Dodaj do ulubionych

pytanie o solarium

IP: 82.139.28.* 20.12.05, 11:39
Planuję wybrać się do solarium, pierwszy raz, i mam kilka pytań:
1)Co z oczami? Trzeba mieć jakieś okulary? A może trzeba mieć zamknięte oczy?
2)Czy sama sobie ustawiam czas, jaki chcę tam spędzić?
3)Czy mogę korzystać z solarium w czasie okresu?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: pytanie o solarium IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 11:49
      1.W solarium powinny leżeć gdzieś na stoliku w kabinie okulary lub same nakladki
      na oczy. Powinno się je zakładać. Jednak wiadomo, ze może powstać efekt misia
      pandy, więc ja na 2 minutki trzymam zamknięte oczy i pod zadnym pozorem nie
      otwieram. A potem zakladam te okularki. Tak czy siak mam zawsze zamknięte oczy,
      nawet jak zakladam te okulary. A jak chcę coś zobaczyc przez nie to mocno
      dociskam rękoma te okulary do twarzy.
      2. Nie ustawiasz sama czasu, przynajmniej ja się z czyms takim nie spotkalam,
      ale chyba są takie solaria samoobslugowe - cos mi się obilo o uszy, ale nie wiem
      jak się to dokladnie nazywa.
      3. To zależy jak się czujesz. Jak jestes slaba lub w pierwszych dniach okresu to
      lepiej sobie odpuscic, by nie zaslabn
    • truskawa21 Re: pytanie o solarium 20.12.05, 12:02
      zapytaj na miejscu a wszystkiego sie dowiesz !!!
      • Gość: niuniaaa Re: pytanie o solarium IP: 194.146.128.* 20.12.05, 12:41
        teoretycznie nie powinno sie korzystac w solarium podczas okresu, tak
        przynajmniej ostatnio czytalam, jednak mi sie to zdarzylo.
        co do czasu opalania to musisz dobrac go indywidualnie, w zaleznosci od tego
        jaki masz fototyp skory, jak twoja skora reaguje na slonce, lampy w solarium sa
        mocniejsze niz slonce,jesli dobrz pamietam to 15 min w solarium = 3 godz
        spedzonym na sloncu.
        najlepiej abys wszystkie swoje watpliwosci dotyczace opalania w solarium
        wyjasnila z obsluga.
        pozdrawiam
    • cioccolato_bianco Re: pytanie o solarium 20.12.05, 12:57
      okularki (a raczej oslonka na oczy) powinny byc w solarium. tam gdzie ja chodze
      sa malutkie, zakrywaja tylko powieki, wiec raczej 'efekt misia pandy' jest
      zminimalizowany. zakladam je na caly czas opalania i oczy tez mam zamkniete.
      i pamietaj zeby zmyc makijaz!

czas zazwyczaj ustawia obsluga, ale warto zapytac osobe na miejscu jaka moc
      maja lampy, bo od tego zalezy dlugosc opalania. generalnie jesli masz jasna
      karnacje i robisz to pierwszy raz, to nie powinnas lezec dluzej niz 5 min, zeby
      sie nie spiec:) w solariach sa zwykle do kupienia kremy do opalania, warto ich
      uzyc.

jesli czujesz sie w czasie okresu dobrze, to nie ma przeciwskazan. jesli jestes
      oslabiona, to lepiej unikac nagrzewania.
      • Gość: j0anna Re: pytanie o solarium IP: *.chello.pl 20.12.05, 20:54
        Ja chodze do solarium praktycznie tylko zawsze w trakcie okresu. Uzywam plastrow
        antykoncepcyjnych i tylko w tygodniowej przerwie miedzy opakowaniami moge pojsc
        do solarium aby nie miec pozniej jasnego kwadracika na ciele. Nic sie nie dzieje
        zlego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka