Dodaj do ulubionych

Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam

20.12.05, 19:26
cześć, od dawna próbuję zrobić balejage i marzę o białych, jasnych pasemkach,
a nie żółtych, próbowałam już L'Oreala i Welli u fryzjera, miało byc fachowo,
wyszło żółto. czym rozjaśnić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: dew Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:51
      nie polecam takich experymentow w domu, bo wydasz kase na duzo farb i
      rozjasniaczy a wlosy nadal beda zoltawe (mi wyszla ,,jajecznica'' :)) ).
      Niestety - trzeba sie szarpnac na fryzjera w wypadku kiedy chcesz miec ladny,
      nie pozolkly blond. W domu tylko farby czarne i brazowe wychodza.
      • Gość: yryt Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:37
        nie prawda :) ja sobie z ciemnego blondu wyczarowalam sama platynowy blond
        farbą palette popielaty blond i wychodzi bardzo ladnie :)
        • Gość: dew Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:42
          mnie sie to nigdy nie udalo, a kupowalam i palette i loreal i wella.
      • Gość: edi Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.chello.pl 20.12.05, 23:11
        przecież kamiss11 napisała wyraźnie, że BYŁA U FRYZJERA...
        • Gość: edi to miało być do dew IP: *.chello.pl 20.12.05, 23:13
    • Gość: kamiss11 Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.gdynia.mm.pl 21.12.05, 08:30
      heja, dzięki ze ktoś się odezwał na mój post. tak, ja byłam u fryzjera i jedna
      i kolejna fryzjerka obiecała platynę i nic! powinnam była to pewnie reklamować,
      ale "pipa" ze mnie i nie potrafię się odezwać :-(. dałam zz balejage 160 zł i
      teraz jestem żółto-rudawa! mam duży odrost i szukam jakiś porad, bo nie wiem
      czym mam potraktować teraz włosy. a te extra profesjonalne L'oreale i Wella u
      fryzjera to w moim przypadku kicz, strata kasy. moze spróbuje palette? ale jaki
      to numer?
      • Gość: anel Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.05, 10:06
        ja robiłam tydzien temu farba WELLA WELLATON jasny popielaty blond nr8/1,
        wyszlo super, mam super pasemka, znajoma fryzjerka poradzila mi aby do
        samodzielnego farbowania uzywac odcienii popielatych bo wtedy nie ma zoltego na
        glowie,
        • Gość: Ewa Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.05, 10:36
          Anel, a jaki masz swój naturalny kolor włosów?
          • Gość: anel do Ewy IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.05, 12:02
            moje naturalne to ciemny blond, ale mialam pozostalosci po balejazu robionym
            we wrzesniu
            • Gość: S. Re: do anel IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.12.05, 12:26
              A czy jak miałaś pozostałości po balejażu to jednolicie poryła Ci farba
              włosy,nie był inny odcień na tych wcześniej farbowanych?Ja też mam balejaż ale
              chciałam farbować farbą i nie wiem czy można farbować na balejaż czy nie będzie
              jakiejś niespodzianki :)
              • Gość: anel do S. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.05, 15:43
                nie miałam zadnych niespodzianek tylko ze dluzej trzymalam farbe na wlosach,
                robilam na tzw. czepek, kolezanka wyciagala wlosy, bardzo cienkie pasemka,
                jestem bardzo zadowolona, bo zaoszczedzilam kupe kasy a kolor wlosow ok, maz
                sie nawet zdziwil bo twierdzi ze wyglada jakbym byla u fryzjera
                • Gość: S. Re: do anel IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.12.05, 21:57
                  Dzięki za odpowiedź :)Ciekawa jestem czy jakbym chciała zrobić jednolity kolor
                  na włosach tym kolorem farby(nie pasemka)to też wyjdzie wszystko ok?Czy jak
                  jest balejaż to pokryje równo? Pozdrawiam
      • Gość: ewelina Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 14:21
        Palette 219
    • tuya Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam 21.12.05, 11:15
      ja ostatnio zmieniłam fryzjerkę z takiej co używała LOreala (miałam balejaż
      farbą Marijel) na taką co używa Goldwella - rewelacja! Włosy nie mają ani
      odrobiny żółtego i są mniej zniszczone.
      • Gość: paTI Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.acn.waw.pl 21.12.05, 12:07
        CZESC, mogę ci polecić salony :gabriel: może jest w twoim mieście? mają super
        rozjaśniacz - nazy wa się chyba blondor - z tego co sie nie myle kożystają z
        kosmetyków firmy Revlon (???????) blondy wychodzą piękne, platynowe, tylko jeden
        minusik to cena tejze usługi, ok 200 zł, bez czesania!!!!!!!!!!!!!!!!! ale czego
        sie nie robi dla urody?????
        • Gość: mi Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:46
          Ja jak farbowałam włosy na jasny blond z ciemnego blondu to używałam obojętnie
          jakiej farby, która farbowała włosy na jasny blond. Następnie co drugie mycie
          uzywałam niebieskich szamponów nadających occien platyny (można kupic m.in w
          rossmanie) lub płukanek niebieskich ( lecz przy tych drugich trzeba uważać, bo
          raz przesadziłam z ilością specyfiku i miałam niebieskawy kolor włosów). Dla
          mnie to byl bardzo skuteczny sposób, aby nadać włosom odcien platyny. Robiłam to
          sama w domu, bo nie mialam kasy na fryzjera.
        • Gość: kamiss11 Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.gdynia.mm.pl 21.12.05, 14:26
          no jasne, ze znam salony gabriel, mam do niego całkiem blisko, ale nigdy nie
          byłam ...
    • Gość: kama Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.asta-net.com.pl 21.12.05, 18:51
      z czystym sumieniem polecam ci rozjasniacz firmy kallos,niestety jest do
      kupienia tylko w hurtowni fryzjerskiej,opakowanie pol lotrowe kosztuje 32zl( u
      mnie w miescie) kumpel mi go zawsze kupuje(na siebie bo ma zaklad) i robie nim
      od lat,efekt jest rewelacyjny,nie zolte a wlasnie platynowe pasemka,ladnie
      blyszcza:)naprawde polecam.moze znasz kogos kto moglby ci kupic w takiej
      hurtowni ten rozjasniacz?ja tak robie a oplaca mi sie to bardzo bo tylko
      jednorazowo zaplace z 50zl(farba plus woda utleniona) a potem tylko co jakis
      czas chodze na odrosty do fryzjera i place doslownie 20zl za polozenie
      rozjasniacza wiec oplaca sie.pozdrawiam.
    • n_nicky Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam 21.12.05, 23:07
      Ja używam takiej fioletowej maseczki w słoiczku do włosów blond Advance
      Techniques z Avonu-rewelacyjnie rozjaśnia mi pasemka, a znajomi nie mogą wyjść z
      podziwu, że długo po farbowaniu mam taki żywy kolor. I co najważniejsze,
      kosztuje nieco ponad 10 zł ;o)

baleyage robię sobie mniej więcej od 2 lat, a platyna utrzymuje się zawsze do
      pierwszego mycia-później robi się z tego jakiś bliżej nieokreślony żółty-i
      jedynym kosmetykiem, jaki mi pomaga w przywróceniu platynowego odcienia jest ta
      maseczka.pozdrawiam
    • Gość: livett Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 08:45
      Warto po każdym myciu robić płukanki, które niwelują złoty odcień.Polecam Flor
      Illum - jest wiele odcieni. Do kupienie w hurtowniach fryzjerskich - widziałam
      również na Allegro. Koszt ok. 10 zł , ale taka buteleczka wystarczy na baaardzo
      długo.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka