Dodaj do ulubionych

Moje ciało

IP: 195.116.250.* 24.10.02, 13:35
Tak się zastanawiam czy tylko ja mam taki problem. Nie wiem ile bym nie
używała kremów, balsamów a moja skóra jak wodopój wszystko wypije.Jest
strasznie sucha i czasami pokazują się krostki podskórne. Jest bardzo nie
miła w dotku. Nie wiem co mam robić poradźcie mi!!! Tylko bez rad Idź do
dermatologa bo nie raz byłam i gucio nic nie pomógł.Może macie własne
receptury.Chętnie przeczytam.
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: Moje ciało 24.10.02, 13:38
      poza tym, ze chyba powinnas sie nawilzac od srodka (1.5 litra wody dziennie to
      mus), to czy nie uzywasz jakichs lekow? nie chodzisz codziennie na solarium?
      to, czego sie uzywa, tj. jakiego balsamu, to sprawa drugorzedna, ale ja polecam
      buttery z body shopu, nawilzaja skore niesamowicie - niestety, nie mozna ich
      kupic w polsce, ale cos by sie dalo na to zaradzic;) nie polecam natomiast
      lipidiose vichy, bo chociaz nawilza, to zle sie rozprowadza i jest masakrycznie
      niewydajne.

xx.
      • Gość: Zmęczona Re: Moje ciało do anexsy IP: 195.116.250.* 24.10.02, 13:44
        do anexsy: Nie chodzę na solarium, nie biorę leków a wody wypijam 1 litr ale
        jestem zainteresowana tym czego nie ma w Polsce to jak to zdobywasz?
        • anexxa Re: Moje ciało do anexsy 24.10.02, 13:46
          body shop? sa dwie mozliwosci: poprosic kogos spoza polski, jesli sie go zna,
          albo kogos, kto jezdzi do, dajmy na to, berlina. albo poszukac na ebayu - tam
          jest duzo wszystkiego, body shop tez jest, cenowo niestrasznie. czasem lepiej
          niz w sklepie.

xx.
      • masia27 Re: Moje ciało 24.10.02, 14:36
        Masz chyba na myśli Lipidiose 2. Ten faktycznie trudno sie rozprowadza i jest
        mało wydajny. Ale Lipidiose 1 jest lżejszy, przez co lepiej się wchłania i
        wolniej zużywa.
        • anexxa Re: Moje ciało 24.10.02, 15:11
          racja, uzywalam lipidiose 2.

xx.
      • bogna_m Re: Moje ciało 25.10.02, 09:21
        anexxa napisała:

> poza tym, ze chyba powinnas sie nawilzac od srodka (1.5 litra wody dziennie
        to
        > mus), to czy nie uzywasz jakichs lekow? nie chodzisz codziennie na solarium?
        > to, czego sie uzywa, tj. jakiego balsamu, to sprawa drugorzedna, ale ja
        polecam
        >
        > buttery z body shopu, nawilzaja skore niesamowicie - niestety, nie mozna ich
        > kupic w polsce, ale cos by sie dalo na to zaradzic;) nie polecam natomiast
        > lipidiose vichy, bo chociaz nawilza, to zle sie rozprowadza i jest
        masakrycznie
        >
        > niewydajne.
        >
        > xx.
        co to sa e-baye?
        • Gość: aga e-bay IP: *.devs.futuro.pl 25.10.02, 12:14
          bogna_m napisała:

> anexxa napisała:
          >
          > > poza tym, ze chyba powinnas sie nawilzac od srodka (1.5 litra wody dzienni
          > e
          > to
          > > mus), to czy nie uzywasz jakichs lekow? nie chodzisz codziennie na solariu
          > m?
          > > to, czego sie uzywa, tj. jakiego balsamu, to sprawa drugorzedna, ale ja
          > polecam
          > >
          > > buttery z body shopu, nawilzaja skore niesamowicie - niestety, nie mozna i
          > ch
          > > kupic w polsce, ale cos by sie dalo na to zaradzic;) nie polecam natomiast
          >
          > > lipidiose vichy, bo chociaz nawilza, to zle sie rozprowadza i jest
          > masakrycznie
          > >
          > > niewydajne.
          > >
          > > xx.
          > co to sa e-baye?
          www.ebay.com, kupujesz na aukcjach, cos jak nasze allegro.
    • maja281 Re: Moje ciało 24.10.02, 14:46

Na mało nawilżoną skórę dobrze robią tabletki z wiesiołka, z tym że oprócz
      połykania (dużo i często) rozgniata się je, i smaruje olejkiem ręce, twarz ja
      jeszcze tak robiłam z dekoltem. Efekt dobry.
      Jest jeszcze jeden z dziwnych sposobów które znam. Znajoma "sprzedała" nam
      (mojej psiapsiule i mnie) sposób, średnio miły i na samotną noc, ale skuteczny.
      Kąpiel z dodatkiem oliwki, póżniej gruba warstwa jakiegoś balsamu (ja stosuje
      do tego akurat, taki balsam w kremie Dove- nie spływa). Po tej naprawde grubej
      warstwie balsamu, nakładamy na to ubranko do spania musi być bawełniane +
      skarpetki też bawełniane (jak chce się też mieć miękkie nawilżone stópki).
      Rano skóra jest ekstra, stosuje w zależności od stanu skóry i delegacji
      męża :)), częściej po wakacjach i przy kaloryferach.
      Pozdrawiam
      Maja281
      • Gość: Zmęczona Re: Moje ciało IP: 195.116.250.* 24.10.02, 14:59
        Dziękuję Maji za rady.Wypróbuję
    • me-la Re: Moje ciało 24.10.02, 18:40
      Polecam Ci kapsułki z ogórecznikiem (topialyse SVR), a zewnętrznie balsam z
      mocznikiem Xerialine 500.
      • Gość: justy Re: Moje ciało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 04:57
        Może być problem ze zdobyciem kapsułek SVR, ale równie dobrze można łykać
        polski Oeparol, w dodatku jest tańszy. Wypróbuj też krem z ogurecznikiem
        Topialyse SVR.
        • Gość: justy Re: Moje ciało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 05:10
          Miało być oczywiście "z ogÓrecznikiem".
        • nenne Re: Moje ciało 25.10.02, 11:03
          a już takie zupałnie najtańsze kapsułki z ogórecznikiem to BIOGAL. Polecam.
          Zazywam je regularnie.
    • Gość: Monika Re: Moje ciało IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 09:07
      Moim zdaniem to masz po prostu duży niedobór witaminy A, wszelkie objawy na to
      wskazują. Możesz też mieć uczulenie na dany produkt, np: moje córka jest
      uczulona na kakao i po zjedzeniu czekolady dostaje tzw bardzo szorskiej gęsiej
      skórki.
      • Gość: Zmęczona Re: Moje ciało IP: 195.116.250.* 25.10.02, 15:05
        Dzięki wszystkim
    • elve Re: Moje ciało 26.10.02, 03:53

• amelia_ Re: Moje ciało 27.10.02, 01:55

• lorna.d sprzatanie n/txt 29.10.02, 00:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka