kamiss11 20.12.05, 19:26 cześć, od dawna próbuję zrobić balejage i marzę o białych, jasnych pasemkach, a nie żółtych, próbowałam już L'Oreala i Welli u fryzjera, miało byc fachowo, wyszło żółto. czym rozjaśnić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dew Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:51 nie polecam takich experymentow w domu, bo wydasz kase na duzo farb i rozjasniaczy a wlosy nadal beda zoltawe (mi wyszla ,,jajecznica'' :)) ). Niestety - trzeba sie szarpnac na fryzjera w wypadku kiedy chcesz miec ladny, nie pozolkly blond. W domu tylko farby czarne i brazowe wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yryt Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:37 nie prawda :) ja sobie z ciemnego blondu wyczarowalam sama platynowy blond farbą palette popielaty blond i wychodzi bardzo ladnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dew Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:42 mnie sie to nigdy nie udalo, a kupowalam i palette i loreal i wella. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.chello.pl 20.12.05, 23:11 przecież kamiss11 napisała wyraźnie, że BYŁA U FRYZJERA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiss11 Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.gdynia.mm.pl 21.12.05, 08:30 heja, dzięki ze ktoś się odezwał na mój post. tak, ja byłam u fryzjera i jedna i kolejna fryzjerka obiecała platynę i nic! powinnam była to pewnie reklamować, ale "pipa" ze mnie i nie potrafię się odezwać :-(. dałam zz balejage 160 zł i teraz jestem żółto-rudawa! mam duży odrost i szukam jakiś porad, bo nie wiem czym mam potraktować teraz włosy. a te extra profesjonalne L'oreale i Wella u fryzjera to w moim przypadku kicz, strata kasy. moze spróbuje palette? ale jaki to numer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anel Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.05, 10:06 ja robiłam tydzien temu farba WELLA WELLATON jasny popielaty blond nr8/1, wyszlo super, mam super pasemka, znajoma fryzjerka poradzila mi aby do samodzielnego farbowania uzywac odcienii popielatych bo wtedy nie ma zoltego na glowie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.05, 10:36 Anel, a jaki masz swój naturalny kolor włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anel do Ewy IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.05, 12:02 moje naturalne to ciemny blond, ale mialam pozostalosci po balejazu robionym we wrzesniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: do anel IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.12.05, 12:26 A czy jak miałaś pozostałości po balejażu to jednolicie poryła Ci farba włosy,nie był inny odcień na tych wcześniej farbowanych?Ja też mam balejaż ale chciałam farbować farbą i nie wiem czy można farbować na balejaż czy nie będzie jakiejś niespodzianki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anel do S. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.05, 15:43 nie miałam zadnych niespodzianek tylko ze dluzej trzymalam farbe na wlosach, robilam na tzw. czepek, kolezanka wyciagala wlosy, bardzo cienkie pasemka, jestem bardzo zadowolona, bo zaoszczedzilam kupe kasy a kolor wlosow ok, maz sie nawet zdziwil bo twierdzi ze wyglada jakbym byla u fryzjera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: do anel IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.12.05, 21:57 Dzięki za odpowiedź :)Ciekawa jestem czy jakbym chciała zrobić jednolity kolor na włosach tym kolorem farby(nie pasemka)to też wyjdzie wszystko ok?Czy jak jest balejaż to pokryje równo? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 14:21 Palette 219 Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam 21.12.05, 11:15 ja ostatnio zmieniłam fryzjerkę z takiej co używała LOreala (miałam balejaż farbą Marijel) na taką co używa Goldwella - rewelacja! Włosy nie mają ani odrobiny żółtego i są mniej zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paTI Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.acn.waw.pl 21.12.05, 12:07 CZESC, mogę ci polecić salony :gabriel: może jest w twoim mieście? mają super rozjaśniacz - nazy wa się chyba blondor - z tego co sie nie myle kożystają z kosmetyków firmy Revlon (???????) blondy wychodzą piękne, platynowe, tylko jeden minusik to cena tejze usługi, ok 200 zł, bez czesania!!!!!!!!!!!!!!!!! ale czego sie nie robi dla urody????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:46 Ja jak farbowałam włosy na jasny blond z ciemnego blondu to używałam obojętnie jakiej farby, która farbowała włosy na jasny blond. Następnie co drugie mycie uzywałam niebieskich szamponów nadających occien platyny (można kupic m.in w rossmanie) lub płukanek niebieskich ( lecz przy tych drugich trzeba uważać, bo raz przesadziłam z ilością specyfiku i miałam niebieskawy kolor włosów). Dla mnie to byl bardzo skuteczny sposób, aby nadać włosom odcien platyny. Robiłam to sama w domu, bo nie mialam kasy na fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiss11 Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.gdynia.mm.pl 21.12.05, 14:26 no jasne, ze znam salony gabriel, mam do niego całkiem blisko, ale nigdy nie byłam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.asta-net.com.pl 21.12.05, 18:51 z czystym sumieniem polecam ci rozjasniacz firmy kallos,niestety jest do kupienia tylko w hurtowni fryzjerskiej,opakowanie pol lotrowe kosztuje 32zl( u mnie w miescie) kumpel mi go zawsze kupuje(na siebie bo ma zaklad) i robie nim od lat,efekt jest rewelacyjny,nie zolte a wlasnie platynowe pasemka,ladnie blyszcza:)naprawde polecam.moze znasz kogos kto moglby ci kupic w takiej hurtowni ten rozjasniacz?ja tak robie a oplaca mi sie to bardzo bo tylko jednorazowo zaplace z 50zl(farba plus woda utleniona) a potem tylko co jakis czas chodze na odrosty do fryzjera i place doslownie 20zl za polozenie rozjasniacza wiec oplaca sie.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam 21.12.05, 23:07 Ja używam takiej fioletowej maseczki w słoiczku do włosów blond Advance Techniques z Avonu-rewelacyjnie rozjaśnia mi pasemka, a znajomi nie mogą wyjść z podziwu, że długo po farbowaniu mam taki żywy kolor. I co najważniejsze, kosztuje nieco ponad 10 zł ;o) baleyage robię sobie mniej więcej od 2 lat, a platyna utrzymuje się zawsze do pierwszego mycia-później robi się z tego jakiś bliżej nieokreślony żółty-i jedynym kosmetykiem, jaki mi pomaga w przywróceniu platynowego odcienia jest ta maseczka.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: livett Re: Platynowy blond - jakim preparatem uzyskam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 08:45 Warto po każdym myciu robić płukanki, które niwelują złoty odcień.Polecam Flor Illum - jest wiele odcieni. Do kupienie w hurtowniach fryzjerskich - widziałam również na Allegro. Koszt ok. 10 zł , ale taka buteleczka wystarczy na baaardzo długo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś