne..

> fajnie, że chwalisz pielęgnację - chyba w takim razie się skuszę na tą
                        > maseczkę :)
                        > a gdzie chodzisz do tej kosmetyczki?
                        >
                        Na tarchominie, juz kiedyś tu pisałam, znajdź mój wątek 'najlepsze
                        oczyszczanie w w-wie' - już zostałam u tej kosmetyczki, bo jest rewelacyjna:)
                        A pielęgnację możesz kupić spokojnie, na pewno będziesz zadowolona:)
                        A jak bourjois, sprawdziły się?:)
                        • diabe Re: do diabe 25.10.02, 14:39
                          agul1 napisała:

> No to nie wiem, gdzie one są, ale ja je dostałam do redakcji i widziałam na
                          > własne oczy, więc powinny być w sklepach.. dziwne..

Agul, jak byś je zobaczyła w jakimś sklepie to daj konicznie znać, bo ja je
                          uwielbiam!!!

> A jak bourjois, sprawdziły się?:)
                          szczerze mówiąc jako podkład to niekoniecznie, ale za to bardzo fajnie wygląda
                          po nałożeniu na wybrane części twarzy po wcześniejszym nałożeniu podkładu

oj! coś chyba za dużo razy napisałam 'nałożeniu', ale mam nadzieje, że wiesz o
                          co mi chodzi ;)
                          dzięki jeszcze raz
                          • agul1 Re: do diabe 25.10.02, 14:54
                            diabe napisała:

> Agul, jak byś je zobaczyła w jakimś sklepie to daj konicznie znać, bo ja je
                            > uwielbiam!!!

Nie ma problemu:) NAjwięcej matisa jest chyba w tych sklepach gler, może tam
                            sprawdź?
                            >
                            >
                            > > A jak bourjois, sprawdziły się?:)
                            > szczerze mówiąc jako podkład to niekoniecznie, ale za to bardzo fajnie
                            wygląda
                            > po nałożeniu na wybrane części twarzy po wcześniejszym nałożeniu podkładu
                            >
                            > oj! coś chyba za dużo razy napisałam 'nałożeniu', ale mam nadzieje, że wiesz
                            o
                            > co mi chodzi ;)
                            > dzięki jeszcze raz
                            >
                            Wiem:-)
                            Dobrze, ze pasują chociaż tak, dla mnie były zupełnie do niczego:>
                            Pozdrawiam
                • Gość: Lula Re: do diabe IP: 195.116.220.* 25.10.02, 14:33
                  dzięki agul za informacje. rozejrzę się wśród produktów matisa:) jeżeli chodzi
                  o Eris z witaminą K to się z Tobą zgadzam - to chyba jedyny krem który działa
                  na "policzki hożej dziewoi" jakie mam przy zmianie temperatur.pozd.
                  • agul1 Re: do diabe 25.10.02, 14:35
                    Gość portalu: Lula napisał(a):

> dzięki agul za informacje. rozejrzę się wśród produktów matisa:) jeżeli
                    chodzi
                    > o Eris z witaminą K to się z Tobą zgadzam - to chyba jedyny krem który działa
                    > na "policzki hożej dziewoi" jakie mam przy zmianie temperatur.pozd.

Proszę bardzo:)
                    Ja się bardzo zdziwiłam tym erisem, bo jeszcze nic mi tej firmy oprócz żelu
                    punktowego nie pasowało, a tu proszę, taka perełka i to jaka skuteczna! Oby
                    więcej tak dobrych polskich produktów na naszym rynku:)
                    Pozdrawiam:)
                    • diabe a AA koncentrat korygująco-rozjaśniający? 25.10.02, 14:43
                      a czy ktoś go próbował?
                      też zawiera witaminę K i bardzo jestem ciekawa, czy jest równie skuteczny jak
                      eris, bo mam ochotę wypróbować coś nowego
                      • aally Re: a AA koncentrat korygująco-rozjaśniający? 25.10.02, 15:16
                        Ja używałam koncentr.koryg.-rozjaśniający AA, po entuzjastycznych opiniach na
                        forum (tylko nie pamiętam czy już na forum gazety czy na sekretach kobiet).
                        Zużyłam tylko jedną tubkę i chyba widziałam doraźne działanie rozjaśniające bo
                        na długofalowe trzebaby stosować trochę dłużej i systematyczniej.
    • mantha Re: Podklady... 25.10.02, 16:02
      Dzieki dziewczyny, ide dzisiaj na zakupy, bo nie moge na siebie patrzec, a tu
      weekend idzie i trzeba jakos wygladac :))
    • amelia_ Re: Podklady... 27.10.02, 01:01

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka