buzka25 01.01.15, 12:21 Przegladam oferty i jest tego ze niwiadomo ktore wybrac, babyono, hartman, przy pierwszym synu mialam chyba z belli, macie jakies sprawdzone i w rozsadnej cenie?, pomalu chce zaczac kupowac rzeczy dla siebie do szpitala, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubona Re: podklady poporodowe 01.01.15, 17:45 Chetnie sie podepne zostalo mi 8 tygodni, lub nawet mniej do rozwiazania, i chyba pora sie zajac wyprawka dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: podklady poporodowe 01.01.15, 18:15 No ja polowa kwietnia, ale na raz wszystkiego nie kupie bo finansowo sie splukam, wiec etapami chce kupowac, no i ile tych podkladow,2paki starcza a potem zwykle podpadki, zapomnialam ile przy synku mialam a teraz mam byc 3-4dni w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: podklady poporodowe 01.01.15, 19:48 to zależy jak daleko od domu będziesz w razie czego zawsze ktoś może podrzucić. ja najprawdopodobniej będę rodzić 50 km od domu beż żywej przyjaznej duszy w mieście więc muszę się spakować jak na wojnę chyba Odpowiedz Link Zgłoś
czerwcoweniebo11 Re: podklady poporodowe 01.01.15, 20:29 Ja mam firmy San semi 60x90 i podpaski Bella, to i to po jednym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: podklady poporodowe 01.01.15, 21:37 No ja mam cc planowana z konkretnym terminem takze chlop urlop na te date weznie,chyba ze zacznie sie cos wczesniej, jak bede rodzic tam gdie chce to z przyjazna dusza nie ma problemu,natomiast jesli przyjdzie rodzic tam gdzie moj gin na oddziale jest wtedy bedzie tylko partner, wiec tak czy siak bede obstawiona, te podklady 90x90to na str szpitala ze tak z 5potrzebnych bedzie, i mozna te majtki siateczkowe-naszczescie Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: podklady poporodowe 01.01.15, 21:41 ja też na cięcie planowane ale nie wiem jeszcze gdzie. to zalezy od tego jak się cukrzyca rozwinie. ale po pierwszej cesarce te odchody poporodowe nie były zbyt obfite, juz na drugi dzień i podpaski starczały Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: podklady poporodowe 02.01.15, 12:43 No wlasnie po cc duzo tego krwawienia nie ma, chyba juz po tyg zwykle podpaski starczaly, no nic,zaopatrze sie w 2paki po 10szt plus majtki siateczkowe 3szt, i te podklady 90x90 5szt, najwyzej ktos mi dowiezie, ja juz zaczynam panikowac,bo boje sie ze porod zacznie sie sn i nie zdaze na cc i wywioza mnie do najblizszej naszej miejscowej rzezni-niestety 😞 Odpowiedz Link Zgłoś
marygirl Re: podklady poporodowe 31.01.15, 20:44 Po pierwszej cc krwawienie w 1dobie mialam znosne a po drugej cc lało sie masakrycznie duzo na poczatku nie wiem czemu tak og akurat Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: podklady poporodowe 01.01.15, 23:51 Przez pierwsze doby po porodzie używałam zwykłych, aptecznych podkładów typu chyba bella lub seni takie bez siateczki i bez systemów kanalików, za to z dodatkiem bawełny.Bardzo miękkie, nie powodowały odparzeń, nie drażniły, "nie grzały". Lepiej też w nich obserwować czy odchody poporodowe są prawidłowe i czy nie dochodzi do stanów zapalnych. Potem używałam tych pokrytych siateczką i tymi kanalikami, co wciągają wilgoć do środka podpaski . Korzystałam z firmy Canpol. Jedyna ich wada to nie przyjemne odczucie takiej sztuczności. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla808 Re: podklady poporodowe 02.01.15, 00:16 Po pierwszym porodzie (sn) miałam dwa typy podkładów: Absorgyn i Bella. ABsorgyn dostałam od koleżanki, której zostało pare paczek po porodzie. Ona uwazała że są najlepsze i że w szpitalach też je stosują. Ja nie zauważyłam między nimi większej różnicy. Jak skończył się Absorgyn używałam Belli i też było ok. Teraz rodzę za miesiąc i pare dni temu kupiłam pare paczek Belli, bo akurat takie były w aptece, w której kupowałam rzeczy wyprawkowe. Po porodzie krwawiłam 5 tygodni, przez 4 używałam podkładów, w ostatnim tygodniu przerzuciłam się na podpaski, bo podkłady jakos przewiewniejsze mi się wydawały niz podpaski. Bardzo mi się sprawdziły natomiast wielorazowe majtki siateczkowe poporodowe. Wrzucałam je do pralki i mogłam dalej używać. Miałam 4 pary i w zupełności wystarczyły. Te jednorazowe strasznie mnie drażniły w skórę, takie papierowe mi sie wydawały. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: podklady poporodowe 02.01.15, 15:20 A dla mnie te podkłady poporodowe i jednorazowe majtki to jeden wielki "szajs". Jakoś przemęczyłam się z tym po pierwszym porodzie. Przy drugim wzięłam do szpitala zwykłe podpaski - tyle, że trochę większe niż normalnie używam (wzięłam te na noc, chociaż normalne wystarczyłyby) i zwykłe bawełniane majtki. Komfort zdecydowanie większy. Podkładom poporodowym mówię stanowcze NIE Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: podklady poporodowe 30.01.15, 22:00 Witam. Ja miałam podkłady z canpol babies,moim zdaniem świetne.A jeśli chodzi o majtki jednorazowe to w szpitalu w którym rodziłam były wymogiem,chociaż sama zakładałam je tylko na obchód a normalnie też bawełniane... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: podklady poporodowe 31.01.15, 21:24 Mnie za bawelniane lekarz zrugal i powiedzil ze jeszcze raz mnie w takich zastanie to sam osobiscie wszystkie wyrzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: podklady poporodowe 31.01.15, 21:22 Ja podklady poporodowe zuzylam w 1,5 tyg i przeszlam na podpaski. Ale ja podklady hartmana i majtki siateczkowe bardzo sobie chwale. Rodzilam w okrutne lipcowe upaly wiec o komfort bylo trudno ale te podklady i majtki sie sprawdzily. Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: podklady poporodowe 31.01.15, 06:18 Nie smiejcie się. Póki Nie wyguglalam, myślałam, że chodzi o jakiś podkład na prześcieradło... A to taka podpaska.... Odpowiedz Link Zgłoś
marygirl Re: podklady poporodowe 31.01.15, 20:42 Podklady na lózko tez sa i sie przydająapteczne Seni lub takie jak dla dzidziusia na przewijak np z rossmana Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: podklady poporodowe 31.01.15, 21:18 Uzywałam harmana, kupilam w 2 rozmiarach. Byly bardzo wygodne (na tyle na ile moga byc podklady poporodowe Odpowiedz Link Zgłoś